|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2019
29.1.2019 8:47:33   
jojiko
Res škoda, da ste že zaprle skupino na FB, jaz sem tudi čakala, da bo nuhalna za mano, pred tem nisva nikomur razen domačih povedala, da sem noseča in se tudi nisem želela izpostavljati na FB.

Slabosti so pri meni že malo minile, me pa zelo muči zgaga....Folno tudi jaz še vedno jemljem, bom šla počasi na Femnibion 2 ali pa Elevit, ki ima še železo. Neli 01, možno je, da že čutiš otročka, jaz tudi že čutim nežne brcike, pred tem sem pa čutila mehurčke :)

A že nosite nosečniška oblačla? Jaz večino hlač še komaj spravim gor, preveč me vse skupaj tišči.

(odgovor članu neli01)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: Julijke 2019
29.1.2019 15:20:15   
Aleksandra91
Neli01 jaaa točno, saj lahko na cobiss tudi pogledam... ma kako sem smotana user posted image sploh pomislila nisem, pa še rezerviram si lahko knjige in me čakajo, jih še sama ne rabim iskat po knjižnici user posted image

Jaz trkam na les, da nimam nobenih težav, hvala bogu slabosti ni, zgaga je trenutno OK, prebava je OK, počutje je OK - dobro, mogoče sem malo bolj lena, kot včasih, ker se mi večino časa nič ne ljubi user posted image glede hrane, nimam neke najljubše ali da bi se mi kaj uprlo... lulat hodim malo pogosteje, vendar še vedno ne ponoči... občasno me boli glava... aja imam težavo, in sicer zeloooo nečisto kožo na obrazu + polna sem nekih grdih mozoljev user posted image

Jojiko ja, jaz nosim že kakšen mesec nosečniške kaubojke, ker so nenormalno udobne pa legice... majčke/puloverje imam navadne, to še zdaj ni problem. Bo pa težava, če se ne bo počasi sezona puhovk končala, ker mi bo počasi počila po zadrgi user posted image

(odgovor članu neli01)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: Julijke 2019
4.2.2019 10:53:32   
IceLand
Punce kako ste kaj? Počutje? Trebušček? user posted image
Pri meni je vse ok, rezultati od nuhalne so vsi ok, tako da sem ful vesela. Slabosti počasi počasi minevajo. Trebuh mam malo večji, ne nosim več kavbojk ampak samo daljše oblekce in nogavice.
Zdaj sem začela počasi malo nazaj telovaditi, brala pa sem tudi da so počepi super za mišice tam spodaj, da krepijo.
A je katero strah poroda? mene je user posted image user posted image

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: Julijke 2019
4.2.2019 11:14:48   
Aleksandra91
Jaz pa zadnje čase opažam, da slabo spim... oziroma se sredi noči prebudim in ne morem nazaj zaspat... to se mi zdaj zaporedoma dogaja že četrto noč user posted image še kateri? Pa ne da me lulat, ali kaj drugega... Drugače sem spala v enem kosu celo življenjeuser posted image

Nobenih premikov v trebuščku nisem čutila že danes tretji dan user posted image user posted image user posted image poslušala sem srčka, ki sem ga slišala, samo premikov pa ni.... mi je zelo čudnouser posted image

Joj, tudi jaz moram začeti s počepi vsaj... 100 na dan user posted image ker sem dobila celulit user posted image

Poroda hmm.. sploh še nisem razmišljala o tem... edino kar sem razmišljala je bilo to, da si res želim roditi in upam, da ne bo prišlo do CR!

(odgovor članu IceLand)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: Julijke 2019
4.2.2019 11:52:37   
IceLand
Aleksandra91 v katerem tednu si? Kdaj si pa prvič začutila in kakšen občutek je to? Mogoče če pokličeš ginekologinjo in vprašaš. Vsaj jaz bi.
Jaz sem šele v 15 tednu sklepam, da je še prekmalu, da bi kaj čutila? Moj unbornheart pa itak ne dela, tako, kot bi moral, brezveze sem obupala nad njim.
Drugače pa tudi jaz ne spim najbolje, ker po navadi sem vedno spala na trebuhu, sedaj pa raje poskušam na boku in potem se premetavam in mi nč ne paše. Po moje je to normalno. Jaz po navavdi potem malo bolj spim čez vikend tudi podnevi.
Hehe ja tudi jaz bom začela, 100 na dan bomo videli kaj bo. Pa še keglove vaje, tudi to pozabljam.
Ja jaz tudi upam, da ne bo CR. Samo sedaj, ko berem knjigo, in piše kako je, ko se vrneš iz bolniščice itd… sem začela razmišljati o porodu in ja, malo me je strah kako bo. A ste razmišlajle o epiduralni? Ali boste kar naravno če je možno?

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: Julijke 2019
5.2.2019 9:31:16   
Aleksandra91
Sem v 18t (17t4d natančno), prvič sem začutla... hm, ne vem zdaj, imam napisan v dnevniku doma... nekje 2 tedna nazaj, najprej kot metuljčke, potem mehurčke, potem tako "pokanje", po kakšnem tednu pa sem čutla, kot premike pa čistoooo rahel dotik... Zdaj pa sem prav pozorna pa nič ne občutim... Včeraj sem ležala na kavču pol ure pa čakala in ni bilo nič? Bolj kot se želim skoncentirat, slabše je verjetno... Sem pa brala, da je normalno do 24t (naj me kdo popravi, če sem si "izmislila" tedne user posted image ), da jih par dni nič ne čutiš, zaradi večanja količine plodovnice?
Imam pa ginekologinjo v četrtek, zato bom pač počakala do četrtka... user posted image ker srček pa slišim normalno!


Joj, meni ni jasno... daneszjutraj stopim na tehtnico in mi pokaže 2kg zraven že pridobljenih user posted image , torej naj bi skupno pridobila 3,5kg user posted image in ta zadnja 2kg sem dobila v zadnjem tednu... a je to normalno??? Nič ne jem več... je pa res, da sem spet nekaj zaprta, oz. hodim na 3-4 dni, pa še to bolj malo?

Koliko ste se ve zredile do sedaj? Koliko je sploh "normalno" / priporočljivo, da se zrediš do 20t?user posted image

(odgovor članu IceLand)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: Julijke 2019
5.2.2019 10:47:57   
IceLand
Po moje ni nič kaj takegšega. Meni so rekli, da pri prvem otroku začneš čutiti okoli 18 pa do 14 tedna. Večina jih začuti okoli 20 tedna. Sigurno ni nič narobe boš pa kmalu na pregledu videla.
Po pravici povedano se tako zelo nerada tehtam. Vem da sem se tehtala prejšnji teden in se zredila za 2 kg od zaceta nosecnosti. ampak jaz sem šele v 15 tednu. Mislim, da ko si 18 + grejo kile hitreje gor. Tudi zaprtost šteje.

Zgleda sva še samo midve aktivni tukaj, kje ste punce ali ste vse “zbežale” na fb hehe user posted image

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: Julijke 2019
5.2.2019 10:48:58   
IceLand
mislila sem, da pri prvem otroku začneš čutiti okoli 18 pa do 24 tedna user posted image

(odgovor članu IceLand)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: Julijke 2019
5.2.2019 11:17:07   
suzanaL
Evo se še jaz oglasim. Ne pogrešam nič FB, ker mu ne zaupam, glede na to, da še vedno molčimo pred okolico, je bolj sigurno, da nisem v nobeni skupini, ne skriti, ne zaprti. Nikoli ne veš, kdaj bo admin ponesreči pritisnil napačen gumb ali FB sam razkril (pred leti je FB kar sam od sebe brisal v skupinah člane in slike). Ko bo čas bom itak polajkala želene in koristne strani, skupine ipd, i guess.

Jaz še ničesar ne čutim, sem pa v 17. tednu oz. 16t in X?dni .. Sem brala, da pri prvem začutiš šele v 20. tednu cca. Ampak ker bomo izvide AC čakali 3-4 tedne niti nimam želje karkoli začutiti do takrat, iz previdnosti. Je pa šel poseg dobro skozi in tudi predvideni dnevi počitka brez izcedkov ali krčev, ki so jih napovedovali. Sam poseg (ko sem zagledala dr. Pušenjaka mi je takoj odleglo) ni noben bavbav, je pa naporno tisto čakanje pred in po, ker si na koncu že precej utrujen od celega dopoldneva. Imam pa naslednji teden pregled pri os. gin., ampak mi je to tako tečno in nadležno, ko ni UZ-jev :( Kilogrami pa pri meni niso šli še navzgor, po moje sem jih v času slabosti nekaj izgubila in čez praznike pridobila tako, da sem na nuli. Bomo vidli kaj bo pokazala tehtnica naslednji teden.


(odgovor članu IceLand)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: Julijke 2019
5.2.2019 11:27:39   
suzanaL

IZVIRNO SPOROČILO: Aleksandra91

Jaz pa zadnje čase opažam, da slabo spim... oziroma se sredi noči prebudim in ne morem nazaj zaspat.


Imaš srečo :) Jaz sem se decembra zbujala okoli 4h, januarja pa okoli 3h, šla lulat in nikakor zaspat nazaj, običajno sem po eno uri mogla it celo jest, ker mi je začelo krulit, še posebej decembera, ker se mi je lakota hitro sprevrgla v slabost :( sedaj včasih zaspim, včasih pa ne... za vikend običajno zaspim proti 6h in spim še 1-1,5h. Pred nosečnostjo šla na Wc, če sem se zbudila ponoči in sem takoj spet zaspala.. Priznam pa, da me je v tem času zvečer pobralo bolj zgodaj, kot običajno (ne pa 3h bolj zgodaj) :)

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: Julijke 2019
5.2.2019 21:15:41   
neli01
Zivjo punce, uff jaz sem trenutno 17t/6d, v cetrtek tocno na 18t imam pregled pri gineko. in komaj cakam, sam da mi potrdi, da srcek bije❤, sam to, sem kar malo napsihirana. Od petka dalje me je hrbet, glava, vrat tko bolel, da nisem mogla spat, sam jokala bi. Danes je bolje, menim, da se je odlocila lezat na kaksnem zivcu ali pa zili, ker so danes popoldne znaki kar izginili, malo se cutim vrat in spodnji del hrbta, ampak ni tko hudo😁Mi je pa zanimivo, da na zacetku, mi je iz ploha, ki sem ga imela, trebuh tko hitro zrastu, da so v 2 mesecu ze vsi vedeli, zdaj pa kar vse isto in me skrbi, da ni kaj narobe😤

(odgovor članu suzanaL)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: Julijke 2019
5.2.2019 21:24:20   
neli01
Glede poroda, me ni ti ne skrbi, ker komaj cakam, da jo stisneva k sebi. Najbolj me pa skrbi, da bi prislo do poroda z vakumom, tega si pa ne zelim, kar bom tudi jasno povedala. Prevec zgodb sm slisala, kako so poskodovali otrocke s tem in tega si ne zelim. 

Mi je tko hudo, da se ne cutim brcik, upam da jih bom cutila prej😍 jah jaz sem se v prvem trimesecju zredila od prvega dne M 10kg, ampak na racun tega, ker sem cisto spremenila zivljenje, prej sem bila fizicno aktivna skoraj cel dan in tudi kadila sem, na to sem pa, ko sva zvedela tudi nehala kaditi in biti tok fizicno aktivna in valda poslrledica tega so bili napihnjenost, kg itd. U glavnm g. me je kregala sam sm ji rekla, da pac telo se odzove, logicno. No zdaj v drugem trimesecju pa le 2kg, kar sm ji ze takrat rekla, da ko bo se telo navadilo na nov del zivljenja se bodo tudi moji kg umirili.😄

(odgovor članu neli01)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: Julijke 2019
6.2.2019 8:53:29   
Aleksandra91
Jaz tudi komaj čakam četrtek oz. JUTRI user posted image ko imam končno pregled!! In samo, da mi reče, da je vse OK !!!!

Punce povejte mi, kdaj ste/boste kupile vozičke.... jaz sem v takšni dilemi zdaj... zaenkrat gledava rabljene, ker so ravno toliko ohranjeni, pa še malenkost prišparaš... no in sva zdaj našla voziček, ki nama je všeč... zdaj pa ne vem, bi še počakala, ali bi ga vzela... Je prehitro? Kaj če bom kasneje našla kaj "boljšega" in cenejšega...? Ne vem kaj bi naredila... Lahko, da bo teh vozičkov še 100, lahko pa mi do konca ne bo noben več všeč.... Ali pa mi bo kasneje žal, da sem tega kupila...? user posted image sama sebi sem smešna zdaj, ko se berem user posted image ampak res ne vem, kako se odločiti....

(odgovor članu neli01)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: Julijke 2019
6.2.2019 9:24:20   
suzanaL
Aleksandra91, jaz če ne bi mela vseh težav in preiskav bi kupila že v začetku januarja (so ble dobre akcije, mogoce se vedno praznijo kje stare zaloge za nove kolekcije),ampak ne upam, da ne prinese kakšne nesreče, nevem. Mislim pa, da bom za dušo šla kupit kak bodi vsak čas :)

Ko bom kupovala ne bo teh akcij tako, da tudi jaz pregledujem na FB rabljene vozičke... Jaz če vidim nekaj, da mi je všeč in cenovno ugodno običajno kupim in potem ne gledam več ničesar podobnega, da mi ne bi bilo žal (ker itak se vedno kej najde...ampak če bi pa čakala gotovo ne bi več ničesar pametnega dobila),, in bom tako nardila tudi z vozičkom takoj, ko zvem dobre rezultate AC :)

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: Julijke 2019
6.2.2019 9:51:39   
jojiko
Suzana, upam da kmalu dobiš izvid amniocinteze. Sem vesela, da je šlo vse v redu.

Voziček in vse ostalo moramo mi tudi še kupiti. Ampak ne mislim hiteti, je še čas za to. Od sestre bom dobila poteljico in previjalno mizo, voziček, ki ga je uporbljala pri dveh otrocih pa je že preveč zmahan in bom raje kupila novega.

Mene tudi muči huda nespečnost, se kar zbujam ponoči in potem ne morem zaspati nazaj....Groza. V službi pa potem kot zombi, komaj funkcioniram. Ta teden me vse nekaj boli, križ in tako čudno bolečino čutim spodaj, včasih krči, včasih pa kar stalno prisotna topa bolečina. A se to tudi kateri od vas dogaja?


(odgovor članu suzanaL)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: Julijke 2019
6.2.2019 10:22:18   
Aleksandra91
SuzanaL itak, da bodo rezultati odlični! user posted image
Ja saj te akcije so ves čas nekje ja... samo ponavadi mi pa ni nič všeč od tistega kar je še ostalo user posted image jezi me, ker sem tako neodločna že pri eni stvari glede vozička, kaj šele bo user posted image user posted image Itak bereš ves čas o teh vozičkih in zaenkrat sem slišala pohvale za to znamko vozička (Bexa), ampak me vseeno skrbi, kaj pa če meni/nam ne bo ok...

(odgovor članu jojiko)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: Julijke 2019
6.2.2019 10:42:41   
suzanaL
Aleksandra sej ne boš sploh vedela, da vam ni ok oz. da bi lahko imela boljšega ;) To je tako kot s telefoni, dokler je šlo sem se otepala teh touch screenov in pametnih telefonov, zdej pa umiram, ko moram mami kej na ta starem telefonu iz kamene dobe kaj pokazat, dokler nimač nekaj boljšega ne veš, da je tvoj slab ;)

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: Julijke 2019
6.2.2019 12:23:02   
Aleksandra91
Jaaa, saj to je res... če ne probaš boljšega v bistvu ne veš, da je tvoj "slabši" user posted image
Prej sem bila zapiknjena v vozičke Bebetto, zdaj ko sem ga pa šla gledat, pa saj lep in praktičen je, ampak lupinica pa nima možnosti namestitve na isofix bazo, kar se mi zdi tako..... čeprav avtosedež oz. lupinico lahko posebej kakšno drugo dokupiš, voziček pa samo v opciji 2v1... mah ne vemuser posted image se mi zdi, da bolj ko gledaš, bolj začneš komplicirat in slabše je..... Ene pa so zadovoljne že s temi vozički iz Poljske, ko pride nov komplet 3v1 max 300€, tako, da mislim, da je to čisto stvar posameznika na koncu s čim je zadovoljen...user posted image

(odgovor članu suzanaL)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: Julijke 2019
7.2.2019 12:10:45   
IceLand
Živijo punce,

Ja za po pravici povedano, si še o vozičkih nisem nič prebrala. Meni je to taka znanstvena fantastika sploh ne vem kje se lotit kaj bi blo najboljš. To soboto greva z mojim v trgovino, da nama prodjalke malo razložijo :) sem mu prepustila, da naštudira to stvar, jaz bom pa preštudirala sobico in oblekce itd :) edino to vem, da pretirano dragega vozička tudi nočem. Prvič slišim za poljske vozičke, ampaki mogoče so ok. Sem bila velikokrat na Poljskem, je vse ceneje, ker imajo svoj denar, zlote, in še ne pomeni, da je kvaliteta slabša, samo cena je prilagojena za njihov standard oz. je prilagojeno na njihove cene na splošno. Jaz si tam doskrat kupim kozmetiko njihove znamke in je res super. Pa zelo zelo poceni.

Ali je katra tukaj, ko bo sedaj drugič mamica? Malce me zanima glede poroda, npr. epiduralna. Eni so zelo proti, druge ko berem, se odločijo za njo. Ima katera izkušnje?

(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: Julijke 2019
7.2.2019 12:15:57   
Noseckamateja24
Midva sva naročila voziček na spletni strani vozički.net. Z nakupom sva  ful zadovoljna, cena je bla 284€ + 10€ poštnine.  Dobis pa lupinco,kosaro,sportni del.... poceni in res je dobro narjen 😊 lp


(odgovor članu IceLand)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: Julijke 2019
10.2.2019 17:16:39   
IceLand
Midva sva sla vceraj preverit vozicke, joj je toliko izbire, se se nisva odlocila kateri bi bil najboljsi za naju. Tako kt je ze ena rekla, bolj gledas bolj kompliciras hehe :)Aleksandra, kako je bil pregled? Je vse ok?
Kako ste kaj druge punce? Jaz imam pregled konec meseca, tudi komaj cakam. 


(odgovor članu Noseckamateja24)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: Julijke 2019
11.2.2019 8:24:46   
neli01
Noseckamateja jaz tudi gledam te vozicke in mi je malo delec in me res zanima, je vse ok, ali si zadovoljna z vsemi tremi deli? Si dobila tako, kot si pricakovala?

Jaz imam pregled tudi konec meseca, imam pa vsakic baje slab urin ne vem tocno kaj se dogaja, ona pa tudi ne🤔 no jo moram pa vprasati kdaj bom imela morfologijo, jo komaj cakam in se moj gre zraven😍

(odgovor članu IceLand)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: Julijke 2019
11.2.2019 14:52:20   
Aleksandra91
Ah... moj pregled... ne vem kaj bi rekla ha ha :) dala sem vodo in kri (samo za hemoglobin) oboje je ok, sestra izmerila pritisk, ki je tudi ok.. ginekologinja me je vprasala kako sem, vpisala izvide se od toxo., ker jih je prej pozabila in mi povedala kdaj bova delali morfologijo :) to je to! Ajoj, dobro, da sem sla na nuhalno k Levakovi, da se je res posvetila in smo naso bibo gledali 45min, ker do sedaj se nisem imela orng pregleda....

Se bom pa pohvalila... sva kupila vozicek... rabljenega Bebettota, res lepo ohranjenga, bom pa zdaj vse kar je mozno oprala v stroju, ostalo bo pa moj s kemicnim sesalcem scistil :) ze zaradi boljsega obcutka :) 


Imam pa morfologijo 4.3., upam, da se bo takrat zavzrla in res vse pogledala!!   


(odgovor članu neli01)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: Julijke 2019
11.2.2019 15:29:30   
neli01
Super, sam da je vse uredu❤ ja jaz jo moram tudi vprasati, kdaj bom imela morfologijo? Zdej ne ve kaj se dogaja, ker vsakic, ko dam urin so notri bakterije( levkociti in vse ostalo,...) no jutri bodo poslali se na imunoloske preiskave in na to cakam priblizno teden dni, da izvem. Nimam pa nobenih tezav, nic ne pece nic ne boli, nic. Tako da me prav zanima kaj bodo ugotovili cez 1 teden. Upam, da nic posebneg. Dala mi je ze 2x tablete za v noznico, sam ni spremembe. Kaze na neko vnetje, okuzbo. Grem po brusnicni sok ali caj, pa vsaj 3l vode na dan pa upam, da bodo rezultati kaj boljsi konec meseca😁


(odgovor članu Aleksandra91)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: Julijke 2019
17.2.2019 14:04:54   
Noseckamateja24
Super zadovoljna,  in vse je na klik.   Sestavla sva ga v 5 minutah 😁😁.   Zelo zadovoljna nimam kej pa se ful lepih barv in vzorcu je 😊😊. Ne bo ti žal :)  no vsaj meni ni 

(odgovor članu neli01)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?