RE: APRILČICE 2019 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Cvetnilist -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 13:59:16)

Evo da se se jaz malo javim. 😁Jaz bi naceloma tudi bila za kavico ampak ne vem kako mi bo na daljso pot it samo z malo tako da se se odlocim sproti. 🙈Mi smo prejsnji teden dobili prvi zobek, danes drugega tako da pocasi lezejo ven. 😁Jemo pa prakticno ze vse, ne kompliciram vec sploh. Glede kruha sma probali ze vse, rogljicek, kruheca, zemljico in gre lepo vse. Tako dolgo melje v ustih da se cisto stopi. Ne glede na to, da tako dolgo ni imela zobkov sma nehali pasirat in vse pac samo narezema na drobne koscke. Definitivno pa sem vesela, da so koncno zobki, ker bo vseeno lazje. 😁Stojimo mi ze vendar imamo tezavo, da se mala skoz postavlja na prstke. Je se pri kateri enako? Kaksen nasvet gled tega?




Anonimen -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 14:09:42)


IZVIRNO SPOROČILO: Mišmašek

Ma jaz dam našemu vse, samo da kaj poje. Tudi kinder čokoladico, celo, pa jo počasi poje in ni dosti umazan 🤣 cuker power 😁 no super, potem se lahko zmenimo za lokacijo. Iz kje ste že ve dve? Da določimo eno fer lokacijo za vse. Jaz sem iz goriškega




Kinder čokoladico pri 10m? In potem se čudiš, da nič ne poje? Upam, da je to hec.




Mišmašek -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 14:18:08)



IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen


IZVIRNO SPOROČILO: Mišmašek

Ma jaz dam našemu vse, samo da kaj poje. Tudi kinder čokoladico, celo, pa jo počasi poje in ni dosti umazan 🤣 cuker power 😁 no super, potem se lahko zmenimo za lokacijo. Iz kje ste že ve dve? Da določimo eno fer lokacijo za vse. Jaz sem iz goriškega




Kinder čokoladico pri 10m? In potem se čudiš, da nič ne poje? Upam, da je to hec.



Hahaha, hvala za tvojo skrb, ampak brez potrebe. Trenutno ne je, ker je bil bolan, drugače je jedec. In ja, mu dam tudi čokoladico. Zakaj taka reakcija? Glej nekateri svojim otrokom celo življenje odrekajo cuker, jaz mojemu pač ne. Vsak se odloči po svoje. Je pa vseeno boljše da dobi malo energije preko čokoladice, kot pa nič. In ne, ne prakticiram tega vsak dan. Pa ne bodi anonimna... Ti ni treba bit v strahu za izražanje svojega mnenja! Kar pogumno 😁👍




Mišmašek -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 14:20:13)

Super cvetni list, potem smo že 4 za kavico. Upam da ti bo lokacija ok in se nam boš lahko pridružila! 😃





LoniRR -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 14:35:57)

Hm mislim da vsaka mama odloca in nosi posledice za svojega otroka tko da mismasek, ce je potrebno ti najbolje ves in mu kr brez slabe vedti ponudi cokoladico. Jst sicer svoji ne dajem tega in tudi ne sokcov ampak ko jebila bola sem ji z najvecjim veseljem dala 100% sadni sok samo da je pila tekocino in dobila malo vitamina C. 🥰 
Jst tut ful ne kompliciram samo skorja se mi zdi pa kr mal trda. No ja bomo poskusili. K zemljico, toast, sredico kmot. No tudi skorjo je ze jedla ampak ne v smislu nekaj namazano na kruh kot malico. Npr. Banane pa ne zna jesti Kr trese se ko jo vidi in si jo nabase v usta in potem se ustavi k neve kaj bi tko da banano kr drzimo.  A beljake ze dajete? 
Cvetnilist popravljaj jo. Nasa lepo stoji na stopalih. Ko ti poskusa vstati jo spodbudi da se dvigne preko kolen z eno nogico in nato drugo za sabo. Vedno ima glavno drzo na eni nogi in ji to fiksiraj kr z roko in popravljaj. Imas tudi moznost vaje ko ti sedis na kolenih in das njo na svoja kolena sedeti in izmenicno potiskas njena stopala na tla ali pa jo dajes na vseh 4ih v polozaj zabice in zibas ali ji dajes nogice izmenicno v polozaj zabice. Lahko ob opori ali brez. Baje rabijo otroci ene 4000 ponovitev da si zapomnijo tko da samo vztrajno popravljal pa bo hitro pravilno stala 😍🥰. To ni nic takega in dosti otrok baje to dela. Nasa sicer ne ampak hodiva na telovadbo in tam ucijo kako pravilno telovaditi oz. Igrati z dojenčkom 😉. No pa tudi jst malo potelovadim ker postava je sla spet v sirino 😭. 
Hm glede poti jst nimam tezav. Se midve dosti prevoziva tko da se kmot prilagodim in gremo mogoce blizje k Cvetnemulistu? Jst sm drgac iz Ljubljane (no 20km stran). 




Cvetnilist -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 14:44:26)

In kaj zdaj ce mu je ponudila kinder cokoladico? Tudi moja je ze pojedla kaj sladkega in se mi ne zdi nic spornega. Ne vem zakaj potreba za pisanje pod Anonimno, me tukaj smo bile zmeraj odprte za mnenja drugih ampak seveda na korekten in primeren nacin. 😀





Cvetnilist -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 14:48:50)

Oh Bodocamamica hvala za nasvet! Bom poskusila tako, res hvala! 😁

Glede hrane pa ja, vsaka dela po svoje. Definitivno pa nisi slab stars, ce das otroku kaj sladkega. Meni je patronazna sama rekla, da naj kar dam plazma kekse, da ni to nic slabga. Midve sma ze jedli cufte, zeljne krpice, ni da ni in ji nikoli nic ni bilo. Ni je napenjalo, normalno je kakala in to je to. Kaj pa ko gredo pri 11 mesecih v vrtec in dobijo na primer za jest hrenovko? Saj ni druga punce ampak jaz ze eno leto nisem sedla za volan in mi je iz Mb v Lj kar malo groza peljat. 😁




jabuk -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 17:36:11)

Hej. Jaz sem iz Lj . 


Pri taprvem sem ful pazila kaj dajem za jest, je dobil kravje mleko šele pri 11m. Hčerki pa že kar dajem našo hrano, ker mi noče jesti več tiste dojenčkaste in sem ji mogla dati za jesti normalno hrano. Sicer pa moja hrana je dosti nesoljena.   Je jedla tudi že ržen kruh, domač kolač,  plazma keksi. Pri 11m itak gredo v vrtec in tam jedo vse.




LoniRR -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 17:58:17)

Cvetnilist malenkost. Bom vprasala drug teden na telovadbi katero vajo najbolj svetuje pa ti sporocim. Vse se da hitro odpraviti. 

Uf jaaa plazma kekse pa tut nasa dobi in tut ksne druge  piskote za dojencke 🙈 pa ksno domace pecivo z jabolki ji tut dam. Pa ji nc ni. Edino ko dobi neko novo hrano ma ksn dan tezave pri kakanju ampak pol je pa ok. Jst ji tudi naso hrano dajem samo prej njej stran vzamem in potem nam solim. Ceprov ona se vedno najraje je brokoli pa bucke. Pa s kravjim mlekom smo tudi ze zaceli. Mlecni riz s sadjem al pa domaco marmelado gre kr dobr dol. In ja poje vse zivo in po 5 obrokov na dan. Edino kilce se je ne primejo hehe, res pa kaka tut po 4x na dan. Hitra presnova 😉




Cvetnilist -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 18:56:13)

Jaz sem malo nerodno napisala, delam enako kot ti bodoca mamica. Skuham in dodam njej primerne zacimbe, pikico solim, nato odvzamem za njo in potem popram, dosolim itd. 😁Kravje mleko pa smo mi tudi ze in tudi beljak. Je patronazna ze pri 8. mesecih rekla da lahko. Prakticno res ze jemo vse. Se vedno pa ima zelo rada sadje in tudi zelenjavo. Naprimer brokoli in cvetaco je kar tako, samo skuhano. Tako da se res ne sekiram, ce poje tudi kaj sladkega. 😀Drugace bom pa res zelo vesela vsakrsnega nasveta glede preprecevanja stanja na prstkih. Sem danes ze probavala to kar si napisala Bodocamamica in se je ze takoj malo poznalo.




Cvetnilist -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 18:57:44)

Drugace pa Bodoca mamica super da je bila nuhalna ok! 😊Za spol se vztrajas, da ne zelis vedeti? 😁





Mišmašek -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 19:52:58)

Hvala punce za odziv na komentar od anonimne 👍❤️ pač vsak naredi tako kot se mu zdi da bi bilo lahko ok. Vsaka mama po svoje 😃 in s tem ni čisto nič narobe! Kaj potem se dobimo kar v lj? Do sredine slo imamo vse približno enako, za tiste ki pa ste od tam pa toliko boljše ne? 😊





Mišmašek -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 19:58:02)

Ajoj cvetnilist, šele zdaj sem vidla tvoj komentar glede vožnje. Hmm, kako bi zdaj to rešli? Obstaja možnost da se s kom pripelješ do lj? Upam da ti bi uspelo, ker bi bilo res lepo te spoznati 😊





jabuk -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 20:01:27)

Ja lahko v Lj. ☺





LoniRR -> RE: APRILČICE 2019 (20.2.2020 20:54:13)

Hvaalaaa 🥰😍. Ja se vedno hocem da je skrivnost. 
Mismasek oh se pa ze tako dolgo pisemo da vem kako in kaj in neka kinder cokolada ni ravno nekaj sokantnega za na socialo 🙈 tu smo da izrazimo mnenja in ne da obsojamo. 
Cvetnilist supercaaa da pomaga. Ti samo pazi da nima stopal navzven kot racka tako kot stoji ali ko je na vseh stirih. Mas pa tudi vajo, ki je odlicna za obe, da se usedes in iztegnes skupaj noge, si jo posadis sede na stegna. Nogice ji das narazen preko tvojih nog (ce je slucajno za njo previsoko jo daj malo nizje), primi za medenico in zibaj levo desno. Pri tem pa vsakic poskrbi da se dotakne s celim stopalom tal. Tako dobiva obcutek da stopala obstajajo in kako se jih uporabi. 😉 bos vidla da bo hitro vredu, ker se komaj uci in je se vse sveze.
Jooj cvetnilist,  kako bi pa tebi odgovarjalo. Jst si res zelim da bi se vse vidle 🙏. Kdr in ket boste rekle midve prideva. No edino ob torkih sva na telovadbi in ne morva.





Žabica.m -> RE: APRILČICE 2019 (24.2.2020 20:08:57)

Da se se mi malo javimo. Nasa je shodila, tak je smesna, raca potem pa spet nazaj na rito ali naprej na roke. Kobacati splih več noče razen če res ni nič za prijeti, da bi vstala, potem odkobaca se potegne na noge in gre naprej.
Zobkov nimamo, pa nič ne pasiramo, narežem na majhne koščke, malo pomučkam z vilico včasih pa akcija. Je pa bolj slan tip, sladko nam ne gre preveč. Drugače pa se še veliko doji.
Joj, zaradi kakšne čokoladice pa se ni vredno sekirat. Naši dam vse za probat, pazim edino da ni preveč začinjeno ali sladkano pa je to to. Pa da so po večini sezonske stvari Jaz sem tudi odrasla na domačem pomfriju pa sem še tu, nimam holesterola, z veseljem jem solate in po večini vso hrano. Neko srednjo pot je potrebno ubrati. 
S spanjem imamo še vedno borbe: en dnevni spanec je premalo, dva skoraj preveč in potem dosti pred 21h ne zaspi... Ampak bo že, če prej ne potem ko bo prišla v vrtec. 
V sredini marca se vračam v službo, na začetku aprila bomo uvajali v vrtec. Smo imeli srečo, da smo dobili prostor v majhnem vrtcu, kjer je za vsako starostno obdobje ena skupina in je prav lušten vrtec. 
Glede srečanja bo težka, ker imam dve uri vožnje do lj, moj je veliko službeno odsoten, sama pa ne upam na tako dolgo vožnjo, ker naše dete ne mara preveč avta in naj se mi začne dret na sredi poti bo veselica. 
Drugače ste zdravi? Gre še kakšen malček v vrtec? 




jabuk -> RE: APRILČICE 2019 (24.2.2020 22:05:19)

Oj žabica, jaz mojo že počasi uvajam v privat vrtec, na september pa upam za javni vrtec. Ampak za začetek je čist ok ta privat vrtec,  ker je gospa res taka prilagodljiva. 





Mišmašek -> RE: APRILČICE 2019 (25.2.2020 8:07:16)

Ojla, ja naš gre tudi, konec marca ga začnem uvajat. Pri nas pa so vsi zdravi, razen jaz.... 39 vročine in to že 4 dan...





Mišmašek -> RE: APRILČICE 2019 (27.2.2020 8:26:14)

Jaz sem še vedno bolana, s tem da so zdaj še otroci... Oh ta viroza 😞





jabuk -> RE: APRILČICE 2019 (27.2.2020 9:58:56)

Moja je tudi, ima vročino. Vsi ostali smo ok.





LoniRR -> RE: APRILČICE 2019 (10.3.2020 10:31:09)

Ojlaaa. Kako ste kaj puncee? No mi smo malo smrkavi, nekaj so na vidiku zgornja dva zobka tko da nam ni dolgcs. Sva se pa odlocila po premisleku, da bova dala malo z majem za dva leseca v privat varstvo da vidiva kako se bo obneslo in da je malo v druzbi otrok. Sem jo vpisala s septembrom v javni crtec ampak to bomo pa sproti videli. Meni porodniska v petek potece pa sem si vzela potem se ne kesec dopusta tko da se sredi aprila vracam v sluzbo 😭





Mišmašek -> RE: APRILČICE 2019 (29.3.2020 13:16:28)

Oiii, kako ste punce? Mi smo doma, upoštevamo vse kar nam je trenutno iz strani države naročeno. Uživamo s tamalima in zaenkrat smo, hvala bogu, vsi zdravi. Pri nas edino mož hodi še vedno delat, se pa cel razkuži ko pride domov, stušira, preobleče... Moramo poskrbet da ne pride virus blizu nas, ker imamo doma starejše osebe, ki jim to lahko resno škodi. Kako pa ve?





Cvetnilist -> RE: APRILČICE 2019 (3.4.2020 19:42:12)

Hej. Vredu, moramo bit vredu v teh norih casih. Tudi mi se drzimo, vendar jo vseeno obcasno peljem malo ven na zrak, ker ne zdrzi skoz not. Sicer je groza s temi dvigali (doma smo v 11. nadstropju) ampak dobro, jo zascitim, toliko da pridema iz dvigala in je to to.Tudi najin ati se bilokam gre, ko pride nazaj stusira, razkuzi in vse. Drugace dela v tujini ampak bo zdaj na sreco 2 tedna doma. Ceprav jaz mislim, da bo malo dlje kot samo 2 tedna. Drugace je pa kar groza s tem virusom, nisem si mislila, da nas lahko kaj takega doleti. Upam no, da ostanemo vsi zdravi. Je pa grozno, da prvih rojstnih dnevov ne bomo mogli praznovati tako kot je treba. 😕




LoniRR -> RE: APRILČICE 2019 (5.4.2020 22:36:29)

Ojlaaaa. Imamo pestro in kr pozabim. Prvo da ne ppzabim: Cvetnilist vse najboljseee (bolje pozno kot nikoli) in pa seveda nasima malima sonckoma, ki sta ze upihnila prvo svecko : Mismasek-Zan (ce se ne motim) in pa jabuk-Alana. Upam da ste kljub situaciji  vseeno lepo praznovali. Jst sm malo zalostna. Pri nas prva vnucka in prve svecke ne pozabis pa jo bomo verjezltno pihali sami. Kmalu jo bo Lia, mi smo pa se 12 dni se za Lio 🥰. Ne glede na to pa smo lahko vesele, ker je prvo leto za nami in mamo zdrave soncke, ki nas vsak dan nasmejijo. No meni je 13.3. Potekla porodniska (vecini ze pred mano) in sem potem vzela en teden dopusta, potem pa odprla bolnisko. Ne upam v trenutnem stanju v sluzbo pa tudi hcere nimam kam za dat. No zdaj je bilo pa se sprejeto, da koncno nosecke lahko koristimo bolnisko zaradi same nosecnosti. Tko da se vsaj malo bolj varno in mirno pocutim. Drugace pa cas kar bezi. Hehe pocutim se super, ceprov letam za hcero ampak me vsaj drzi v formi 🤣🤣🤣. V torek imam morfologijo (jaaa sem ze cez polovico- se se spomnite tega?). Zredila sem se ksno kilco tko da mi gre bolje kot prvic 🤣🤣🤣. Iskreno zaradi vsega in tudi hci me napolno zamoti nimam casa niti slediti tej nosecnosti in brez aplikacije sploh nebi vedela v katerem tednu sm. No vceraj me je zadelo ko sem videla da grem cez dober teden ze v 6 mesec. No mala pa cist navihana. Vse ponavlja tko da si tut ona razkuzuje roke 🤣🤣. Je malo nehala govoriti ampak je bolj na pokaze s prstom in rece ka to (kaj je to) in zelo dobro razumee ko ji recem da naj gre npr. po zogico in jo nese atiju ali da naj odlozi dudo in pride k meni... to vse naredi. No jemo mogoce malo bolje ampak se vedno nismo prisli do 9kg. Trenutno jih imamo 8,5 kg obleceni ampak se ne sekiram vec. Tut tezi ne za hrano tko da ocitno nima lakote. Hodi se ne samostojno ampak rabi se malo opore. Glede nato kako je bila na zacetku lenuscek me ze to da stoji sama po par sekund in da s eze dviguje iz tal in potem zgubi ravnotezje ful preseneca. Sem pricakovala da bo med poznimi. No smo pa par dni nazaj koncno dobili tretji ze tezko pricakovani zobek. In zgleda da bo kmalu se cetrti. Ze nekaj casa je v svoji sobi in noc lepo prespi in mami je naspana ko ob 9ih ustajava. Zdaj ko se je ura prestavila sva jo zacela ob 8ih dajati spat, ker bojo daljsi dnevi in bomo zvecer zunaj in potem zjutraj do 9ih spi. Cez dan pa gre 1x po uro in pol spat. 🥰 hm kdaj pa kej vasi hodijo spati? Kak obote poleti dajale spat ko bo do 9ih dan? Mal osem se razpisala 🤣🤣🤣





LoniRR -> RE: APRILČICE 2019 (13.7.2020 17:19:21)

Kje steee punceee. Nc vs ni vec okoli. Jst sm si nick malo spremenila. Prej sm bla bodoca mamica 1 😉.

Kako kej vasi aprilcki. Nasa je ze prov navihana postala. Nc nam ni dolgcs. Mismasek kaj je zdj s ksno kavico?




Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 145 146 [147]