|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
13.3.2019 22:32:05   
Cvetnilist
Sofie, kako se vidi kako je od porodnišnice do porodnišnice različno, pri nas se dobijo vložki Vir80 in za te tudi vztrajajo da so kao najbolj ok. Drugače pa je tak odvisno od ženske do ženske kaj ji najbolj odgovarja, je pa baje pri teh Vir tak, da je fajn da si daš kar kakšna dva not. So pa 100% bombaž, jih tako tudi proizvaja Tosama. Najslabši za čiščo so pa baje always in podobni.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2201
   RE: APRILČICE 2019
13.3.2019 22:39:03   
LoniRR
Cvetnilist glede vlozkov je pomoje stvar posameznice. Eni bolj eni odgovarjajo, spet drugi drugi. Isto kot pri menstruaciji-ene imajo vlozke od always, spet druge ob tampone... ce bom videla, da toto niso OK grem prec po druge. Taka sm. Nebom imela nekaj kar mi ni ok 😉

Kar imas doma najprej sprobaj potem pa bomo ze videle. Hm to za plenicke pa nisem vedela. Ja da rabim ene 3 ko gre otrocek domov. Samo ni mi ravno jasno kako bi si lahko porodnisnica ljubljana privoscila, da jim zaloga pesa? No ja pri nas se nikol ne ve. Bom raje upostevala tvoj nasvet in vzela paketek. Sj domov se vedno lahko nesem. 
Oh toliko je tega, da ze prov potrebujem seznam da kaj ne bom pozabila. Hvala vam vsem za nasvete 🤗😍

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2202
   RE: APRILČICE 2019
13.3.2019 22:52:41   
Mišmašek
Bodoca mamica1 joooj, veš da druge opcije trenutno res ni 😣 ali depilacija ali britvica. Jaz si sama naredim brazil brez problema še sedaj. Mam tako mini trebuh da ni problema. Pa probej it na brazil, saj ni tako hudo. Pa k drugi pojdi, če maš slabo izkušnjo. Boš mela nekaj časa mir, ker britvica zaleže za 2 dni.


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2203
   RE: APRILČICE 2019
13.3.2019 22:53:35   
Sofie


IZVIRNO SPOROČILO: Cvetnilist

Sofie, kako se vidi kako je od porodnišnice do porodnišnice različno, pri nas se dobijo vložki Vir80 in za te tudi vztrajajo da so kao najbolj ok. Drugače pa je tak odvisno od ženske do ženske kaj ji najbolj odgovarja, je pa baje pri teh Vir tak, da je fajn da si daš kar kakšna dva not. So pa 100% bombaž, jih tako tudi proizvaja Tosama. Najslabši za čiščo so pa baje always in podobni.



No to je prednost teh mama, da je eden dovolj. Si ne predstavljam, da bi imela dva debela hkrati. V Lj. porodnišnici dobiš te mama.  


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2204
   RE: APRILČICE 2019
13.3.2019 22:58:14   
TissaBaby
Jaz mam pa en paket Vir, en pa od to.to. Vir so baje slabsi, ce si rezan, ker majo mrezco in se lahko gor prime, to.to pa ne. 
Jaz se pa kr sama brijem, na slepo. Mi kr gre. Itak se brijem ze od vedno in vem na pamet kako potegnit z britvico. Nism se pa nikoli brila pri kozmeticarki, moje dlake niso problematicne 😁. 
Jaz mam rok 27.4. 

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2205
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 6:54:48   
jabuk
Če boste rodile v Lj, je res fino s seboj imeti vložke. Jaz jih sicer nisem potrebovala, sem samo 2 dni krvavela in sem nucala  še njihove, cimre so pa potrebovale in sem jima posojala, ker jih je v Lj zmanjkalo (verjetno so jih šparali za nove porodnice). 


(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2206
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 8:51:34   
LoniRR
Hm hvala mismasek za info. 😉

Jabuk ravno to mi je zanimivo. Kaj bi pa naredili v porodnisnici, ce jih nebi imela. Ali bi kr pustili, da je vse po postelji? Mislim, da samo sparajo, ce le lahko. Recejo nimamo in punce prnesejo svoje in spet jim ostanejo v plusu, ceprav je to prva pomoc, ki pripada v kosarici zavarovane osebe. To me prav pogreje, ker na tak nacin se dodatno ns okol prinasajo. Partner se je ze leto nazaj v sluzbi poskodval in sem dobro nastudirala pravice, ki mu pripadajo in bila zgrozena kako te gladko okol sucejo, ce se ne pozanimas. Malo sem zasla ampak mislim, da nas le probajo, ker tocno vejo da jih imamo sabo in bomo tiho.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2207
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 9:13:55   
jabuk
Mislim, da so dajali tudi tetraplanice za silo. Mislim, da ni krivda v porodnišnici, ampak na ministrstvu, ker ne vlaga v bolnice. Vem, da je pred leti porodnišnica prosjačila za prispevke, da bi si lahko osnovne stvari za dojenčke priskrbeli. Ko sem bila jaz tam, me je presenetilo, da niso imeli dovolj aparatov za umetne popadke/smejali plin, so si sposojali iz ene sobe v drugo. In sestre se morajo znajti, kakor se lahko...Je tudi pomembno kdaj rodiš. Baje je pomladi največ rojstev. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2208
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 9:28:23   
LoniRR
 Ministrstvo in zavarovalnice majo svoje prste vmes in zto je tko kot je. Zalostno. Oni zategujejo pas, jst pa vsak mesec filam blagajno ravno z namenom, da sem varna. Eh nima smisla, sj vemo kak je in nav zto nc drgac 😢

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2209
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 9:30:01   
LoniRR
Pogreje me samo zto k nastradajo otrocicki. Ni dovolj zdravnikov in aparatur v primeru prezgodnjega rojstva ali zapletov...


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2210
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 9:32:53   
jabuk
Ja res žalostno. Sem brala, da ginekologi pritiskajo, da jih je premalo in bi jih morali več zaposlit, pa ministrstvo pravi, da jih je dovolj. 


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2211
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 9:46:06   
LoniRR
Jst sem imela od zacetka super G. Na koncesijo, ki pa je sla julija 2018 v pokoj. Poskrbela za zamenjavo, vendar ministrstvo ni zelelo na novo podeliti koncesije. Pristala v ZD ravno ko sem zanosila. Prvic videla novo G. Ko sem imela potrditveni pregled. Pa me ne moti to, ker sem zelo zadovoljna z njo, ampak da imamo le 2 ginekologinji in seveda ogromno zensk. Sedaj so ugotovili da ne bota zmogli in bojo zaposlili se eno. Izguba casa, da bo rezultat na koncu isti. Od zacetka se pa ze ve koliko je zensk na enega ginekologa in da nas je prevec


(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2212
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 9:50:40   
Mišmašek
Ja o tej temi bi se pa lahko razpisali! 🤬😡 Ampak je brezveze, ne bomo se obremenjevale zdaj v zadnjem mesecu nosečnosti ker nima smisla si delat dodaten stres. Pustite jih tam kjer so, te požrešne šparovske riti, ko jih j**e! Naj si vtaknejo te vložke nekam. Glede aparatur pa itak no coment... Ne vem kake reakcije bi bile če bi oni rabli tako pomoč. Me prav zanima...Drugače pa je danes en taaakkk lep dan s sončkom, jaz sem polna energije! 🤸🌞

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2213
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 11:35:47   
LoniRR
Tocno tko. Samo pac zmoti me, ker morm pri vsem misliti, da imam sabo prvo pomoc. K da grem na dopust in ne v porodnisnico. Ampak jaaa. Jst ze perem novo rundo oblekc. Malo pospravim in upam da mi uspe izkoristiti malo soncka ko grem na sprehod. Jutri zacnem z materinskim fopustom tko da je treba izkoristiti zadnji dan sluzbenega dopusta se 😂😂😂


(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 2214
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 15:03:50   
Cvetnilist
Sofie, jaz sem iz Mb in pri nas baje prakticirajo te Vir80. Sedaj sem si jih tako že kupila, če mi ne bodo ok pa bom seveda menjala za te to to.

Dejstvo je da poizkusijo prišparat na vložkih in tem ampak dejansko mamici v bolnišnici vsaki dan pripada en paket vložkov kolikor sem seznanjena. Ker ta čišča baje izgleda tako, da si moraš vložek menjat približno vsakič ko greš na stranišče. Za malo pa mi je kolegica svetovala, da naj mam za vsak slučaj zraven pleničke, ker se zgodi, da kdaj zmanjka, traja da prinesejo nove, otrok pa celi moker. No saj bomo videle kako bo ko bomo šle rodit. user posted image Je pa tako ali tako različno od porodnišnice do porodnišnice.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2215
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 20:18:06   
KmAlU MaMiCa
Seveda je fajn da imamo take stvari zraven, ceprav punce ne bit naivne. Vsega imajo dovolj. Ne more in NE SME jim zmanjkat ne vlozkov se manj pa plenic za otroke. Haloooo to je isto kot da jim v hotelu zmanjka brisac...ne sme. So dolocene sestre, sploh v Lj ki skrtarijo s temi stvarmi ampak ne se pustit. Na koncu si pa ona domov nese da ima za ono kolegico in hcero in vnucka in se za ono kolegico...ne...ne gre to tak. V Celju smo recimo imele ciste halje, brisace, vlozke in mrezaste hlacke na hodniku in smo si lahko same vzele po potrebi...plus tega da je sestra vsako jutro vsaki prinesla svezo haljo, brisaco, preverila ce se imamo vlozke (prvi dan smo dobile cel paket) in se mrezaste hlacke. Brez problema smo dobile tudi lanolin za bradavice...lekadol za bolecino...vse res kar smo potrebovale. Ena vem da ni imela dude s sabo in so ji se to dale za dojencka ki ji je full jokal. Res to kapo dol Celjski porodnisnici. V Lj majo pa tud vse sam sparajo...jaz se spomnem da sem se za mleko za tamalo mogla prosit dokler mi ni utrgalo. Ene so super...ene so pa res pod nivojemin to dalec dalec pod nivojem. Kot da gre iz njihovega zepa. Ne se pustit...pripada vam...to je osnova ki jo mora vsaka porodnisnica zagotovit pa ce se rodi 1 ali pa 15 otrokna dan. 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2216
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 20:46:49   
Cvetnilist
Se strinjam z napisanim Kmalu mamica. user posted image Je pa kolikor vidim res velika razlika med porodnišnicami. Za našo Mariborsko se da na internetu prebrati marsikaj slabega ampak dobro bom videla kakšno je stanje ko bom šla sama rodit. To za vložke in pleničke pa se strinjam, da je nesprejemljivo da bi zmanjkalo. Ampak pač jaz sem si glede na opozorila vseeno spakirala enih par pleničk, paket vložkov in en paket mrežastih hlačk. Mislim pa definitivno vztrajati, da mi morajo to dati v porodnišnici. To spakirano je res zgolj za rezervo.

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 2217
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 21:01:19   
LoniRR
Tocno tko kmalumamica. O tem sem zjutraj govorila. Na lastni kozi sem obcutila ko je moj dozivel nesreco. Kako bi me okol prinasali ce bi me lahko. Zal napacno so nasli in sem se usedla in prebrala pravilnike o zdravstvu in na tak nacin dobesedno prisparala kar nekaj sto evrov in ne samo drobiz. Pripada nam. Pa sj ne grem kampirat. Marsikdo sploh ne ve, da ima pravico do povracila potnih stroskov ali do naloga za fizioterapije za npr. Manualne terapije ki jih zdravstvo sploh ne nudi in pride ena terapija 40eur. To me je ze takrat pogrelo. Da meni kot zivljenski partnerki pripada spremstvo mi tut noben nebi povedal. Na dva dni sem bila na prevezah z njim in spremstvo omogoca odsotnost z dela in se placano je 70%, s strani zdravstva. Seveda da tega ne bodo kr povedali, ker jih to stane. To ni strosek delodajalca. Isto je pa z vlozki. Verjetno jih res zna zmanjkati ampak kvecjemu zato, ker si jih eni zaposleni malo prevec pokradejo glede na budjet, ki ga odobri ministrstvo. Jst se nam vdala. Zgolj iz ego vidika, ker ni to da nebi imela. Samo enostavno mi ni pravicno. Ce mi pripada potem moram dobiti. Pa ne bom nic domov odnesla, haha razen unega ki bo na hlackah haha. Ne rabim lastne zaloge, le da se poskrbi zame kot jd to predvideno in potrebno. A zdj k ns bo pa npr. aprila 2x vec rodilo si bomo pa delile prvo pomoc. Ni posteno. No pa ne smemo se sekirati 😂😉


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2218
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 21:03:17   
KmAlU MaMiCa
Itak da vzames s sabo...saj jaz mam tud spakirano. Valda bom uporabila ce bo kriza sploh ce bi otrocku premocila plenicka ne mislim cakat na milost nekoga da mi prinese plenicko. Sam treba se borit za to kar nam pripada. Razlike so pa ful...ceprav mam par kolegic ki so v mb rodile in niso mele nic slabega za rect. Spet tu odvisno na koga naletis in kaksen si...enim je vse ok drugim ni nic ok...jaz vse razumem...v koncni fazi so tudi sestre samo v sluzbi...ampak zal je to stroka kjer je potrebno veliko potrpljenja in kjer se je treba zavedati koliko pomeni lepa in topla beseda zenski ki je ravnokar postala mama...sploh prvic ko te je vsega strah in je vse na novo. Te tri dni bomo ze...vazno da bomo imele svoje srcke zraven pa da bo vse ok. 


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2219
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 21:10:07   
KmAlU MaMiCa
Tocno tako...nobena jih ne bo v potovalko dajala pa domov nosila...jaz sem tudi taka oseba da zahtevam tisto kar mi pripada...zakaj nebi. Nihce ti nikol marsikaj ne pove da lahko prispara na tebi samo jaz se imam za dokaj pametno in se ne pustim ****t. Sploh pa ne ce se gre za moje otroke...takrat pa se v meni zbudi mama levinja in ga ni boga da bi me kdo za kaj prikrajsal. V zdravstvu pa sploh...se me kr bojijo pediatri ker ne pristanem kar na tiste hojladri preglede ko so narejeni po liniji najmanjsega odpora. Nihce ti ne bo nic podaril in se postavil zate ce se sam ne bos...zalostno samo da mora pridit tako dalec. 


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2220
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 21:19:53   
LoniRR
Tocno tko. Jst sm mal mn k solila pamet zdravnikom in travmatologu, da je v izvid napisov moje spremstvo, da sem lahko dobila bolnisko za tist dan. Pa sem. Drugace sploh nvm kako bi zvozila z urami in dopustom. Se hujsa bom pa pri svojih otrocih. Hehe jst sm ze lev po horoskopu in ti vse pove. Ne dam se. Najmn kar mi je problem je prebrati pravilnik in si izborit svoje pravico. Zto pa je tko, ker marsikdo ni seznanjen. Tut sama bom mela seveda zalogo seboj ampak je nebom pokazala, dokler mi nav namest vlozkov prinesla ksno gazo za pod rit haha. Pa sj bo vse ok. Jst sm kr optimist in mislm da nav neke krize 😉 je pa fino vedt plan b 😂


(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 2221
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 21:25:45   
KmAlU MaMiCa
Valda bo vse ok...s tako miselnostjo treba it tja pa bo vse ok. Jaz se prav veselim ker mi je blo drugic prav fajn. Se cimro sem mela top in se se danes druzma tak da upam na podobno izkusnjo. 


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2222
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 21:36:05   
Cvetnilist
Bodoca mamica1, tako kot si napisala, da marsikdo ne ve kaj vse mu sploh pripada pri zdravstvu. Sama tudi ogromno stvari ne vem ampak to sem se pa pozanimala kaj pripada meni in mojemu otroku. user posted image Drugače pa to vem, da morajo vrniti potne stroške, ko se voziš na razne preglede, so jih vračali ateju, ko se je vozil iz Mb v Ankaran v Valdoltro na preglede. Saj vem to je tudi malo problem, ker ene pa si nabašejo torbe in si nosijo stvari iz porodnišnice, poznam sama en primer. Ampak dobro, če lahko sestre zakaj ne bi še kakšna mamica kaj odnesla domov. user posted image user posted image No po napisanem se ti res vidi levinja. user posted image Jaz sem ribi in se včasih prav vidi, ko se ne znam postavit zase v določenih situacijah ampak to vem že zdaj, da ko se bo šlo za mojo malo, da ne bom popuščala. user posted image

Kmalu mamica, ja so sestre samo v službi in razumljivo je, da ima kdo kdaj slab dan ampak treba je razumeti da to je specifično delo in da je treba bit pozitiven in na voljo mamicam, ne pa že priti v sobo z mrkim izrazom na obrazu. Sama delam z otroki in čeprav sem imela slab dan sem imela cel čas nasmeh na obrazu in vseeno dala maksimalno od sebe. Drugače pa tudi sama upam na kakšno takšno izkušnjo, da morda odidem iz porodnišnice še s kakšnim prijateljstvom. user posted image Aja drugače pa glede Mariborske porodnišnice so precej deljena mnenje, je se pa baje v zadnjih letih precej izboljšalo, ko se je zamenjalo precej kadra in so prišli novi zdravniki. To kaj bereš forume kako je bilo včasih pa so večinoma slabe izkušnje.

Ali je katera prebrala Modrost rojevanja?

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 2223
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 22:55:28   
jabuk
Močno dvomim, da sestre domov jemljejo te vložke, ker z njimi nimajo kaj početi. Plenic v Lj pa ni zmanjkalo, pa sem bila tam 5 dni, tak da ni panike.


Moja izkušnja na intenzivni je, da so sestre opravljale svoj del brez nekih čustev. Na prvem mestu je pomembno, da del opravijo odgovorno, karkoli več je pa stvar posameznika. Prav tako imam enako izkušnjo na pediatrični kirurgiji. Se mi zdi, da kjer so operativni posegi, so sestre bolj odgovorne za paciente in zato tudi bolj stroge. Me je pa ena znanka presenetila, ki je 3x rodila, prvič v Postojni, potem pa v Lj, da so v Lj ful bolj prijazni, kot v Postojni. Tak da je verjetno res odvisno na kakšen kolektiv naletiš. :)

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2224
   RE: APRILČICE 2019
14.3.2019 23:16:36   
jabuk
Punce, od kdaj do kdaj (ura v dnevu) štejete brcike?


(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  87 88 [89] 90 91   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?