|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
3.8.2019 15:21:48   
Kloti
Pozdravljene, jaz sem sicer majčica, a bolj na začetku, zato spremljam kar vaše pogovore, nisem se pa še nič vključila.Naš mali ima skoraj 13 tednov, velik je priblizno 60 cm in tehta skoraj 7 kg. Ja, pravi bajsi je! Hranim ga izključno z dojenjem.Tiste, ki samo dojite: se vam je okrog 3. meseca dogajalo, da je otrok obcutno zmanjsal frekvebco dojenja? Dojim na njegovo zeljo in v zadnjih parih dneh zacne jokati na dojki, ce je premalo casa med podoji. Kar nenadna sprememba... ne dodajam nic vode ali caja, ima lepo napeto kozo in na splosno je dobrovoljcek.
Pa se to: kmalu imamo pregled pri 3. mesecu in naj bi ga tudi cepili. Odlocava se tudi glede cepiva proti rotavirusom. Bodoca mamica1, ali je imela tvoja mala kaj stranskih ucinkov po cepljenju? Prve dva, tri dni? Vem, da je vsak otrok zase, vendar me vseeno zanimajo izkusnje. Koliko sta placala za cepivo, ce smem? Hvala lepa :)

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3151
   RE: APRILČICE 2019
3.8.2019 21:30:10   
LoniRR
Jabuk blagorcek. Mi gremo konec meseca. Ja zdj so dopusti pa se pozna. Pri nas pa kr k drugemu pediatru prestavijo in ne cakajo en mesec...
Kloti pozdravljena.  Za cepivo smo placali 2x po 66eur (ne spomnim se cisto tocnega zneska, ce bos potrebovala lahko na spletni banki preverim koliko je bilo tocno). Gre ubistvu za virus v injekciji ki ga zauzije. Mi smo do sedaj obe dozi in pa cepljenje, razen joka ob piku, prestali brez tezav oz. Stranskih ucinkov. Ni bilo nobene reakcije. Imamo samo malo pikico od cepljenja na nogici. Edino pri rotavirusu je potrebna vecja pazljivost oz. higiena pri tistih ki ji cistijo ritko. Ta virus se izloca in si je potrebno razkuzevati roke in stvari ki se med ciscenjem dotikas, ker lahko ti dobis drisko. Naj bi pazil 2tedna. Pri prvem odmerku sem bila zelo striktna, pri drugem pa sem gladko pozabila cez ene 4dni pa do sedaj sem ok. Gre bolj za pazljivost. Sej konec koncev se ne dotikas vsebine v plenici 😉

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3152
   RE: APRILČICE 2019
3.8.2019 21:43:19   
LoniRR
Hm glede dojenja. Kaj pa ce mu podaljsas cas med podoji? Verjetno se ti tok bolj naje in ne potrebuje vec tako pogosto. Konec koncev rastejo zelodcki in bo cedalji mn obrokov potrebnih. No pri nas je pa prislo do druge skrajnosti. Nazadnje smo se pogovarjale da naj probam zvecer dati AM. Po pogovoru s pediatrom sem se odlocila, da poskusim. No moj otrok noce jesti AM. Na zacetku preden sem zacela crpati mleko je parkat zvecer jedla aptamil ampak je zeleno kakala. Sedaj sem kupila Novalac in neki iz DM ko vsi hvalijo pa gladko plune vse vn. Nvm ali ima smisel nadaljevati dokler jo spet lahko dohajam z mlekom. Kljub temu pa je zacela mala podaljsevati spanec ponoci. Nvm ali je kriva vrocina ali luna ali prehodna faza ampak ta teden ni spala v kosu nikoli manj kot 7,5 ur. En dan celo 9ur. Kere mleke kaj ve uporabljate? 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3153
   RE: APRILČICE 2019
4.8.2019 23:44:47   
naty1989
Kaj pa umetni popatki se res tako razlikujejo od svojih? So res tako nevzdržni? Ali se jih da normalno predihat? 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 3154
   RE: APRILČICE 2019
5.8.2019 0:03:33   
LoniRR
Naty meni se umetni niso zdeli nevzdrzni. Nekatere pravijo da so bolj intenzivni in je med popadkoma manj casa, torej pogostejsi ampak jst sem jih z masko lepo predihala. Vazno je da upostevas navodila babce in ne kurs energije s ksnim vpitjem ali napacnim dihanjem. Pa seveda partnerja primi za roko hehe naj se on obcuti bolecine 😉. Pomembno je tudi da se popadkom prepustis in ne spravis telesa v krc. Cudno se slisi ampak sem probala oboje iz "firbca" in je res. 🙃 ne boj se poroda, ker bo prec ti lazje. Jst sm komi cakala pa me je mala pustila 11dni na cakanju haha. Meni je bila to lepa izkusnja.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 3155
   RE: APRILČICE 2019
5.8.2019 16:02:46   
jabuk
Kloti: Jaz sem za cepivo plačala 2x70eur. Cepili smo prvega in drugega otroka, pri nobenih stranskih učinkov. Cepili smo pa vse.


Moja ima pri 4m hranjenje na 3ur čez dan, ponoči spi. Jaz sem ji umetno ustvarila urnik, zato ker mi je več pojedla, če je minila kaka ura več. Men je bilo prenaporno na vsake 2h dojiti. Tako pa je bilo meni lažje in še vedno imam mleko.


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3156
   RE: APRILČICE 2019
5.8.2019 16:36:17   
Kloti
Hvala za vse odgovore :). 
Zdej sva res ocitno presla na tiste zlate 3 ure med podoji. Me je pa presenetilo, da je kar naenkrat menjal ritem. Cez noc! Kot da bi se pri 12.tednu obrnil gumbek :).   Spi pa prvo rundo 4-5 ur, potem se 10 minut doji, zaspi takoj nazaj in spi se 2-3 ure, se spet 10 minut doji in potem se kako urco, preden vstanemo. Po zajtrku pa gremo se s psom na sprehod, tako da odspi se v vozicku. Cez dan pa okrog 11h en kratek pocitek, potem pa se en daljsi popoldan. Spat hodimo nekje okrog 20.30, da zaspi okrog 21h (zaspi ob dojenju). Pocasi bi rada prehajala na zgodnejse ure, da bi lahko kak dan pogledala se kak film z mojim :).
Cepili pa bomo najbrz kar za vse in upam, da bo vse ok. Sej sva se ze prej odlocila tako, ampak potem naletis na toliko enih info o slabostih cepljenja, pa se kakega starsa srecas, ki je proti, in malcek dvoma pa vseeno dobis. Ker se pac sprasujes, ce se res odlocas prav. In vsi si zelimo le to, da bi nasi otroci cim manj trpeli in bili zdravi :).
Se moja izkusnja glede popadkov: dokler niso predrli ovojev, sem jih super predihala, ni bilo hudo. Potem pa je nenadoma preslo v hujso obliko ij je bilo mucno, zato sem se odlocila za epiduralno in mi res ni zal, saj sem veliko lazje pricakala iztis, se celo malo zadremala sem vmes. Sem pa v porodnisnico prisla z zeljo po naravnem porodu, a sem potem vseeno vzela epiduralno.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3157
   RE: APRILČICE 2019
5.8.2019 17:07:47   
LoniRR
Kloti jst dm za stranske ucinke vprasala pediatra preden sva se odlocila in so res zlo mejhni. Ksni izpuscaji al pa vrocina enga na 1000 otrok. No ja vedno je pa dvom kaj ce bo ravno tvoj ampak jst se s tem nisem ubadala ker je po mojem mnenju mn moznosti za stranski ucinek kot pa da zboli ce ne cepim. Mnenje posameznika...
Jabuk kako ti je pa to uspelo umetno? Mislim koliko casa si potrebovala in kako se je Alana prilagajala? Mislim ce nadi vlecem obrok je jok in neotrpezljivost in posledicno ne more zaspati in je se tecna...

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3158
   RE: APRILČICE 2019
5.8.2019 18:02:15   
Kloti
Ja, sej jaz bi se bolj tolkla po glavi, ce bi mali nesrecnik zbolel za kaksno boleznijo, proti kateri obstaja cepivo. Kar groza me je... 
Mamice, kako pa se kej spopadate s tem, da vas je strah za vase male? Jaz sem mislila, da bom ful skulirana, ker na splosno res ne kompliciram v zivljenju, nisem obsedena z mikrobi ali s ciscenjem, pac normalno cistimo, pospravljamo in vzdrzujemo red v vsem, ne panicarim za brez veze, vedno gledam na pozitivno plat stvari, se znajdem v nepredvidenih situacijah... ampak zdaj se zalotim, da ga precejkrat gledam, ce diha, ko spi (podnevi, ponoci jaz kolikor toliko spim), mu merim temperaturo, ce malo dlje jokca, ... a to pol mine, ko niso vec novorojencki? :)

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3159
   RE: APRILČICE 2019
5.8.2019 23:14:24   
LoniRR
Hehe kloti si me malo pomirila. Jst sm ze prej rada cistila in sem mislila da bo to minlo pa je se huje, ker nimam toliko casa kot prej in sm kr živčna ko vidim okna, tla... ko mala spi pucam namesto da bi se odpocila. Dvomim da mine. Glede dihanja imam jaz angel care, ker drugace dvomim da bi spala. Pa kot pravis zase sem jst isto na free in se dokler nism rodila nisem mislila da se lahko tako zasukam v skrbi za eno bitjece.

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3160
   RE: APRILČICE 2019
6.8.2019 12:17:13   
jabuk
Bodoča mamica 1, moja ni neki ful velik jedec, tako da mi ni bilo težko ustvariti ritem. Počasi sem podaljševali najprej za 15min, potem 30min-sem jo zamotila s čim. Ta prvi je bil pa itak na AM, je bil pa ful jedec, pri njem je bilo huj, ampak je na koncu osvojil hranjenje po navodilih na embalaži. 


Kloti: Jap, to je normalno, da te skrbi. Jaz sem živčna, ko se mi kaki nepoznani otroci ali odrasli čisto približajo hčerki, ali pa jo celo dotikajo, ker se bojim, da bi  jo okužili. Včeraj mi jo je kar nepoznana punca iz roke vzela-wtf?  Naslednjič bom bolj ostra, bom rekla, da naj mi pustijo otroka. Glede dihanja, to tudi jaz počnem, ampak Ja, starejši je otrok, nehaš to početi. Skrbi glede otrok se pa nikoli ne nehajo. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3161
   RE: APRILČICE 2019
6.8.2019 17:14:44   
LoniRR
Jabuk nasa pa rada je in ce nima.skoz vsaj malo v zelodcku je jok tko da tezko brez njene pomoci dosezem neki ritem. No ja upam da bo z gosto hrano boljse. Nasa je imela mozoljcke in sm kr pihala ko so hotli po obrazu slatati. Nazadnje je se ena puncka ki je imela norice hotla zravn sm jo dalec obrnila. To pa kr zinem ker z umazanimi rokami po obrazu mi pa ni. 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3162
   RE: APRILČICE 2019
6.8.2019 17:16:47   
LoniRR
Pa drgac nimam tezav je dajati drugim v narocje. Samo da poznam

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3163
   RE: APRILČICE 2019
7.8.2019 12:10:05   
Kloti
Jaz sem premalo stroga, kar se tice drugih ljudi, potem se pa vcasih tolcem po glavi. Ko so prisli starsi na prvi obisk po rojstvu, atiju nisem niti uspela reci, naj si umije roke, on pa ga je ze po nosku, po lickih... Se ves teden kasneje sem se tresla, da bo kaj narobe, ker je imel mali sele en teden, ati pa z rokami iz trgovine, avta... Groza! Pac ni pomislil, ko je zagledal vnuka. Je pa moj bolj paranoicen in si stalno razkuzuje roke, ko smo zunaj na sprehodu (doma si jih hvala bogu samo umiva), preden ga prime.  Je pa res, da bozamo psa, ki marsikaj kje pobere :). Ko smo bili na dopustu na morju, je en natakar malega prijel za rokico in mali je stisnil njegov prst. Moj mu jo je takoj sel brisat z robckom, ker itak zdaj nosi pestke v usta. Ne vem - sama verjetno tega ne bi naredila, potem se pa vprasam, ali je prav tako...Mah, neka zdrava pamet in normalne meje postavit, pa bo :).

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3164
   RE: APRILČICE 2019
7.8.2019 12:37:36   
LoniRR
Jst sm cca prvi mesec od vsakega k jo je vzel v narocje ali slatal zahtevala da si razkuzi roke. Doma smo imeli povsod razkuzilo. Imela je mozoljcke in ranice ko se je popraskala in sem bila paranoicna. Tudi sama sem si razkuzevala roke in moj isto. Sedaj pa ne vec. Bila je ze cepljena, potem tudi imunski sistem gradi preko mojega mleka. Sm pa tasco po zdravju vprasala ko mi je rekla da naj otroka pustim zravn puncke ki je imela norice da to super da cimprej preboli. Jst bom doma trpela ko bo otrok bogi. Je pa mal prekmal za norice... ce poznam ne tezim vec da si razkuzijo. Pr otrocih sem pazljiva, ker vse zivo primejo ko se zunaj igrajo in preverim predno se je grejo dotikati. Konec koncev pa ni zdravo delati prevec sterilnega okolja, ker ni potem odporen. Tko da glih igrac k jih nos v usta al pa rok pa ne cistim non stop. Uglavnem ce presodim da ksn ni ravno higienski potem gladko prosim da se ne dotika po kozi. 

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3165
   RE: APRILČICE 2019
8.8.2019 7:23:58   
naty1989
Za tiste ki ste imele epiduralno me zanima, če ste se prej dogovorile ali so jo vam takrat ponudili sami od sebe? Mislim da niste rable prej do anesteziologa pa podpisat...pa v katerem kraju?

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3166
   RE: APRILČICE 2019
8.8.2019 8:52:30   
LoniRR
Jst sm sla na predavanje protibolecinskih v Kranj kjer so mi dali potrdilo. Rodila sem v ljubljani in ga nisem rabila. V porodni so me vprasali ce sem kaj o tem razmislala kaj bi mela in ko sem rekla apiduralna je blo ok. Ko je prsu anesteziolog mi je pa razlozil kako tveganje lahko prinese in podpisat sem mogla neko soglasje.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 3167
   RE: APRILČICE 2019
8.8.2019 9:14:11   
naty1989
Aha, no jaz se tudi zanimam za Kranj. Na netu piše da so predavanja vsako sredo ob 13h? Verjetno še velja tako. Koliko pred porodom bi pa moral it? Ali ni omejitve? 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3168
   RE: APRILČICE 2019
8.8.2019 9:43:04   
LoniRR
Ko sem sla jst ni bilo nobene omejitve. Zate je mogoce bolje da gres mal pred porodom. Jst sm sla ene 2tedna pred rokom pa je blo glih prov mi. Svez spomin za v porodno hehe

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 3169
   RE: APRILČICE 2019
8.8.2019 13:08:08   
naty1989
Ja jaz bi šla 3 tedne prej. Upam da se bo dalo še zrihtat. Vem malo pozna sem že, ampak mogoče bom pa vseeno mela srečo

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3170
   RE: APRILČICE 2019
8.8.2019 15:13:34   
Kloti
Naty, tudi meni so jo ponudili direkt v porodni.  Vse ti dajo na izbiro. Potem pride anestezioloska ekipa, ati mora ven na hodnik, ker gre za sterilen postopek. En od ekipe ti vse razlozi, podpises... potem pa te fajn pripravijo, povejo, kako moras bit pri miru, ce alucajno pride popadek, kako se obnasat...meni so bili super. Ena taka super punca je bila, ki me je drzala (bila sem ze res zmatrana od popadkov), anesteziolog pa je opravil s kanalckom, vse skupaj je bilo reseno res hitro. Potem pa enih 20 minutk in zadeva je primla in jaz sem si oddahnila. Malo bolj primla na desno kot na levo, ampak ni bilo nobene panike. Valda ati potem pride nazaj k tebi. Je pa to bilo vse v Ljubljani.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 3171
   RE: APRILČICE 2019
8.8.2019 17:05:55   
naty1989
Kje so ti ea ponudili v porodni? V lj mogoče? Ne rabiš nič prej podpisat?

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3172
   RE: APRILČICE 2019
8.8.2019 18:18:54   
Kloti
Jup, vse v Ljubljani. Jaz sem tudi na predavanje sla v LJ, sem imela v knjizici potrdilo, ampak mislim, da sploh nihce ni preverjal. Podpisala prej cisto nic, vse na licu mesta. Nic ti ne silijo, trikrat te vprasajo, ce se strinjas. Jaz sem bila res zadovoljna s profesionalnostjo, tako pri EA kot tudi skozi ves porod... Edino na koncu, preden sem morala lulat, sem morala sestro dvakrat prosit, da je stopila ven, ker pred njo mi pac res ni ratalo :).

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 3173
   RE: APRILČICE 2019
9.8.2019 11:42:03   
naty1989
Punce kaj pa ultiva? Je dostopna 24/7? Ima katera izkušnje z njo?

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3174
   RE: APRILČICE 2019
9.8.2019 11:56:51   
naty1989
Še eno vprašanje za tiste ki ste v lj rodile? Ste bile zadovoljne? 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 3175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  125 126 [127] 128 129   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
VIDEO: Noro brcanje v trebuščku
video
Poglejte si nenavadno močno brcanje, ki ga je tale mamica doživljala v nosečnosti. Njen trebuh je dobesedno oživel, se p...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?