|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
19.9.2019 14:46:37   
LoniRR
Uf punce boge ste s tem spanjem. Nasa pa ravno obratno. Danes je po dolgem casu spala brez da bi se od pol9ih zvecer pa do pol7ih zjutraj zbudila vsaj za dudo. Spala sem neprekinjeno skoraj 7ur bombaaa. Pa ko jo polozim v postlco zaspi ali pa se ksne 5min sama uspava z ninico. Ponavadi pospravim od umivanja in oblekce pa vmes zaspi. No ja mava pa tezave drugje. Hehe pri vsaki je nekaj. Nasa niti mal ne kaze zanimanja za obracanje pa bova stari 5 mescov. Ne zanima je trebuscek ali bok. Njej je pomembno da ima noge v hrani ce treba. Pri nas ko ima kosilo ji je treba nogo odmikati in ne roko haha. 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
   RE: APRILČICE 2019
19.9.2019 16:38:59   
jabuk
Cvetnilist: moja se pa zbuja, če sem jaz ob njej, najboljše spi, če sama spi 😁.


Žabica: tudi odpustne teže ne bo podvojila, ampak plenice so polne, nasmejana 😊

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
   RE: APRILČICE 2019
19.9.2019 19:07:10   
Cvetnilist
Res zanimivo kako so si nasi soncli razlicni haha. 😊Bodocamamica1, si ze kaj probavala spodbujati obracanje? Kdaj se morata zdaj vrniti k pediatru? Mi pa nic nogic v usta, samo vlaci se za prste haha. 😁Je pa danes zacela “klecat”. Ne znam tocno opisat ampak iz vseh stirih skoci v nek tak polozaj kot da kleci. 😁Se pa se opira z rokicami. Zamenjali pa smo mi ze 3 obroke in vse super zaenkrat. 👍Pohiteli smo zaradi polivanja. Smo pa dobili zeleno luc od pediatra in patronazne.Joj Jabuk komu lepse. 😁Saj ne recem se pase vcasih pocartat ampak bol komot spis ce si sam v postelji in ne spis z eno oko malo odprto. 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
   RE: APRILČICE 2019
19.9.2019 20:43:38   
Žabica.m
Cvetnilist, da plazi ko vojak z rokami se potegne naprej, trebušček je še na tleh (nekaj časa je šlo samo nazaj, zdaj pa že gre tudi naprej). Občasno nakaže, da bi šla na vse štiri ampak še ne rata, isto kot obrat iz trebuščka na hrbet nakaže samo ne ve kaj bi naj z rokami naredila - občasno se ji posreči obrat. Pri slabih petih mesecih je imela 6,5 kg in 63 cm, kar je nekje en kilogram več kot ima od Jabuk dojenčica pa sta imeli podobno porodno težo. Pa naša tudi ni nekam okrogla, bolj deluje dolga, ima pa šlaufke na nogah :) :) . Cvetnilist vaša pa je prava gimnastičarka če gre že na klečanje se bo počasi tudi potegnila v stoječi položaj ob opori. To pa je brzina.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
   RE: APRILČICE 2019
19.9.2019 21:42:00   
Cvetnilist
Saj to sem brala nekaj ja, da zacnejo prvo plazit kot vojacki, samo po trebuscku. No, sicer pa je odvisno od otrocka do otrocka. Vprasala pa sem, ker vidim, da ste vi tudi hitri glede tega. 😁No te pa ima tvoja pupa cisto lepo tezo in res nimas kaj za skrbet, da ne dobi dovolj! 😊Samo saj vem kake smo mamice, da se samo sekiramo. Pri meni pa je hranjenje in pridobivanje res menda edina stvar zaradi katere se ne sekiram haha. Ce seveda odstejem to kolko sem prejokala, ker nama dojenje ni slo. 😕Ja res je hitra kar se tega tice, nama je tudi patronazna povedala, da je gibalno in motoricno za nekje 6m. Prvo se mi je postavlala samo na vse 4, danes pa je prvic zacela da gre prav v klecec polozaj z nogicami. Sicer se opira zraven na rokice ampak vseeno nisem mogla verjet. Obrata je osvojila ze oba. Iz trebuscka na hrbet se obraca zdaj ze dobre 3 tedne. Moram biti res skoz na strazi, ker se kotali kot nora. Zdaj samo cakam kdaj bo splazila se naprej (nazaj ze gre). Skapirat mora samo kaj mora z rokami naredit. Je pa res da smo mi ze od tretjega meseca naprej (ko je osvojila obrat na trebuscek), prakticno cel dan na trebuscku in je pomojem zato toliko spretna. Ona cim odpre oci je na trebuscku. Se v spanju vcasih pase kravice haha. Res, 80% dneva pasemo. Tudi sedela bi ona ze ampak tega pa se ne upam prav, raje bi vidla, da se sama prvo vsede. Polsede ja, prav sedet pa se ne.


(odgovor članu Žabica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
   RE: APRILČICE 2019
19.9.2019 21:56:23   
Cvetnilist


user posted image V taksen polozaj se je dala. Z obema nogicama tako pokrcenima. Ni pa se cisto tak fejst stegnila zraven rokic. Tak stegne samo ko je na vseh stirih. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
   RE: APRILČICE 2019
19.9.2019 23:03:03   
LoniRR
Uf sem vam kr fous. Nasi se se kravce zdijo zguba casa, kaj sele obrat. Edino ko je na trebuscku se kdaj pa kdaj z nogicami odriva- kdar ima voljo. Drugace pa pocekira vse okoli in ko ji postane dolgcas se zacne trmariti da jo obrnem. Cvetnilist vsak dan jo spodbujam in vse zivo poiskusam pa se mi enostavno ne pusti. Obrne se z malo moje pomoci za noge. Zacetek oktobra moram k pediatru. Je pa rekel da je pa gibcna v sklepih in da ponavadi nogice spoznajo in dajejo v usta pri cca 6ih mesecih. No ja nasa je ocitno fenomen. Ze iz trebuha so jo mogl po 11ih dneh cez rok spravt na silo. 🙃 no ja sj pravim da cim jo polozim ima ze nekaj v ustih. Dude ji sploh ne morem vec zataknit za spakco ker jo sname in tisti del ki je za zapet zveci. Dudo si vzame iz ust in zveci rocaj. Potem pa joka ko ni dude za spat. Ima jo samo ko gre spati in ker se uspava sama gre tista duda hitr kontra. Nogavico sezuje in v usta. Ko ni vec dobra pa prsti na nogi. Vseh 5naenkrat tlaci v usta in se krega ker ji ne uspe vsakic. Meca ima pa popraskane od nohtkov ko grabi. Res so zanimivi 😍

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
   RE: APRILČICE 2019
20.9.2019 21:31:00   
jabuk
Ooo cvetnilist, tvoja pa je aktivna. Moja je samo na trebuhu in se probava postaviti  na kolena, pa ne gre. Po mojem mnenju ji bo to uspelo, ko bo malo močnejša. 😊


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
   RE: APRILČICE 2019
21.9.2019 12:19:43   
Cvetnilist
Ja res je. 😁Je pa tudi res, da je moja zelo mocna.Se strinjam Jabuk, da ko bo mocnejsa bo slo to brez tezav. 😊

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
   RE: APRILČICE 2019
22.9.2019 13:28:56   
Žabica.m
Bodoca mamica mogoce bo pa potem ko enkrat pogrunta obrat, šlo vse naprej razvojno kot po tekočem traku. Bo naredila razvojni preskok. Saj kakšen dodaten pregled pri pediatru ali razvojnem pediatru tudi ne bo od škode. Samo prisiliti je pa tudi ne morete, da se začne obračat. Pač zdaj dela druge stvari, ki so ji bolj zanimive. Naša je komaj ta teden ugotovila, da ima ušesa in noge. No noge zdaj počasi spravi do ust. Če so drugače zdravi, delujejo zadovoljno, nasmejano nas po moje nima kaj za skrbet. Kot pravi naša pediatrinja: vsak otrok po svoje, samo da so približno v nekem razvojnem okvirju.

No, mi spet spimo ponoči bolj tako, tako. Po moje ji malo hrana nagaja, predeluje vtise dneva. Sem šla brat na temo uvajanja GH in napenjanja pa pravijo pediatri, da naj se uvajanje GH ne bi prekinjalo in da se bo prebavni trak navadil drugačne hrane. Tako, da bomo kar nadaljevali z uvajanjem. Ker si želi hrane in se mi zdi škoda, da bi ji vzela to veselje. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
   RE: APRILČICE 2019
23.9.2019 19:07:12   
Cvetnilist
Pediater bo verjetno napisal napotnico za razvojno ambulanto ampak to je vse bolj zato da se zazihrajo. Ne smes se prestrasiti, ce te bodo napotili tja. Se povsem strinjam z Zabico, da bo verjetno po obratu naredila razvojni poskok in potem naenkrat osvojila vec stvari hkrati.Mi se tudi ze igramo z nogicami, tudi do ust smo jih ze probali spraviti ampak niso nekaj zanimive. Zdaj so bol aktualni poskusi plazenja haha. Kako dela, vcasih zgleda ko krtek, ko se trudi z glavo rinit naprej. 😅

(odgovor članu Žabica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
   RE: APRILČICE 2019
23.9.2019 20:51:42   
LoniRR
Sej iskreno bi meni ta RA cist pasala. Tko bi jo ornk pregledal in jst bi se marsikaj naucila. Samo  sj veste kak je. Ko razmislas potem kaj bo lahko bilo narobe... drugace pa ni da mala nebi nic zmogla. Zacela je dvigovati medenico in se prav smeji zraven kot glej kaj jst delam. Tko da se na hrbtu prav odriva in vrti. Potem glavo obraca v smeri zvoka ali ce grem ven iz sobe mi z glavo in pogledom sledi. Na trebuhu se poskusa z nogicami odrivati in pa vlece igracke k sebi (beri v usta). Samo na bok nikakor ne. Ker ce jo dam na bok se potem zavrti na trebuh in tut lepo rokco vn povlece ce jo ima slucajn zavito k trebuscku. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
   RE: APRILČICE 2019
24.9.2019 9:47:14   
Mišmašek
Bodoca mamica1 tvoja punčka je popolnoma ok, nič se ne sekiraj. Naš ta velik se tudi do 6 meseca ni obrnil, ko pa se je naredil kar obrat v obe smeri. ☺️


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
   RE: APRILČICE 2019
24.9.2019 11:52:47   
Kloti
Sej to vedno govorimo: vsak otrok je unikat in kdaj kaj naredi je cisto njegova stvar. In enako bo tudi kasneje v vrtcu in soli ipd. Eni bodo pac prej spregovorili, eni bodo lazje brali, eni bodo hitreje tekli. Pri nas je bedno to, da tast vedno nekako primerja vse dojencke v druzini. In par let starejsi bratranec od nasega je shodil pri 10 mesecih, zdej pa nasemu ze govori, da ima cas samo se do bozica, potem bo treba hodit :((. Saj vem, da se heca, ampak meni je grozno. Saj vem, da moram ko preslisat, ampak mi je tezko. Sploh zato, ker se to ne bo cudezno ustavilo - vedno bo primerjal, ker je pac nekaj “pametnega” treba povedati na druzinskih kosilih.

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
   RE: APRILČICE 2019
24.9.2019 13:56:11   
Lewisia
Kloti, mislim, da imamo vsi okrog sebe raznorazne "modrece", ki predvsem zelo radi kaj pokritizirajo, pohvalijo pa bolj malo.

Meni je pomembno, da sama vidim, da otrok napreduje, da se dobro počuti, je dobro razpoložen itd.

Zadnjič mi je npr. ena oseba, ki sicer dela v zdravstvu - z otroki, svetovala, naj otroka pustim 5 minut jokati, naj grem vmes vstran in spijem kozarec vode. Da bo otrok s tem razvil "samoregulacijo joka".

(odgovor članu Kloti)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
   RE: APRILČICE 2019
24.9.2019 17:35:44   
jabuk
Cvetnilist: danes je tudi meni patronažna rekla, da lahko kar začneš z glutenom, če nimaš v družini celiakijo.  Naj bi raziskave zdaj pokazale, da se težave z glutenom pojavijo, ce kasneje zacnes z glutenom in tako lahko že po 4m. 


Mi je pa tudi patronažna rekla, da lahko je meso 4x na teden, da pridobi bolj na teži. Meni se zdi to malo velik.


(odgovor članu Lewisia)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
   RE: APRILČICE 2019
24.9.2019 18:54:39   
Cvetnilist
Ooo Jabuk super, hvala da si napisala. Sem ze mislila, da sem malo smotana. Te ne rabim vec komplicirat glede tega. 😁Ker meni je rekla da naj dam kar vsa zita skozi, da tudi gluten, da ni vec tega po 6. mesecih. Glede mesa pa jaz ji na zacetku ne bi daja tolko, mogoce 2x na tedn ce ze. Midve ga jema zdaj se zelo redko. Raje ji zacni dajat sadje, s kaksnimi piskoti, kosmici. Je to tudi kar kaloricno. Za kosilo pa kaksen krompircek na sto in en nacin. Zelo dobra kombinacija je krompir, korencek in por.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
   RE: APRILČICE 2019
24.9.2019 20:36:27   
LoniRR
Hehe no mi pa rajsi meso. Jutri ji bom prvic dala sadje. Je pa danes jedla teletino. No ja recepte iz te knjige malo po svoje spreminjam da nima vsak dan iste kombinacije. Jabuk probaj kaj ima raje-meso ali sadje pa tisto povecaj. Drugace pa dokler se lepo razvija tista st. Na tehnici za mene nima tolikega pomena.
Kdaj pa naj bi patronazna prisla? Mi imamo ze 5mescov pa je se ni bilo...
Punce hvala vam in mislim tudi jaz da je vsak otrok zase in nasa je sla v drugo smer kot so pa neka povprecja. Bo ze nadoknadla. Hehe ji pa cez en mesec nebo treba ugotavljati kak okus imajo prsti na nogah in pa kako dvigniti medenico in se odriniti 😂

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
   RE: APRILČICE 2019
24.9.2019 21:41:01   
jabuk
Bodoča mamica: mene je poklicala pri 5m in pol-naj bi prišla tja do 6m. Moja se je začela nazaj odrivat in je bilo hecno, ker je iz svojih puzzle zlezla k sinu na parket in nobenemu nič jasno . 😁 Danes sem pa videla, da gre vzvratno...Je pa lih ta teden začela dajati nogo v usta in delat brrrr. Tko da, ko mi med hrano začne delat brrr, vem da ni več tako lačna. 😁


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
   RE: APRILČICE 2019
25.9.2019 22:11:14   
Cvetnilist
Nasa patronazna je prisla pri 4.5 mesecih. Rekla je da vedno pride do nekje polnega 5. meseca. Naslednji obisk je pa med 7. in 8. mesecem.Vcasih imajo ene patronazne taksen sistem, da moras ti njih poklicat. Zdaj ne vem kako ima tvoja. Mi smo tudi vzvratni Jabuk. Danes sma imeli enako akcijo po parketu, potem pa jok, ko sem jo dala nazaj na puzzle, ker se mi je zdelo fajn, ker je fajn drselo in ji je lazje slo. 😁Zdaj ima neko finto, da cisto vsako stvar, ki jo primem v roko, jo moram dati se njej, da jo ona potipa in potem je cela srecna. 😁Res se mi zdi, da je nenormalno radovedn otrok, pri vsem hoce sodelovat, vse hoce videt, probat, ze zdaj, kaj sele bo. 😅Ampak dobro, sem vesela, da je taka in da mam zdravo, veliko, radovedno in veselo pupo. Imam prijateljico, ki je noseca in ki ne ve, ce se plodek vredu razvija ali ne in zdaj boga reva caka do naslednjega tedna, da ji bodo povedali, ce bo morala na splav ali ne. Res punce, neizmerno smo lahko vesele, da smo imele lepe nosecnosti in da imamo zdaj taksne zakladke. ❤️

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
   RE: APRILČICE 2019
25.9.2019 22:50:37   
LoniRR
Eh punce ubistvu mi je malo vseeno za patronazno, ker tudi ce bo prisla bo tocno 5min. Na obisku in se ji bo ze mudilo. Bolj malo se lahko na njo zanesem pa je vredu oseba samo na polno zasedena. Bomo vidli kako bo...
Nasi se je prevava koncno zacela malo umirjati pa ji bom pocasi dala se riz. Kateri riz svetujete da se vredu stlaci iz. Zmelje?



(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
   RE: APRILČICE 2019
25.9.2019 22:52:57   
LoniRR
Joooj cvetnilist to je nekaj najhujsega in upam da bo vse ok. Drzim pesti

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
   RE: APRILČICE 2019
25.9.2019 22:56:42   
jabuk
Bodoča mamica: Jaz sem ji dala kar tistega 3 riži (črni, rdeč, navaden)...


Men je patronažna rekla, da bi ji lahko dala v hrano malo sladke smetane...🤔..a ni to malo zgodaj?
Cvetnilist: mi smo pa konec z obiski, 5jih je in to je to. Ja, moja tudi hoče vse prijet in dat v usta, kar se jaz dotaknem 😁. Danes je bila ful tišina in sem videla, da je ful eno muho gledala. 😁

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
   RE: APRILČICE 2019
25.9.2019 23:19:12   
LoniRR
Jst ji sladke smetane nebi se dala. Malo zgodaj za sladkor ki ga se ne rabijo in pa kravji mlecni izdelki so po 1 letu. Si pogledala ce kaj na netu se pise?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
   RE: APRILČICE 2019
26.9.2019 9:27:24   
Mišmašek
Ojla, mi smo pa včiraj torto pekli, je naš mali žužek imel pol leta 🎂👶😃 drugače pa se je 14 dni nazaj odpovedal sam dojenju, ni hotel več prijet in se mi je zdelo kaj sledi... V par dneh sem dobila menstruacijo, isto ko pri ta velikem. Drugače pa mu dam mleko zjutraj in zvečer, vmes smo pa zamenjali že vse obroke, flaše noče. Tudi zvečer poje najprej kašico za večerjo in potem še mleko, ampak mleka samo za maksimalno 60 ml. Pa noč sedaj že zna prespati. Ni več dojenček, hitro rastejo... Mu dam pa vse za jesti. Tudi mlečne izdelke, pa ni nobenih težav. Skutko zmaže tik tak. 😂🥣


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?