|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
22.5.2018 10:26:59   
Dorotheia
Živjo!

Za srečanje se lahko tudi samo 3 ali 4 dobimo. Saj je vseeno, ne rabi nas biti cel kup ane. Jaz lahko pridem tudi kam dlje od LJ. Mi ni problem.

annnaa, hvala za info glede kuponkota - bom spremljala tudi tam, itak že tako na vsake tolko gledam.
Ja, povsod (ali vsaj ca. 95% letalskih družb ima tako, da je karta za otroka do 2 leta brezplačna, plačaš samo nek del taks, ki pa je zanemarljivo). Tako, da bi jaz to izkoristila. Ful bi šla. Si želim že nekaj časa, da bi šli pozimi v toplejše kraje. Samo je vedno prišlo kaj vmes. Bom videla.

Joj, naša je pa tak jedec. Kašic se mi zdi, da sploh ne mara ne vem kolko...ona bi jedla našo hrano (itak ji še ne dajem sicer). No, danes kuham domačo govejo juho (čisto malo soljeno inm začinjeno), pa ji jo bom pomoje dala malo. Zadnjič je jedla rogljiček pri atiju (ni filan). Pa babica ji je dala malo palačinke (nenamazane). Noro, je bila tako vesela. Sicer pa itak pazim še, da je hrano primerno njeni starosti. Vse ima rada, edino mlečnih izdelkov ne poje s takim užitkom kot ostalo, ampak poje pa vseeno. Ji recimo zamešam sadje z navadno skuto. Ali pa jogurtom. Res rada je, sem prav vesela. Zdaj mi je še piti začela malo bolj. Na morju.

Ubistvu se je na morju ful stvari "uredilo" - se spomnete, ko sem razlagala, da se ji že od rojstva rosi desno oko. In sva bili pri okulistu itd. Nič ni pomagalo. Naj bi imela zožan solzni kanal in če ne bi sama to prerasla, bi morali na spihanje solzevoda, kar je ful neprijetno za otroka (ene dajo celo v narkozo, ker morajo biti čisto pri miru). No, pa nobene kapljice niso pomagale. Je bil mogoče teden mir, potem pa spet. Pa skoz rahlo vnet oček. Nonstop sem ji morala čistiti, ker se ji je vedno nabiralo. Še ko smo se vozili dol na morje, ji je ful ven teklo. Ko smo prišli na morje, se je vse ustavilo. Oček se je posušil in cel teden, ko smo bili dol niti enkrat nisem rabila spucat, nič ji ni teklo ven, niti se ji rosilo. Neverjetno. Sploh nisem upala reči na glas. Potem je še moj rekel, da se oček ji pa nič ne rosi več. Tudi zdaj, ko smo prišli domov ji zaenkrat še nič ne teče ven. Joj, upam, da je to to. Sam kar neverjetno ane. Čeprav je možno, da tudi časovno sovpada z vsem skupaj, ker se tam okoli letu, ko otrok zraste, tudi ta solzevod poveča in dostikrat postane kanalček prehoden. Ne vem, mi je vseeno, jaz pravim, da jo je morski zrak pozdravil, če je to to. Tudi sicer, vsem nam je ful koristila ta klima. Takoj, ko smo prišli domov, smo vsi dobili zabasane nosove itd. Joj,jaz obožujem morje, res. Tako, da bo še treba it. user posted image

annnaa, glede gh se ne sekiraj, bo slej ali prej začela jest. Od kolegice tamala, ji tudi še pri 8 mesecih ni jedla nič (pa tamalo še dojila ni). Se spomnem, ko smo bili skupaj na morju, ker je rekla, da ne ve, kaj naj naredi. Samo določene kupljene kašice sadne ji je jedla. Potem pa se ji je odprlo čez ca. mesec dni, ko ji je začela ponujati to kar so oni vsi skupaj jedli in je tamala kar od enkrat postala ful jedec in je še danes pri 2,5 letih ful jedec. user posted image

Meni je včeraj tamala padla iz kavča....vem, grozna sem. user posted image
user posted image Sem se tako ustrašila, da mi je skoraj srce padlo v hlače. Samo roleto sem dala dol in hopsa. Joj, grozno sem se počutila. Pa skrbelo me je, če si ni kaj polomila, ker je ful čudno padla. Sem jo celo noč hodila preverjat. Groza.

Drugače pa smo ok. Res je luštno zdaj, ko se jim tako svet odpira ane. Zdaj postaja res luštno, pa ful že komunicirajo z nami in kažejo svoj karakter. Naša tudi stalno kaj čeblja....veste, kaj najpogosteje govori - "ne-ne-ne-ne". To vedno govori, ko je lačna ali zaspana. Drugače, ko pa hoče kaj se pogovarjat pa govori "ta-ta-ta--ta" ali "da-da-da-da". Ma-ma še ne reče.
Je pa ful dobra, ko že stegne rokice, če hoče k meni. Iiiii, na morju jo je ati nekaj imel in jo ni mogel ali znal pocrkljati, ko se je ona hotela...pa grem jaz mimo in ona steguje rokice proti meni. Iiii, stopila sem se. Pa ko jo primeš se cela prižema in me objame. Joj user posted image Sem vesela, da sem prišla na račun, ker se tavelik kot dojenček ni hotel crkljati...ona se ful bolj. Pa bolj je tudi navezana name. Upam, da v vrtcu ne bo težav. Se že zalotim, da razmišljam o temu. Ampak bomo že ane.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 576
   RE: Septemberke 2017
22.5.2018 12:16:16   
annnaa
Pol se pa zmenimo za srečanje in kdor pride, pride. Po moje je najbolje, da je Ljubljana in da se prilagodimo vremenu. Če bo tisti dan slučajno dež, se lahko dobimo v Miny cityu, je igralnica tudi za kobacače, sam je mislim da vstopnina. Ne vem, a se lahka zmeniš, da bi šel samo na kavo, tam ko je trgovina handi.si in je zraven igralnica za dojenčke. Če bi imele pa starejše s sabo bi se pa zelo zabavali tam. Če bo pa lepo vreme pa predlagam Tivoli (sicer ga ne poznam ful) ali pa ZOO. Je odvisno, če se bomo zmenile in s sabo vzele še sestrice/bratce. Jaz predlagam torek, 12.6! Kako je ostalim (tiste ki pač pišete, hihi)?

Dorotheia, hvala za vzpodbudo. Enkrat bo že jedla. Pa hvala za info o letalih, je res treba to izkoristiti. Lepo da je tvoja taka cartljivka❤️! Punce so res drugačne od fantov.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 577
   RE: Septemberke 2017
23.5.2018 22:40:06   
Dorotheia
Hej!

Kako ste? Mi ok, edino fejst naporen dan je za nami...tsvelik mi ga spet sračka...jaz res na trenutke ne vem, kako odreagirat. Se obnaša žže kot nek pubertetnik...,mi v 10min spije vso energijo. Joj, 200x mu je treba reči pa še vedno ne uboga, povsod se upira, glih kontra no. Potem sem pa huda, zvečer imam pa slabo voljo in tuhtam, kako spremeniti ta začaran krog in kaj delam narobe. Moj mi pravi, da preveč nase vlečem to, da je pač med bolj napornimi in da raste in se osamosvaja. Joj, danes sem ga skoraj dala pod mrzel tuš, da se malo ohladi, resno. Prav nič ni pomagalo. Pa iz banalne zadeve nastane cel kaos - vedno, ko pridemo iz vrtca pričakujem, da si umije roke - prva stvar (v vrtcu imajo eni uši, gliste) in on ni šans, da ne bo. Se je začel dreti, da naj mu dam mir, da naj ga pustim, da mu nonstop težim (omg, že nad izrazi sem bila šokirana - to je 4 letni otrok). Ne vem, ni šlo lepo danes. Sem kar malo pod stresom, ker je res izziv in bi rada svojega fanta vzgojila v moškega s pravimi vrednotami in bontonom. Ehhh...bo že ane. No, potem sem mu povedala, da se je grdo obnašal, da se tako ne sme obnašat in da sem razočarana nad tem obnašanjem in je šel čakat v sobo, brez malice. Je nekaj jokcal, da je lačen, ampak sem rekla, da se mora najprej pomiriti.
Pismo, saj včasih nisem več pametna. Zadnje čase je dosti situacij, ko pomislim, kako bi bilo zanj najbolje, da reagiram. Pa sploh ne vem.

Tamala je super. Ona je veliko bolj poslušen dojenček kot je bil bratec v tej starosti. Ni tako zahtevna. Čisto različna sta si.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 578
   RE: Septemberke 2017
28.5.2018 8:59:48   
annnaa
Joj, Dorotheia imate pestro s sinom. Ne znam ti svetovati. Se mi zdi, da so fantki res bolj živahni in posledično bolj naporni kot punce. Mogoče preberi kako knjigo o vzgoji. Jaz jih imam kar nekaj, sam si ne vzamem časa za branje. Vzgoja brez drame je top!

Mi pa še vedno tako slabo spimo. Jaz sem že tak utrujena in naveličana porodniške. Danes ponoči se je uro in pol jokala, pokonci pa je bila ob 4:30. Obup! Me je kr groza dopusta, saj bomo v kampu in sploh ne vem, kaj bomo, če bo ponoči jokala.
Pa kosila še vedno nič kaj ne je. Prav ne paše ji nič od zelenjave in mesa/rib. Kr trese jo! Dopoldansko malico in večerjo pa poje.
Pri nas je res urnk pestro, komi čakam, da ne bo več dojenček.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 579
   RE: Septemberke 2017
28.5.2018 11:00:01   
Dorotheia
annnaa , ja vem. Fantje in punce se res razlikujejo. Se spomnim še kot bi bilo včeraj, kakšen je bil sin kot dojenček in vidim, da je punca ful drugačna. Pa je tudi živahna in ima karakter, ma to kaže povsem na drugačen način. Pa ona se ful rada crklja, je nežna itd. Pa mislim, da smo starši in vsi ostali nežni od začetka do vseh dojenčkov, nima veze ali punca ali fant. Sinko se sploh ni hotel nikoli crkljati (razen, ko je bolan) in sem to res res pogrešala. Pa bomo že. Nekaj knjig od vzgoje sem že prebrala in dosti nasvetov našla že. Vem, da tudi jaz marsikaj delam narobe. Sinko je skupaj s sestrično prespal za vikend pri babici in sem ga včeraj šla iskat in itak je bil nenaspan itd. In je takoj začel jokcat za bz. Pa so ga vsi začeli dražit, da je jokica itd. Jaz recimo to nikoli ne, ker vem, da to ni ok. Čeprav on res veliko joka (pa tko za brezvezne stvari...jokal je že kot dojenček ogromno - vidim zdaj po tamali, ker ona res ne ali pa minimalno). On še zdaj veliko joka, ko hoče kaj doseči (čeprav z jokom nikoli ni dosegel pri nama nič) in mu samo rečem, da za bz ne jokamo...če mu kaj ni ok, naj pove in to je to.
Brala sem nekaj in bom probala od danes malo drugačen pristop. Jaz se pomoje res ful preveč "kregam" in je začel še on...skozi je nakaj jezen, če mu kaj ne paše in bom spremenila najprej na sebi. Začela bom manj pozornosti posvečat tem njegovim izpadom. Manj pogajati stvari. In ga opozoriti enkrat, max. 2x in potem konec. Dovolj imam tega kreganja in pogajanja. Vsak dan me glava boli od vsega. Kaj šele bo. Ga bom zdaj ob teh izpadih začela objemat. Ne vem, mogoče pa pomaga. Se mi zdi, da gremo kot družina čisto v napačno smer trenutno in mi to res ni ok.
Edino tamala je en tak sonček. Joj, srček je res. Ona se skoz smeje.
Apetit ima še vedno ful. Pa res lepo je, čeprav nima praktično še nič zob (uni 2 špički spodaj še nimata ****cije hehe). Včeraj je poglodala cel krajček črnega kruha. Res tudi poredila se je lepo, vsi opazijo. Je kar prava bunkica postala. Jutri imava posvetovalnico in bomo videli, kakšne so njene mere. Ma se je konkretno poredila (vidno povsod - sploh nogice, rokice in lička).

Katere velikosti oblačil oblačite svojim? Naša je zdaj na ca. 80 (ok, ima določene, ki so še 74 in so ji ok), ampak tudi 80 so ji že kar prav. raste pupa moja. Še malo in ne bo več dojenček. Jaz bom pa kar pogrešala to obdobje. Ful uživam v njej kot dojenčici. Res. Ona je tako lepo popolnila našo družino (prej sem prav imela občutek, da manjka še nekdo).

Trenutno malo trpi malo zveza z dragim, ker imava premalo časa. Ko pa ga imava, popadava dol. Meni se pozna, da nisem še čisto prava zaradi ščitnice in sem ful utrujena (čeprav mi otroka spita). In se kar pozna, se trenutno dosti kregava se mi zdi. Pa tako, tudi za brezveze. Mi ni ok to. Delam na temu, da tudi tu gre na bolje.

Aja, annnaa , srečanje 12.6. - lahko teden kasneje?

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 28.5.2018 11:02:27 >

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 580
   RE: Septemberke 2017
29.5.2018 9:05:42   
annnaa
Dorotheia, mi gremo 15.6 že na glavni dopust za dva tedna! Tako da jaz žal ne morem kasneje.
Javi, kako je bilo na posvetovalnici. Pa super, da se je poredila. Naša ima pa še vedno 8kg. Jih je mela toliko že pri 7 mesecih, zdaj pa je teža obstala. Se pozna, da ne poje veliko goste hrana in da zdaj ful bolj miga, ko kobaca.

Kje ste ostale?




< Sporočilo je popravil annnaa -- 29.5.2018 9:06:36 >

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 581
   RE: Septemberke 2017
29.5.2018 10:04:40   
Dorotheia
Evo midve iz posvetovalnice. Vse super. Pediatrinja navdušena nad njo. Tam je še kobacala. user posted image Aja, teža ni šla tolko gor kot sem mislila, sem bila prav presenečena. Ima samo 7800g. Ima očitno lahke kosti ali kaj. Hehe. Je imela pa pri pol leta 7000g, tako, da je šla sedaj ok s težo gor. Pediatrinja je rekla, da je čisto super narasla z vsemi merami. V dolžino meri 70cm. Je zrasla za 5 cm od zadnjič. Obseg glave je 43,5cm. Nasploh se lepo razvija. Rekla sem ji, da večkrat opazim, da je zjutraj plenica skoraj suha, torej čez noč ful malo lula ali nič, pa potem, ko vstanemo se lepo polula ful in je rekla P, da bo verjetno ena izmed tistih otrok, ki so hitro lahko brez plenic. Da ni nič narobe ali kaj.
Kri sva še dali in če kaj bo, bodo javili.

Tako, da super.
annnaa prav, potem pa lahko tudi 12.6. Ni nič takega, kar ne bi mogla prestavit takrat. Niti nič nujnega. Kje ste ostale vse?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 582
   RE: Septemberke 2017
29.5.2018 14:05:56   
me83
Zdravo.

Da se po dolgem casu tudi jaz malo oglasim..... prvi del dopusta lepo preziveli,... otroci so pot, ki je vse skupaj trajala 20h lepo preziveli, bili ultra pridni (se bolj kot potem na samem dopustu) user posted image ,... se pa se do zdaj nisemo cisto razpakirali,... je nasa dojencica v fazi, ko je na mene prilepljena kot klop in je zraven nje nemogoce sploh kaj naredit,... pa ok vsaj to vse mine, me enistavno ocitno sedaj potrebuje. Verjetno je povezano tudi s tem, da nasa se nic ne kobaca,... je take lene sorte ocitno,... pa ok vsak otrok ima neko svojo uro v sebi, vse ob svojem casu,... bo pa mami zato bolj misice na rokah trenirala user posted image

mi tudi 15.6.ze odhajamo na dopust na hrvasko,... za julija/avgusta pa nimamo se nic rezervirano user posted image itak mi v sezoni ful ni okrog za hodit, ker res nimamo radi gnece user posted image

uf dorotheia tezko ti kaj svetujem,... upam, da je pri sineku res le faza in da ga kmalu mine.

Nasa pa je pri 8m imela 7,8kg in velika je 71cm user posted image aja imamo pa se vedno nore tezave z GH - dejansko mi poje le vecerjo (pa se to ne v nekih velikih kolicinah);... za vse druge obroke pa sploh ust noc odpret,... niti toliko, da bi jih dala le za poizkusit (pa to tudi, ce ji dam isto jed, kot jo drugace za vecerjo pa popaca),... ocitno bo kar na dojki ostala al kaj user posted image ja saj najkasneje, ko bo treba v sluzbo bo pac morala jest,... saj ko bo lacna bo zagotovo tudi gh jedla,...

drugace pa ful lepo dela “bravo, bravo”, pa da papa, pa petko in desetko user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 583
   RE: Septemberke 2017
29.5.2018 20:25:29   
annnaa
Me83, kam ste pa šli na dopust, da ste se 20 ur vozili?
Smo kar na istem z GH. Kaj ji pa daješ za večerjo? Moja starejša je urnk začela jesti med 10 in 11 mesecem. Upam, da bo pri mlajši tudi podobno. Da ne bo do vrtca tako. Sicer če bo, nič ne morem, hihi.
Pri nas bi zdaj dojenčica tudi bila skos na meni. Prav kobaca do mene in se dvigne na noge, češ vzami me. Rokic pa še ne dvigne. In res nič kaj ne morem postoriti. Se je pa hitro začela devat na noge ob opori (predvsem ob kavču rada stoji). Kr kmalu ko je skobacala, se je začela še postavljat. Starejša se ni tako hitro, je pa kak mesec prej skobacala. Hitro gre. Poletje še, pa bodo pihali prvo svečkouser posted image .

Hvala za info glede teže, me je že skrbelo, da ima naša malo kg.

Punce, potem 12.6 ob 9. uri v ZOOju. Upam, da nas pride čim več! Se pa pofočkajte tukaj, če pridete!!


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 584
   RE: Septemberke 2017
30.5.2018 10:17:50   
Dorotheia
annnaa , midve s pupo se pofočkava. Mogoče vzamem še tavelikega zraven, bom še videla, kaki bodo dnevi pred tem. Hehe.

Kako ste drugače? Jaz sem našo princesko ravno dala spat. Danes imam občutek, da je ful utrujena, je bila kar malo tečkasta, jo nisem navajena take. Ja, drugače se tudi naša rada stiska malo bolj pri meni zadnje čase, ampak še vedno rada raziskuje, gre za bratcem v otroško sobo itd. Se tudi kar zamoti sama. Je rekla včeraj pediatrinja, da so sedaj v obdobju, ko so najbolj navezani na mamice. Joj, bom to izkoristila, midve se ful crkljava. Jaz jo skoz objemam, lupčkam. Obožujem jo, res. Tavelikega tudi, pa se mi ne pusti najbolj, hehe. On pravi, da je že velik. Pa itak nikoli ni bil crkljive sorte. Pri njemu samo akcija kaj velja. user posted image

Zdaj pa grem malo pospravit, potem pa bom naredila špinačno juho za naju. Za fanta sem vzela domačo bolonjsko omako iz skrinje in bo pašta.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 585
   RE: Septemberke 2017
30.5.2018 12:27:01   
annnaa
Ja, ko skobacajo se nekako zavejo, da z mamo nista več eno in so potem še bolj prilepljeni na mame. Moja je zdaj v fazi, ko bi sam pri meni bila. Če me ni, je OK. Kakor me pa vidi pa kr za mano in leze po meni. Zanimivi so.

Meni je pa danes tole nespanje čist prekipelo in jo bom dala v svojo sobo in v kinderped. Bom ob njej, ko bo jokala, ne bom ji pa dala zize ali jo nosila. Ni druge, ker sem res že na koncu z močmi. Upam, da bomo kmalu spali.

< Sporočilo je popravil annnaa -- 30.5.2018 12:29:23 >

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 586
   RE: Septemberke 2017
30.5.2018 13:30:21   
Linch
Živjo še z moje strani :)

Preberem kaj pišete, za pisat pa že ni časa, energije .. sploh se sprašujem kako še funkciniram, ker ne spimo nič .. in se mi nabira vse skupaj in enostavno sem samo en kup sitnobe .. tako da mam kar krizo in itak pol vse vpliva na naju, se mi zdi da sva samo še ati in mami in nič več par .. user posted image
Ubistvu sama ne vem kaj naredit .. Zvečer preden zaspi se še podojiva, ponoči ko se zbuja, parkrat zaleže duda, potem pa mora jest oz pit. In ponoči meni že zmanjka mleka, flaške pa noče, edino čaj, mleka pa ne .. in od čaja se ne naje, pa je spet hitro budnica.. Ne vem no niti ali je res lačna ali je samo žejna, ali bi samo bližino ..
Annna srečno, pa poročaj o uspehih! Držim pesti!

Dobro da je tamala drugače tak veselko da ga lahko iščeš :) Non stop kaže kako veliiika je, pa ploska zelo lepo, steguje rokice k meni, prej je govorila skozi ata ata ta ta .. potem nekaj umes, zdaj ima non stop bababa .. kdaj ko je zelo utrujena pa hoče k meni se mi zdi da ji uspe mam mam .. naključje ali ne, ne vem je pa lepo :) pa zdaj nekaj dni vzdigne eno rokico "živjo" .... drugače pa tako šiba da ji ne sledim več vedno :) Itak pa več časa preživi na nogah se mi zdi kot drugače, pač ob kavču, stajici, stolih...
Pa isto se prikobaca do mene ko je utrujena ali pa ko hoče samo malo crklanja in se vzdigne ob mojih nogah .. za stopit, čeprav kdaj pa malo nadležno ker res ne moreš nič naredit .. ampak, prehitro bo mimo ..

Je pa tudi naša pogruntala da je sadje in najino kosilo boljše kot njena zelenjava :) Sadje mi večinoma je brez hujših problemov, pri zelenjavi moram pa uporabit vse motivacijske fore da odpira usta pa še to nama zelo malo uspe pojest, če ji pa dam npr malo mojega krompirja ali pa kaj takega z mojega krožnika, bo pa lepo jedla, čeprav je tik pred tem imela svoje kosilo .. da ne omenjamo kako zelo rada bi jedla sladoled, čeprav ga še nikoli ni poskusila, očitno kar čutijo da je dobro user posted image

No, pa smo budni, zdaj bo pa vse hkrati, cartanje, kuhanje kosila ... večkrat bi nam prav prišla še kakšna roka kajne ;)
Lepo bodite

Za srečanje pa ne vem, bom videla v tistih dneh prej kako bo :)


(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 587
   RE: Septemberke 2017
31.5.2018 13:58:00   
Dorotheia
Linch, lepo da se še ti javiš. Da nismo nonstop iste tu. user posted image Pa lepo napredna ta tvoja pupa. Punce so tko malo bolj napredne se mi zdi.

Moja glih spi, pomoje bo kmalu pokonci, že 1,5ure spančka. Danes sem jo dala malo kasneje spat, ker sva šli dopoldan ven na sprehod, ker tak čas kot je zdaj, je že čisto prevroče zunaj in ni šans. Pa je lepo zdržala, čeprav sem bila prepričana, da mi bo v vozičku zaspala, pa je preveč dogajalo očitno.
Ful so hecni v tej starosti ane. Naša je med drugim tudi smešna, ko recimo išče kake vtičnice (pa itak imam varovala, še od sina), pa ji vseeno rečem "A. ne". In ona me pogleda (se ponavadi še malo nasmehne), itak ve, kaj hočem od nje in reče sama tudi NE in gre naprej. Dejansko uboga (nisem tega navajena od sina, hehe). Sicer včasih na hinavca pride nazaj, ko misli, da jo ne vidim, ma je tolko dobra res. Se ji ful presmejim. Zadnje dni si nonstop roko tišči v usta, pomoje zobki. Vse ima napeto v ustih, Tako, da jo pomoje kar muči. Ampak se zaenkrat dobro drži.

Aja, midve sva pa nehali z dojenjem. Jaz tko nisem imela nič več mleka, mogoče za vzorec, pa mi je bilo potem bz in včeraj je bil prvi dan, da je šla spat brez joške in mene. user posted image Jaz sem s sinkom šla na sosednje igrišče in pustila atiju, da jo je umil in dal spat. Pa sta se ful lepo zrihtala in je isto spala celo noč normalno. Tako, da je to to. Čeprav moram reči, da se mi je zdelo danes ene parkrat da malo išče moje joške, pa ni potem nič zares hotela.
Zadnje dni čeblja še malo več zlogov - ba-ba, ta-ta, da-da, (ne-ne pa itak že od prej govori). Joj, kako hitro napredujejo v tem obdobju ane. Naša tudi vsak dan več na nogah. Noro. Meni gre to čisto prehitro.
Zdaj imava "lekcijo", da pošiljava lubice, pa se samo smeje. Ji je smešno. Ve točno, kaj pomeni, samo noče še ponoviti za mano. Maha, ploska, petke daje pa skozi. Rokice tudi stegne k meni, ampak samo če je rees kriza. Drugače je ona kar lepo samostojna in raziskuje.
Ma ona je tak super otrok. Obožujem jo res. Bi kar še enega imela. user posted image Ampak samo če bi vedela, da bo tako, hehe. Ne, šalo na stran. Smo zaključili z otročki. Čeprav je bilo to obdobje dojenčice noro lepo. Uživala sem od prvega dne res. Prav tako super energijo nam je tale pupa pripeljala. Popolna je. user posted image

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 588
   RE: Septemberke 2017
1.6.2018 10:38:27   
Tara9
Hojla, pozdravljene.

12. 6.bom tudi jaz poskusila prit. Bom vzela tudi moža im starejšo, da gresta okoli, midve se pa z vami podruživa. Bom delala na tem. Če pride kaj vmes, javim.

Sicer pa smo dobro. Tamala je končno vojaško plazenje zamenjala za kobacanje. Do zdaj je namreč pucala tla s svojim trebuščkom. Na sploh je tudi moja en velik smejko. Stalno se dere mama, tata, amam. Luštna je. Hrana kakor kateri dan, ampak načeloma gre kar ok, čeprav je ziza še vedno zakon. Dojiva se pred spanjem, torej 2x čez dan in zvečer in ponoči. Sicer je to bolj crkljanje, ampak mleka imam še dovolj.

Jaz bom kar pogrešala to dojenčkasto obdobje, sicer je naporno, ampak želim, da grejo 3 meseci do službe čim počasneje in da jih maksimalno izkoristimo.

Nič se je zbudila, gremo v akcijo. Lepo bodite

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 589
   RE: Septemberke 2017
1.6.2018 22:39:34   
Član123
Zivijo cveke, se javljam po dooolgem casu. Se dobro, da sem vas prebrala pred 12.6., ker se z veseljem pridruziva user posted image

Sem vas samo malo za nazaj prebrala, ampak ja, otroci do 2 let imajo zastonj avion, ker ne rabijo sedeza (sedijo pac v narocju ali pa v kosari, ce ni mlajsega otroka na avionu). A vasi otrocki imajo ze vsi zobke? Nasa je 2 dni mlajsa od Dorotheine, pa o zobkih ne duha ne sluha.
Joj, vem kako je, ko dete ne zeli jesti GH...moja sicer pridno je, ze zelo dolgo imava 4 obroke, ampak je imela ze dvakrat virozo, kar pomeni, da obakrat po dva dni ni jedla nicesar, razen zize. Imam pa toliko mleka, da bi lahko dojila se sosedinega otrocka (kar je cudez, glede na to, da sem morala prva dva meseca dodajat). Moji se pa zmesa, ce jo probam odstavit...je tak zizoholik, da joj...se med obroki se kar rada doji, prav tako zvecer in tudi ponoci. Tako da je se vsaj 4x ponoci. Sicer ni problem, ampak sedaj ima ze cetrti dan zabasan nosek in je kar boga. Dve noci sva se matrali, sem ji nosek ponoci pucala (med dojenjem je celo na usta dihala, je trmasta, ona se bo dojila)min jo imela vecino noci v sede priklopljeno, ampak potem sem pa seveda se sama za dva dni zbolela in v obupu probala spati s cebulo. Odprl se mi je nov svet, ne jaz ne mala nisva imeli prav nic zamasenega noska, na vonj sva se pa brez tezav navadili. Ce katera ni vedela, probajte,preverjeno deluje.

Ve ze dajete kruh? A ni to pri 10 mesecih? Bom tudi jaz zacela, ker se mi ze mesa od priprave sadno zitnih kasic, saj kupljenih mala ne mara. Po prvi zauziti kupljeni kasici je bruhala (ja, groza), pri drugi je pa pojedla eno zlicko, potem pa zaprla usta vse dokler ji nisem skuhala domace kasice.
.
Ce ima katera kak pameten nasvet, kako naj uspavam dete brez dojenja, prosim povejte. Nekako nama ne rata...cez dan sem jo uspavala v vozicku, ampak sedaj jo bom pa tudi cez dan dajala v posteljico. Mi spi le enkrat na dan, za dve uri, ampak se nisva uspeli najti recepta, ki ne bi vkljuceval dojenja. Za zvecer mi ni tak problem, zal tudi tedaj zaspi na zizi, ampak za to imamo se cas. Bo sla pa cez tri mesece v vrtec in bi jo rada navadila, da bi zaspala brez dojenja (dude pa ne mara).

Nic, sibam spat, ta vikend delam, se pa definitivno se kaj oglasim user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 590
   RE: Septemberke 2017
2.6.2018 8:48:04   
annnaa
Ooooo super za udeležbo na srečanju. Nekaj se nas bo pa nabralo! Bom tudi jaz vzela s sabo starejšo (3 leta staro) in babico, da bo malo vskočila.
Me smo bile ravno včeraj v ZOOju s prijateljicami in je tavelika ful uživala! Dobra kombinacija so živalice in igrala!

Punce jaz sem nehala z nočnim dojenjem! Meni je dopi***lo nočno dojenje in zbujanje tudi na pol ure. Bilo mi je dovolj in trdno prepričana sem šla v tole metodo:
Zvečer pred spanjem sem jo podojila. Je sicer zaspala na zizi. Pa sem jo odložila v kinderped. Se je seveda zbudila in jokala eno uro, preden je nazaj zaspala. Jaz sem bila ves čas ob njej. Če se je vstajala sem jo lepo nazaj polegla, ji pela in jo božala. Ko je zaspala je spala samo pol ure, potem spet jok. Sem jo spet božala in pela. Sem bila z njo. Potem se je še parkrat zbudila ampak sam en jok in je zaspala nazaj. Naslednji večer je zaspala sama po 10 minutah joka. Prvič se je zbudila šele ob 1h. Pa spet malo pojokala, jaz sem ji rekla “pšt, pšt, nočka je, čas je za spanje”, potem isto ob 3.h, potem je pa spala do 6:20! Tretjo noč je zaspala brez joka in se tudi zbudila ene 2x in sam mal zastokala in spala dalje.
Punce, meni je to tak luksuz! Prvo noč je ena ziza trpela, je bila trda kot kamen. Imam res ful mleka, ker poje malo GH. Ampak drugo noč so bile zize OK, kak se hitro navadijo. Kar hočem povedati pa je, ko se mame nekaj odločimo, lahko gore premikamo. Pri starosti 9 mesecev ne potrebujejo nočnega hranjenja. Jaz sem imela to v glavi prvo noč in cilj, da uživam poletje in ne hodim kot zombivpo tem svetu, hihi
Upam, da sem kateri pomagala z mojo izkušnjo. Za nami so sicer samo tri noči. Lahko se še kaj spremeni, pa upam, da se ne bo.

Lep vikend vsem! Me gremo spet na morje od nedelje do srede, juhuhu, porodniška je fajn!



< Sporočilo je popravil annnaa -- 2.6.2018 8:52:49 >

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 591
   RE: Septemberke 2017
2.6.2018 20:38:39   
Dorotheia
Ojla!

annnaa, čestitke za vpeljavo novega nočnega ritma! Ful dobro in dejansko jaz ful podpiram, da vsak dela tako kot se mu zdi prav. Jaz bi sigurno probala na podoben način, če bi imela take "težave". user posted image Mamica se mora tudi dobro počutiti, pa pri 9 mesecih niso več tisti mali mini dojenčki, jaz sem itak mnenja, da niti hrane ponoči ne rabijo več. Ampak to je moje mnenje pač.

Član123, super za pofočkanje za srečanje. Zakaj pa ne bi smeli kruha jesti že? Ok, to ja, da paziš, da se ne zatakne v grlu pa to, samo drugače pa je treba paziti samo to, da je gluten že uveden, torej dejansko lahko kruh že od 6.,7. meseca konzumirajo. Jaz sem naš punci včasih (ko sem že uvedla gluten) tudi juhice kdaj zgostila s kruhom. Pa kaj naj, naša punca obožuje kruh. Oba moja otroka pravzaprav obožujeta kruh in bi pomoje lahko živela samo od tega. user posted image Samo tamali dajem zmerno no, ker še vseeno mora pojesti polnovredne obroke. Ma je fino, če smo kdaj kje tko zunaj, ne rabim vedno teh kašic ji dajat. Ji dam lepo kos kruha in se zraven še zamoti, ker sama drži in je.
Ja glede zobkov tudi pri nas bolj švoh zaenkrat - obe spodnji enkici rasteta in gledata ven, ampak ji rasteta res počasi. Še vedno se vidi čisto malo š**** in to je to.

Mi smo imeli pestra 2 dneva - včeraj je prišla sestrična od naših dveh prespat, ki sta s tavelkim ful povezana in smo imeli pestro. Se igrali, risali, limali, ni da ni. Sem šla kupit platna in sta ful lepe slike naredila. Pa še pridna sta bila, ker sta imela dosti dela s tem.
Danes pa smo bili tudi cel dan v pogonu. Nonstop akcija. Smo že od 6h pokonci (se vidi, da nisem navajena), se je tudi tamala zbudila danes bolj zgodaj in ji je kar manjkala ta ena ura - je bila občutno bolj tečna že prej popoldan kot sicer. Zadnje dni je malo bolj razdražljiva, jokava, nič ji ne paše. Dopoldan je še ok, popoldan pa je že. Se mi zdi, da mora tudi njej že kar dogajati počasi, da ji ni dolgčas.

Vidim, da ste dosti preboleli viroz. Naša bolj kot ne samo norice. Sem mislila, da bo več bolna. Sploh ker je tavelik v vrtcu. Pa je ok, dobra je. Še tale uček se ji je zrihtal kot kaže. Sem prav vesela.

Dojenja ne pogreša, pa očitno res nisem imela nič kaj več mleka, ker je danes že pomoje 4 dan, kar se ne dojiva več, pa nisem imela nič polnih jošk ali karkoli da bi me motilo. Isto. Sem pa vesela, da se je tako pošlo. Lih prav je trajalo se mi zdi. Pa res nekaj najlepšega.

Dajte mi povedat - vaši otroški kaj švicajo? Naša zdaj v teh toplih dneh kar dosti. Kako jih oblačite? Se mi zdi, da se ona kar dosti poti, tavelik se ni tolko. Je pa mogoče tudi malo bolj vroče kot je bilo takrat. Noro je. Midva bova kar klimo nabavila, sva že lani razmišljala, zdaj bo pa res treba.

No, šibam, grem kar pod tuš že, da se potem z dragim zlekneva pred tv in imava malo časa zase. Otroka spita že od 19h, luksuz. user posted image
Užživajte in lep preostanek vikenda!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 592
   RE: Septemberke 2017
3.6.2018 11:48:20   
Tara9
Hojla,

No midva pa sva vceraj uspesno opravila eno poroko. Tavelka je bila z nama do 20, tamala pa z babico cel dan brez težav. Zvečer sem prišla velko spat pripeljat in tamalo podojit in sva šla nazaj. Zgleda se lahko počasi vrnemo v "normalno" življenje.

Annnaa super za boljše noči, upam, da se trend spanja nadaljuje. Tudi jaz podpiram, da vsaka dela kot sama misli, da je najbolje. Midve dojenja še ne bova ukinili, meni osebno je res lepo, saj mi prvič ni tako uspelo, tako da zdaj res uživam. Sicer je čez dan bolj kot ne to za žejo, pa zvečer za uspavanje, kar me ne moti. Ponoči pa sem tudi sama začela ukinjat, ker dejansko ne rabi, je konkretna bebica in se zihr ne zbuja od lakote. Včeraj se je mamici sicer zbujala in jo je samo božala ter je mala spala dalje in tako celo noč. Dejansko je pri nas nočno dojenje razvada.

Virozam smo se tudi mi za zdaj uspešno branili, je pa res, da velka ni v vrtcu. Hodi sicer na plesne in se druži z otrocki, ampak za zdaj je šlo vse mimo. Tamala niti zasmrkala še ni. Upam, da se trend nadaljuje, da se ne bom zdaj kaj zarekla. Jeseni bo najbrž druga pesem, ampak upam, da bo vsega čim manj.

Tudi jaz moji skoraj vsak dan dam kos kruha, se lepo zamoti dokler gloda. Gluten sva pri 6m uvedli, tako da ni panike. Jajca ji moram koncno dat, kr pozabim na njih.

Mi smo do torka na našem vikendu na hrvaškem in prav uživam, ko smo vsi skupaj. Pogrešam to, ko moj toliko dela.

Nič grem sončat noge na teraso, tamala spi in je tak lušten mir. Pa še zaspana sem, 3ure sem spala danes uffff.

Bodite lepo

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 593
   RE: Septemberke 2017
4.6.2018 8:48:40   
Kinder123
Hej punce,...da se še jaz javim po dolgem času. Da vas prebiram še gre-čeprav ne sproti, ampak za odpisat je pa pol že druga. 😳 Morm bit mal bolj pridna! 😀 Umes je imel moj rd, pa jst rd, pa fasado nam delajo,..tko da je noroo in ludnica okol hiše! 😵 Upam da se to čimpreje konča. Sva pa imela pregled pri 9 mescih. (mal prej) In lepo napreduje. Ima 9kg in 73cm. K je dal kri iz prstka se ni nič jokal. 🤗 Pa ful je dober k ga že tok puza in se dviguje in stoji na nogicah.

Super za nočne rituale! Tudi midva sva zdej malo boljse, ko ga noben zobek ne matra. 1x ali 2x se zbudi. Samo spi dalje. Pa se tudi dojiva čez dan če je potreba. Ni pa nujno. Faca je - k prov ve kje so zize in se obrne in začne jamrat- kao "dej mi". 😀😁

Glede srečanja sem se sedaj odločla da tudi midva prideva. Sicer imava plavanje ob torkih-12h, tako da bova ene 2h lahko z vami, potem bova pa mogla it. Itak imava v LJ.center, tako da bo ZOO skoraj spotoma.. 👍 Upajmo da vreme bo. ☀️

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 594
   RE: Septemberke 2017
4.6.2018 10:26:26   
Dorotheia
Živjo punce! Kak fajn, da se še ostale javite. Ja glede ZOO - tudi midve ravno dolgo ne bova mogli biti, tolko, da kavico spijeva, no spijem. Če pa slučajno kaj vmes pride, pa javim.

Drugače pa pester vikend za nami, luštno je blo. Ja, zdaj so res že tako posrečeni, ko so take starosti. Res so luštni. Naša se skoz smeje, sploh če smo v družbi. Pa prav vsak dan je kaj novega pri njej. Zdaj že pokaže kako je velika (dvigne rokice) - ampak samo če hoče seveda. Pa dejansko že reče pa-pa in pomaha - me je danes šokirala, ker sem že parkrat slišala, da je rekla to v kontekstu, pa sem si mislila, da je to naklučje...no danes, ko sva se zjutraj poslavljali od atija in bratca, je prav pomahala in še rekla čisto lepo razločno pa-pa. Z dragim sva se samo spogledala. Ful je dobra res.

Danes bova bolj u izi. Zjutraj sva šli v trgovino. Ravno sem jo dala spat, jaz pa imam za pospravit, cunje za uredit (stroje za dat prat in zlagat kupe, ahh). Se pozna, da smo bili dosti leteči ta vikend.

Nič, uživajte in javite se še kaj!

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 595
   RE: Septemberke 2017
4.6.2018 10:56:57   
Dorotheia
Punce eno vprašanje, mogoče bo katera od vas tu vedla - iščem otroške brisače za na plažo, tiste velke...ampak bi rada, da je s kakimi motivi iz teh risank. Rabim pa za fanta in punco. Kje bi to našla? Pa ker rabim hitro, spletno nakupovanje ne pride v poštev. Ve katera?

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 596
   RE: Septemberke 2017
4.6.2018 22:25:32   
Kinder123
hmm, brisače?! Nevem.Jst jih imam ful, pa nobene nisem kupila. Ene sem dobila za kaksen rd, druge mam pa reklamne. Tudi velike in lepe. Pa dober material. Tko da nevem kje se jih kupi. 😉 Beneton jih ima. Sam nevem če otroške- so mal dražje sam dober material. Drgač bi pa jst pogledala v kaksen NKD - ga imaš tam blizu. V qulandiji pa kakšen špar.? Pomoje bodo kmalu tudi v kaksen Lidlu/Hofru- pa še ugodno.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 597
   RE: Septemberke 2017
4.6.2018 22:38:57   
Dorotheia
Kinder123, hvala za predloge. V Hoferju je bila danes akcija prav takih otroških brisač, pa sem bila razočarana nad kakovostjo - ful tanke in majhne, tako da jih potem nisem vzela in iščem naprej. Saj ravno take iščem, da so malo bolj kakovostne. Raje dam malo več, itak to ne kupuješ vsako leto. Je pa fora, ker nečakinja od dragega praznuje in sem ji mislila eno res lepo kupit, s kakimi princeskami ali kaj takega. Zdaj pa upam, da najdem do sobote kaj kje. Pa eno bi vzela še za našega fanta, zdaj ima samo une pončo brisače, bi rada še eno res veliko zanj kupila. Imamo jih tudi mi doma veliko, dosti reklamnih sicer, samo bo čas za menjavo počasi. Gledala sem tudi od Esprit in še ene par znamk. Očitno bo treba malo naokrog. Hvala zaenkrat.

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 598
   RE: Septemberke 2017
4.6.2018 22:40:42   
Kinder123
evo, zdej sem mal reklame pregledala. V lesnini imas ful različnih brisač. Pa od srede naprej v Tušu- so 40% znižane. Barvne/ morski motivi. To je zaenkrat od pondelkovih reklam..

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 599
   RE: Septemberke 2017
6.6.2018 21:11:55   
annnaa
Punce, jaz ne morem potrditi, da pridem 12.6! Jaooo, pa še jaz sem datum reklauser posted image ! Starejša je danes imela en kirurški poseg in bova hodili na kontrole in preveze. Bom vidla, kako pogosto jih bomo imeli.

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?