krst (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


gsatalema -> krst (14.3.2018 9:32:05)

Moj mož bo krstni boter. Ker je že kar nekaj časa, kar so bili otroci mali in smo jih krstili in vmes se je spremenilo še marsikaj( vrednost in vsebina darila), me zanima kaj sedaj podarjajo boteri/ce in kaj si starši želijo za svoje malčke.Fant bo ob krstu star 6 mes. Baje je v tem trenutku aktualno naložbeno zlato, ampak mi ta ideja ni preveč všeč.

Aja, pa še to?

Kdo obleče otroka in kdo kupi torto.... Je to stvar dogovora ali po kakšnem običaju to drži da mora ena ali druga stran?

Mamice in boteri na pomoč[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




pikpiki -> RE: krst (14.3.2018 18:37:38)

Našega smo krstili pred pol leta. Kar se tiče oblačil za otroka, torte in ostale hrane....to sva vse poskrbela midva kot starsa. Obe botri pa sta poskrbeli za krstvo sveco z napisom in za krstno oblacilo (se pravi tisti prticek), to sta prinesli pred krstom kot darilo....pol tega pa se 1g zlata, keramicnega angelcka za spomin. Se mi pa zdi, da je danes vse bolj ali manj stvar dogovora, ker ima vsak svoje navade in obicaje. Je pac najlazje za vse, ce se vnaprej dogovori stvari, da ji potem zmesnjave in zamer :)




pikpiki -> RE: krst (14.3.2018 18:40:20)

Aja se glede darila...odvisno kaj starsi ze imajo, predlagam, da jih tudi to vprasate...da ne bodo potem imeli npr dveh stolov za hranjenje :) nam je bilo super darilo dedka in babice, ki sta po dogovoru, kupila tricikel. Res suuper :) je pa tako...da za drugega otroka si pa verjetno se enega tricikla ne bomo zeleli :)




Stran: [1]