zaposlitev po porodu zaradi... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Orionn -> zaposlitev po porodu zaradi... (10.1.2018 16:40:12)

Pozdravljeni!
Jaz pišem napol v paniki. Sem mlada mamica, zanosila sem takoj po opravljenem pripravništvu, službe nisem dobila zaradi nosečnosti in dobivam minimalno porodniško. Use lepo in prav, vendar je zdaj nastal problem, ker partner zaradi bolezni dela samo polovičen delavni čas (vzrok poporodna depresija)... Zanima me če zna gdo svetovati , kaj naj naredim? Otrok je star komaj 2 meseca in me ne želijo zaposliti zaenkrat še nikjer. Nočem jambrati, mi je hudo ker se odpovedujem skupni trenutki z otrokom, ampak ne znam in ne vem druge opcije, položnice se pa kopičijo. Je kdo (bil) v podobni situaciji? Lahko kdo svetuje?
Hvala in lep pozdrav.




Jetkarmak00 -> RE: zaposlitev po porodu zaradi... (11.1.2018 17:37:43)

Partner ima poporodno depresijo ali ti? Tebe ne bodo jemali nikjer, ker se bojijo podjetniki mladih mamic. Če vzamejo eno mlado mamico z dojenčkom ali majhnim otrokom potem se ve kaj sledi (stalne bolniške, prehladi, odsotnosti, rada bi šla mami prej iz službe, rada bi delala samo dopoldan itd) to ti govorim iz lastnih izkušenj, ker imamo družinsko podjetje in vem kako potekajo razgovori in za kaj se ne jemlje mladih mamic. Ampak ne vem zakaj razlagaš vse to? Preprosto: ne omenjaj otroka. Koliko je takih, ki pač ne omenijo, ampak s tem ko ne omenijo ne morejo biti kar več proste, in se vse zmišljevati. Koliko si stara? Če imaš še lahko status študenta raje to vzemi? (tudi se po novem šteje delovna doba itd)
Pri nas je bilo tako, da je mami šla po 3 mesecih v službo, oče pa je vzel porodniški očetovski dopust. Naredita tako, da ti začni delat, on pa naj gre na očetovski porodniški dopust.




Stran: [1]