|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 18:59:03   
LoniRR
Bebeee dobrodosla in cestitke 😉 glede cepljenja nisem slisala nic. Je pa moj slisal nekaj v ZD, da je za nosecke ceneje... no ja sama se nikoli nisem in se tudi sedaj nimam namena. Sem pa prepricana da ti G. Ni svetovala nekaj za brezveze. Nesoglasja med zdravniki so zagotovo. G. Bolje pozna stalisce in korist za dojencka. Osebni zdravnik pa bolje pozna stalisce in korist za pacienta. Vsak ma znanje za svoje podrocje in za korist otrocicka mislim da je G. Boljsi naslov 😉 malo sem zakomplicirala ampak me zmoti, ko tako prestrasijo, kar cisto nic ne koristi. Dvomim, da bi te kdo zelel cepit, ce bi to skodovalo otroku. Najmn kar bi naredil je, da bi te vsaj opozoril. Kar pomiri se. Zagotovo je vse ok in ti G. Nebi skodovala. ☺

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 751
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 19:06:25   
LoniRR
Ooooh Tisa sem ti kr fous 😉. Taka slikca je zagotovi za v album 😂😁 vrjamm da se ti smeji. Jst tudi ze komaj cakam, da izvem spol. Najprej nisem zelela vedeti ampak me zdj ze kr matra ko vsi to sprasujejo.Cvetnilist meni pase vsa vrsta hrane. Sladko in slano. Ali bi zdrla cokolado al pa cips. Oboje mi tok pase 🤔

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 752
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 19:49:35   
Bebeee
Hvala za vaš odgovore. No ja js sm tudi mnenja da če bi škodilo dojenčku da mi nebi tega predlagala. Ampak me je res prestrašila ko je tko začudeno rekla da se nosečnice ne cepijo. No, upam da je z dojenčkom vse vredu. 
Kako pa ve? A gibe že čutite? Jaz jih ko stisnem na rahlo trebuh 😍😍 
No, da povem še kaj o sebi saj sem bila kr direktna z uprašanjem saj me je skrbelo. 
Stara sem 22 let. Aprila sem se poročila. Nism lih pricakovala da bom zanosila saj sem lih dobila službo v vrtcu. No pa se je useeno zgodilo in mi ni žal ♥️  Sedaj sem na bolniški ker imam kot pravi ginekologinja “zarezice” v maternici ki se še niso zacelile. 
No neki malega o meni. Sem vesela ki sem se vam pridružila saj berem forum že nekaj časa in ste use tako prijazne ☺️

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 753
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 20:03:30   
Cvetnilist
Bodoca mamica, samo jaz sem se pa kar malo preveč napsihirala glede te hrane odkar sem bla kregana... Prav slabo vest imam ko kaj pojem in se mi zdi da to tudi ni preveč ok no... Samo glede na to da je user posted image zelo živahen in da veselo brca potem je že vse ok z njim in mu to vrjetno ne škodi da sem skoz lačna. user posted image Saj pravim, imam dve sodelavki, ki sta se obe v nosečnosti zredili čez 30 kg in imata sedaj obe zdrava sinova. user posted image
Bebeee jaz sem noseča 19t in 2d, gibe pa čutim že kakšne tri tedne. Zadni teden jih čutim že v vseh položajih. Na začetku sem jih samo če sem ležala na hrbtu. user posted image Drugače pa jaz sem stara 25 let in delam z otroki s posebnimi potrebami. Tudi sama počasi razmišljam o bolniški, ker pri meni obstaja majhna možnost za prezgodnji porod zaradi konizacije. Zaenkrat je maternični vrat dolg in zaprt ampak nikoli se ne ve. Bolniške se zaenkrat izogibam samo zaradi financ, ker sem zaposlena za skrajšan delovni čas in bi dobila ven res minimalno bolniško... Vem da dojenček je najbolj pomemben ampak trenutno se še ne počutim slabo. Edino kaj bom prosila svojo ginekologinjo je to da mi napiše potrdilo, da ne smem dvigovat več kot 5kg. Drugače pa tudi midva nisma načrtovalo in se nama je zgodilo. user posted image Ali lahko vprašam kaj pomenijo te zarezice? Od česa to nastane?

(odgovor članu Bebeee)
Neposredna povezava do sporočila: 754
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 20:18:27   
Bebeee
Cvetnilist... 
Tudi jaz sem zaposlena 4 ure kot spremljevalka za otroka s posebnimi potrebami in 4 ure kot pomočnica vzgojiteljice. Ker pa je otrok autist li lih varno z trebuhom bit z njim saj zna kdaj udarit in nebi bilo uredu da bi me lih v trebuh. Druge 4 ure pa sem v jaslih, dviganje otrok niti ni priporočljivo zato mi je dala bolniško do poroda. Ker pa so v vrtcu vai tako razumljivi so veseli ker sem noseča in ker sem na bolniški jim ne predstavlja velikega problema.
Kar se tice teh zarezic...še sama nevem. Ko sem bila na NS  je rekla G da imam v maternici zarezice, ki bi se do 3m morale zacelit, pri meni se pa niso. Vprašala sem jo če je to kaj hudega je rekla da ne samo bom pa morala jemat aspirin do konca nosečnosti. 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 755
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 20:37:52   
Cvetnilist
Torej sma povsem na istem Bebeee. Sama sem delala kot varuh-negovalec, letos pa delam samo kot spremljevalka in sicer za 5 ur (63% delovnega časa), kar pomeni precej slabšo plačo. Če grem v bolniško to pomeni dobrih 350 eur bolniške. No in ravno letos imam enega fantka ki ga je občasno treba tudi malo dvignit. Ni neprestano dvigovanje ampak tu pa tam je pa vseeno potreben kakšen dvig. Sploh pri vstajanju iz tal in podobno. Sam naredi tudi par korakov ampak to je tako, da se s celo težo obesi na mene. Jaz pač iz finančnega vidika gledam, da je za mene mogoče vseeno trenutno najboljša opcija ta papir da ne smem dvigovat več kot 5 kg, potem pa se naj šola sama odloči kaj bo naredila z mano.
No pa dobro, glavno da ni nič hudega to! Vprašala sem samo zato, ker še nisem nikoli slišala za to. user posted image

(odgovor članu Bebeee)
Neposredna povezava do sporočila: 756
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 20:47:00   
Bebeee
Vrjamem. Jaz tudi nikoli slišala. Sama G mi je pocedala da se nesekiram preveč. Vendar me useeno matra firbec ker berem po useh teh forumih in lahko pride tudi to zastoja v rasti če se izlije veliko krvi. Mogoče zato mi je predlagala Aspirin pa cepljenje, da me čim bolj zaščiti od useh nepridipravov. 
Uglavnem kar se tiče financ..no ja tusi sama sem razmišljala da bi čim več ostala v vrtcu in delala vendar se je G tako odločila in zdej je kar je :) 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 757
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 21:09:36   
Cvetnilist
Te pa se le drži nasvetov ginekologinje, ker ti definitivno ne želi slabo! Pa tak da ti povem, da manj bereš bolje je. user posted image Zato se sama tudi trudim, da ne berem nič o tem kako konizacija vpliva na nosečnost. Jaz se trenutno dobro počutim in to je to. user posted image
Ja saj mene tudi moja ginekologinja želi dat v bolniško oziroma rekla je da lahko grem v bolniško takoj ko bom želela. Ampak bom jo vseeno v sredo povprašala če bi se dalo s tem potrdilom uredit.
Koliko pa si sedaj noseča Bebeee?

(odgovor članu Bebeee)
Neposredna povezava do sporočila: 758
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 21:16:56   
Jessii
Se opravicujem ker sem padla v vas forum nenamerno.. Cvetnilist hvala..lp

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 759
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 21:21:01   
Bebeee
No ja. Zdej sem prebrala veliko forumov o teh zarezah in si samo napolnila glavo s tem da sem mislila takoj jutri klicat da grem samoplacnisko na pregled ker zadnjic ni gledala nic teh zarezic samo ce bije secek in se to ne z UZ ampak z eno drugo napravico pregled trajal cca 3min. Zdej me še dodatno bolj skrbi 🙄 

Noseča sem 19t in 2d. Prednidevan rok je 6.4.2019.26.11. Imam morfologijo tam mi bodo kaj več povedali o spolu itd saj še nismo videli kaj je :) 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 760
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 21:34:27   
Cvetnilist
Če boš pomirjena si le plačaj ta pregled, čeprav sama imam slabo izkušnjo s samoplačniki. user posted image Nazadnje ko sem si plačala me je po petih minutah poslala ven in to je bilo to... Od kod pa si drugače?
Oooo, te si en dan pred mano, jaz imam rok 7.4.2019. :D Naročena pa sem na pregled zdaj v sredo ampak nimam predstave kaj mi bo sploh delala, za morfologijo je menda še malo prehitro. Drugače pa je meni na pregledu v 16. tednu merla maternični vrat z vaginalnim ultrazvokom, utripa pa sploh ni poslušala, ker je rekla da je otrok hiter kot raketa haha.
Glede spola pa je tak, da na nuhalni so mi napovedali punčko, potem v 16. tednu z vaginalnim ultrazvokom fantka, 4 dni na samoplačniškem (tem ki je trajal 5 min) pa spet punčko. Tako da v bistvu ne vem 100% kaj bo. Vrjetno bom te izvedela na morfologiji. user posted image

(odgovor članu Bebeee)
Neposredna povezava do sporočila: 761
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 21:51:45   
Zogica_marogica
Hihi cvetnilist, ocitno se to kar malo menjava :P potem bodo pa nasi bebejcki drzali na morfologiji nogice tesno skupaj, pa se bo se manj videlo :D ce se res izkaze fantek, potem smo cudovit primer, da ljudske vraze res kaj prida ne drzijo ;) Drugace pa sem s Primorske, zivim pa na Gorenjskem, gin imam pa v Postojni. Hvala za info glede odvzema krvi za toksoplazmozo, tudi mene je cudilo, da je se nisem prebolela, saj sem odrascala z mucami, ki so se potikale zunaj, vedno jedla zelenjavo z domacega vrta... Glede cepljenja - tudi jaz sem to slisala, da naj bi se cepilo nosecnice takoj za zdravstvenimi delavci. Ko sem bila sedaj bolna, sem to omenila splosni zdravnici, pa me je pogledala kot da sem z lune padla in rekla, da njo bi bolj skrbelo, da ne zbolim za gripo od cepljenja. To mi nekako ni logicno, ker naj bi glih cepivo za gripo bilo "mrtvo", torej ne sprozi aktivnega odziva sistema in tvorjenja protitelesc, ampak samo doda protitelesca. Sedaj pa nimam pojma, Pusenjak toplo priporoca...

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 762
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 22:03:06   
Cvetnilist
Čisto možno ja, da bodo skrivali kaj imajo med nogicami. user posted image Ponavadi je pol tak haha. user posted image Joj te vraže so tak tak, po vseh teh vražah bi jaz morala imeti fantka. Niti enkrat bruhala, minimalne slabosti, želja po sendvičih, smokiju (bolj slani hrani), desna dojka večja od leve in podobno tudi občutek sem imela skoz da je fantek ampak po vseh teh napovedih pa ne vem več kaj naj si mislim haha. user posted image
Mam občutek da nas je kar več teh ki še nismo prebolele toksoplazme kot tistih ki so jo že. Pač se moramo malo bolj muc izogibat v nosečnosti.
Kako je hecno kako različna mnenja imajo zdravniki med seboj. Saj to ne moreš biti normalen zraven vseh teh kontradikcij. user posted image
V Postojni pravijo, da je najboljša porodnišnica. Imaš tam namen tudi roditi? Jaz sem pa drugače iz Štajerske, natančneje iz Maribora.

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 763
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 22:06:17   
TissaBaby
Cvetnilist, pa so ti pokazali kaksen organ, ko so rekli, da je fantek? 😁 Ker na moji slikici se res ful vidi. Razen ce je roko stegnil do tja. Ma mislim, da ne. Je slikca s pticje persprktive in se vidi sam od trebusca dol. Dve nogici in umes lulcek 😁. Rekla je, da tu ni dvoma ❤. 
Glede cepljenja... jaz nimam pojma. Nic mi ni rekla, gripe se nikoli nisem imela in nimam planov se cepit.
Toksoplazme tudi jaz se nisem prebolela in mi naslednjic kri spet preverjajo. Sem pa na poroki pojedla par salamic, ker je od predjedi samo se to ostalo, jaz pa lacna kot volk. Ma pravijo, da je bolj riziko domaca proizvodnja. Nasploh pa baje zelo majhen riziko, da kaj dobis, ker je vse ful pregledano. 

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 764
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 22:16:04   
Cvetnilist
Ja, dejansko se je videlo, tudi sama mislim da sem videla in sem rekla ginekologinji, da na nuhalni je blo rečeno, da bo punčka in se je začela smejat rekla, da njej pa se zdi, da nekaj raste med nogami ampak da ne bo nič rekla. Posnela pa je ginekologinja s tem vaginalnim ultrazvokom otroku direktno med noge tako da res ne vem. user posted image Potem 4 dni kasneje, pri drugi ginekologinji na samoplačniškem pa je blo rečeno da je punčka. S tem da je blo malo težav s kvaliteto in s tem da se ni hotel otrok prav obrnit in nato je nekak ugotovila da je punčka in me po 5 minutah poslala ven. Saj tak mi je vseeno kaj je ampak malo te zmedejo s tam ko ti vsak reče drugače. user posted image
Jaz jem vse normalno, ne glede na negativno toksoplazmo. Izogibala se bom edino bifteka in podobnih stvari. Pa seveda mačk, teh se pa sedaj res izogibam.

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 765
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 22:34:25   
Bebeee
Cvetnilist...ja pri teh samoplačniških nikoli nemoreš vedet če bo uredu ali ne..denar pa ti uzamejo al bil na UZ 5min al kakorkoli no. 
Drugače sem s Primorske ampak sem se po poroki preselila v Grosuplje.  Mi pa še spola nepoznamo saj je pri NS imel prekrižane nogice :D Kar se tiče morfologije..meni se tudi zdi prehitro lahko bi počakala usaj kak teden več je pa tako določila G. In komaj čakam ta dan. Upam da nebo spet imel prekrižanih nogic (čeprav sem 99% prepričana, da je fantek...useeno pa se lahko motim) :D nimam pa določene želje glede spola..kaj pa ve? 🙂🙂


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 766
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 22:46:52   
Cvetnilist
Ja na žalost je tako, čeprav ravno samoplačniki bi se morali za moje pojme še tolko bolj potruditi.
Saj na nuhalni je tak napoved spola zgolj 60%. Lahko da imajo prav, lahko pa da ne. Poznam jih kar nekaj, ki so dobile na nuhalni napačne napovedi. user posted image
Kaj takšen občutek imaš da bo fantek? Jaz ga tudi imam že od začetka, samo sedaj pa nisem več tako prepričana haha. user posted image Drugače pa neke posebne želje nimam, rada bi samo vedela kaj je haha. user posted image Drugače si pa moj bolj želi fantka, saj veste punce kakšni so moški haha. user posted image

(odgovor članu Bebeee)
Neposredna povezava do sporočila: 767
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 22:57:57   
Zogica_marogica
Kje pa si ti delala ta samoplacniski? Je pa res cudno, da je bilo tako ekspres, posebej ker ni potrdila unega od tvoje gin, ampak rekla ravno obratno, bi si lahko vesc casa vzela. Glede poroda pa ja, verjetno Postojna, tudi zato ker sem imela pred nosecnostjo dva posega in nekako zelijo "dokoncati" zaceto ;) ce pa nam ne uspe pridet oziroma bo situacija drugacna, bo pa seveda tudi tukajsnja porodnisnica cisto vredu ;) sem pa slisala za Mb tudi kar pohvale ja. No saj na koncu vidis, da je veliko odvisno od vsake posameznice, trenutne situacije, osebja na katerega naletis... Lahko pa gremo tudi kot Kate Middleton v Lindo Wing rodit hehe :D

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 768
   RE: APRILČICE 2019
12.11.2018 23:12:56   
TissaBaby

IZVIRNO SPOROČILO: Bebeee

Cvetnilist...ja pri teh samoplačniških nikoli nemoreš vedet če bo uredu ali ne..denar pa ti uzamejo al bil na UZ 5min al kakorkoli no. 
Drugače sem s Primorske ampak sem se po poroki preselila v Grosuplje.  Mi pa še spola nepoznamo saj je pri NS imel prekrižane nogice :D Kar se tiče morfologije..meni se tudi zdi prehitro lahko bi počakala usaj kak teden več je pa tako določila G. In komaj čakam ta dan. Upam da nebo spet imel prekrižanih nogic (čeprav sem 99% prepričana, da je fantek...useeno pa se lahko motim) :D nimam pa določene želje glede spola..kaj pa ve? 🙂🙂

Pri meno bilo cisto isto glede spola.

(odgovor članu Bebeee)
Neposredna povezava do sporočila: 769
   RE: APRILČICE 2019
13.11.2018 5:49:37   
Jessii
Bodoce mamice zdaj sem tudi jaz ena izmed vas 😊😊😊😊user posted image

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 770
   RE: APRILČICE 2019
13.11.2018 7:43:41   
TissaBaby
Odlično, čestitke! :)

Zdaj pa hitro še na 1. potrditveni ultrazvok h ginekologu. Kdaj približno boš torej rodila?

< Sporočilo je popravil TissaBaby -- 13.11.2018 7:44:08 >

(odgovor članu Jessii)
Neposredna povezava do sporočila: 771
   RE: APRILČICE 2019
13.11.2018 8:58:57   
LoniRR
Ojla glede spola jst nimam nobene zelje. Pri meni tudi ljudske vraze ne bojo drzale v kolikor bo res fantek kot je na hitro na pregledu izgledalo. Imam mozoljev vec kot med puberteto. Slabosti ob lakoti, drugace pocutje ok. Vse simptome za puncko...Jessiii cestitke. Ocitno si mogla le pocakati in poskusiti s kvalitetnim testom.

(odgovor članu Bebeee)
Neposredna povezava do sporočila: 772
   RE: APRILČICE 2019
13.11.2018 9:06:14   
LoniRR
Cvetnilist moj je pa malo drugacen in bi imel raje puncko k bolj ubogajo hahahaha. Mislm da bolj zato da jo bo lahlo lazje razvajal 😂Punce ko berem kako imate sluzbe vas obcudujem. Sama sedim v pisarni in mam namen, ce bo seveda vse OK,delati do zadnjega. Ampak moja sluzba fizicno ni naporna. Tole dvigovanje pa zna biti zelo naporno. Povrhu pa cenim ljudi, ki delajo za posebne otroke in to delajo z veseljem. Konec meseca in zacetek decembra bomo imele pa vse pestro, ko bomo imele morfologijo. Dobrodosle vse informacije s pregleda 😁🤗

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 773
   RE: APRILČICE 2019
13.11.2018 11:15:09   
Bebeee
Haha kaj čmo očitno bo presenečenje...kar me ne moti :)

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 774
   RE: APRILČICE 2019
13.11.2018 11:17:36   
Bebeee
Cvetni list... 
Ja res si meupam povedat ma skoraj da vem da je fantek haha čutim tako...moj tudi hoče fantka.. no bomo vidli kaj bo. 
Naročila sem se na pregled kr danes imam termin tako da komaj čakam da vidim svojega sončka 😍😍

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Prihaja Baby Expo sejem za nosečke in bodo...
Nosečke in mamice pozor! Rezervirajte si datum 13. april. V Ljubljano prihaja že drugi Baby Expo, sejem za bodoče in mla...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?