|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2019
22.10.2018 16:53:09   
Elen_
Soncica,seveda bo ginekologinja kaj pametnega predpisala, da se znebis te infekcije...Vsaka infekcija je res zoprna, se posebej v nosecnosti... In hvala - da si opisala obcutek, jaz imam ocitno pac "normalen" izcedek, ki je malo povecan..
Glede nuhalne in CD-ja, slikic... Kjer sem bila jaz (Maribor, dr. Zebeljan) ze na ceniku pise kaj vse zajema (merjenje nuhalne svetline, razvoj ploda, UZ, CD in slike iz pregleda) - lahko se pa za dodatno doplacilo odlocis se za 3D/4D ultrazvok..Kako je pa drugje pa ne vem - 
Lp

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Majčice 2019
24.10.2018 9:48:47   
Nerodka
Včeraj sem bila na nuhalni svetlini v Litiji. Za 60€ sem dobila: pregled z izvidom, slike in posnetke +4D posnetke. Pregled je trajal več kot pol ure, ker se je dojenček skrival. Če bi se videlo, bi povedala tudi, katerega spola bo. Meni je bilo super. Ginekologinja dr. Kežar, ki izvaja pregled (tudi sicer moja ginekologinja) se res posveti in potrudi. Vse razloži,pokaže.

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Majčice 2019
24.10.2018 14:41:32   
Michonne RR
Drage mamice v pričakovanju,
želimo vam izreči iskrene čestitke ob pričakovanju vašega novega družinskega člana. Ob tem vam izrekamo prijetno dobrodošlico tudi na forumu Ringaraja.net.

Dobrodošle ste pri sodelovanju v forumih, tudi v drugih temah, sodelovanju v nagradnih igrah, branju naših objav na spletni strani Ringaraja in podobno.

Ker želimo da se mamice in bodoče mamice med nami počutite kar se da dobro, vam želimo sporočiti še, da smo skorajda 24 ur na dan na voljo za pogovor, lahko nam pišete vprašanja v forume in tudi v zasebna sporočila.

Dobrodošle in prijetno druženje!
Ekipa Ringaraja

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Majčice 2019
25.10.2018 6:52:33   
Vijoli_ca
Tudi jaz sem v ponedeljek imela nuhalno. Bila sem pri dr. Anzeljc, ki se je več kot uro trudila s pikico da bi ji izmerila svetlino. Ni kaj pravi bikec je in je ves čas delala stojo na glavo. Nobeno skakanje, kašljanje, stopnice, niti lambada 🤭 je ni odvrnilo da ona ne bi stala na glavo 😁K dr. Žebeljanu nisem šla, ker sem dobila termin ob 22?! Tak pozno pa res ni bilo opcije da grem. V glavnem videla sem rokice, lepe dolge nogice, srček, trebušček, ledvice, mehur, nosno kost. Priden srček točno v povprečju bitja. Samo nuhalno je uspela izmerit 1x ker pač punca (ni 100%) ima pač svoj karakter 😂V glavnem glede na svojo starost, se mi je z to izmerjeno nuhalno (1,38) in dvojnim hormonskim razmerje ful popravilo. Samo zaradi mojih let (37) sem imela riziko 1:172, zdaj 1:3434 višje pa mislim da skoraj ne bi mogla priti, ker je že osnova zelo slaba. Zdaj me samo malo skrbi ker je bila nuhalna izmerjena 1x in še razmišljam o osnovnem niftiju, zaradi potrditve. Pač na AC res ne bi rada šla, če ressssss ni treba. Punce kakšne so bile vaše številke? Aja pa spet so potrdili da je bolj verjetni datum 29.4 in bom skoraj 100% imela pdp v aprilu, ker pri meni vse kaže na carski rez (zaradi drugih zdravstvenih zapletov). V glavnem pregled je bil super, zdravnica zakon, CD s slikicami tudi imam. Cena pa je v Mb očitno povsod 80€. Zdaj čakam na 6.11 ko imam spet pregled pri svoji G. Kot kaže so bili tudi krvni izvidi in voda ok, ker me niso nič klicali. A slučajno katera ve če je pri carskem lahko partner tudi zraven? Vem da je operacija, samo če sem jaz budna me zanima če je on tudi lahko tam 😊

(odgovor članu Michonne RR)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Majčice 2019
25.10.2018 8:07:04   
Elen_
Dobro jutro Vijolica..Najprej cestitke za dobre rezultate na nihalni.. glavno je, da se je tveganje (glede na leta) s pregledom zmanjsalo in da se je do sedaj vse razvilo kot se mora! 💪Vidim pa, da si imela kar pester pregled - sploh zaradi zivahtnosti malega bitja ☺️☺️☺️Meni je sicer nuhalno izmeril 3x, moj najboljsi rezultat je bil 1,24 (ostali dve meritvi 1,54 in 1,78) - mislim, da je tvoj rezultat super (laicno mnenje)..Sem pa malo mlajsa (30), skupaj z rezultatom DHS imam tudi manjsi izracun tveganja... ampak, ce ti ginekologinja ni izrecno svetovala dodatnih preiskav , jaz ne bi silila na bolj invaziven test (amniocenteza)..Am, glede carskega reza pa.. ena kolegica je imela lani carski rez v celju, druga v mariboru - partner ni smel biti prisoten - pravita pa, da nista posebej zaprosili (mogoce se da - ne vem).No, glede PDP sva pa tudi ne podobnem - original datum imam 3.5., na nuhalni se je pa dr. gibal k 27.4. - ne vem, bomo videli :-))
Lep dan tebi in ostalim 🍀

(odgovor članu Vijoli_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Majčice 2019
25.10.2018 8:31:18   
Vijoli_ca
Midve pa sva tu nekje. Originalni datum imam 2.5, zdaj pa je uz že 2x pokazal 29.4 😊Pa tudi zdravnica je rekla da je mala velika, tako da bo prej 29.4 kot 2.5Zdravnica drugače dela v UKC in je rekla da AC delajo samo če so slabi izvidi, kar moji niso. Je tudi na izvid napisala da je nizko tveganje. Sicer pa se meni tudi zdi da če je 1x iz merila 1,38 (pa je res merila tam ko je najširše), potem ostale meritve ne bi prišle čez 2mm. Moje laično mnenje 😁Se pa pozna, da imate ve mladenke že zaradi starosti boljša razmerja 🤭Za carskega pa mam še tak ogromno časa da zdravnike povprašam. 
Tudi ti si imela lepe meritve. Kak fajn. Kar pade ena skala s 💜 potem a ne. Moj je bil potem se par ur kot sonček nasmejan. 


(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Majčice 2019
25.10.2018 9:31:52   
dorchy24
Punce super novicke imate tukaj,sem prav vesela ko berem vse lwpo in prav. Vidim da vas je tudi kar nekaj melo nuhalno.. zdaj pa gremo z polno paro naprej <3

(odgovor članu Vijoli_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Majčice 2019
25.10.2018 9:37:27   
Dandy
Živjo punce! Sem 30 letnica in to je moja prva nosečnost, sem v 11.tednu in otročka pričakujeva okrog 14.5. Se katera sooča z veliko količino belega toka? Že naravno ga imam veliko ampak sedaj se mi zdi, da je veliko preveč. Je to normalno? Ginekologinja je to tudi opazila na zadnjem pregledu ampak ni nič komentirala, da bi bilo kaj narobe. Srečno vsem user posted image !

(odgovor članu Vijoli_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Majčice 2019
25.10.2018 23:24:28   
skayci
Vijoli_ca,  superca za rezultat.  imava pa enak PDP😀. Pri meni je tudi  bil najprej 2.5., zdj po nuhalni pa 29. 4. 😆. No, s tem da jaz mam 100% fantka😁. Je bila gin. prepricana, da mi je kar s kulijem napisala noter spol😀. Tisto ziher ni bila popkovina, je prav strlel ven, hihi. 



(odgovor članu Dandy)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Majčice 2019
26.10.2018 13:54:35   
NaJJana
Pozdravljene vse punce :) jaz imam rok sicer konec aprila, vendar bi vseeno rada bila skupaj z vami na fb skupini, ce je mogoce? :) aprilska skupina je bojda polna in ne sprejemajo vec, mi je pa fb veliko lazji za sledit. Bi bila katera tako prijazna in mi svetovala, kje in kako vas lahko najdem? Ce se seveda strinjate, da sem med vami :) ze vnaprej hvala :) 

(odgovor članu skayci)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Majčice 2019
26.10.2018 14:28:03   
dorchy24
Seveda dobrodisla med nami,tudi pri nas jih je par punc ki so z zacetka maja spremenile dstjm na konec aprila tako da vabljena pisi mi na zs ime pa preimek da te dodam na fb in potem v skupinico saj je skrita in se jo ne da najti.. oz ce poisces tu med klepetom na zacetku sem napisala svoje ime in priimek pa me lahko najdes na fbju .. D.H

(odgovor članu NaJJana)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Majčice 2019
28.10.2018 18:23:54   
Nerodka
Živjo punce!kako ste kaj?imam eno vprašanje-koliko ste se zredile,v katerem tednu ste?jaz srm v 13.tednu in bi me danes skoraj kap, ko sem stopila na tehtnico. Do sedaj sem se namreč zredila za skoraj 2kg, s tem, da se kar mirkam,kaj in kako jem. Zanima me tudi, če še normalno nosite oblačila iz pred nosečnosti. Meni so hlače v pasu v večini že preozke, modrček mi ke tudi že malo majhen. Glede hlač sploh ne vem, kaj naj naredim,  kajti nosečniške hlače so mi v pasu še čisto prevelike. Oblek pa tudi ne morem nositi vsak dan. Kako tak problem rešujete ve? Se oproščam, ker sem tako firbčna.😊 Lep nedeljski večer želim vsem

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Majčice 2019
28.10.2018 18:56:26   
dorchy24
Heii js se nisem nic zredila sicer sem pa mocnejse postave ampak me od zacetka zaradi napihnjenosti motijo hlace in sem si kupila kar par nosecbiskih pajkic in jih nosim imam pa se ene par od prej z visokim pasom tako da mi je to super.. sicer mi odgovarjajo tudi majcke zdaj bolj ohlapne. Imam pa se od prej nekaj nosecniskih kar bo pocakalo za kasneje. Pa ne sekiraj se 2kg ni nic .. Js sm se v prvi n. Zredila za 25kg tako da ne se obremenjevat se z kilami sam da bo vse ok.

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Majčice 2019
28.10.2018 19:04:29   
Nerodka
Dorchy24, hvala za pomirjujoče besede. ☺ Zgleda, da bom tudi jaz skočila v trgovino po kakšne pajkice-verjetno so bolj prilagodljive, kot navadne nosečniške hlače.

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Majčice 2019
28.10.2018 21:02:56   
dorchy24
Jaz sem jih v hoferju vzela ko so ble .se res splaca pa se komot si :) 

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Majčice 2019
28.10.2018 21:12:54   
Elen_
Hej hej ☺️Jaz osebno mislim, da nista 2kg nic.. ne vem no - je to sicer moja prva nosecnost, tako da pameti ne morem soliti ☺️ - in niti ne zelim..Sama se nisem zredila nic - ostajam pri isti tezi, ampak to bolj kot ne prepisujem izgubi misicne mase, ker postajam malo bolj "konkretna"☺️ Aja, sem pa v 14t.Ce oblecem normalne hlace (kavbojke)...jah, odpete imam ☺️ tako da... tudi jaz ze razmisljam o kaksnih bolj udobnih zadevah.. resujem se pa se vedno z oblekcam in tunikam..Am, imam pa vecje tezave z modrci - samo se en mi je prav, tako da.. nakupu se pocasi ne bom mogla izognit (nekako ne maram nakupovanja)..
Punce, mam pa tudi jaz eno vprasanje - kaj menite o cepljenju proti gripi? Ste se / se boste? Naj bi bilo celo priporocljivo (sem pa pozabila pri gin. vprasat)
Lep nedeljski vecer... in prijeten zacetek tedna ☺️

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Majčice 2019
28.10.2018 21:25:37   
Sončica3
Heej. Ne se sekirat za ta 2kg ;) sploh če lepo paziš kaj ješ. Js sem tudi v 13.tednu pa sem se zredila za 3kg. Tudi me je malo zaskrbelo, ampak če vem da ne pretiravam, se ne obremenjujem. Sploh pa zato, ker meni že od začetka nosečnosti ni nič slabo, pa niti enkrat nisem bruhala. Pa z napihnjenostjo se bojujem. Čeprav je zdej že mimo, samo prej pa sem se počutila res kot da bom kmalu počila. Js sem si zato kupila nosečniške hlače že v 8.tednu, ker nisem več mogla hlač zapret :DMene pa jutri čaka nuhalna :) po eni strani že komaj čakam, po drugi sem zaskrbljena.Lp :)

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Majčice 2019
29.10.2018 7:01:35   
Vijoli_ca
Ah srečnice... Jaz sem od jutri v 14t in na +6kg. Sicer vem da je to posledica 7t hormonske podpore ampak pogled na tehtnico je grozljiv 🤪Načeloma vem kam so šle te kilce,. Moj modrček je vmes doživel že dvojno menjavo številke iz 80a na 85c, ki spet postaja premala. 3 tedne nazaj je 85c bila košarica se tak malo z rezervo zdaj pa hm.... Tudi plašč vidim da je problem zapret preko prsi in nikjer drugje 🤭Jaz sem si kupila nosečniške hlače 3 tedne nazaj zato ker so prilagodljive. Nastavek v pasu ki se zategne in nato po potrebi sprošča. Nekaj najbolj udobnega kaj sem mela v zadnjih tednih na sebi. Vredna investicija. Meni so se ponovno pojavile slabosti in utrujenost. Ampak mogoče je malo krivo tudi vreme. Mozoljčki so se vedno, mogoče so končno v umirjanju. Ne vem če sem jih sploh kdaj imela toliko kot zdaj. Proti gripi se jaz ne bom cepila, ker se nisem še nikoli. Je pa baje za nosečnice priporočljivo (vsaj nijz tako pravi). Držim pesti za vse nuhalne. Uživajte na pregledu 😉Mene naslednji teden čaka uradno "drugi" pregled pri G. Uradno vstopamo v malo bolj varne tedne. Končnooooooo 💪

(odgovor članu Sončica3)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Majčice 2019
29.10.2018 8:13:31   
dorchy24
Vijolica mene tudi dajejo mozoljcki sicer pocasi prihaja boljse najhujsi so mi v lasiscu pri sencah.  Drugace jih nimam tu ib tam sem mela enega do dva.. kar se tice kil pa res se ne sekirat bo slo stran. Nosimo nekaj najlepsega pod srckom to je ze dovolj veliko darilo <3 P.s. vam pa zavidam za joske haha to je bla moja najvecja zelja zw v prvi nosecnosti pa verjela al ne  niti za 0.0000001 niso zrasle . No sj zdj lahko da bodo mal kasneje haha

(odgovor članu Vijoli_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Majčice 2019
29.10.2018 8:15:53   
Nerodka
Tudi jaz imam probleme z mozolji po lasišču..pa drugače še v puberteti nisem mela nobenega mozolja. Pa lasje mi nenormalno izpadajo. Jih imam že pol manj kot pred nosečnostjo😕se še kateri to dogaja?

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Majčice 2019
29.10.2018 9:50:23   
Vijoli_ca
Hormonske spremembe lahko povzročijo nenormalno bujne lase in lepo kožo in rastoče nohte, lahko pa izpadajo lasje pa najstniški izbruh mozoljev 😁 jupi. Vse se spet čez en čas normalizira tak da bomo že preživele 😉Za kile se sploh ne sekiram, ker od prejšnjega tehtanja pri G nisem pridobila več kot 0,5kg in so vsi tisti kg bili samo istočasno ob hormonski podpori. Tak da ni več panike. Edino modrčki mi grejo na živce, ker bi se lahko malo ustavilo. Ne rabim ravno balonov ali novega balkona na meni 😁 sem bila z košarico a čisto srečna, ta C je nadležen. Če pa misli se zrast pa se jim odpovem... Ne vem sicer če bi se moj strinjal z mano 😈Trebušček pa je viden samo če ressss nekdo dobro pogleda, ker je čas puloverjev in se vse lepo skrije. Je moj kaki teden nazaj rekel pa saj se ti še nič ne vidi, pa sem dvignila pulover in iz profila rekla se ti zdi... Pa je sledil samo uuuuu busiiiii. Tolko ga je že 🤭 


(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Majčice 2019
29.10.2018 14:31:41   
Elen_
Srecnice vse tiste z lepo, sijoco kozo, bujnimi lasmi in mocnimi nohti ☺️ Sama ne poznam nicesar od tega, hehe. Lasje mi izpadajo, kozo imam mastno, mozoljcki napadajo, nohti pa razpadajo 😂😂Ampak... se da vse zdrzati, ko pomislimo na malo bitje, ki raste v nas, a ne?? 😍Upam, da lahko danasnji dezevni dan prezivljate sprosceno in lenobno ☺️
Punce, a je "cudno", ce se na trenutke se vedno ne zavedam / ne verjamem da sem res noseca???Zanosila sem v 3. IVF postopku, mogoce je zato vse se toliko bolj neverjetno 🤷‍♀️

(odgovor članu Vijoli_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Majčice 2019
29.10.2018 16:14:01   
Vijoli_ca
Jaz se še tudi ne zavedam. Sem ravno danes pomislila da nobenemu (razen staršem) nisem še povedala, medtem pa moj veselo trobi naokoli.Mene je tisti ss maja malo z delal in dokler pikice ne čutim po moje ne bom dojela da je nekaj v meni. Vedno sem samo srečna na uz 😊 takrat jo vidim in vem da je tam. Kaj pri tem 2 pregledu se spet dela uz? Torej 15/16 teden ali samo potem v 20t ko je morfologija? 

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Majčice 2019
29.10.2018 16:28:46   
Elen_
Vijoli_ca, sem vesela da nisem edina, ki jemlje vse skupaj mogoče malo bolj "z rezervo" - ne me narobe razumeti.. ko vidim malo bitje kako se premika, skače, utrip srčka.. sem najsrečnejši človek na svetu, ampak...
Se ti na žalost lahko pridružim z izkušnjo SS (tudi maj 2018)... tako da bo verjetno res to razlog za previdnost.
Hihi, tvoj je pa vseeno faca, da veselo trobi okoli :-) Jaz sem poleg staršem (od obeh) - povedala še šefu zaradi narave dela.

Jaz sem imela 2. pregled v petek (13t 1d) - ponovno mi je delala UZ. Je pa na hitro pogledala posteljico, plod in bitje srčka. Naslednji pregled imam konec novembra (še enega pred morfologijo).

Je pa res, da sem imela v prvih tednih težave s krvavitvami, tako da imam tako ali tako malo nesimetrične te preglede..
user posted image

(odgovor članu Vijoli_ca)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Majčice 2019
29.10.2018 18:53:19   
Nerodka
Jaz sem do sedaj imela že 2 pregleda (+nuhalna). Na obeh sem imela tudi ultrazvok. Kaj bo na naslednjem pregledu, lahko povem čez 1 dober teden, ko imam naslednji pregled. Jaz sem dejansko na 14 dni na pregledih..pa ni posebnega razloga za to. Zgleda, da ima moja ginekologinja takšen sistem. Jaz se sicer še kar zavedam nosečnosti, ker mi je pogosto slabo. Ravno sedaj pa sem opazovala svoj trebuh, ki je že kar opazen. O nosečnosti sva pa tudi midva povedala do sedaj šele družini in jaz šefu.

(odgovor članu Elen_)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?