|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
11.11.2019 14:54:13   
LoniRR
Nic se bat. Ti ji kar daj. Nasa ce ima prevelik kos v ustih ga kr vn z jezickom porine. Je pa fino da si zraven da vsak slucaj 😉.Hm prepecenec kupi v milerju k je prov za dojencke od 6 meseca dalje, ker nima nic soli in podobnih stvari dodanih. Je pomanjsane oblike in ji dam kar celega. Lepo prime in gloda, hkrati se pa tudi tako uci in vadi preprijemanje. Tudi jsn piskot ji dam ampak ne prav rada, ker ima dosti sladkorja. Pa koruzne smokije. Imas prav od linota k so prav fajn za drzat. Potem imas tudi v milerju rizeve stiroporcke z banano, jabuckom, brez... taki mini so. Tut super zadeva. Pa tudi jst mislim ce bi ji dala zemljico da bi jo z dlesnijo prezvecla. Bom poskusla. Glede zelenjave  ji je v roko nisem dala, ker bi spestala, ji pa ne pasiram hrane ampak samo stlacim tko da ima se s koscki delo. Traja tako kosilo dlje casa ampak se splaca. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3576
   RE: APRILČICE 2019
11.11.2019 15:03:07   
LoniRR
Jst mislim da je tudi bolje da ji das vecji kos ker se tako zamoti in ima kr del. No ja ga imas tudi ti potem ko je treba spucati ampak nic hudga. Ji pa dam jabolko za cuzati in banano  in se prav vidi kako poskusa odgrizniti. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3577
   RE: APRILČICE 2019
11.11.2019 19:00:33   
Cvetnilist
Hvala za nasvete Bodocamamica1. 😁 Bomo poskusli. Sem jaz malo prevec panicar ocitno haha. Katere piskote ji das? Mi mamo te od Linota po 6. mesecu starosti.Drugace pa ja, soli mi tudi se ne uporabljamo.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3578
   RE: APRILČICE 2019
11.11.2019 19:21:55   
LoniRR
Piskote imam Plasmon (nela italijanska firma-dobis v dm, miler. Majo tut testenine tut za dojencke)- od 4 meseca dalje so brez glutena in pa od 6meseca dalje z glutenom. Za grickat meni so boljsi te od 4 mesca k se ful hitr stopijo, jih lahko das tudi v flasko z mlekom. Te od 6mesca so pa daljsi in trsi kar je pa njej bolj vsec k ga lahko pol packa hehe. Ji pa npr. Dobro prekuham bucke ali kolerabo in ji dajem kr iz svoje roke v usta ko mi jemo tko da misl da dobi moje kosilo. Probaj kolerabo dobro prekuhat npr. Ko ji bos kuhala govedino pa ji na palcko narezi kolerabo pa lahko tudi to gricka. Ma dost mocen vonj in naso premami. Bom pa probala tut ksn kuhan korencek v roke dat. Kej druzga  bo pa spacala predno bo do ust prislo. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3579
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2019 7:50:46   
Mišmašek
Ojla pupe moje, hvala vam za dobre želje. Z nami je malo boljše, v bolnico hvala Bogu ni bilo treba, ni pa še ok. Včiraj sva imela kontrolo in pluča še niso ok, tako da ostajamo do petka na inhalacijah z berodualom. V petek pa spet kontrola, da vidimo kako bo. Glede hrane, še vedno nismo ješči. Mu pa tudi sama dam kar koščke na pladenček od stolčka in potem sam je. Polenta na koščke mu je zelo všeč. Pa kruh, piškot, zelenjava. Bom pa tudi jaz probala s prepečencom, super ideja. Seveda moram počakat, da dobi spet voljo za hrano. Ma sej bo. Še prehitro bo zrasu, zato mi ni težko ga crtat in nosit cele dneve.


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3580
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2019 13:47:15   
Mišmašek
Ekola, še ena novost od danes, sedimo komplet sami. Se vsede prav na rito. 😁👍


(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 3581
   RE: APRILČICE 2019
13.11.2019 10:19:02   
Žabica.m
Mišmašek čim prej okrevajte. Naša je bila prehlajena in je bila dva dni čist iz sebe, skoz po rokah, še ponoči smo spali sede na postelji detr pa na rokah. Tako, da vam res želim da boste hitro nazaj v formi.

Naša pupa je skobacala ampak ji to ni preveč zanimivo. Sedaj dela na postavljanju na noge. Če je prilika se takoj potegne z rokami gor in stoji, potem pa pade nazaj ma rito :) . Prav zavidam vam, da imate takšne papavčke, naša noče več kot nekaj žlic. Občasno zvečer poje krožnik juhe vendar je to prej izjema kot pravilo. Ne vem s čim bi jo lahko premamila, da bi začela bolj jesti. Sicer pa eno vprašanje za vas: tisti, ki veselo jeste, kakšen kakec imajo vaši dojenčki? Barva? Gostota? Kako pogosti kakajo? Naša že nekaj dni kaka večkrat na dan, pa ne vem če je to glih ok. Je sicer dobre volje, po trebuščku se ji nič me sliši.

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 3582
   RE: APRILČICE 2019
13.11.2019 13:00:42   
LoniRR
Zabica mi smo doktorirali iz prebave ko jo je GH zaprla. Sm nardila vse zivo pa je nisem odprla. Ko je minilo natančno  5tednov se ji je samo od sebe vse uredilo im ima spet ventil odprt kot prej. Vidve se drugace dojita? Pri nama je bilo pri samem dojenju najmn 3x na dan kakanje. Sedaj ko ima prebavo ok pa mi kaka od 2x na dan do tudi 5x. Odvisno kaj je. Barva je odvisna od hrane. Torej, ce je slive je crno, spinaca temno zeleno, korencek oranzno, polenta rumeno.... traja max en dan da se ji obrok izloci. Torej danasnji zajtrk bo sel najkasneje jutri zjutraj ven 🙈. Glede gostote pa je tudi odvisno. Ce je npr. Koruzo ki je ne more prebaviti potem ostanejo koscki, drugace pa je blato bolj gosto kot pri dojenju. Pediater mi je rekel da je vse normalno kar je do plastelina. To pomeni da se mora na blatu poznati odtis ritke. Kar je trdo in se ne stisne je pretrdo in rabi tekocino. Glede tekocega blata pa ce se dojita ne sme biti bolj tekoce kot je bilo normalno ko sta se sam dojili. Za spucati je sedaj velik lazje kot pa ko smo se samo dojili 🙃Punce kako ste kej s spancem? Nasa ima zadnje case cudne poskuse in sicer odkar se je ura spremenila gre ob 6ih ze spat. Vceraj mi je zaspala ze ob pol6ih. Pa razmisljam ce bi jo pricela navajati cez dan na samo en opoldanski spanec. Vidim da mi ponoci potem bolje spi. 

(odgovor članu Žabica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3583
   RE: APRILČICE 2019
15.11.2019 22:40:27   
Žabica.m
Bodoča mamica hvala za odgovor. Da, drugače jo dojim. Večino hrane še vedno dobi z dojenjem. Goste hrane poje čisto odvisno od dneva in njene volje. Probala bi vse ampak da bi pojedla dovolj za cel obrok pa ne.

Definitivno je lažje sedaj ritko spucat kot pa takrat ko smo samo dojili. Spraševala sem bolj zato ker imamo občasno dneve ko je kakec bolj zelen in ima vonj po kislem. In ko že mislim klicat pediatrinjo imamo plenico z rumeno rjavim kakcem in bolj normalnim vonjem. Tako, da ne vem točno če gre za virozo ali se telo navaja na hrano. Ker drugače se veselo doji, je dobre volje. O spanju ne bi izgubljala besed, ker je kriza. Noben drug je ne potolaži zvečer in ponoči samo jaz. Zbuja se ogromno. Zobki se še ne kažejo, mogoče jo matra ločitvena tesnoba, prebava, nagli razvoj, podoživljanje dneva, ne vem. Je pa tako, da smo se prej šli kopat zvečer ob 19h, po premiku ure pa se kopamo tam nekje po 18h. Drugače dopoldne še spi kakšno slabo urico, ker vstaja ob 6h in ne zdrži do kosila brez spanca. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3584
   RE: APRILČICE 2019
17.11.2019 21:35:21   
LoniRR
Zabica to je normalno. Naj bi dojencek prvi mesec samo okusal hrano in ne da bi se najedel. Nasa je imela ogromno zanimanja za hrano pa sem sla pocasi in je trajalo en mesec ali vec da smo zamenjali en cev obrok in da se naje. Sedaj imamo 3 obroke in 2x mleko. Pa ne hitim. Z decembrom bom sla pocasi na 4i obrok. Mi tko cist pase. Kolicinsko nasa ne poje veliko in tista pop. Malica mleka je bolj cartanje in posledicno za vecerjo manj poje. Hm bodi pozorna kdaj ti kaka drugace. Lahko da ji pa kaj ne pase. Malo si zapisuj kaj je jedla in bos mogoce najdla povezavo. lahko pa da je cisti normalno. Npr. Ko je meso bo kakec zihr smrdel bolj kot obicajno 🙈. Nasa je npr. dobila pikice po vratu, rokah in prsnem kosu in ze nekaj casa ugotavljam in iscem vzrok. 
Jst sm pa ugotovila da nasa zvecer ne more zaspati in ponoci slabse spi, ce gre pop. Spat. Dop. Jo okrog 10ih zacne zmankovati in spi cca uro in pol. Pop. Pa bi sla okrog 3h spet za ksno urco spati ampak je prepozno in imamo zvecer tezavo. Pred 3jo pa ni zaspana. Tko da jo sedaj raje drzim pokonci in gre okol 6ih spat. 

(odgovor članu Žabica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3585
   RE: APRILČICE 2019
23.11.2019 12:25:00   
Mišmašek
Ojla, evo mi končno ok 👍😊 smo pa pridelali še drugi zobek spodaj. Zdaj srčno upam, da bo vsaj malo časa ok in da bomo zdravi 🤞 


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3586
   RE: APRILČICE 2019
24.11.2019 9:43:31   
Cvetnilist
Super Mismasek!! 👍Mi pa trenutno prebolevamo 6. otrosko bolezen. Ne vem ce katera pozna to. Gre pa ze vse skupaj proti koncu. Smo pa mi tudi kar na pestrem s temi boleznimi, dali smo skozi ze tri prehlade, zdaj pa se to. Drugace zobka nimamo pa se nobenega.Drugace plazi zdaj ze tak en cas, sedi pa tudi ze povsem samostojno. Obcasno se ze tudi posreci reci mama ali ata/tata. 😁

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 3587
   RE: APRILČICE 2019
24.11.2019 12:21:16   
LoniRR
Oooo super mismasek. Mi smo na sreco zdravi in upam da tako ostane. Smo pa ta teden odkrili ze prvi zobek. Je potiho prilezel ven in ocitno prec za tem ze drugi rine brez ksnih sitnosti ali vrocine. Tko da bo dobila 2 na enkrat. 
Uf cvetnilist ne poznam ampak upam da vam cimprej mine. Mi sedimo se ne, se pa poskusa usesti preko boka in ne preko cepenja. Smo presli na samo eno opoldansko spanje. Nasa ze na polno ceblja in najraj ma NE. No pa nekaterih besed se ne razumem kaj pomenijo, se pa ze trudi z besedami ki niso samo en zlog ampak so sestavljeni zlogi npr. Tati, papi, mjam, phh

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3588
   RE: APRILČICE 2019
24.11.2019 13:51:46   
Žabica.m
Nase kakanje se je k sreci umirilo. Malo imam na sumu sveža jabolka, bomo videli kako bo, sedaj sem jih ukinila in bomo probali čez en teden spet.
Naša pupa kobaca, sedi samostojno, lepo poravnano in se tako tudi igra in si vzame igrače. Posedla se je preko boka in potem iz sedečega položaja prešla na kobacanje. Kobaca pa že po celem štuku hiše. Če nekdo pride in je ne vzame v roke odkobaca na hodnik in ga išče, prav smešna je. Jasno pokaže če želi h komu v naročje, prav tako že zajoče če zapustim prostor brez, da bi ji povedala da grem in da pridem nazaj. Pove že baba, mam, teta, pa še nekaj nejasnih besed. Odzove se na svoje ime in tudi na besedo ne. Ob opori tudi vstane in stoji. Drugače smo zdravi, zobkov pa še kar ni. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3589
   RE: APRILČICE 2019
9.12.2019 22:15:32   
jabuk
Ojla. Mi smo že 8m. Danes je pokukal ven že 3-ji zobek, zato pa smo tudi malo prehlajeni in slabše spimo. Naša zelo rada oponaša za ljudmi: razne glasove, ploska nazaj ko ji kdo zaploska,  pomaha nazaj. Smo sicer na vseh 4, ampak se nič ne plazimo še, tudi vsede se še ne. Od mlečnih zadev ji dajem kozji/ovčji    jogurt. Vedno bolj želi jesti iz mojega krožnika in ne svoje miksane brozge 😁. Rada meče stvari na tla, brat ji pa pobira-bo razvajena pupa. 😁


(odgovor članu Žabica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3590
   RE: APRILČICE 2019
10.12.2019 13:05:25   
Mišmašek
Ejla, mi tudi slabše spimo... Zgleda da bo spet zobek, ugibam 🙈 naš se pa plazi po vseh 4 in to tako hitro, da je tik tak po celi hiši. Zaenkrat smo zdravi, hvala bogu, naj ostane tako. Zanima me, kako oblečete vaše sončke za nočno spanje in koliko stopinj mate v hiši? Razmišljam da je mogoče našemu prevroče in se zato zbudi??? Imamo 23 stopinj v hiši in mu dajem kratek bodi s pižamico iz bombaža/pajac.


(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3591
   RE: APRILČICE 2019
10.12.2019 15:13:43   
LoniRR
Uf kako hitro gre cas. No mi smo bili glih dobro 7 mescev stari. Se plazimo, sedet se se ucimo 🙈. Smo dubli pri 7 mescih dva zobka naenkrat. Ponavlja  z rokami ne toliko, ceblja pa ful. Svoje ime ze pove, voda, avto, ja, ne, to so besede k jih ze ponavlja. Hm. Mi imamo na 24st. Pa ponoci na 20st. Tko da ima dolg bodi, zabice in pajacek. Pa grelno blazino ji ponoci prizgem. Problem je pa v tem da se nasa skoz odkriva in jo zto malo bolj oblecem. Zvecer ji pustim pajacek odpet ker je se toplo.

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 3592
   RE: APRILČICE 2019
11.12.2019 19:09:47   
Cvetnilist
Mi smo pa ravno danes 8 mesecev. 😊Ponoci jo oblecem v bodi z dolgimi rokavi, pajacka in zokncke. Imamo pa zelo toplo v stanovanju, okoli 25 stopinj. Niti se ne kurimo, je res zelo toplo stanovanje.Kar se tice gibalno mi ze plazimo kot raketa po celem stanovanju, sedimo cisto samostojno in tudi na nogice se ze postavlja sama.Glede cebljanja pa smo mi na ba ba ba, be be be, am am am, obcasno ma ma in se tu pa tam kaksen zlog. Ne ceblja se tako veliko.Pri hranjenju pa je postala malo izbircna, te "brozge", ji ne odgovarjajo vec ampak malo se boma morali potrpet, ker pa se nimamo nobenega zobka. 🙈Sem pa tudi sama zelo pozno dobila prvi zob, okoli 9. mesece tako da je verjetno to malo tudi dedno.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3593
   RE: APRILČICE 2019
12.12.2019 22:43:16   
LoniRR
Moj prvi post tukaj je bil objavljen avgusta (ko sem izvedela da pricakujem aprilcico). Ze vec kot eno leto se tipkamo, zato bi zelela z vami deliti cudovito novicko. Nasa navihana aprilcica bo avgusta, za moj 30 rojstni dan, postala starejsa sestrica 😍😍😍. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3594
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2019 7:31:12   
Cvetnilist
Oooh cestitke Bodoca mamica!! 😊😊❤❤Je bilo nacrtovano? 😁Priznam, da ze tudi jaz malo pogresam nosecnost in me mika. 😁

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3595
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2019 7:57:17   
LoniRR
Hvaalaaaa cvetnilist ❤❤❤ Jaaa nacrtovano je bilo. Vedno sva hotela imeti cim manjso razliko. Verjetno ce Lana ne bi bila tako pridna pri spanju da bi se malo pocakala. Jojj prov čudovit obcutek je in cisto drugace kot prvic ker vem kaj me caka in sem bolj sproscena ker ni strahu da bi blo kak narobe in kako pa kaj... sj ves...😂😂😂

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3596
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2019 12:51:58   
Mišmašek
Ma Bodoca mamica1 supeeeerrr, čestitkeee! ❤️🤗👍 Kako lepooo, uživaj maksimalno! Pa čim lepšo nosečnost ti želim! 😘 Presrečna za vas!!!


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3597
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2019 13:32:47   
Cvetnilist
No super Bodocamamica, sem zelo vesela za vaso druzinico. 😊Naj bo tudi ta nosecnost zelo lepa in naj poteka vse kot mora. 💜💜💜Zdaj te verjetno tako ze caka pocasi nuhalna in vse to? Joj prav zazelim si se enega, ko pomislim vse to za nazaj. 🙈😊

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3598
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2019 14:00:14   
LoniRR
Hvalaaa mismasek ❤❤❤Hm cvetnilist, pregled imam sele januarja (prazniki, dopusti,...) in potem verjetno kmalu zatem se nuhalna. Sj sm ze malo pozabila kdaj je 🙈. Hehe kr pridruzi se mi bom zlo vesela 😉. Verjetno pa tokrat ne bom vseh dodatnih pregledov nardila, ker me tokrat ful mika da bi pustila spol za presenecenje 🙈🤔.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 3599
   RE: APRILČICE 2019
13.12.2019 19:50:17   
Cvetnilist
Aja samo saj res, si napisala, da imas rok avgusta, razumljivo, da se nisi imela nuhalne. 🙈Spol pa morda le pusti za presenecenje, to mora pomojem res biti neverjetna izkusnja, ko res do zadnjega ne ves. 😊Drugace pa kolikor se spomnim, je nuhalna nekje med 12. in 13. tednom. 😁Jaz bom se vseeno malo pocakala, sma le vecino casa sami in priznam, da zna biti vcasih precej naporno, sploh zdaj, ko je cel dan v pogonu, se povsod kjer ima oporo vstaja in ja akcija neprestano 😁Ko bo sla v vrtec, takrat po vsej verjetnosti. 😊 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 3600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  142 143 [144] 145 146   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?