|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčice 2017
5.1.2018 22:56:27   
Tasa8
Vse lepo v novem letu, ostanite zdrave in vaši sončki tudi;) kako ste kak? Mi smo našega bauca zbudili ob polnoci-ponavadi se zbudi sam, sedaj se ni hotel..in smo gledali ognjemet čez okno,se igrali..pol pa cca ob 2h zaspali. Zadnje dneve skoraj nič ne spimo..joka v spanju in ga sploh ni mogoče potolažiti..zobkov ima že 8..mogoče izrascajo zadnji,nevem. Sem že razmišljala da ga peljem na Bownovo..pa si pol čez dan vedno premislim,ker pozabim kako je ponoči;) se še dojite? Midva se še kar dosti dojiva..brez zize sploh ne zaspi..vsi mi pravijo,da naj mu počasi dajem flasko..ampak meni je kar grozna misel na to..kako boste/ste ve to rešile? So se sami odstavili? Lep pozdravcek

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Marčice 2017
6.1.2018 13:13:10   
Sofie

Vse lepo v novem letu tudi od naju.

Mi smo včeraj po celem dnevu prekladanja po letališčih le prispeli. Moja deklica je bila izredno pridna, potrpežljiva. Skratka z njo je brez težav potovati. Kljub temu, da se nam je pot podaljšala je bila pridna.

Tasa8 jaz mojo dojim zvečer obvezno, potem še ponoči 1x in tudi zjutraj, da mi ni treba tako zgodaj zajtrka pripravljat. Čez dan pa odvisno od tega kolk de mi da ukvarjat z uspavanjem. Jaz je na flaško ne bom navajala.

Tudi moja ima najraje knjige. Piki je še vedno zakon, že vsaj 2m lepo odpira vse zavihke. Duplo je tudi super. Za NL sva ji kupila še ene škatle oz hiške ki se zlagajo ena na drugo, notri pa se pospravijo živali. Ji je tudi všeč.

Ob opori hodi že dlje časa, sedaj se tudi spusti in nekaj sekund samostojno stoji.

Uživajte, mi gremo na kosilo, potem pa na sonce.

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Marčice 2017
11.1.2018 14:07:57   
diamantina
Ojla!

Vedno pogledam sem gor, hočem kaj napisat, pa me nekaj zmoti ...

Pri nas je živahno, mala se dviguje, se spušča, hodi ob opori, tišči pred seboj poganjalčka in šiba za njim, ali pa najde kakšno škatlo od igrač na kolesih ... kar je novo je to, da jo hrana več ne zanima toliko ... no, saj če bi s takim tempom nadaljevala, niti ne bi bilo preveč fajn. Zdaj se kar hitro naje, večkrat tudi kar sama, če je kruh, ali pa koščki sadja, tudi z žličko se že malo trudiva, ampak je še daleč od tega, da bi zajela in dala v usta. Bolj kot ne, packa po krožniku, ampak je pa začetek. :) Voziček sva že skorajda pospravili, ker se večinoma poslužujeva sprehajalca. Zdi se mi, da je zelo zrasla, saj ji je št. 80 zdaj čisto prav, 74 pa v celoti premalo.
Zobkov imamo zdaj 3 in kmalu bomo imeli 4. Laski ji pa nenormalno rastejo, prava mala čupavka je, v tem mesecu so ji tako zrasli, da bi morala imeti španico, pa je žal ne mara, tako da ima kar tako, ali pa trakec, tistega si še nekak pusti. Frufruja ji pa ne bom puščala.

Novo leto smo lepo preživeli ... jaz sem pomivala posodo čez polnoč user posted image . Fantje so zunaj noreli s sosedi, mož je bil zraven, pokali pa nismo, se že kar nekaj let držimo tišine, saj je v vasi kar precej malih otrok, pa da ne bi bil jok ... smo gledali od daleč, ker imamo prekrasen razgled. Sem pa vesela, da je decembra končno konec ... meni je to najbolj zopern mesec ...

V šoli je kar pestro, ker se bliža konec polletja (že?!) ... pa hkrati konec porodniške (OMG, že?!) ...

Trenutno je pri nas aktualen pust ... jao, vsako leto se ubijam s tem ... tamala ne bo nič, tavelka pa nekaj morata bit, saj imajo v šoli rajanje (čeprav se tavelikemu zdi že vse skupaj BZ).

Včeraj sem tavelika dala cepit 2 dozo proti klopnemu in upam, da bom to leto malo bolj brezskrbna ... lani sta pokasirala po 10 klopov in smo res imeli srečo ... no, borelioza baje lahko izbruhne tudi kdaj kasneje ...

Tko, mala se je že zbudila, ima že kuhano, se naje in šibamo v glasbeno ... huh.

LP

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Marčice 2017
11.1.2018 14:10:15   
diamantina
AJa, še dojenje ... jao, mi je že kar malo zoprno to visenje na zizi ... čez dan se več ne doji, nadoknadi pa ponoči ... po 3x. Ma, bo že minilo ...

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Marčice 2017
11.1.2018 21:58:18   
Sofie

Hojla.

Mala spi, jaz pa imam čas nekaj napisat. Mi uživamo v sončnem in toplem vremenu. Smo lahko v kratkih rokavih. Mala se ima fajn, spoznava otroke, nori po toboganu, se gunca itd. Včeri smo se popoldne kopali v bazenu, je ful uživala.

Diamantina, saj se bo navadila na špangico. Moja ima ful lask že od rojstva, tako da nosi špangice že od nekje tretjega meseca naprej. Drugače nič ne vidi. Zadaj ima laske tako dolge, da ji lahko naredim čop.

Moja pa zelo rada je. Edino kislih stvari ne mara.

Sploh ne morem verjet, da se čez slabe tri tedne vračam v službo. K sreči samo za 6h.

Naslednji meseci bodo za nas pestri, služba, vrtec, selitev. Skratka noro bo.

Za pusta ji moram tudi jaz kupit kostum. Mogoče bo zajček.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Marčice 2017
12.1.2018 8:10:42   
Sofie

Aja kar se dojenja tiče je moja sama ukinila nočno dojenje. Doji se samo še zjutraj in zvečer pred spanjem.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Marčice 2017
16.1.2018 11:35:47   
Sparkles7
Živjo punce! Tudi jaz večkrat mislim da bom kaj napisala tu gor, pa potem čas kar zbeži mimo...
Mi se imamo fino, smo zdravi, mali je še naprej pravi raziskovalec in ni nič pri miru :) Je že zelo spreten pri stanju na nogah, tako da še malo, pa bo treba skakati za njim :) Sedaj so problem predvsem kabli po stanovanju, sicer pa je že tako suveren, da ga doma po stanovanju lahko pustim da raziskuje.

Ja, ne morem verjeti da bomo kmalu že praznovali eno leto. Porodniška pa gre počasi proti koncu, tako da spremljam oglase za službe, ni pa še nič na vidiku. Lahko pa vsaj izkoristim 3 mesece denarnega nadomestila.

Midva se še vedno ful dojiva. Zvečer in zjutraj itak, tudi ponoči se še vedno pogosto zbuja. Spi pri meni na veliki postelji. Sem vmes ga želela navajati na spanje v svoji posteljici, ampak ko ga odložim se vedno zbudi... Tako da ne gre :/ Tako da si včasih želim, da bi imel dudo, ampak ok, bomo to pregurali. Tudi jaz ga ne nameravam navajati na flaško, ker je še nikoli ni imel (razen za vodo ko smo na terenu). Jaz računam, da pustim da se bo sam odstavil oziroma če me bo začelo motiti, se bom sproti odločala. Problem pa je, ker ga tudi čez dan večinoma uspavam na zizi. Zaspi samo v nosilki, včasih gre tudi brez zize. Že če ga poskušam leže, so to dolge borbe, ker on ne bi bil nič pri miru in se ne zna umiriti. Komaj se še premika, pa še kar kobaca po postelji in se dviguje... Tako da edino to me skrbi, kako se bo navadil na spanje, ko mene ne bo. Kako ga bo kdo drug uspaval.

Za pusta mu bom verjetno samo oblekla en pajacek, na katerem je lisička, pa kao krempeljčki gor. Pa eno oranžno kapico zraven, pa je :)

Sofie super da mala uživa in da je tako lahko potovati z njo :) Je pa zoprno to glede vrtca ja, da potem otrok tako "zgodaj" začne jesti slano hrano in vse ostalo... Sicer mu bom tudi jaz pri 11ih mesecih začela dajati našo hrano in bolj pestro, ampak počasi... No, saj če bi bil naš nek velik jedec, bi šlo vse to verjetno hitreje. Tako pa smo cel čas počasi napredovali in bo ravno tako se izteklo...

Diamantina pametno za cepljenje proti klopnemu menin***litisu (kaj pa vem kako se napiše :D). Tudi sama sem cepljena, smo sicer imeli vključeno v času študija zaradi terenskih vaj. Je pa škoda ja, ker proti boreliozi pa ni cepljenja.

Mi pa gremo sedaj na št. 74, veliko pa imamo tudi še 68 :) Zobkov pa še vedno nimamo :) Je pa v zadnjem času zelo napredoval glede razumevanja, komunikacije... Sedaj da živjo, papa, pokaže na stvari, lučko, gre iskat žogo, knjigo, dela brrrm brrrm za vozila... In se neskončno smeji ob raznoraznih igricah. Luštno je :)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Marčice 2017
16.1.2018 12:15:10   
Sofie

Živjo.

Mi smo nazaj. Luštno je bilo. Tamala je osvojila en kup novih zadev. Sedaj po stopnicah sama spleza na tobogan, uživa v guncanju, sama si zapne ježke na supergicah. Včeraj je tudi nabadala makarone na vilico, pa jih potem z drugo roko pobirala dol in dajala v usta. Ko postane zaspana reče aja aja in takrat brez težav zaspi. Vsake toliko časa mi da eno roko in naredi nekaj korakov.

Kar se hrane v vrtcu tiče je k sreči zelo raznolika in kvalitetna. Solijo jim minimalno. Meni je itak fajn, da tamala ne komplicira in zdaj je že vse. Jeb tako res bolj na izi, saj ni treba več dvojno kuhat ter brez težav jemo povsod. Danes je dobila prvič tudi kravje mleko in je bilo vse ok.

Glede oblačil nosi 68 in 74. Trenutno ima mislim da 7900g.

Sparkles7 glede dojenja je tako, da se je nočnega moja sama odstavila. Preprosto je začela spat celo noč. Če ne bi bilo tako bi jo jaz začela odstavljat, saj grem počasi v službo. Čez dan jo je tudi meni najlažje podojitbin zaspi. Se pa izogibam temu. Pri tašči zaspi v naročju med branjem knjige. Tako da naj te ne skrbi.
Moja spi sama v svoji posteljici. Si ne predstavljam da bi spala z nama, ker je eno noč delno spala in se skoraj skotalila dol s postelje. Pa je bila med nama. Tako nemirno spi.

Več pa zvečer.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Marčice 2017
20.1.2018 22:21:15   
Sofie
Hojla.

Kje ste vse?

Moja pupa bo jutri stara že 11 mesecev. Zdaj že stoji brez opore, včeraj je naredila prva samostojna koraka. Meni gre čisto prehitro vse skupaj. Še malo pa bo stara eno leto.

Trenutno se mi verjetno tudi zaradi bližajoče se službe zdi, da gre vse prehitro. Čez dva tedna se jaz vračam v službo, ona gre pa v vrtec.

Od prijateljice je dobila dva paketka duplo kock (živali in muffin). Sva danes pihali svečko na muffinu. Enkrat ji je celo uspelo pihniti. Upam, da se do rojstnega dneva nauči tudi to. So pa kocke res zakon. Narazen jih že nekaj časa da, sedaj zna že sestaviti dve kocki skupaj. In potem si ploska. To obdobje je meni trenutno tako zelo lepo. Vsak dan nekaj novega.

Zobkov ima 6, jih 2x na dan umivava. Imam občutek, da ji rastejo tudi spodnje dvojke. Spet se zelo slini.

Za pusta bo kravica, moram še po kostum.

Jim boste za rojstni dan pripravile zabavo ali boste praznovali bolj v družinskem krogu?

Midva sva ji darilo že naročila. Dobi poganjalca, ki je na začetku tricikel, potem pa se spremeni v navadnega. Ga je priporočila prijateljica in sva ga stestirali v Nami. Se je lepo peljala, ko je bilo treba dol je pa seveda tulila. Še čelado ji moram naročit.


< Sporočilo je popravil Sofie -- 20.1.2018 22:31:29 >

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Marčice 2017
26.1.2018 20:38:48   
diamantina
Ojla!

Pri nas je pestro, kar glava me boli, tako hitro mi uidejo dnevi in tedni ...

Kaj čem napisat ... hja, nič takega, tamala je zelo spretna, mislim, da bo vsak čas shodila ... po štirih je tako hitra, da pa res moram pazit, ker kar izgine izpred oči in to prav ve ... se kar skrije kam in se tam hihita, lumpa mala. Zlaga pa kocke, me pokliče, zelo rada išče, če ji kaj skrijem, proskuša uporabljati pisalo (vidi tavelika, ko pišeta) ... pač, kar delajo pri tej starosti.
SPet mi zelo rada je, ne vem, ali je zadnjič bila malo neješča zaradi zgornjih zobkov ... zdaj imamo lepe zobke in spet ogromen apetit ... za večerjo imava obvezno zelenjavno juho in se tako nabaše, potem pa dojenje in spodnje z 1x zbujanjem za hranjenje.

Drugače ne razmišlam o RD še ... ke je še to, huh ... tudi o pustu ne, verjetno bo pa kar medvedek, ke to imam že doma ... pa saj nikamor ne bova šli, meni je to maskiranje brezvezno ... v šoli pa ful tečnarijo, da otroci morajo bit maske ... jao, vsakoletna nočna mora zame.


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Marčice 2017
29.1.2018 21:35:42   
zaspana zvezdica
Pozdravljene, punce user posted image Tak veselo še vedno klepetate, sama sem pa vmes že čisto pozabila na naš forum...

Še malo pa bodo naši sončki praznovali že prvi rd.

Je katera že nazaj v službi? Jaz imam jutri zadnji dan porodniške, a na srečo bom predvidoma še ves mesec doma, saj pokoristim še dopust.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Marčice 2017
29.1.2018 21:46:44   
Sofie
Živjo.

Jaaa...še malo pa bodo pihali prvo svečko. Jaz že načrtujem zabavo. Moja namreč praznuje že čez 3 tedne. Uh, kam je šel čas.

Jaz še nisem v službi. Grem pa čez nekaj dni. Mala pa v vrtec. Upam, da se bo hitro navadila.

Z Yuki sva šli v petek na kavo in malo poklepetali. Punčki pa sta se igrali. Luštno je bilo.

Pri nas drugače nič novega. Dobili smo tricikel in tamala se lepo vozi z njim. Zdaj gre že sama gor in tudi dol. V zadnjem času se je začela igrat tudi z dojenčkom, zelo rada tudi kuha.

Kar se hrane tiče sem ji uvedla tudi mleko in je sedaj vse lažje. Ji za zajtrk in večerjo pripravim gres, mlečni riž, ovseno kašo itd. Ni bilo nobene reakcije. Nasploh zelo rada je in poje vse kar ji damo.


< Sporočilo je popravil Sofie -- 29.1.2018 21:47:43 >

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Marčice 2017
29.1.2018 22:27:13   
zaspana zvezdica
Pri nas zabave še ne načrtujemo. Pa itak ne bo nič posebnega.

Tricikla še nimamo, sva pred hišo kar brez, drugače pa še veliko uporabljam voziček, da zaspi, saj smo ga čist preveč razvadli in je spanje kar težava.

Mleka še nismo uvedli zaradi suma na alergijo. Krvni testi so bili sicer negativni, ampak pediater svetuje naj počakam do leta in pol. Enako z jajci. Drugače pa je vse. Tudi oreščke sem začela počasi uvajati. Čakam edino še s svinjino.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Marčice 2017
30.1.2018 20:38:56   
Sofie

Mi tudi še vedno uporabljamo voziček. Za sprehode je super. S poganjalcem gre samo malo po naselju. Jo vse preveč zanima in zleze dol ter se kobaca. Je pa fin za motoriko, ravnotežje. Je lepo natrenirala da sama zleze gor in tudi dol.

Oreščkov jaz še nisem dala. Počasi bom tudi to. Svinjino je že poskusila pa ji ni bilo nič. Itak je pa ne jeva pogosto.

Gre samo moja v vrtec?

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Marčice 2017
30.1.2018 21:22:38   
zaspana zvezdica
Naš bo šel v vrtec septembra, do takrat ga bo pa babica čuvala.

Drugače hodi ob opori, bi se sicer že tudi spustil pa še nima ravnotežja. spleza na vsako stvar, ki je dovolj nizka - vrata pomivalca, stolčki ipd. ravno danes sem nekaj pospravljala in je ostal na hodniku pa ga dolgo časa ni bilo nazaj pa je stal na eni leseni škatli v kateri imamo copate.

Rad lista slikanice (kartonke) in raziskuje v kuhinjskih omaricah (česar nisem najbolj vesela ampak mu pustim). Kar se tiče govora še nisem opazila, da bi kakšni zlogi imeli pomen Oz. Bi jih vedno za določeno stvar uporabljal.

Na pobudo zaploska, pokaže glavo ipd. V zadnjih dneh je začel ful ponavljati za mano. Sem s krpo brisala prah z žaluzij,pa je vzel copat, ki je bil pri roki in me posnemal.

Tudi midva se še dojiva, zvečer in pa ponoči.


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Marčice 2017
1.2.2018 22:45:54   
Yuki
Prejšnji petek sva s Sofie klepetali, punci pa sta se po svoje zabavali. Res je bilo fino!
Drugače sva tole obdobje sonca izkoriščali za obiske igrišč in dričanje po toboganu.
Moja se je naučila odpret hladilnikuser posted image Kar je seveda zelo zabavno, saj so notri same zanimivosti.
Tudi moja pleza na vse možno, da je le dovolj nizko - rada ima dodatno višino, s katero doseže več. Stoji sama par sekund, potem pa počepne. Hodi pa še ne sama.
Mi imamo za rojstni dan pripravljenega enakega poganjavčka kot pri Sofie - tega, ki je najprej tricikel. Ne vem, ali ga bomo dali predhodno ali počakamo še en mesec.
Oreščkov še nisem dala, svinjino pa enkrat v mešanem mletem mesu. Vse ok. Mleka in medu pa tudi še ne, sladkarij tudi ne Drugače pa je v glavnem vse in večinoma kar enako kot midva. kar dosti hrane ima zelo rada in se z njo veselo baše. Sama še ne zna s priborom. Dojim jo zvečer in ponoči, včasih pred popoldanskim spanjem. Se mi zdi, da kar uživa v dojenju, mene pa tudi ne moti.
ogromno pripoveduje - nekatere besede so stalne(v glavnem za Kaj je to?), nekatere pa priložnostne. Zna oponašat hrup, psa, mačko, konja. Ne pokaže delov telesa, pokaže pa kako uporabljaš telefon. In zadnje nekaj dni se res z veseljem pači in poem smej sama sebi.
A vaši znajo zlest s kavča ali postelje? Moja zna, ampak le če jo opozoriš, da se mora obrnit. Sama bi šla vztrajno na glavo ...
Moj zadnji dan porodniške je jutri ...
Je pa končno dosegla 8 kg!

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Marčice 2017
2.2.2018 10:02:47   
Yuki
Še to sem hotela vprašat. Tiste, ki ste bile z dojenčki v bazenu, kaj ste uporabile? kopalne plenice ali neoprensko oblekico? Obroč za plavanje ali naročje staršev? Kako so se obnesli?
Moja je namakala noge le poleti v morju, v bazen še ni šla, pa gremo na dopust na toplo ...

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Marčice 2017
2.2.2018 10:40:15   
Sofie
Jaz uporabljam kar od dm kopalne pleničke. Neopren je težko gor pa dol dajat. Smo bili ta teden na bazenu, ker tamala obožuje vodo. Sem jo dala v fredov obroč in je uživala v otroškem bazenu. Vmes sem jo imela tudi v naročju, ampak moja nima strahu pred vodo. Se vrže in potunka. Pol pa pije to vodo in mi ni najbolj všeč. Ful se npr. zabava ko jo.odložim na rob bazena, primem za rokice in skoči v vodo. V fredu je pa tolk mobilna da se sama premika po bazenu.

Ko jo vzamem iz vode ji zamenjam pleničko za suho in to je to. Že to se tolk obrača, da si ne predstavljam da bi jo oblekla v neopren.

Iz kavča zleze sama dol, a jo opozarjam da more z nogicami dol. Kot na toboganu.

Drugače pa spleza povsod. Si “prinese“ škatlo, stopi gor in spleza na omarico, kavč.

< Sporočilo je popravil Sofie -- 2.2.2018 10:43:31 >

(odgovor članu Yuki)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Marčice 2017
4.2.2018 7:28:45   
diamantina
Zdravo mamce!

Pleničke za v vodo - jaz jo pa kopam brez, sem pa videla, da so kopalkice od 86 številke dalje in ji bom ene kupila, spodnji del samo. Tista plenica za v vodo je meni roko na srce, kr neki ... mogoče res zadrži blato, ampak urina pa stoposto ne. Jaz se ne bojim, da bi se mi pokakala v vodo, ker že zdaj pa res lep čas hodi na kahlico, tudi lula vse pogosteje vanjo, ali pa kar že v školjko.

Sem še mislila nekaj napisat, pa mi ne bo rata ... kasneje.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Marčice 2017
5.2.2018 16:57:18   
Sofie

Meni so vseeno plavalne pleničke bolje. Dobiš pa v hm kopalke od velikosti 62/68 številke naprej.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Marčice 2017
6.2.2018 21:47:27   
diamantina
Končno malo miru user posted image

Bom vzela kar 86 v takotu ali pa v mani, bo čisto ok. Itak samo spodnji del zaenkrat. Saj sem te pleničke uporabljala tudi jaz pri otrocih, potem sem pa videla, da v bistvu nimajo funkcije glede urina ... ker ko daš otroka v vodo, je plenica premočena, kako bo potem držala urin? Saj pravim, ne rečem za blato, za urin pa nima funkcije. V glavnem, mi bomo šli kar na kopalkice. Za po suhem pa navadna plenička.

Drugače se imamo pestro, tamala je pravi mali razbojnik ... uh, se je kar po fantih vrgla, prav porednica je. Dela točno tisto, kar ji ne dovolim in samo čaka, kdaj jo bom opazila, pa jo okregala ... zelo rada se igra z avtki, pa s traktorji, to kar imata poba, tudi počečkati že zna po papirju. Ko gleda bratca pri delu za šolo, želi tudi ona "pisati" in ji dam svinčnik in papir, potem pa čečka ... ji že kar gre držanje, točno ve, kako mora prijeti, da bodo črtice na papirju. Pa z žličko je zelo spretna, že kar lepo sama zmore nekaj pojesti in sem vesela, da gre prti samostojnosti, kar se tega tiče.

Jedla je zdaj že res vso hrano, tudi svinjino sem ji dala, pa je bilo vse ok, tako da je jedilnik že pester.

Pohvaliti moram tudi fanta, taveliki ima ob koncu konference same petice, tasrednji pa je tudi priden v šoli in mu odlično gre, dosega vse standarde, v glasbi pa je razred zase. Je kar nadarjen.

Tko, jaz že veselo delam ... hja, konc porodniške, kaj čmo ... tamalo imam pa zraven oz. pri babicah in dedku in ji čisto nič ne manjka. Sem prav vesela, kar je rada pri njih in ni nobenega drenja.


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Marčice 2017
6.2.2018 21:58:31   
Sofie

Tudi jaz sem nazaj v službi in je pestro. Tamala se uvaja v vrtec. Trenutno je vse ok. Pravijo, da se je tako vklopila v skupino, kot če bi bila že nekaj časa pri njih. Naj ostane tako.

Drugače pa je tudi moja mala razbojnica. Po stanovanju divja s poganjalcem, daje prstke v vtičnico in čaka, da ji rečem ne...potem pa se navihano smeji. Iz pomivalca mi v sekundi vrže ven krožnik ali skodelico. Zdej ful rada pomaga brisat mizo itd.

Nekaj časa nazaj sem jo naučila piti po slamici in je super. Ji je zabavno, ko ji dam kozarček. Iz kozarčka zna tudi pit, a se občasno polije. Z vilico si sama nosi v usta, sedaj se more naučit še z žlico. Sploh juhe so problem, ker se polije. Ampak v vrtcu bo pomoje tudi to osvojila.

Tudi moja je jedla že več al manj vse. Samo medu in oreščkov ji še nisem dala.

Se pa tudi moja rada z avti igra, pa duplo, knjige. Zadnje čase kar naprej kuha in hrani svojega dojenčka. Meni so tako simpatični v tej starosti.

Zdej pa nazaj delat za službo. So mi ostale zadeve in jih morem nujno dokončat.



(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Marčice 2017
9.2.2018 8:43:42   
zaspana zvezdica
Pozdravljene,

Vidim, da nekatere že veselo delate... Tudi mene prav kmalu čaka skok v realnost...

Kar se tiče bazena, uporabljam kopalne pleničke. Se pa čisto strinjam diamantina, da urina sploh ne zadržijo. Ko je bila ta starejša majhna smo živeli tik ob kopališču in sem ji že doma dala kopalno plenico gor pa si tamalo namestila na bok in ravno ko sva stopili ven skozi vrata začutim, da sem čist mokra - pleničke čist premočila.

Ste se kaj sankali z malimi škratki? Naš zelo uživa. Če ga pa postavim v sneg, da bi ga malo raziskal mu pa ni všeč.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Marčice 2017
9.2.2018 10:32:30   
Sofie

Jaz sem pleničke iz dm uporabljala na morju, na bazenu, pa ko je bila na suhem niso nikoli premočile. Res pa da so ji vedno malo tesne oz ji niso prevelike.

Sankali smo se. Ji je kar všeč. Ni pa ji všeč, da se v smučarskih hlačah težje premika.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Marčice 2017
11.2.2018 11:33:16   
diamantina
Ekola, naša se je prvič spustila in naredila 2 koraka ... pol pa puf na tla. user posted image Pa smo na konju. user posted image Zdaj bo šele zanimivo ... sploh ker jo privlačijo prepovedana mesta v hiši ... stopnice ipd. Ma, bo že.

Prevelike plenice? Ni poanta v prevelikem, bolj v tem, da so tudi te plenice iz materiala, ki vpije mokroto, torej vpije tudi vso bazensko vodo ... Otroški bazeni so pač polulani ... pa če hočemo, al pa ne, pa ne zaradi dojenčkov, tudi tam 2-3 letni otroci se še polulajo noter, ne vsi, enim pa ziher ugre. user posted image Zato pa so mojemu možu terme ful fuj ... ima raje morje, je vsaj odprt sistem s celim kupom živali, ki pojejo kakce in lulanco. [sm=smiley36.gi].
NO, jaz pa grem v terme, pač vzamem v zakup in smo vsi zdravi. Se pač potem stuširamo, pa je.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?