|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
14.8.2019 7:53:37   
Kloti
V bistvu imam doma vse, ja. Še spomnila sem se, da sem si naredila vrečke, še preden sem rodila, čisto sem pozabila, hvala, da si me spomnila :D.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3201
   RE: APRILČICE 2019
14.8.2019 11:00:14   
Kloti
Evo, smo poskusili malo caja zjutraj in malo dopoldan (itak je slo pol mimo, ampak ok) in je kakal. Ne vem, ali zaradi caja ali bi ravno tako.Je pa danes, se pravi en dan po cepljenju, dobil malo vrocine, ampak se ni za zbijat. Bomo spremljali.

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3202
   RE: APRILČICE 2019
14.8.2019 16:17:02   
LoniRR
Kloti upam da bo vse ok. Glede dojenja pa se je mogoce tako navadil zaspati. Se prehitro bo prisel cas ko jih me bomo vec dojili in uzivaj v tem 😍 tok je cortkana ko je in se stiska k men 😍😍😍Hm zabica ko te berem se mi kar smilis. Nvm ce si naredila kaj narobe, ker je se prekmalu za scrklabe otrocke. Verjetno je tvoj soncek le potreben dodatne neznosti. Mogoce pa bi morala zaceti poskusiti tako da se poskusi sam potolaziti in ga pustiti malo jokati. Nvm ker pri nasi res ni bil problem. Ko smo jo odlozili v posteljo se je zacela sama uspavati. Seveda se vedno pridejo dnevi ko jo moram 3x pozibati v zraku da se umiri ker je prevec utrujena in joka. Ampak se pa ne spomnem kdaj mi je v narocju zaspala. Ze vec kot en mesec ne. Jo zelo crklam ampak pri spanju se pa drzim tega da se uspava sama z ninico in dudo.
No pri nas je bilo pa ravno danes naporno. Vceraj smo imeli pripravo na krst zvecer in je malo cuval moj brat. Zaspala je ze ob pol9ih brez svojega rituala in ob 3h se mi je ze zbudila za hranjenje. No potem je imela od 6ih do 7ih govorni monolog in telovadbo. No spala je potem do 10ih. In prvic sla spat sele ob pol1ih. Sedaj v druge spi. Ritem imamo danes cisto na glavo. Sem kr malo zgubljena haha. Aja drugace sedaj ko ke vroce hodimo spat od pol10 do 10ih zvecer. Krajsala bom spet uro ko bo konec te vrocine, ker gremo okoli 6ih sele na sprehod in smo okoli pol9ih nazaj.

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3203
   RE: APRILČICE 2019
14.8.2019 16:19:03   
LoniRR
Punce ali pri kateri tudi tako ropota z nogicami. Danes sem jo dobila med spanje vodoravno z nogami na zascitnih blazincah. Sej mam visoko ograjo ampak to res ropota vsakic ko noge spusti in zna bit kr divja ko tako telovadi. Zabavno ji je in to non stop ponavlja. Mi je kr malo grozno...

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3204
   RE: APRILČICE 2019
14.8.2019 18:03:18   
Žabica.m
Bodoča mamoca 1 saj bi jo pustila, samo kaj če se obrača na trebušček in potem stoka in ji pada glava na jogi, danes sem jo pustila ko se je ob 5h zbudila pa je tak dolgo telovadila, da se je uspela udariti pa je bil tak jok, kod da bi jo iz kože dajali, sem šla takoj zamenjat nizko zaščitno obrobo z visoko. Če jo uspavam in odložim na hrbet nekaj časa tako spi, nato pa se prekobali na trebušček in spi naprej. Budna pa ni šans, da bi počivala na trebuščku in zaspala. Najbrž je spet neka faza. Mi je pa družinska prijateljica povedala, da ona ni doživela, da bi lahko sina odložila in bi spal, je bil skoz uspavan na rokah. Pa je danes super priden, čuteč najstnik očitno so otročki, ki rabijo več bližine oz. jih preveč vse zanima in se težko umirijo. Če prej ne se bo v vrtcu naučila sama zaspati. Bomo že, samo da bodo naši otročki zdravi. 


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3205
   RE: APRILČICE 2019
14.8.2019 19:32:37   
Kloti
Bodoca mamica, to vam mora fajn ropotat, ce tako opisujes. Nas tudi dviguje noge in brca, ampak nic ne ropota :D. Konse zbudi in gleda v luft, je slisat pospeseno dihanje in mahedranje z vsemi stirimi, vcasih tudi malo udarja s petami ob brcanju, ampak to je to. No, pa malo postokca, ces, kje pa si, jaz sem buden!

(odgovor članu Žabica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3206
   RE: APRILČICE 2019
14.8.2019 22:27:31   
Cvetnilist
Žabica m. meni dela mala čisto enako ponoči, da se skotali na trebuščka, ker očitno želi tako spati, glavo pa v jogi. Včasih ji uspe, da da glavico na stran, večino časa pa ne tako da mama tudi misve pestro glede tega. Drugače pa imama tudi midve že en čas lepo utečeno rutino, malo sma jo zmrdali na morju ampak nama jo je zaenkrat ze uspelo uvest nazaja.Midve se okoli 18, 18:30 skopama, okoli 19, 19:30 se najema in potem se uspavama. Priznam, da sem jo grdo razvadila, da jo vedno uspavam na rokah ampak ne vem odkar se ne dojima jo pac tak bolj pozulim. Se mi zdi, da obe rabima to. Verjetno bom imela cez cas tezave ampak ok. Vcasih pa zaspi ze celo med hranjenjem in potem jo samo polozim v posteljico in spi. Spi pa nekje do 7 zjutraj, se najema, malo poigrama in okoli 9, pol 10 zaspi nazaj se za kaksno urco. Potem pa po “kosilu”, okoli 13, 13:30 grema skupaj malo pocivar in takrat naceloma spi 2, 3 urce. To pa je potem to od spanja do vecera.Bodoca mamica1, to je meni tudi en cas delala, da je mocno vdarjala z nogicami ampak je to potem izzvenelo. Ima pa navado, da se v spanju tako obrne, da si nogice zatakne ob ograjico, oziroma se nekak opre na njo in potem tak dalje spi haha. Pravi akrobat je ponoci. 😁Kloti, jaz menim, da je cajcek vsaj malo pomagal. Ce ne druga tekocina zmehca kakec, da otrok lazje odvaja. Meni je pediatrinja rekla, da ce je otrok zaprt, da priporocajo pitje komarckovega caja.

(odgovor članu Žabica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3207
   RE: APRILČICE 2019
14.8.2019 23:14:32   
LoniRR
Uf mi pa ob 10ih ustajamo. 🙈 jst sm bl nocmi clovek in zjutraj rada spim. Mala ima to ocitno po meni hehe.
Kloti res se fajn slisi ko z vso tezo budne in glih ko padejo na jogi jih ima ze spet pr obrazu.  Spalna vreca glede tega malo omili. Danes je toliko telovadla da je plosco za dihanje spravla med letvice in je skripalo vsakic ko je zaropotalo. No to je sele moj opazil, ker se jst na sraufe ne spoznam hehe. S tem ko telovadi se hkrati odriva proti vrhu postelce in ko pride do konca je stok in jo moram prestavit nazaj da lahko spet ponovi vajo. To je par dni zdj ampak danes je pa tako ropotala da se je vodoravno stlacla. Malo me skrbi da ne bo ked to telovadbo se nogice med ograjco zataknila. Ce bo danes isto bom sla kupit se ene zascitne blazince da jih do roba dam in postlco spustim na nizjo stopnjo

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3208
   RE: APRILČICE 2019
14.8.2019 23:22:58   
LoniRR
Zabica veliko mamic ima tako pa zato ni otrok nic bolj scrklan ko je malo vecji. Ksni rabijo vec neznosti. Naso jst tudi malo prevec nosim po rokah ampak je ne morm kr pustit. Skoz bi jo stiskala in zdj mormo izkoristt. Kmalu bojo rinli stran. Tko da cvetnilist te cist razumm. Jst vecinoma hranim po flaski ker prej dol pade preden se naje ce dojim in jo dostkrat podojim sam zto da jo pocrklam. Pogresala bom te trenutke. Vidim pa da se ze sedaj odziva name. Oci porabi velik vec casa da jo nahrani, pri uspavanju je tudi jok mozen. Ste opazile te razlike?

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3209
   RE: APRILČICE 2019
14.8.2019 23:34:57   
Cvetnilist
Mama je mama in pri mami je vedno najlepse. 😊Moja zaspi samo pri meni na rokah, ker tocno vem kako jo prijet, da ona zaspi, tako da pri drugih ni sans. Pa tudi ce se vlezema skupaj ona zaspi, sploh ce jo lubckam zraven zaspi v sekundi. 😁Samo priznam, da vcasih prav pogresam dojenje in cartanje na tak nacin. 😕Ima pa zdaj zadnje dni mala finte in bi se samo nosla skoz po rokah, smo jo na morju malo prevec razvadli. 😁Pa naucila se je kricat in to je zdaj psteo cel dan haha. 😁Vidim, da je tvoja pikica res prava telovadka Bodocamamica1. 😊Mogoce bo gimnasticarka. 😁A ti tudi uporabljas ta senzor za dihanje? Mi ga tudi, zaradi njega dosti mirneje spim.Kengorujcka ze uporablja katera?

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3210
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 10:42:13   
Nerodka
Cvetnilist, mi ze uporabljamo kengurujčka...je tamičken zelo zadovoljen v njem, ker lahko opazuje vse dogajanje naokoli. Vedno pa na sprehodu v kengurujčku zaspi.


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3211
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 15:01:34   
Kloti
Nerodka, katerega pa imate? Mi smo kupili Bobo, ampak ni sans, da se pusti nosit. On hoce biti na ven obrnjen. 

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 3212
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 15:04:38   
Kloti
Nerodka, katerega pa imate? Mi smo kupili Bobo, ampak ni sans, da se pusti nosit. On hoce biti na ven obrnjen. 

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 3213
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 16:56:40   
Nerodka
Mi imamo babybjorn kenguru. Je super,ker se da res lepo vse nastaviti glede na velikost dojenčka in tistega,ki nosi. Nam je super. Smo ga pa dobili na sposojo-v njem sta se nosila že 2 dojenčka in do sedaj so bili vsi zadovoljni z njim.


(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3214
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 17:00:45   
Nerodka
Kako ste kaj z jemanjem D vitamina? Mi smo do sedaj uporabljali wayaD3 s probiotikom. Sedaj pa smo presli nazaj na oleovit, pa se mi zdi, da ima fantič probleme-večkrat prdi in ga to moti. Ni tako hudo kot takrat, ko sem jedla mlečne izdelke, vendar ni 100% sproščen, kot bi lahko bil.🙁


(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 3215
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 18:18:48   
Kloti
Bom prav poguglala ta kenguru, hvala. Mi z vitaminom D res nismo bili pridni, razen prve tedne. Smo zdaj poleti bili veliko na jutranjem soncu in pac nismo dodajali - morda napaka, ampak glede na to, da ga tudi jaz jemljem in je polno dojen, se nam je zdelo ok tako. Zdaj bom pa dodajala vsak dan. No, ko sem zacela dodajat, je zacel tudi bolj prdkat, ampak ne zgleda, da bi ga resno motilo.Dodajamo pa probiotike Bio Gaia. Morda bi pa tiste kupila z dodatkom vitamina D in ukinila Oleovit. Nerodka, zakaj ste vi sli z Waya na Oleovit?

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 3216
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 18:47:14   
LoniRR
Cvetnilist jst imam angel care od začetka in res spim mirno. Tudi cez dan ga uporabljam in ne rabim preverjat ce diha...Glede kengurujcka ga mi nimamo... kapljice pa se vedno dam vsak dan eno prec zjutraj ko imava najin jutranji ritual. Na zacetku sem poleg dajala se bio gaia kapljice ampak po ene 2 tednih pa sem nehala ker ni imela krcov ali pa tezav s kakanjem...
No danes smo spet prespali celo noc in se ob 7ih prvic zbudli. Upam da tako ustane. Sem jo pa ob 7ih spet imela vodoravno tko da bomo povisali zascitne blazine ker se suka ponoci in ropota.

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3217
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 18:52:20   
Nerodka
V bistvu smo začeli z oleovitom, ko pa ga je začela prebava matrati (kasneje smo itak ugotovili, da je zaradi mleka), sem mu začela dajati waya kapljice s probiotikom. Sedaj jih je pa zmanjkalo in sva rekla, da bova spet dajala oleovit, ker naj bi se prebavni trakt pri dojenčkih uredil do 2 mesecev do te mere, da ne bi bilo potrebno vec dodajati probiotikov.


(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3218
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 19:26:41   
Kloti
Jaz sem tudi razmisljala, da bi ukinili Bio Gaia, ki smo jih zaceli dodajat, ker je ponoci imel malo krcev, cez dan nic. Potem jih nisem kupila, bil par dni brez, pa je bilo spet mal slabse, zato sem jih celo na Hrvaskem tekla kupit in zdej bomo porabli to dozo. Sem vprasala prijateljico farmacevtko, pravi, da lahko samo koristijo. Ne vem, bomo videli sproti, kako bo brez. Nima pa zdej nic tezav, razen malo driske danes, ampak to sklepam, da je se vedno reakcija na cepljenje...

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 3219
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 19:57:03   
jabuk
Kloti- nič panike glede oleovita. Rahitis je značilen bolj za otroke, kjer ni veliko sonca. Jaz tudi nisem bila pridna pri sinu pa je zdaj po 4ih letih vse ok. Zdaj pa tudi nisem neki, kar pozabim, ker ne spimo vsak dan doma. Ste me spomnili. 


(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3220
   RE: APRILČICE 2019
15.8.2019 21:48:59   
Cvetnilist
Mi imamo kengorujcka free on 8v1. Jaz sem jo na morju ze mela tako da je bila obrnjena naprej, ker je res lepo nastiman otrok tu not in mi je tudi zaspala not tako da je ze udobno. Pac tako me je zanimalo, ce uporabljate, da nisem ki bla prehitra s tem. 😁Kaj se Oleovita tice, midve naceloma jemljema ampak se kar zgodi da kdaj pozabim dat. Mislim da nima nic kaj za bit, ker smo tak dokaj dosti na soncku.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3221
   RE: APRILČICE 2019
16.8.2019 17:28:59   
Kloti
Bodoca mamica, dej ti meni prosim vseeno povej vec o tem vecernem hranjenju po flaski s svojim mlekom. Malo razmisljam v tej smeri, ali ta moj fant res ni dovolj sit od dnevnega hranjenja. V bistvu me zanima, kdaj si crpas mleko in koliko mala spije pred spanjem. Jaz bi potencialno lahko nacrpala zjutraj, ko imam res polne prsi, popoldan gre zelooo pocasi. Imam pa samo rocno crpalko, tako da nacrpam malo. Ce bi slucajno poskusila in ugotovila, da bi slo, bi potem morala nujno kupit elektricno. Pa se to: kako cistite crpalke? Vedno sterilizirate ali samo z poplaknete ali kako?

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3222
   RE: APRILČICE 2019
17.8.2019 7:42:33   
LoniRR
Kloti potem verjetno res tvoj soncek ne dobi dovolj zvecer. Pri meni je bilo tako. Jst si crpam po cca 4x na dan. Vseeno je kdaj si crpas. Takrat ko imas najvec. Vedno si crpaj do konca, ker je na zacetku voden mlek za odzejat. Na sobni temperaturi je mleko lahko do 8ur, v hladilniku pa par dni. Jst imam vedno zalogo za en dan naprej in tudi gledam da porabim v 24h. Ce vidim da je visek dam raje zmrznit in imam za tiste dni ko mala poje vec kot ponavadi. Z rocno bo naporno ampak imas prav. Najprej probaj in ce se vama obnese se splaca kupiti elektricno. Definitivno sem pa mnenja da najprej probaj s svojim mlekom na tak nacin in sele potem AM. Koliko poje tocno ne vem, ker nima ritma hranjenja. 1x poje 100ml, spet drugic 180ml. Odvisno od vrocine in od tega koliko casa pretece med hranjenjem. Ali je bila prej dojena ali flaska... ni pravila pri nasi 🤔. Ponudi mu polno flasko (cca 180ml) in kar ti bo pustil shrani v hladilnik. Jst sem samo pozorna da mleka ne pogrevam 2x. Raje vrzem ostanek stran kot pa da ga pregrevam. Za gretje imam to napravo. Glede ciscenja pa sem na zacetku redno sterilizirala, sedaj ko je ze 4mesece stara pa 1x na teden, tekom dneva sperem z vodo in zvecer s cistilom za dojencke pomijem. Flaske vsakic operem s cistilom in s krtacko. Tko da ja gre dosti casa samo za pranje hehe.Na zacetku znas imeti tezave s sesanjem... ce sem kaj pozabila pa vprasaj 😉
Mi smo pa vceraj poskusili bucke in je bil jok ko sem odnesla kroznik in dala mleko. Mala bi kr jedla. Ko sem hotla obrisat okol ust jih je kr odpirala in se tresla. Da ne govorim kako mi je po tem zaspala. Neprekinjeno 1h. Luksuz haha. Sicer bo v petek stara 4 mesece ampak ce gledam da je 11 dni cez rok in da ji kr slina dol tece ko jemo kosilo. 😂🙈 tok je cukr ko ne zna se z jezikom pravilno jesti in cmoka hrano 😍

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3223
   RE: APRILČICE 2019
17.8.2019 8:04:45   
LoniRR
Aja pa se to. Vsako rundo izcrpanega mleka shranim posebej in ne mesam z drugim. Ponudim vsakega posebej. Glede crpanja pa porabim lahko tudi 1h za cca 300ml. Je pa odvisno. Ce sem jo prej dojila, potem bo seveda manj in bo pol ure vec kot dovolj. Pa predno grem spat obvezno crpam da jih spraznem in mi tako ponoci ni treba vstajat. Zjutraj ko jo nahranim si se do konca spraznim in grem nazaj spat. Sedaj ko mi mala spi po 8-9 ur jih ponoci ne praznim in me zjutraj ze boli tko da obvezno po dojenju se crpam.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3224
   RE: APRILČICE 2019
17.8.2019 14:18:30   
Kloti
Bodoca mamica, res hvala za tako podroben opis. Vsekakor pride prav slisat cim vec izkusenj.Midva s sinom sva se usedla, se pogovorila na stiri oci in sklenila, da ne bova se nic po flaski dodajala. Ima vsako plenicko polulano in kaka v redu, rase vec kot odlicno, v bistvu ne deluje nic lacen, je dobrovoljcek ... Pa pac vec popije ponoci, pa kaj, bomo ze vec spali, ko bodo najstniki :D. Sem morala se res nekako pogovorit tudi s seboj glede obcutka krivde, da od mene ne bi dobil dovolj, ampak sem zdaj pomirjena. Smo pa sli danes poskusit nosilko Ergobaby Omni 360 in jo je o-bo-ze-val. Tako da bomo kar to vzeli in se ze veselim, da naredimo kako turco, kjer vozicek ne gre :).

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?