Dobra mama: Po rojstvu otroka je pomembno ne le fizično, pač pa tudi mamino psihično zdravje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po poroduSporočilo


laura13 RR -> Dobra mama: Po rojstvu otroka je pomembno ne le fizično, pač pa tudi mamino psihično zdravje (24.10.2018 14:03:22)

Priznam, življenje po rojstvu prvega otroka je velika sprememba. Rojstvo drugega otroka zahteva še več prilagajanja. Vsi se s takimi spremembami soočamo drugače. Najbolj pomembno je, da se mlada mamica v obdobju po porodu počuti dobro in udobno. K temu lahko veliko prispeva očka, pa tudi širša družina. Še pomembneje je, pa da si zna mamica ustvariti lastno dobro in udobje. S tem mislim predvsem na to, da se v svoji koži počuti dobro. Kar naježim se, ko preberem izjave ''''''''Dva tedna po porodu že na modni pisti''''''''. Čas po porodu je za mamico in za dojenčka. Otroci še prehitro zrastejo. Nepomembno je, da se obremenjujemo z mastnimi lasmi, umazano posodo in podobno. To nas samo še preobremenjuje. Če bo šlo dane bom dane, če ne bom pa jutri. Najbolj pomembno je, da se cartamo s tem malim novim bitjem. Težko pa je, ko se v življenje mlade mamice prikrade depresija ali kakšno drugo podobno psihično stanje ...
Vse bolj se zavedamo, da je psihično zdravje vsaj tako pomembno kot duševno zdravje.
Več o tem si lahko preberete tudi tukaj:
http://www.ringaraja.net/m/clanek/kaj-pomeni-biti-dusevno-zdrav_8343.html
V rubriki, ki smo jo poimenovali Dobra mama, vas čaka odprt klepet o vseh vaših lepih trenutkih, strahovih, težkih trenutkih, pa tudi možnost da ''''''''pojamrate'''''''' in da vas potolažimo.
Mamice, dobrodošle na klepetu.
[sm=smiley31.gif]
Stran: [1]