|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
3.4.2018 13:19:58   
Dorotheia
Živjo punce!

Linch, vse ok? Upam, da ni bilo kaj hujšega...user posted image user posted image user posted image

Mi smo vredu, lepi prazniki, veliko hrane in veliko pohajkovanja in družinskih druženj. Fino je bilo.
Edino včeraj smo šli na en izlet k enemu jezerčku, kjer je veliko sprehajalnih poti itd. Tavelik je očitno premalo porabil energijo med prazniki in mu je dogajalo na "4 šihte", da sva bila oba z mojim čisto na robu živcev spet. Prišli predčasno domov, ma je bilo vseeno fino. Vzamem v zakup, da bo tavelik ziher kaj ušpičil in je lažje. Edino utrujena sem bila zvečer res nenormalno.

Naša pupa je sploh super. No, včeraj smo imeli manjšo nesrečo, sem se ful ustrašla in itak imela najslabšo vest - padla mi je namreč iz kavča....user posted image Kuhala sem juho in bila z njo na kavču...samo pomešat sem letela in samo zaslišim jok..pa smo bili vsi v istem prostoru, vsi, tako hitro je bilo. Sicer je padla na to blazino, kjer se igra, tako da ni direkt na tla, ma vseeno. Pomoje se je ful ustrašila, ker jo je mož najprej prijel in ni šans jo umiriti. Še jaz potem sem jo težko. Komaj. Prav tresla se je. Sem se že bala, da si je kaj zvila ali kaj. Kot kaže ni bilo nič. Je bilo potem vse ok. HB. Sem bila čisto iz sebe.
Naša punca se še ne usede, ima še čas. Tudi naša je vedno bolj navezana name...ati ni tako super za crkljanje. Ampak jo pa marsikdo lahko prime še vedno. Edino ne sme biti utrujena. Takrat sem samo jaz ok.
Ja, jedka je ok, samo vsakič ko grem s komu na kavo, mi vsak reče, kako je mala in drobna. Očitno so sami veliki dojenčki naokrog. user posted image
Aja, vrtec smo dobili, tako da danes praznujem. user posted image V istem bo z bratcem in sem res fejst vesela. Zadnjo uro bosta skupaj. Kar mi je super.

Naša punca ponoči lepo spi, upam, da tako ostane. Tu imam res srečo.

Aja eno vprašanje - se lahko za skrajšani delovni čas zaradi starševstva odločim tudi kasneje, recimo čez 2 leti, ko bo tavelik šel v šolo? Ve katera kaj o temu?


(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 501
   RE: Septemberke 2017
3.4.2018 14:20:49   
me83
dorotheia - ja sedaj, ko imas dva otroka je ta moznost do konca prvega razreda al nekako tako, ampak ce oce koristi 1 leto, ce ne l
do 6 let. nekako tako user posted image

nasa je danes tudi imela slabo noc,.... 100x se je dojila user posted image jedka pa je tudi slaba,... ne vem ce poje za dve zlicki,.... bo ze enkrat boljse user posted image

mi je pa tako fajn, da je lepo vreme,... edino alergije se bodo zacele user posted image

evo toliko na hitro,... sibam malo podojit potem pa hitro v vrtec po bratca in sestrico user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 502
   RE: Septemberke 2017
3.4.2018 14:49:37   
Dorotheia
me83, to vem, da lahko koristim do takrat, samo moram to takoj začeti po porodniški ali lahko kasneje...ker nekje sem prebrala (citiram):
"...pravico do krajšega delovnega časa lahko uveljavljate v 30-dneh od nastopa dela s krajšim delovnim časom ( po koncu porodniške), in sicer vložiti morate vlogo..."
Jaz zdaj še ne bi, ker imam službo blizu in časovno nam bi moralo lepo znesti (imamo premični delovni čas), kasneje, ko bo šel sin v šolo pa bi mogoče vsaj prvo njegovo leto v šoli, ker logistično ne vem, kako bi nama zneslo. Torej bi se za skrajšan delovni čas odločila šele čez ca. 2 leti, ne sedaj. Saj to gre ane?

Jaz sem cela napihnjena od teh praznikov, moram ta teden malo telo prečistit. Obup.



< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 3.4.2018 14:50:11 >

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 503
   RE: Septemberke 2017
3.4.2018 15:55:08   
Tara9
Zdravo babe,

Mi smo na mini dopustu oziroma na našem vikendu na Hrvaškem, luštno je. Ogromno smo zunaj, posledično se punci čist utrudita in zvečer samo dol padeta.

Dorotheia mislim, da lahko skrajšan delovni čas koristiš tudi kasneje. Vem, da so meni leta 2016 rekli, da lahko probam 8ur, pa če ne bo zneslo grem kasneje na krajše. Ne vem, če se je kaj spremenilo.

Moja kosilo lepo je, sva pa začeli z večerjami in noče pod nobenim pogojem, kaj vi svojim dajete? Sicer sem samo neki dve kašici za mešat z vodo kupila, ampak nikakor ji ne sede. Sem upala, da bi več spala, zato sva šli na večerje, ampak nič od tega za zdaj.

Moja si ful drgne dlesni in kot vidim, se spodaj dva zobka pripravljata, mogoče se zato toliko zbuja. Dejansko vsaki 2 uri joka, ko ji dam zizo takoj naprej spi. Ne vem, a je to krivo al hoče bližino. Sicer spi od 19 do 7, ampak res je natempirana na 2 uri. Sploh ne je, samo carta se.

Tavelko sm na plesne vpisala, kaksem zur je to. Čist je važna in navdušena. Jaz pa se topim, sicer jo lahko 10min gledam, ostalo so sami. Ampak ko vidiš migat te male rite. Ja pa iiiii no.

Toliko od mene, grem malo pocivat. Velka je pri babi, gledata kokoške in ovčke (aja vikend imamo na vasi), tamala pa pančka kot ubita.

Lepo bodite


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 504
   RE: Septemberke 2017
4.4.2018 9:00:38   
annnaa
Linch, super da se že vsedeuser posted image , pa upam da boš kmalu bolje oz da si že!

Dorotheia super za vrtec, da bosta v istem. Za službo pa ne vem, kako je s polovičnim časom. Najbolje da pokličeš na CSD in vprašaš.

Pri nas je katastrofa s spanjem. Ko mislim, da slabše ne more bit, se izkaže, da je lahko. Zbuja se ful pogosto, sploh ne štejem. Velikokrat na pol ure, da jaz ta čas sploh ne zaspim. Zbuja se pa že med 5. in 6. uro! Pa vse jo zbudi - če starejša zakašlja, ko pride ati spat, če se malo prestavim v postelji,... obup! Bi rabla dopust od porodniške. Sicer je pa čez dan ful dobre volje, ni mi jasno kako je lahko temu tako! Jaz sem pa čist sesuta.
S gosto hrano gremo tudi ful počasi. Mora biti res zmiksana in ne pregosta, pa tajming pravi. Bom pa začela kr z večerjo in z malico, da ne bo uvajanje predolgo trajalo.

Vsaj vreme je boljše! Čeprav ful neprijetno piha.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 505
   RE: Septemberke 2017
4.4.2018 13:00:44   
me83
annnaa joj nasa je tudi katastrofa glede nocnega spanja,... ko ze mislis, da ne gre slabse,... gre user posted image najhuje je, ko niti zize noce vzet, pol pa vem, da bova imeli budno stanje ene 2h user posted image ah ja,... do bo let kolikor tolikor spala do sluzbe,... ker ce pa bo se takrat tako zganjala pa se mi ravno odpelje user posted image saj druace je taki pridni otrocek, je pa cartek ne in se to ocitno tudi ponoci pozna,... ves cas isce neko blizino
user posted image

dorotheia zagotovo lahko tudi vmes se odlocis,... je pa res najboljse, da se o vsem podrobno na csd pozanimas, oz na njihovi internetni strani tudi zagotovo kaj pise,...

danes pa ni kaj veliko soncka,... no samo da dezja ni user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 506
   RE: Septemberke 2017
4.4.2018 13:14:24   
Linch
Punce hvala za skrb, mislim (in upam) da smo iz tahujšega :)

Dorotheia, samo da ni bilo hujšega! :) Naša tudi "veselo" buta ob tla ko ji zmanjka ravnotežja ko sedi .. boli pa očitno mene bolj kot njo...

Annna, tudi naša ima obupne noči, čez dan pa cela vesela in zelo malo spi .. ne vem od kje jemlejo, ko bi še nam, neprespanim mamicam dali malo te energije ane :) No naša za to poskrbi tako, da eno noč lepo spi, drugo spet ne in se zbija tisočkrat, kdaj se sredi noči zbudi in je budna tudi do 2 uri user posted image ...malo menjava, mi da malo počitka vsake toliko user posted image
Je mogoče kaka faza nespanja oz. slabšega spanja ob tej starosti, vidim da nas ima več probleme..

Ja danes je spet en moreč dan, sem ravno začela oblačit malo, da greva ven, pa vidim da pada dež .. upam da nam popoldne uspe malo na zrak.. :)
Bo pa vikend lep če bo napoved zdržala :)

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 507
   RE: Septemberke 2017
4.4.2018 15:32:56   
Tara9
Se pridružujem nespanju. Zgleda da samo tvoja dorotheia ohranja svoj prvotni ritem, našim pa dogaja. Vidim, da se ne smem prevec pritoževat, ker vsaj ne bedimo. Od 19 do 7 smo v postelji, zbujanj skoraj ne štejem več. So pa čist kratka, se stisne k meni in je ok. Upam, da bo bolje, ko zobka zbijeta.

Annnaa jaz moram tudi svoji kr fejst spasirat, drugače ji ne gre. Vidim, da bo mal zbirčna, pa ni tako delovalo. Bon tudi zdaj kr še malce vključila, drgač ne bom do vrtca vsega uvedla, če bom počasnela.

Mi smo nazaj doma. Lepo je, ko je tati frej in smo skupaj. Naša punca ke včeraj dvojno državlajnstvo dobila, tako da ima zdaj še hrvaškega.

Fajn bodite kljub kislemu vremenu

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 508
   RE: Septemberke 2017
4.4.2018 19:31:56   
Dorotheia
Vidim punce, da vam večinoma nemirno spijo ponoči. Hmm, zanimivo. Najbrž res rabijo bližino.

Drugače tudi moja vedno bolj pokaže svoj karakter, pa le ne bo tako mirna kot je izgledalo. Zna biti fejst glasna, če ji kaj vzameš, pa že cvili po pozornosti. user posted image Včasih, ko kaj s tavelikim počneva, pač ne letim takoj prvo sekundo (to sem ful narobe delala pri tavelikem, ker sem za vsak piskec letela - nikoli več, hvala). Pustimo zdaj pravi jok pa to, ma izsiljeval me ne bo noben več. user posted image user posted image Bo tudi ona taka navihana, ma prijazna pupa. Ona je res super. Upam samo, da ostanemo zdravi.

Ja, jaz bom tudi počasi začela uvajat popoldansko malico, je že čas. Sem hotela že prej, ma je dojenje tako enostavno, tako pa vedno tuhtanje, kaj bo jedla, pa sploh ker sadja ne mara preveč. Še vedno ne vem, kako naj ji ponudim, da bo malo več pojedla. Sem se odločila, da bom probala spečti kake prigrizke, seveda primerni njeni starosti - jutri naredim "piškote" iz samo dveh sestavin - jabolk in ovsenih kosmičev (če katero zanima: https://www.boobeefoodee.si/blog/zdravi-piskotki-za-dojencke-iz-dveh-sestavin/ )
Pa še sinko bo to jedel in je fino, da je za vse dobro.

Kako se razlikujeta dopoldanska in popoldanska malica? Eno bolj sadje v skuti/jogurti, drugo pa bolj mešano sadje z žiti?
Jaz gledam, da je še vedno tako, da je čim bolj nasitno. Malo me skrbi kilaža na naslednjem pregledu, čeprav ne izgleda suhcena...ima kar lepa lička in stegenčka...

Tara9, ane kako je fajn, ko so tudi atiji doma. Jaz to kar malo pogrešam, ma bomo nadoknadili maja. Moj je bil res ful malo doma, odkar sem rodila. Ok, imamo vsaj vikende.

Pa eno vprašanje - ne spomnem se, kako sem že nazadnje pri sinu naredila - kdaj bi lahko dojenčku ponudil recimo podobno kosilo kot odraslim (seveda prilagojeno, nezačinjeno, nesoljeno - ali vsaj ne toliko)? Po 8 mesecu že počasi lahko najbrž? No, saj se mi ne mudi, samo malo me vrtec skrbi. Tam je vse normalno skuhano in sol tudi dodajajo.
Če sem iskrena, me kar malo skrbi, kako bo recimo s hranjenjem...sin je šel v javni vrtec pri 19mesecih in je že sam jedel...ah bomo že, sem vesela, da smo vsaj dobili ta vrtec, kjer sem želela.
Če bi že sedela, bi jo že zdaj lepo posedla v stolček in ji ponudila, da sama, z rokicami testira, tko pa še ne gre. To samostojno sedenje je kar zakon, čeprav vem, da vse ob svojem času. Linch, tvoja punca je ful hitra bila tu. Bravo!
Naša nekaj na pol, z rokami se opira, samo mislim, da hrbtne mišice še niso zadosti močne.

No, šibam pospravit, prideta fanta iz trgovine. Pupo pa sem že dala pančkat.
Uživajte!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 509
   RE: Septemberke 2017
4.4.2018 19:56:16   
annnaa
Dorotheia mlečne izdelke bi naj deval šele po 9 mesecu (jogurt, skuto,...)! Hm. Jaz bi pol prava kosila začela devat po 10 mesecu, ne prej. Ni fajn, da imako prehitro slano, sladko. V vrtcih jim pomagajo jesti, pa tudi imajo manj začinjeno. Moja starejša se je v vrtcu naučila z žlico jest, hihi. Doma se nismo neki obremenjevali s tem.

Uf, vidim da nisem edina s tem nespanjemuser posted image . Pri nas tudi na srečo ni budna, jo ziza nazaj uspava. Sam kaj, ko se tolikokrat zbuja, da sem jaz čist ne naspana. Danes sem ji prvič dala večerjo (pirino kašico od hole, kr z vodo), je kr pojedla in zdaj naivno upam, da bo bolje spalauser posted image !

Čim bolj mirno noč, mamice ❤️

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 510
   RE: Septemberke 2017
7.4.2018 6:00:57   
me83
Pozdravljene.

Kako kaj? Mi smo ze od 5 totalno auf,.. Spi zadnje case res tak malo, da je ze res cudno vse skupaj no user posted image zvecer gremo spat okrog 20.15, zaspi nekako v 15-30 min,.. potem se 100x podoji, evo danes od 5 auf,... vceraj pa mi je recimo cez dan spala le 30 min user posted image ono 6 mesecno dojencek,... se jaz sem zombi zraven njeuser posted image

uvajanje GH nama gre tudi res res pocasi,... bolj toliko, da vsaj proba neko novo zadevo, sploh ne da bi se kaj najedla.

ja pa vsaj vreme tako lepo, se malo lazje vse skupaj prezivi user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 511
   RE: Septemberke 2017
7.4.2018 20:01:16   
annnaa
me83 en objem ti pošiljam! Res ni fajn to pogosto zbujanje. Jaz se tudi vprašam, od kod jim toliko energije s tak malo spanca. Ahja, saj bo bolje!

Naša je danes za kosilo pojedla celo cca 100 g (prvič toliko). Bomo videli, kaj bo jutri, hihi. So meli pa tak fajn takminge, da je bila res spočita in v izi lačna. Ampak ena lastovka še ne prinese pomladi, hihi.

Vreme je pa res top. Danes smo ful uživali in bili na dveh piknikih. Jutri imamo mi popoldan piknik za kolege. Tole vreme bo zdaj kr zdržalo in se ga ful veselim.

Aja, v četrtek sva bili na vadbi v bazenu. Je ful uživala, noro! Spala pa nič kaj bolje. Ahja, sej bo!

Lep preostanek vikenda!

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 512
   RE: Septemberke 2017
8.4.2018 23:25:29   
Dorotheia
me83, pošiljam objemček z željo, da se čim prej naspiš.

Kako ste sicer ostale punce?

Mi smo super, meni ta sonček tako dobro dene. Cel vikend naokoli, ful sem uživala. Včeraj sem bila s tamalima pri mojih na vasi. mož je šel s firmo na ekskurzijo. Moj brat je tavelikega naučil vozit kolo brez koleščkov in je zdaj cel važen, hehe. Takoj je dobro zvozil, tudi ustavljanje in začetek. Samo nama prej ni pustil dati koleščkov dol, moj brat mu jih je pa kar dal in sta šla. Znajo ti strici ane. No tavelik je že itak čisto nor nanj, obožuje ga. Se vsakič stopim zraven, kako lep odnos imata.

Danes smo bili pa vsi na obali, smo šli na en obisk in sprehod ob morju - marija je pasalo. user posted image

Naša punca je pridna. Kar sumljivo je to. Upam, da mu v puberteti ne vrne tega. user posted image Res, ma nobene drame okoli nje. To ne moreš verjet. Smeje se, komunicira na polno. Pravi veselko je. Zdaj se itak plazi naprej, nazaj. Napol se že usede, ma ni še to to. Zadnje dni jo opažam, da vadi, da hodi na kolena nonstop, kot da bi hotela počasi skobacati, ma ji zmanjka moči. Ima še časa. Tak sonček veseli je, res. Zdaj je pogruntala, da je ful zabavno zmajevati z glavo (kot če rečeš ne) in zadnje dni dosti aktualno, ko jo kdo kaj vpraša ali ko jo ati heca. Mu odkima nazaj. Ful je smešna. Zadnjič sem ji potem spekla une piškote iz jabčkov in ovsenih kosmičev, sem ji dala, da je sama jedla (lepo nosila z rokico v usta, je bilo pa povsod okoli vse, ma mi je vseeno). Nima pa še vedno nobenega zobka.

Joj, kako bo hitro šlo teh 4 mesecev. Grem brž naprej uživat.
Držite se ostale in mirno noč vsem!



< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 8.4.2018 23:31:37 >

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 513
   RE: Septemberke 2017
9.4.2018 15:55:49   
annnaa
Super Dorotheia, za vse! Mi smo našo tri letnico dali samo poizkusno na kolo, pa je še prehitro. Poganjalca pa ful obvlada, zato niti ne bomo šli na kolo s pomožnimi ampak kr na kolo, jo bo zrela za njega.

A katera razmišlja (ali že ima) marela voziček? Mi ga pri starejši nismo imeli, zdaj pa razmišljam, da bi ga kupili. Sploh zaradi dopusta, da nam ne zasede celega prtljažnika. Gledam tut mal rabljene. Rada bi, da se lahko poleže in da lahko tudi gleda proti meni, ne samo naprej. Se mi zdi, da se zaradi tega ponudba zmanjša. Sicer pa ni neki rada v vozičku, razen če je zunaj ful zanimivo (v mestu). Spi tut sam cca pol ure v njem, vse jo zbudi. Sam na morju bi bilo pa fajn ga met. Najbolje se počuti v nosilki.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 514
   RE: Septemberke 2017
9.4.2018 17:59:15   
Dorotheia
Jaz bom sigurno kupila marelo, samo tudi še malo gledam ponudbo, pa najbrž bom rabljeno kupila. Seveda pa obvezno tako, da se tudi čisto poleže. Ne rabi pa biti obrnjena v mojo smer, ker takih je pomoje res ful malo. Meni so ful všeč od quinny xtra zapp...tale mi je lušten. Samo so kar drage.

Drugače pa nič posebnega. Danes sem ji dala eno skorjico od kruha (tršo) za glodat, je tako uživala, da joj.

Mi je pa popoldan ful malo spala, tako da čez ene pol urce že greva v akcijo za večerno rutino in je plan, če čez 40min že spi. V vozičku se sicer ful rada vozi, ampak odkar nimam več zimske vreče vidi vse ven in nonstop firbca, ni šans, da zaspi, če pa že, pa glih za pol urce, kar ni nič.
Tak firbec je res. Danes mi je spala v celem dnevu samo 1x, je spala sicer 2 uri, ma vseeno. Premalo.

Danes je bila ful hecna, sem ji pripravila malico in ji rečem, da zdaj bova pa jedli. Ona pa začne odkimavat in ne-ne. Najbrž ji je slučajno uspelo, samo vseeno, je bilo tako smešno, škoda ker jo nisem posnela. user posted image

Šibam v akcijo. Uživajte pupe!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 515
   RE: Septemberke 2017
9.4.2018 21:05:47   
me83
Pozdravljene.

Mi smo imeli spet nocno budnico,... tokrat od 2-4.30 user posted image zjutraj pa se je ze ob 6.45 zbudila,... pa je vceraj spala 1x 1h in 1x 10min user posted image zaspi pa mi okrog 8.30-45. ocitno je skoda spanja al kaj,... pa se neko cudno fazo ima, ko je non stop samo na rokah,... ko jo odlozim zacne tako jokat, da hlipa zraven, prav strah ima v oceh/glasu,... upam, da jo hitro mine no user posted image

marelo imamo mi ze od prvega sina maclaren techno xt,... nam je spica res,... sicer je drag, ampak nam vreden vsakega eura, streha se razsiri tako, da je otrok cel v senci (ce je potreba), primeren za novorojencka in se torej popolnoma poleze, ogordje iz aluminija, je torej lahek, pa kljub temu, da je marela, kvaliteten no,... mi smo ga res veliko uporabljali, pa tudi na letalo jemali,... spica,.. jaz ga raje uporabljam kot glavni vozicek user posted image

aja hrana se nam vedno sploh ne gre,... poje “na silo” mogoce 2 zlicki,... sploh noce ust odpirat, potrm pa vse ven mece z brrrr,... kr nekaj je ta nasa mala ritka user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 516
   RE: Septemberke 2017
10.4.2018 10:01:04   
Tara9
Jutro,

So pa prave te naše male rite. Jaz mislim, da našo tko zobi dajejo. Sem namreč včeraj nek avstrijski ali nemški gel dobila in se je samo 2x zbudila, ob 11 in 5 zjutraj. Bomo danes videli, če bo spet spala. Sicer pa moji kr manjka, si pol stalno učke mane in je tečka. Dopolda spi 2 uri, popoldan pa tudi rabi 1 ali celo 2 spanca. Samo je cel projekt zaspat, tečka.

Tudi nama se je GH ustavila, prav borbe so. Sicer nekaj poje, ampak nikakor to ni dosti, niti enega obroka ne moreva speljati brez dojenja. Jaooo upam, da bo no. Dolgčas nam ni.

Včeraj se mi je usedla, ampak čez trebušček ne preko boka, tko da to še ni samostojno sedenje, ampak saj bo. Plazi se v rikvrc, tko da jo je povsod dosti. Dviga rito a na kolena, ampak ni še njen čas. Mi gre pa vse tko hitro da jooj.

Me83 moja bi se tudi skoz nosila, prav krokodilje solze je začela točit, ko jo odložim. Zna že izsiljevat. Al se pa zanalašč davit začne nekaj pokasljuje na silo, ko priden zraven se pa smeji.

Danes je bedno vreme, upam, da se sonček hitro vrne nazaj.

Lepo bodite.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 517
   RE: Septemberke 2017
10.4.2018 11:28:50   
Dorotheia
Hehe, so hecni ti tamalčki ane. Ja itak, da že znajo jasno pokazat, če jim kaj ne paše. Če je pa v maminem naročju tako fino.
Moja pupa se je popoldan, ko sem jo hotela dati spati tudi tako milo začela jokat (prav un tihi trpeč jokec), da itak nisem imela srca, sem jo imela še malo pri sebi pa je blo. user posted image

Počasi se navaja tudi na sadne malice, ji pa itak vedno zamešam z žiti, da poje. Midve se ubistvu dojiva samo še zjutraj in zvečer zdaj 2 dni. Čez dan ima samo gh. Poje dovolj, da se ne rabi dojit potem še, ker sem zadnjič jo probala po popoldanski malici še podojit, pa ni bilo ok, je ful polivala potem, bilo preveč za njen trebušček. Pač poje malo manj in potem za večerjo malo več, pa je.
Zdaj bo tu in tam lahko tudi kako skorjico že grizljala. Pa spekla ji bom ene take piškotke za zobke kao (če katero zanima -> https://oopsi.si/piskotki-za-zobke-2/)

Sicer pa nič posebnega, tamala mi lih spi, jaz se bom lotila kuhanja kosila, pospravljam cunje (a imamo samo mi skoz tolk za prat, sušit in zlagat, znorela bom res).

Malo sem tečna zadnje dni, ne vem. Pomoje spet malo pogrešam družbo, drugačno akcijo, čeprav ful uživam s tamalo. Z možem se vsak drugo dan skregava za bz zdaj že kak teden. Ni mi všeč to. Ahhh...bo bolje ane. Pomoje imam samo preveč časa. Pa to gospodinjenje me glih ne izpopolnjuje najbolj. Jaz res ne bi mogla biti samo doma. user posted image
Sem čudna ane. Potem, ko bom v službi, bom pa jamrala, kako nimam nobenega časa za otroka. user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 518
   RE: Septemberke 2017
10.4.2018 13:07:47   
annnaa
Punce, mi tudi tako slabo spimo. Kr naprej se zbuja. Res več kot 10x na noč. Sej z zizo nazaj zaspi, sam vseeno. Zjutraj sem cela tečna. Okrog 9h sem bolje. Ne vem, al mi takrat kofein prime, hihi.

Pri nas je GH še vedno odvisna od pravega tajminga. Zna pojest 100 g ali pa 5 žlic. Ji pa devam sadno dopoldansko malico, kosilo in večerjo. Samo packanje, hihi.

Uf, mclarn marelo sem tudi gledala. Je kr draga. Bom malo spremljala kaj se bo rabljenega prodajalo. Pa raje bi v kaki sivi barvi, ne gleh črni, modri, rjavi, da se poleti ne bo skuhala notri. Si malo izmišljujem, hihi

Jutri bo že boljše vreme. Pri nas je čist aprilsko. Mal dežuje, sonček sine, en tak mix!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 519
   RE: Septemberke 2017
10.4.2018 14:11:23   
Tara9
Annnaa zgleda je tudi pri nas tajming važen. Danes je bila naspana in 2,5 ure brez zize in je potem super jedla kosilo. Ker nism vedla, če je dost, sm jo še dojila, potem je pa mal ven bruhnila, tko da ja, je bilo preveč. Midve mava zajtrk in kosilo, danes sm probala še sadno malico. Upam, da bo steklo.

Dans je pridna, če se ne bon kaj zarekla. Dopoldan je spala 2 uri in zdaj je šla spet spat.

Mi mamo "kr eno" marelo, nič posebnega, se pač cela poleže in veliko sence ima, pomoje ne bomo druge kupovali. Proti vozeku je kr okorna, ampak za morje bo pomoje čisto ok. Zadnjič sm pospravila košaro od vozička, sva ptešaltali na športni del. Me je kr malo stisnilo, da je to to od dojenčkanja. Še malo pa bomo prodali vozek. Kako hitro rastejo. Včasih me kr čustva odnesejo.

Dorotheia jaz te čist razumem. Včasih zapadem v fazo, da mam vsega dovolj, stalno samo otroci, vsak dan isti. Naslednji moment pa mi že rata hudo, ko pomislim kako ju bom pogrešapa v službi. Čeprav življenje mora iti dalje a ne, ko se ujame vrtčevski ritem, spet lepo rata "živeti" dalje tudi zase.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 520
   RE: Septemberke 2017
10.4.2018 15:18:06   
Kinder123
hej punce,.. mah ja, tudi jaz imam včasih momente, k se mi ne da to skoz eno in isto... kuhanje, skoz eno pospravljanje, nespanje,... 😵 Pol so spet drugi dnevi, k sem polna energije in mi je ful fajn. Res čudno vse skupaj.
Ta vikend smo bili v Olimijah- Podčetrtek! Koook je bilo fino. Tok nam je pasal da noro. Ampak čist prehitro je minilo. 😵 Mali je užival v šlavfku,čofotal...hihi ful je bil fleten! 😍 Veliko je bilo družin. Je prenovljeno in je ful lepo. Ogromno stvari za otroke, od igralnic, peskovnika, kino 7D, še playstation 🤔,... velik fitnes za odrasle,.... Res je fino. Zdej pa prenavljajo še stari del.
Mi se zbujamo ene 2x- 3x ponoči. Nevem kaj mu je k se včasih kar nekaj davi?? Če je, razumem mu je pač dosti ali pa mu ne sede. Samo včasih pa kar tako iz nenada?!?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 521
   RE: Septemberke 2017
10.4.2018 20:34:51   
annnaa
Dorotheia, tudi jaz te razumem. Tudi jaz se velikokrat tako počutim. Se pozna, ko smo bolj kot ne doma in trenutno živimo le za otroke, me smo si pa na tretjem, četrtem mestu. Pridejo boljši in slabši dnevi. Že to da pojamramo nekomu drugemu, kot sebi je veliko. Nismo same!

Mi smo pa dobili še zgornji enki danes. Ima zunaj 4 zobke. Spodnji dvojki ji tudi ven bodeta (že nekaj časa), ampak kr ne predreta dlesni.

Punce kdaj bi se dobile in imele srečanje? Ta mesec, proti koncu in pred prazniki, ali raje maja? Bi pa kak petek, dopoldan? Aja, pa še kje. Okolica Ljubljane, ker je najbolj na sredini Slovenije? Na dan s predlogo!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 522
   RE: Septemberke 2017
10.4.2018 20:48:10   
Dorotheia
No punce, vsaj vidim, da nisem sama s temi občutki. Imam hitro slabo vest, ko mi res ni hudega. Samo včasih res pride tak dan. Rada bi, da bi midva šla kam sama, se mi zdi, da je najin odnos kar malo na prepihu trenutno. No, saj bo že.

Tudi meni je danes pupa dosti več spala - dopoldan 2 urci in popoldan 1 uro. To je glih prav zanjo. Ob 7h pa sem ji itak dala že spat.
Pa danes je meni sadje prvič normalno pojedla fejst. Sem popoldan kar smutija naredila - banane, jabolko, pa je začuda ful jedla. Je bilo pa za vse nas. Tavelik mi nič sadja ne je, razen v smutiju, tako da potem to miksam vsak dan. user posted image
Pa vsak dan se bolj hoče usesti. Samo še ne rata. Hehe, je hecna. Pa zanimivo, kako so si različni - sinko se je plazil povsod nonstop...ona tu in tam, ko jo nekaj res zmotivira (kar pa ni kar tako). Res upam, da to pomeni, da ne bo tak živček kot tavelik.

Jaaaaa, dajmo se dobit. Jaz sem prilagodljiva, da le ni drug konec Slovenije. Ljubljana je zame ok, spoznam pa se tam ne tolko, da bi bila kaj bolj konkretna. Meni je samo važno, da se dobi za parkirat in to je to. Tivoli mogoče?
Aja, časovno sem tudi prilagodljiva - nas edino od 6.5.-12.5. ni, ker smo na morju, to je pa zaenkrat to.
Kako ste ostale na času?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 523
   RE: Septemberke 2017
12.4.2018 23:23:40   
Kinder123
hei, ja jst sem tudi za da se dobilo! Mi je vseen kateri dan. Bi bilo pa fajn da dopoldan. zadnjič k smo se že pogovarjale sem tudi jaz predlagala Tivoli k je dost za sprehajat ali pa arboretum. Hm, nevem kje bi še lahko?!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 524
   RE: Septemberke 2017
13.4.2018 13:06:18   
me83
hello.

kako je fajn, ko je tako lepo vreme ne user posted image no pa ta mala mi je sedaj dva dni ponoci lepo spala, pa se ze lazje zivi,... no danes je bila sicer spet v svojem ritmu pogostega zbujanja, pa ok,... kot recejo “ni vsak dan nedelja” user posted image

kako pa cas bezi,... nasi otrocki so/bodo sedaj ze 7m stari,... noro res no,... se malo pa konec porodniske no user posted image sploh si ne predstavljam kaksna hektika bo, ko grem v sluzbo nazaj,... ta veliki gre v prvi razred, punci obe v vrtec,... pa 2x na teden vse tri sama uredit, pa sebe tudi za sluzbo,... ma ja bo ze,... spet bo tisto “gremo, gremo, pohiti”,... sedaj je res fajn, ko otok ni treba tako preganjat, da naj hitijo, ker je pac 10min gor ali dol user posted image

hm naceloma bi tudi jaz bila za srecanje,... samo kaj pa vem,... imamo do ljubljane skoraj 1,5h v eno smer, ce je guzva itak se vec,... no se bom nekako potrudila, da ce se bo le dalo, da to nekako izpeljemo user posted image

lep soncen vikend vam vsem zelim user posted image

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?