Kako je vaš malček sprejel bratca/sestrico? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja



Sporočilo


maca83 RR -> Kako je vaš malček sprejel bratca/sestrico? (27.3.2018 22:10:52)

Kako je vaš starejši otrok sprejel novega člana družine? Ste ga prej kaj pripravljali? Kako? Moj sinko bo na dan D star dve leti. Zaenkrat je čisto navdušen nad božanjem trebuščka in pogovarjanjem z njim. Do prihoda štorklje manjka še par mesecev. Do dojenčkov, ki jih srečuje občasno, je zelo prijazen, ne mara pa si deliti igrač in verjetno tudi mamice.




5ri -> RE: Kako je vaš malček sprejel bratca/sestrico? (28.3.2018 13:12:54)

Tudi moj je bil star dve leti, ko je dobil bratca. V nosečnosti se je tega veselil in tudi božal trebušček, ko pa se je bratec rodil, je bil prve tri mesece blazno ljubosumen. Zelo je trpel že tiste dneve, ko sva bila z dojenčkom v porodnišnici in čeprav je imel okrog sebe očka in stare starše, me je zelo pogrešal zvečer pred spanjem. Potem doma je bilo pogosto tako, da bi želel, da bi spet tudi njega dojila, crkljala ... Mojo pozornost je hotel predvsem takrat, ko sem se ukvarjala z dojenčkom in ker je točna takrat, ko si je to zamislil, ni mogel dobiti, je precej jokal. Razlage niso pomagale. Situacija se je izboljšala šele potem, ko se je malček začel odzivati, se mu smehljati ... No, sedaj, ko sta stara 1 in 3 leta sta večinoma že res dobra prijatelja in samo še tu pa tam moram posredovati, ko je kak prepir za igrače. 




maca83 RR -> RE: Kako je vaš malček sprejel bratca/sestrico? (5.4.2018 11:04:03)

Zdaj vidim, da bo naporno. V varstvu je dobil 11 mesecno sosolko in baje ji stalno nagaja. Ljubosumen, ker ni vec najmlajsi. Ko sem pestovala njegovega mlajsega bratranca, se je vmes skoraj zjokal od vsega hudega. Imam kar slabo vest, ker ne bom imela toliko casa zanj kot zdaj :( Bom prepricala moza, da gresta lahko kdaj sama ali skupaj z babico brez mene na bazen ali v ZOO, da ne bo samo pred TV in med kockami, ko bom jaz vec z dojenckom.




Stran: [1]