|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
7.2.2019 9:46:38   
Speluzla88
Draga sarcika81 niti ne vem kaj naj ti rečem, le da se uspeš čimprej sestavit in da ti mine čimprej ta hudi čas.

Bučka, čestitke!

Teja in eminna za vaju nimam izkušenega nasveta, ker je to moja prva nosečnost. Ampak če si predstavljam, da bi bila sama v podobni situaciji in bi jim predvsem povedala na način, da bi se sin/hči počutil pomemben/o ob vsem tem, da ne bi dobil občutka, da on ni več pomemben, za to bi se trudila tudi po rojstvu. Torej če gre za najstnike, bi jim povedala na nek način, da se oni počutijo odgovorne "odrasle", morda ob kakšni večerji, ne vem... (spet odvisno od otroka, sam najbolje preceniš pomoje za svojega otroka kaj bi na njegovo osebnost pasalo).

Jaz pa čakam na 1. pregled, ki ga imam v ponedeljek. Upam, da bo vse ok.


(odgovor članu eminna)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: Septembrke 2019
7.2.2019 13:13:56   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Teja85

Punce pozdravljene. Evo, tudi jaz zagledala plusek, cakam prvi pregled. Po mojih izracunih je rok 25.09.2019. Eno vprasanje, nasvet. Doma Imam najstnika (13 let). Ne ve se nic o nosecnosti, pravi da bi bil Vesel. Kaksne reakcije lahko pricakujem. Izkusnje mnenja,.... user posted image


Pri nas je bil 12-letnik zelo vesel. Povedala sva pa pred nuhalno, ker smo šli ravno na eno krajše potovanje, pa je zadržal novico zase do nuhalne oz. še dlje, ker so bili potem slabi rezultati. Kako bo pa tokrat, bomo pa videli, zdaj mu zagotovo ne bova povedala pred NS. Trenutno je kar pestra ta njegova puberteta in nismo v najboljših odnosih, tako da bo verjetno tudi novico drugače sprejel. Ampak jaz se, iskreno, s tem ne obremenjujem preveč. Imamo ves čas vzpone in padce, tako da bo to pač še en vzpon ali padec. Je pa to sin od moža iz prvega zakona, zato je malo drugače, kot v "normalnih" družinah.
Ko pa gledam najino malo, si pa mislim pa joj, a ji res rabiva dat konkurenco, ko je pa tako navezana na naju user posted image Najbrž bo vesela, ampak njej pa sploh ne bova povedala, dokler ne bo NS mimo in bodo vedeli tudi v službi, ker z dvoletnikom pač ne moreš skleniti dogovora o neširjenju novic user posted image


Srčika81, žal mi je za še eno grenko izkušnjo. user posted image Jaz sem zdaj v dvomih, da če zdaj ne uspe, če bi res poskušala sploh še enkrat, tako da te razumem, pa nimam takih izkušenj za seboj.

(odgovor članu Teja85)
  Neposredna povezava do sporočila: 252
   RE: Septembrke 2019
7.2.2019 23:57:37   
NajaaM
Sarcika81, hudo in grozno mi je, da se ti je to ponovno zgodilo. Priblizno vem kako je in vem da boli in da si mislis, da imas dovolj in ne mores vec. Upam, da cas cim hitreje zaceli rane in da ti bo tvoja druzina pomagala pri tem ❤️ 

Mozev sin, ki zivi pri nama je trenutno star 17. let. Vedno si je zelel bratca sli sestrice. Ko sem prvic zanosila, je bil star 14, in sva mu kar hitro povedala. Prehitro, saj se je koncalo z odmrtjem ploda. Bil je zelo razocaran. V drugo sva pocakala do nuhalne in ko sem zopet krvavela, je bil zopet razocaran, ker je mislil, da zopet ne bo nic. Ko se je hci rodila je postal super brat pri skoraj 16-ih. Sva mu pa povedala bolj na odrasel nacin, kot da mu zaupava ogromno novico, ki jo vemo samo mi trije in to se mu je zdelo fsila pomembno in pomojem do petega meseca ni povedal nikomur 😉 

(odgovor članu eminna)
Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: Septembrke 2019
9.2.2019 10:06:07   
naty1989
Teja85

Čestitke ob veseli novici in upajmo da se družimo še do konca našega meseca 👏 .

Za nasvete pa težko rečem, ker je to moja prva nosečnost in sem še brez otrok. Zato je še toliko več straha, če bi šlo kaj narobe in še toliko bolj upam, da bo vse ok. 

Drugače pa mislim da je veliko odvisno od starosti prvega otroka. Če je otrok še majhen, npr.tam do 4,5 let drugače dojema te stvari kot kak najstnik. Recimo majhni otroci so bolj skeptični kako bo to sploh izgledalo. Ker zdaj so bili skoz oni na prvem mestu, potem ko pride dojenček pa ne več. In kot bi morali naenkrat odrasti in že pomagati pri tem...pa se malo bojijo. Najbrž potrebujejo samo več časa, da se navadijo na to misel, da ne bo več tako kot je bilo. Pa tudi malo so nekateri ljubosumni. Eni mogoče tudi 1x rečejo, da si želijo, 1x pa spet da ne,haha. So pa ssmo otroci in še sami ne vedo kaj to sploh pomeni. Ampak potem ko se navadijo, bratca / sestrico sprejmejo pa zalaufa. Najstniki so pa drugače, mogoče si eni želijo bratca ali sestrico, eni pa mogoče ne tako. Odvisno od karakterja. Enim se mogoče zdi brezveze, ko so bili zdaj sami zdaj pa bi te nekaj imeli,haha. Ampak so pa bolj razumevajoči, ziher drugače gledajo na to.

Jaz če bi imela tak primer bi normalno cela vesela povedala, malo bi pustila par dni otroku, da to sprejme...potem pa bi že nekako. V vsakem primeru se 1x otrok navadi na to, pač mogoče so začetki šoki in neodobravanja, potem pa vse gre. Samo da so zdravi in srečni 😊 .

(odgovor članu NajaaM)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: Septembrke 2019
9.2.2019 10:11:31   
naty1989
Kako pa kaj ostala družina? Že vejo za veselo novico ali boste še počakale? Joj jaz bi že kar tašči povedala,haha. Ko skoz sprašuje, če že je kaj, pa kaj delama tako dolgo...hja otroci se ne naredijo kar čez noč ne 😋 . Tako da sem še kar tiho in si mislim svoje. In upam da čimprej dočakam to nuhalno, potem pa povem pa bo kako bo. Drugače pa vesta samo moj in moja mami za to. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: Septembrke 2019
9.2.2019 11:02:20   
Anonimen
Pri meni moji domaci ze vedo, pa se nekaj drugih oseb, predvsem zaradi te gripe. Starsa sta me namrec vozila k zdravniku in bila z mano tam, pa sem mogla povedat. Tasca in ostalo sorodstvo pa se ne vedo in bodo izvedeli po nuhalni.


Tiste, ki ste ze drugic, tretjic nosece. Kdaj se vam je zacelo poznat? Meni se zdi, da se ze vidi, sploh popoldne in zvecer, ko je vec hrane. Res pa da sem zelo suha. Moram pogledat slike od prejsnjic, kdaj se je takrat zacelo poznat. No saj, zdaj opazim jaz in moz, drugi se  ne. Sem pa danes 8t noseca. Prebava ni na zalost nic pocasnejsa, imam kontra probleme prakticno ze ves cas nosecnosti, je kar nadlezno.  
Danes mi je spet slabo, pa vceraj tudi, sem ze mislila, da sem se tokrat hitreje resila slabosti, ker je bilo par dni zdaj ok. Skoda. 

(odgovor članu naty1989)
  Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: Septembrke 2019
9.2.2019 13:16:10   
NajaaM
Jaz sem mojim ze povedala, ker itak ne morem biti tiho. Pa stirim prijateljicam. Ostalim ne in vsaj do nuhalne mislim. Imam jo 19.

Noseca sem 10t in se mi ocitno ze pozna, ker mi je ena na plavanju s tamalo rekla, oooo a vi ste pa trije. Tudi v prvo se spomnim, da me je hitro vse tiscalo. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: Septembrke 2019
10.2.2019 9:38:04   
smile_1
Jaz sem povedala ravno obratno kot je običajno... najprej svoji vodji in nato še ostalim (ožja družina, nekaj prijateljev). Glede na to, da smo v službi v dobrih odnosih, je vedela, da se trudiva in da bo enkrat v kratkem času tudi ratalo. Prednost tega je, da sem lahko zdaj nekaj dni na teden delala od doma in počivala, ker sem bila zelo utrujena in bilo mi je neprestano slabo (še zdaj). Po nuhalni, ki jo imam prav tako 19. bom povedala še ostalim. Upam, da bo vse ok, me skrbi. 

(odgovor članu NajaaM)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: Septembrke 2019
10.2.2019 11:49:16   
naty1989
Smile_1

Mhm tudi mene malo skrbi kako bo na nuhalni. Sej se nočem preveč sekirat, probam pač čim manj mislit na to, ampak vseeno je nek črvek ki gloda, kako kaj bo, če bo le vse ok na koncu... ni prijetno ko ne veš kaj se dogaja v telesu.

Kako dolgo pa imaš od 1.pregleda do nuhalne? Jaz imam kr lep čas. Pregled sem imela 15.1, nuhalno pa zdaj 26.2.

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: Septembrke 2019
10.2.2019 17:34:06   
smile_1
Ja, se strinjam s tabo. Jaz imam tudi velik razmak med prvim pregledom in nuhalno, ampak krajši kot je tvoj. Pregled sem imela 23.1., na nuhalno so me naročili 19ga. Glede na izračune bom takrat 11t 3d oziroma po gestaciji 12t. Se mi pa noro vleče, ker ne veš nikoli kaj se notri dogaja. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: Septembrke 2019
11.2.2019 9:50:46   
naty1989
Smile_1


Ja, to je meni tudi malo težko, ko ne vem kaj se notri dogaja. Če bi imela uz doma, bi si ga delala sigurno 2x na teden,haha. Zdaj pa nam drugega ne preostane kot čakat in upat da je še vse ok. Pa da hitro mine do takrat. Pa drugače ti je kaj slabo? meni nič kaj, zelo zelo redko. Me pa še špika po trebuhu, v spodnjem delu, tako da predvidevam da je potem še vse tako kot mora bit :). Bomo videli kaj bo še prinesel ta februar :)

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: Septembrke 2019
11.2.2019 10:59:34   
smile_1
naty1989

Ja, se strinjam glede UZ user posted image . V glavnem, meni je vsaki dan bolj slabo, bruham ne. To vidim kot glavni znak... drugače mi pa tudi trebuh raste, ampak to lahko pripišem tudi povečanem apetitu v zadnjih 2 mesecih user posted image . Maternica me je po 1. pregledu nehala boleti, prej me je pa zelo, mi je ginekologinja rekla, da je to normalno. Verjetno je odvisno od vsake posameznice koliko časa jo boli, je pa to vsekakor znak, da se nekaj dogaja user posted image . Ti imaš tudi rok 4.9. ane? user posted image

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   RE: Septembrke 2019
11.2.2019 13:29:12   
Speluzla88
Zdravo!
Javljam se iz 1. pregleda z veselimi novičkami user posted image Veliki smo 1,5cm, srček bije, vse štima. Predviden rok 23.9. napisala mi je pa 25.9. zaradi porodniške. Smo pa točno v 8t.
Wuhuuuu
Lep dan vam želim

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: Septembrke 2019
11.2.2019 14:03:32   
NajaaM
To cakanje res ubija 🙈 Danes celo noc nisem spala, ker se mi je zdelo, da ze dva dni nimam nobenih znakov. Nobenega spikanja v maternici, dojke ze dlje casa ne bolijo vec, tako da 🤷‍♀️
No, in ker sem prijateljici posodila svoj Angel sound, sem jo prosila, ce mi ga lahko vrne, ker ga ne potrebuje vec. Ampak verjetno je se prezgodaj... 

(odgovor članu Speluzla88)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: Septembrke 2019
11.2.2019 14:12:59   
bučka5
Cestitke spelaluza 😎❤️


Hm jaz sem danes priblizno 8t 6 dni pa nissem uspela zaznat utripa z Angel soundom 😣. Upam da mi uspe kaj kmalu saj bom drugace spet vsa prestrasena. 
Aja mi je pa prejsni teden po spolnih odnosih par dni curljalo najprej tako roza potem temnejse. Tako da upam da je vse ok

(odgovor članu NajaaM)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: Septembrke 2019
11.2.2019 15:09:22   
Speluzla88
Hvala Bučka user posted image

Pomoje se še ne sliši srček tako zgodaj. Ali pač, različne izkušnje sem slišala, samo sigurno, če ga zdej še ne slišiš, ne pomeni, da ga ni. Mislim, da je nekje pisalo, da se sliši po 12. tednu, nekaterim pa uspe prej. Glede izcedkov, pomoje najbolje, da sporočiš ginekologinji. Tko sem si jest rekla, če bo kaj rdečega, bom klicala ginekologinjo.

(odgovor članu bučka5)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: Septembrke 2019
11.2.2019 16:58:21   
naty1989
Speluzla88

Čestitke za vesele novičke! Čim več takih lepih trenutkov. Zdaj se boš že naročila na nuhalno? Jaz sem pa že konec 10 tedna. Ju3 bo 11t ali pa v sredo. Ne vem kako gredo ti izračuni,haha. 

(odgovor članu Speluzla88)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: Septembrke 2019
11.2.2019 19:31:09   
Anonimen
Tudi pri meni na prvem pregledu vse ok danes, skratek ima 1,8 cm, velik tocno toliko kot sem noseca 8t 2d :) ta teden se narocim se na nuhalno, en kup papirjev za v laboratorij sem dobila, pa izvid za toksoplazmozo iz prejsnje nosecnosti moram najt, ga ni v stari materinski, hm.


Mi je pa danes totalno naporen dan, po dveh tednih sem sla v sluzbo, cel dan mi je bilo slabo in zivcna sem bila, potem me je se glavobol zagrabil. Nic ni od mene takole zvecer. Sem pa pojedla dve kosili danes, je treba nadoknadit izgubljene kilograme 🙈 pa se ce jem, mi ni slabo. Trebuh se mi pa vsak dan bolj vidi, kar zoprno takole hitro. 

(odgovor članu naty1989)
  Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: Septembrke 2019
11.2.2019 19:32:38   
Anonimen
Angelsound sem pa jaz zacela pri 13t uporabljat prejsnjic, je bil pa utrip se zelo zelo nizko, proti sramni kosti. Sem imela sposojenega, se se odlocam, ce si ga tokrat kupim. 


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: Septembrke 2019
11.2.2019 19:38:30   
NajaaM
Ja saj, jaz sem ga takrat tudi sele 13. teden. In prav tako sem ga kar nekaj casa iskala, ker si nisem mislila, da je tako zelo nizko. Sem pa vesela, da sem ga imela, ker ni bila enostavna nosecnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: Septembrke 2019
12.2.2019 9:41:12   
Speluzla88
naty1989 hvala user posted image
Na nuhalno sem se že prej prijavila, tako da jo imam 18.3.. Mi je pa ginekologinja rekla, da bi jo komot imela že en teden prej, glede na zgodnjo ovulacijo.
Anonimna čestitke!user posted image

Jaz imam pa še eno vprašanje, k res ne vem komu bi ga zastavila. Ali katera občuti depresivna občutja. Pojavljajo se mi znaki, kot 2x ko sem bila v blagi depresiji, obakrat sem se rešila brez zdravil, z močno voljo. Skrbi me, da se mi ponovno kaže, ni tako hudo ampak vseeno se raje ne bi počutila tako. Nekje sem brala, da je depresija tudi obrambni mehanizem v nosečnosti, ki te pripravi do tega da več počivaš. Upam, da me mine kot pravijo v 2. tromesečju, ko naj bi se ti raven energije zelo dvignila.
Se še katera počuti drugače, kot misli, da bi se mogla?

(odgovor članu NajaaM)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: Septembrke 2019
12.2.2019 12:36:16   
bučka5
Vceraj mi je potem le uspelo najdi ❤️. Sem se pa posteno namucila ampak se je splacalo :).


Hm depresije ne obcutim ravno je pa res da ta nosecnost ni bila nacrtovana in imam doma sele 9mesecnega skratka tako da sem bila kar en cas v nekem soku in sem se sedaj obcasno kdaj. Ampak bomo zgurali tudi to 😉

(odgovor članu Speluzla88)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: Septembrke 2019
12.2.2019 20:04:06   
Rož’ca
Živjoo 😊😊Sem čisto nova na tem forumu. Sem se odločila, da se vam pridružim, saj sem tudi sama v veselem pričakovanju 🥳 To je zame prva nosečnost, ki pa je bil popolnoma nepričakovana, vendar sva se je s partnerjem zelo razveselila!!
Zadnjo M sem imela 1.12., tako, da je bil PDP 7.9., vendar mi je G po prvem pregledu rekel, da je bila verjetno ovulacija že en teden prej.  Na UZ je doličil 9 5/7 in 28,5 mm. Sem fuul navdušen, čeprav še vedno ne moram čist dojeti 😅
Sem pa zaradi narave dela, morala precej hitro povedati sodelavcem in nadrejenim, tako da držim pesti, da bo vse ok! 
Lepo bodite in vsoo srečo ♥️♥️ 

(odgovor članu bučka5)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: Septembrke 2019
13.2.2019 9:27:37   
naty1989
Speluzla88

Hm to za depresijo pa ne vem kaj bi ti svetovala. Ker je nisem nikoli še tako občutila. To najbrž misliš kot depresijo da si recimo več dni če ne že kar celi teden brez volje ne? Oz.si čisto zagrenjena? Kaj pa vem, včasih že pride kak dan ko sem malo slabe volje oz.bolj brez volje. Ampak to hitro mine, ponavadi niti to celi dan ni. Mogoče pa bi ti pomagalo če bi šla na kak sprehod, se s kom podružila, mogoče razmišljala o prihodnosti kako bo ko bo tisti glavni mesec prišel, ali se malo pozabavala...kam šla s fantom, pa bo mogoče minilo. Jaz mislim da če greš na kak izlet da tudi slaba volja hitro popusti. Morda se moraš samo zamotiti s čim. 

Drugače pa res depresije nisem občutila tako v tako hudi obliki. Mogoče sem bila prej ko sem se trudila zanositi bolj tako brez volje že in malo naveličana...potem je pa to minilo in se veselim dogodkov ki sledijo še. 

Tako da upam da se hitro rešiš slabe volje.

(odgovor članu Rož’ca)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: Septembrke 2019
13.2.2019 9:31:31   
naty1989
Rož''ca

Čestitke za že kar lep plodek in vse dobro še naprej 👏👍. Upajmo da se družimo še naprej 😊 . 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?