|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 15:43:03   
Zogica_marogica
Jogi sva vzela v babycentru, znamka nekaj na L, model Euforia. Sva gledala, da ima vzmetenje in ne pene in da je prevleka snemljiva in pralna v stroju. Tehtnice ne bomo nabavili, vsaj ne vnaprej. Ce bo potreba, bomo naknadno. Mislim, da si jih lahko nekje tudi sposodis... Videla pa sem tudi ze banjice, ki imajo inkorporirano tehtnico, tako da je 2v1. Vidva jo bosta nabavila? 😊Ima katera izkusnje z boba wrap trakom? Midva ga dobiva na posojo od mozeve sestricne, moz se ze veseli, da bo "struckal" sincka tam notri hihi 😊 za pozneje dobiva na posojo se boba 3g nosilko. 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 16:01:49   
Jetkarmak00
Ja midva bova vzela tehtnico v baby centru, grelbik pa sterilizator steklenick pa baby sense to je to kar je glede te "nujne" opreme oz pripomočkov.:D jogi pa tudi iz baby centra.. Posteljnino sem pa naročala na e-baby (spletna trgovina) 
Wrap meni ni vsec. Preveč je stisnjen. Tko ds gy ne bova imela.. Kengurujčkanje je pa tudi zelo prsktično, če odpreš majco in ga položiš za spst na kožo ubistvu. Tko so pri tamalem delal v bolnici ko je bil.. Potem smo pa s tem nadaljevali doma.. 

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 16:22:14   
Zogica_marogica
Oo super za tole z golo kozo! Se mi zdi dobra ideja, verjetno je dojenckom itak fajn obcutek tople koze odrasle osebe 😊Drugace a ves, da do 22.januarja imas 20 proc na jogije s kuponom v babycentru? Je v knjizici kuponckov. 
Aja pa se eno vprasanje - vse etikete bodijev, zabic, tako belih kot enobarvnih in s potiskom imajo napisano, da se pere na 40. A se ne vecino cotk za dojencke pere na 60? Kako je s tem? Pac "tvegamo", da bomo malo preprali oblacilca in peremo na 60 ali peremo tudi vse bodije na 40?

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 16:59:59   
Jetkarmak00
Nism vedla, hvala za infoo :D! Morm pogledat. To je v letsku in zrežeš ven?A je na vse jogije? 
Pise ns etiketsh 40 ja. Js bom prala na 50. Bom pa prala skupej z najinim cunjam. Smo tudi pri tamalmu tko pral in ni blo nič narobe.. Se mi zdi brez veze prat posebej, edino prvič. To bom ps verjetno prekuhala jih, pa posebej. Te etike ti jz priporočam ds odrežeš čist stran.. Ker se jim popraska koža, sploh po vratu.. Glede Kengurujčkanja na koži. To vem da so prakticirali v porodnisnc.. Dali so ga lezst na odpeto haljo bolnisko pač.. Nad prsa.. (si v modrcu pa vse to) no in potem tamali zaspi.. In tsko se Kengurujčkanja v polsedečem položaju.. Hehe. Ti pa vmes loh bereš časopis, spis, gledas tv.. Skratka spi na tebi... Kravce pasejo na prsih hhhh :) men je blo vsec. Ker sm ga skozzz božala lahko :) je pa bilo praktično samo kak mesec dva. Potem se je že upiral.. 
Aja, pa soomnim se tudi da so omenili da dojenčki ful ne marajo božanje..  Raje majo dotik in da držiš roko pri miru.. 😁

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 17:06:08   
Zogica_marogica
Knjigica kuponckov je, midva sva jo dobila ob nakupu lupinice v decembru, ampak danes sem videla, da jih imajo tam na blagajni in si jo lahko vsak kupec vzame. Verjetno ce vprasas, ti jo dajo. Je se nekaj uporabnih kuponov notri, npr za fiziolosko raztopino.
Torej se ta bombazna oblacilca naceloma ne unicijo, ce jih peremo na malo vec? Nas stroj ima funkcije 40 ali 60 😁 bom dala za probo en bodi s potiskom k najini zehti na 60 preprat 🤣

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 17:40:40   
Jetkarmak00
Ahaaa razumem ja :) hvala! A to sta bla v btcju drgac.?Nee, uničujejo se sigurno ne. Ce se pri prekuhanju ne uničijo mislm da se tudi na 60 ne bi smela.. Hehe. :) A vse obleke kupuješ v baby centru? Men se nezdi velike izbire. Vse že skoraj imam.. 😄😁

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 18:09:23   
Zogica_marogica
Ne, pri nas v Kranju 😊 in ne, v babycentru sva vzela samo te majcke na gumbke, ker jih drugje nikjer ne najdeva. Se strinjam da babycenter nima dosti izbire ja... Drugace kar sem do zdej nabavljala je pretezno HM preko neta, C&A in pa Blukids, ker so zapirali trgovino in so imeli 70 proc off. V bistvu imava glih za 56 najmanj, ker bi rada bodije na preklop kupila v HM, ampak ga ni vec v Kranju. Pa njihove zabice, pa en luskan kompletek za iz porodnisnice in za potem prvi mesec bi tudi v HM vzela. Aja pa spalne pajacke sem nameravala preko Nexta vzet, ker jih imajo s stopalkicami in so trije 18eur,pa take lepe nevtralne imajo. Enkrat morava skupaj v nabavo za oblacilca, da pride se moz na svoj racun. To bo sicer kar spraznilo denarnico, ampak veselje je pa najvecje 😊 danes je hotel kar pol babycentra pokupit in je ze kombiniral srajcke pa hlacke hihi 😁 cakava pa se od ene kolegive rabljena oblacilca, tako da bova po potrebi dopolnila. Upam, da bo tam kaj bodijev na preklop pa spalnih pajackov. A ti cakas fantka ali puncko? 😊 Midva sva oba bolj za nevtralne barve, zato sva vecinoma tako nabavljala, tudi posteljninico imava tako bez z medvedkom iz vitapurja 😊 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 18:26:36   
Jetkarmak00
Jaja vem.. Sej sem tudi sama z Gorenjske pa vem da so hm zaprli v qulandiji. Skoda. Samo se mi zdi v baby centru fuul mal izbire.. V LJ v btcju je ful večji. Tle se mi zdijo bl slabo založeni hehehe..Fantk bo :D, vidva? Midvs mava vse nevtralen kar se tice omare, previjalna pa posteljice. Ostalo obleke in vse to pa imam pol pol. Pol nevtralnih (rumena, zelena bela bez..) polovica pa je potem se modrih in na fantovski nacin :D. Tako da ce bo naslednjic puncka bom morsla polovico oblekc recimo na novo kupit pa vozek. Ker vozek mavs tudi moder. Tko nekako :) 

Kateri teden si ze ti? :) 

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 18:40:41   
TissaBaby
Šola za starše je tukaj, kjer hodiva ful fajn, zelo praktično naravnano. So večinoma tudi mlajši predavatelji in je vse tako sproščeno. Dobimo kakšen papir, nekaj si pa zapisujem. Imamo še v sredo in četrtek in konec. Za epiduralno je pa potrebno posebej poklicat v porodnišnico in it na predavanje. Sem pa slišala, da ti dajo tudi brez predavanja v Lj. Nekaj nas je aprilčic, sem bila kar malo presenečena, ker se mi zdi, da ima samo ena tak trebuh kot jaz (pa ona ima marca), ostale ful večje in sem mislila, da imajo februarja ali pa marca pdp :). Ful mi je bila všeč ena babica iz ZD Vič. Nas je imela porod, pa potem samo punce telesna vadba in dihanje med porodom. Bi kar pri njej rodila, ker je taka fajn in ful pomirjevalno deluje. Pa ful je kritična tudi do zdr.delavcev in pove, da lahko zavrnemo nekatere stvari. Fajn za nepristranskost :).

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 19:28:18   
Jetkarmak00
Ajaaa, js sm mislna da se za ea odlocs na licu mesta hehe :)... Kpa punce a so ble za ea al bolj skeptične? Kksno je tvoje mnenje?
Zavrnes pomoje lahko klistir ane? Pa britje? Al je se kej tazga? :D

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 19:46:34   
LoniRR
Midva tehnice ne bova kupovala, ker jo ma babca vsakic sabo ko pride do tebe, ker tehta otroka. V primeru da bi pa izgubljal na tezi bi pa kasneje kupila ali pa izposodila...midva sva sterilizator tudi kupila in pa grelnik steklenick k je tudi za v avto adapter. Bo kasneje prav prislo ko bojo ze frutki in da pogrejes na sobno temperaturo ko imas v hladilniku. Sva pa tudi kupila toplomer 6v1. Meri od temp.telesa do temp. V prostoru...hm zanimivo jetkar ... potem bom verjetno kupila tudi to blazino za v posteljco. Midva sva vzela jogi pri dormeo, ki ima vse te zascite za otrocka...

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 20:09:10   
Zogica_marogica
Jaz sem v 27t in tudi fanteeek 💙💙💙


Tissa, kaj so kej rekle da se lahko zavrne? To je fajn vedet 😊 sej pri tej soli za starse je ful odvisno, kaksni so predavatelji... Upam, da bodo pri nas ok. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 20:30:21   
TissaBaby
Ja, nam je rekla, da lahko vse zavrneš. Da pa v današnji dobi itak pridemo vse pobrite user posted image . Glede klistirja pa je svetovala, da sprejmemo, če nismo bile že dolgo na večji potrebi in če smo ful jedle pred tem, če pa si že doma opravila ali pa kaj melega jedla, pa da komot zavrnemo. Jaz bi se rajši klistirala kot se vsa podelala pred vsemi, se mi to ne zdi nek bav bav. Meni je mama rekla, da ji je klistir tudi pospešil porod, kar se mi zdi fajn. Ta babica je tudi rekla, da si lahko glasbo prinesemo, hodimo, menjujemo položaje, se gremo tuširat. Je pa odvisno na kaj si priklopljen. Če dobiš kakšne umetne popadke, valda ne moreš s tistim kanalčkom pod vroč tuš, sam hodiš pa baje lahko, ker je dolg kabel.

(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 20:36:44   
Zogica_marogica
Ahaa super. To glede hoje je fajn, pa ce je kaksna zoga, da se gor zibas... Ampak ce pa si priklopljena na ctg, pa verjetno vse odpade. 
Jaz tudi bom sla na klistir, imela sem ga ze veckrat pred dvema abdominalnima operacijama, noben bav bav. Kvecjemu olajsanje 😁

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
   RE: APRILČICE 2019
13.1.2019 22:59:34   
TissaBaby
Joj, jaz si vsega tega sploh ne predstavljam.

Je katera rodila v Lj in se prosto gibala... hodila, bila na žogi, pručki, si štimala porodni sedež gor dol, imela muziko? Nam je ta babica predstavila kot da naj bi se vse to dalo. Saj vem, da če so zapleti, potem ni možno, ampak recimo, da jih ne bi bilo.


(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
   RE: APRILČICE 2019
14.1.2019 6:35:08   
jabuk
Jaz sem imela prvič CR tak da na intenzivni ni možno  glasbe poslušat....Jaz sem otroka tehtala tak, da sem skupaj z njim stopila na tehtnico in potem odštela svojo težo :)Jaz sem bila prvič v šoli v 5m nosečnosti, zdaj pa sem v 7m pa še nisem šla. Včasih je imel naš zd, zdaj pa ni več tako.

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
   RE: APRILČICE 2019
14.1.2019 9:00:23   
KmAlU MaMiCa
Jaz sem prvic rodila v lj in sem lahko vstala sam ce sem mogla it na wc. Muzike se ne spomnem da bi bila kaka...v moji porodni ni blo  nobene zoge al karkoli. Vecinoma si tak sama s partnerjem notri...babica pride vsake tolk pogledat ka se dogaja dokler pac nisi tak dalec da rodis. Jaz sem bila full srecna ze ker sem bila sama v porodni...baje ce je guzva so lahk tud po dve v isti porodni...in pa srecna sem bila da sem imela babico...ker v lj je en tip ki je kao babica...sicer ga zenske full hvalijo ampak ne hvala...

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
   RE: APRILČICE 2019
14.1.2019 9:12:36   
Jetkarmak00
Tud js sm za klistir. Se mi zdi super reč kar slišim. Te malo spucajo. Hihihi.. Ooo zogica. No obe fantke, pa tudi nisi veliko za mano... :)) bi mogle it skup v shooping v qulandijo da vse zapravva, cel budget :) hihihihih

Tisssa jaa sej. To tut po clankih tko pisejo na netu.. Pa nek porodbi načrt da punce prnesejo s sabo.. Pa tko.. Sej zanimivo.. Sam ah.. Sm slisala ze tut za doule haha da jo vzames in ti govori leoe stvari tam. Sam nvm ce je to v LJ mozno. No saj jaz je ne bom vzela, ampak je pa ratalo nekaj IN :) Tissa.. Glasba, muzika, tuš.. Celi luksuz.. pa se kksn šah vzames s sabo, da ne bo dolgcas 😄😋😋

Jaa meni se zdi ta blazina priročna. Za ležanje na boku. Pa tudi draga ni, kupiš, nobenih brisač ne rabi.. Pa je..  Uporabno je pa ful kratek čas cca 3 3 mesce. No sej, takrat ko je nujno.. 


Punce, men se zdi da so se mi gibi spremenil.. No otrocku.. Ne brca tko da bi cutila brco kot sem do zdaj recimo... Zdaj se mi zdijo taki... Dolgi potegljaji.. Prej je bil sabo dotik, samo brca in je. Zdaj pa ni več tistih sunkovitih brc ampak neki srednje nežni potegljaji, kot neko valovanje... Kko nej opisem.. Sej razumete? Al je to ok? 😁🤩


(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
   RE: APRILČICE 2019
14.1.2019 9:35:48   
TissaBaby
Muziko lahko s sabo prineses, nam je rekla, da se da tudi zogo, prucko uporabljat. Morda treba vprasat? Se mi zdi pa fajn, da si dosti sam in po svoje ritem gonis. Eh ja... lahko kar neham razmisljat, bomo tam videli... se prehitro bo 😊. 
Je katera zelo eko in bo pralne plenice uporabljala ai pa vsaj bolj bio razgradljive? Jaz mal cekiram po netu. 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
   RE: APRILČICE 2019
14.1.2019 10:08:47   
jabuk

Jap, enaka izkušnja v Lj :)
IZVIRNO SPOROČILO: KmAlU MaMiCa

Jaz sem prvic rodila v lj in sem lahko vstala sam ce sem mogla it na wc. Muzike se ne spomnem da bi bila kaka...v moji porodni ni blo  nobene zoge al karkoli. Vecinoma si tak sama s partnerjem notri...babica pride vsake tolk pogledat ka se dogaja dokler pac nisi tak dalec da rodis. Jaz sem bila full srecna ze ker sem bila sama v porodni...baje ce je guzva so lahk tud po dve v isti porodni...in pa srecna sem bila da sem imela babico...ker v lj je en tip ki je kao babica...sicer ga zenske full hvalijo ampak ne hvala...



(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
   RE: APRILČICE 2019
14.1.2019 12:07:25   
Zogica_marogica
Kolker slisim od vas pa od kolegic in sodelavk je res ogromen faktor stevilo zensk, ki takrat rojevajo 😁 valda najboljse, ce jih ni dosti, ce pa je guzva pa eh, nimamo kej... 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
   RE: APRILČICE 2019
14.1.2019 13:59:14   
Ribica **
Če imaš EA, v LJ ne smeš vstat iz postelje, moraš ležat. Jaz sem jo imela in mi ni žal in bi jo imela tudi naslednjič, če bi rodila vaginalno. Res odtehta kar nekaj bolečine, samo vstavljanje pa me ni bolelo, samo zoprno je dolgo časa biti tako skrčen med popadki. EA odvzame več bolečine kot ultiva, po ultivi se ti lahko vrti ali pa ti je slabo, tako da meni je bil to ful minus. Dobiš pa EA brez problema brez potrdila in predavanja, za KR porodnišnico je bilo pred dobrima dvema letoma še potrebno potrdilo o EA, pa za Postojno, se mi zdi, ampak ne me za besedo držat, to je kar se spomnim iz šole za starše takrat, da so ene punce jemala ta potrdila, tiste, ki smo v LJ rodile, pa ne. Tudi kasneje nisem imela nobenih stranskih učinkov, morda me je malo bolel hrbet, ampak to me je lahko tudi od sila "udobnih" postelj v P. user posted image


(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
   RE: APRILČICE 2019
14.1.2019 14:04:41   
jabuk

Jap. Pri meni je bilo celo tako, da so mi vzeli mašino ki sproža popadke, ker so imeli premalo mašin in je ena rizično rojevala (ji je voda že sama odtekla) in so nujno rabili.
IZVIRNO SPOROČILO: Zogica_marogica

Kolker slisim od vas pa od kolegic in sodelavk je res ogromen faktor stevilo zensk, ki takrat rojevajo 😁 valda najboljse, ce jih ni dosti, ce pa je guzva pa eh, nimamo kej... 



(odgovor članu Zogica_marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
   RE: APRILČICE 2019
15.1.2019 17:45:45   
Anonimen
Punce eno vprasanje. Sploh tiste, ki imate doma ze kaksnega nadobudneza. V 27tednu se mi je na splovilu naredila neka bulica izgleda kot podkozni mazolj?Je imela katera ze kaj opravka s tem?
Hvalaa

(odgovor članu jabuk)
  Neposredna povezava do sporočila: 1499
   RE: APRILČICE 2019
16.1.2019 19:00:19   
Mišmašek
Oj, ta bulica je lahko tudi kakšna zadebeljena žila, ker proti koncu začne tudi spodaj vse otekat in se spreminjat. Otrok pritiska zmeraj bolj dol in potem te žile in to. Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?