|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
13.2.2019 10:17:32   
Rož’ca
Hvala za lepe želje in enako tudi ostalim ♥️Ker se pa s tem srečujem prvič, me zanima, ali je morda katera od vas s.p.? Ne vem sicer ali je to vezazano na vse, ali samo na nas.. zanima me glede oddaje vloge za materinski dopust in nadomestilo.. ali je važno, kdaj se to odda? Zasledila sem, da se lahko odda 60 dni pred predvidenim rokom. Vendar ali se potem že šteje povprečje 12-ih mesecev od oddaje vloge ali od začetka materinskega dopusta? :) 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Septembrke 2019
13.2.2019 11:50:07   
Anonimen
Rož'ca čestitke in dobrodošla! user posted image Kako je s porodniško za s.p. ne vem, če si "normalno" zaposlen, se ti upošteva predprejšnji mesec pred nastopom porodniške in nato povšrečje 12 mesecev. Recimo jaz sem prejšnjič oddala septembra par dni pred nastopom porodniške, da se mi je štela še julijska plača in nato še 11 predhodnih.

Špeluzla, jaz sem se v prvi nosečnosti dostikrat počutila zelo osamljeno, tako da nekaj zagotovo prispevajo hormoni. Če imaš pa takšne občutke oz. izkušnje že od kdaj prej, pa je zaradi vseh teh hormonskih spremmeb možno, da se ti občutki spet vračajo. Če ne bo bolje, kar omeni ali svoji zdravnici ali pa G.


(odgovor članu Rož’ca)
  Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Septembrke 2019
13.2.2019 18:13:30   
Anonimen
A ste ostale tudi tako lacne ves cas? Jaz jem po dve kosili oz dva kuhana obroka na dan, vmes bobi palcke in prepecenec, danes sem cisto adijo, ker sem za kosilo samo sendvic in se sploh ne morem najest. 🙈 Prej sem vmes med obroki pojedla veliko cokolade in takih stvari, zdaj mi pa ne pase. Ce ne jem, mi je pa slabo. 


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Septembrke 2019
13.2.2019 18:51:14   
smile_1
Sva na istem :-) ceprav jaz zdej cukra ze kake 3 tedne nisem cisto nic, ker se namenoma izogibam... v zacetku sm pa vsaki dan kej sladkega :-). Tudi jaz jem 2 kuhana obroka na dan, zajtrk in dve malici. Pazim, da je vedno zraven sadje ali zelenjava in da se ravno ne naziram. Kontrolirat je pa tezko, ker kot pravis, najbolj ti je slabo, ko si lacen... :-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Septembrke 2019
13.2.2019 23:52:33   
NajaaM
Tudi jaz sem non stop lacna. Imam vsaj 6 obrokov na dan. Na pregledu sem imela sladkor cez mejo in sedaj si ga merim in je vedno vse v menah normale, tako da mi je vse smupaj malce lari fari.

Mislim, da se steje zadnjih 12 plac od dneva nastopa porodniske, ceprav oddas 60 dni prej. Saj bos prvo porodnisko dobila sele septembra in se to za en teden manj, ce imas rok 7.9. Ce se ti full pozna, si sedaj zacni placevati visje prispevke in se ti bo zaenkrat se kar konkretno poznalo. 

No, ker mi angelsounds ni dal miru, sem sla poslusat srcek, katerega itak nisem nasla. Ko je prisel moz domov, sem mu povedala in je rekel, “o moj bog, a se je ze zacelo” 🙈😉🤷‍♀️ Rekel je, naj se ulezem na posteljo in par sekund in evo, on ga je nasel takoj ❤️ pri 10t4d

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Septembrke 2019
14.2.2019 8:28:00   
naty1989
Tudi jaz bi skoz nekaj jedla,haha. Vedno bolj lačna postajam. Zato imam več manjših obrokov. Oa vmes čim več sadja ali zelenjave. Če mi le znese. Zelo težko se je kontrolirat ja. Jaz raje nimam teh nezdravih zadev doma, kot so čipsi, sladkarije, si oa občasno privoščim, potem pa ne morem nehat jest,haha. Pa sej včasih lahko malo. 

Najaam

Me veseli, da si našla srčka. Jaz še nimam te naprave doma, mogoče si jo kdaj kupim. Ni fajn, ko ne veš kaj se dogaja notri, ko bi se vsaj kaj čutilo ko potipaš pa ni nič kaj. Pa sej upajmo da bomo kmalu kaj začutile 🙏 . 

Veselega valentinčka vsem skupaj in veliko lepih rožic  🌹⚘. 

(odgovor članu NajaaM)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Septembrke 2019
14.2.2019 9:44:37   
Petrca18
Pozdravljene vse nosečke user posted image
Tudi mi pridno rastemo. Naslednji teden imam NS, tako da upam na najboljše user posted image
No jaz sem pa pri hrani ravno obratno, nič mi ne paše user posted image sicer ko začnem jest gre nekak, ampak spravit se jest je pa druga stvar. Ampak se vseeno trudim pojest par obrokov na dan user posted image


Imam pa eno vprašanje. Sem prvič noseča, zato še veliko ne vem. V službi imam možnost, da mi zvišajo plačo do porodniške, da bi imela potem višji prihodek. Ali se to splača, ali je potem problem pri vrtcu?
Mogoče mal čudno vprašanje, ampak če lahko izkoristim zakaj pa ne user posted image

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Septembrke 2019
14.2.2019 10:42:49   
eminna
ejla punce!
hvala še za odgovore za nazaj glede tega kako otrokom povedati za nosečnost.
Hčerka je kar fajn zbolela pa smo use postavili na stranski tir.
Jutri grem končno do laboratorija na odvzem krvi, v ponedeljek na nuhalna. Jo je že katera imela? zanima me kako poteka, ker v prvi nosečnosti nisem šla.

glede hrane pa je pri meni tko.. diši mi najbolj pečena bučka in navaden jogurt. Sem testirala tudi druge stvari npr piščančji curry, špageti z raznimi omakami, čokolada itd ampak potem samo čakam ali bo šli po isti poti nazaj vn.
sem že v štartu močnejše postave tako da me trenutna izguba kg ne skrbi :)

(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Septembrke 2019
14.2.2019 13:41:26   
bučka5
Pri nuhalni ti opravi uz po trebuhu. Pa ti lepo vse pokaze kje je kaj :) in izmiri riziko. Men je kr vsec. Pa vse tri spole so mi na nuhlani ugotovili pravilno :)
Za jest pa je res obup. Meni tudi skoz slabo dela tako da moram skoz nekaj jest in posledicno bom spet pridobila par kg viska. A ce ne jem 2 uri je ze kriza in nora slabost 😜

(odgovor članu eminna)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Septembrke 2019
14.2.2019 14:07:51   
Anonimen
Petrca18 odvisno kake dohodke imata. Če si nekje na sredini enega tega razreda, je potem fino, da ti dvignejo plačo, če si pa na meji, recimo med 6. in 7., je pa razlika ogromna za vrtec. V 6. razredu ti namreč upoštevajo v LJ stanovnajski kredit, če ga imaš, in potem padeš razred nižje, v 7. razredu pa kredita ne upoštevajo več. Tako da preračunaj tvoje + partnerjeve dohodke na mesec na družinskega člana (deljeno s tri) in boš videla, a je to ok zaradi vrtca ali ne oz. koliko več bi potencialno plačevala, če padeš v višji razred in koliko bi bil prihodek do porodniške višji. Kako sicer to računajo, je cela znanost, meni so najprej šteli porodniško x 12, potem sem šla tako nazaj v službo in sem imela precej višjo plačo kot porodniško, pa so mi takoj dvignili ceno vrtca + poračun. Je bil pa pri meni problem, ker se mi je pol leta pred porodniško plača precej dvignila, zato je bila porodniška toliko nižja od plače, ker se je štelo pol-pol.

Mene za kile ne skrbi, ker jih imam trenutno premalo, ker sem med gripo shujšala še za dve kili, pa že pred tem dva meseca prej za eno, tako da kar naj pridejo nazaj, da bom lažje zdržala vse nove napore. user posted image

Meni bolj malo stvari od sadja paše, pa občutljivo prebavo imam, pa ga potem ne morem v velikih količinah, enako je z zelenjavo. Danes sem se oborožila za v službo - preprečenec, jagode, grozdje, paradižnik, prestice user posted image pa na kosilo sem šla, precej odtehta. Prejšnjič mi pa ni pasalo kaj dost jest, pa se prve tri mesece nisem nič zredila.

(odgovor članu bučka5)
  Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Septembrke 2019
15.2.2019 8:00:45   
naty1989
Meni pa ni skoraj nič slabo, mislim tako da bi mi šlo na bruhanje. Bolj se mi zazdi kdaj pa kdaj, da se mi vse zmeša v želodcu. Se pa malo slabše počutim, skoz bolj utrujena.

Jaz najbolj opažam, da sem skoz napihnjena kot žaba,haha. Kot bi imela balon ali neko kepo v trebuhu. Ima še katera takšne občutke? 

Emina

A v ponedeljek že imaš nuhalno? No potem pa sporoči kako je šlo. Upajmo da bo vse kot mora biti 👍. Jaz mam pa šele 26.2.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Septembrke 2019
15.2.2019 9:33:11   
Petrca18
Naty, tudi jaz se pocutim kot zaba oz.kakor si napisala kot da bi imela v sebi balon, tak cuden obcutek je 😑😏


Emina, srecno v ponedeljek, porocaj 😊

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Septembrke 2019
15.2.2019 9:34:44   
Petrca18
Aja, anonimna hvala za odgovor. Si sedaj bolj predstavljam kako in kaj 😊


(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   RE: Septembrke 2019
17.2.2019 11:02:09   
naty1989
Petrca18

Haha, malo čudna primerjava, ampak tako nekako je, to z žabo mislim 😋 .

In kako ste drugače punce? Kaj novega? Je kateri fejst slabo ali sploh ne? Kaj pa trebuščki se že kaj vidijo? Jaz še nimam nekega občutka, da sem res noseča,haha.

(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Septembrke 2019
17.2.2019 12:51:38   
smile_1
Jaz imam malo napihnjen trebuh, pozna se pa še ne. Kak dan se zbudim z občutkom, da sem noseča, kak dan pa kot da ni nic :-))). Nestrpno čakam nuhalno v torek 🙏 slabo mi je pa neprestano... je prav nelagodno :/

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Septembrke 2019
17.2.2019 14:31:30   
NajaaM
Meni je se slabo, ampak se umirja. Trebuh je ze kar viden. Se mi zdi, sa je tak, kot v prvi nosecnosti pri petih mesecih 🤷‍♀️
Rudi jaz nestrpno cakam torek, ko imam zjutraj pregled ob 14h pa se nuhalno

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Septembrke 2019
17.2.2019 15:19:11   
Petrca18
No jaz sem pa trenutno zelo slabo, imam nekaksno virozo, z vrocino do 39. Tako da nestrpno cakam cetrtek nuhalno in upam, da je vse ok, sem kar posteno v skrbeh 😔


Tako da trenutno nimam nubenih obcutkov da sem noseca, prej pa tudi odvisno od dneva. Vecinoma so bile zjutraj male slabosti. Trebuh pa tudi ni nic viden, sploh sedaj ko komaj kaj vase spravim.
Srecno obema v torek ❤

(odgovor članu NajaaM)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Septembrke 2019
17.2.2019 23:28:27   
NajaaM
Hvala in seveda enako v cetrtek. Predvsem pa, da se hitro pozdravis 💗

(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Septembrke 2019
18.2.2019 6:47:47   
DaKaNi
Pozdravcek mamice. Dolgo vam nisem pisala pa se vam danes javim. 

Takole je.  V sredo sem bila na gineokolgiji kjer sem popisala vse papirje za splav s tabletko. Povedali so mi da nosecnost izredno napreduje saj je GV v 5 dneh teadla za 10 mm. Vendar se kar prazna in razpacane oblike. Tako da bo tako najlazje in najhitreje da prekinemo. V soboto dopoldam sem vzela tabletko Myfegine, in to je bilo tudi vse za v soboto. Vceraj pa so se zaceli grozni krci in noro mocne krvavitve. Zvecer med tusiranjem pa je iz mene stekla cela strjena gmota krvi ,za ketero mislim da se je ze vse izlocilo iz mene. Pa vendar se zdaj odpravljam v bolnico saj bi morala biti danes in jutri tam zaradi 2.dela splava pri katerem bi naj vstavili se vaginalno da se scisti. No mogoce pa ne bom rabla pa je telo ze samo presenetlo. Bomo videli. Drage moje zelim vam brezskrbno in brez tezav nosecnost ,da cimprej docakate ta september 😊 jaz pa upam da bom tudi sama se zagledala moj zakladek na ultrazvoku se pred septembrom, da ne trajalo spet celo leto do novega pluska. 
Lep dan vsem! Cao🖤

(odgovor članu NajaaM)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Septembrke 2019
18.2.2019 9:21:12   
Anonimen
Petrca, obvezno zbijaj vrocino z lekadolom, ko pride nad 38, 39 ni ok v nosečnosti. 5 jih lahko pojes v 24 urah, kombiniraj se s tuširanjem.


Meni je slabo cele dneve, najbolj zjutraj in zvecer, trebuh se pa tudi vidi, sploh popoldne in zvecer, ko se bolj najem. Tako da oprijetih stvari za v sluzbo ne nosim vec. Ni zdaj ful ocitno, ampak se pa lahko prehitro opazi. Sem pa dobila nazaj en kg na sreco, ker sem med gripo se za 2 shujsala. Saj gledr na kolicine hrane, ki jih pojem, ni cudnega, ampak ce ne jem res veliko, mi je ful slabo in cisto svoh sem. 
Nuhalno imam pa na dan zena. 😊 

(odgovor članu Petrca18)
  Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Septembrke 2019
18.2.2019 11:51:26   
Pikapolona33
Ooo dakani  drzi se. Vem kako se pocutis. Zelim ti da cimprej zagledas plusek in da bo vse ok. Posiljam ti en objem❤️.
Petra pazi na zvisanje vrocine. Jaz sem jo imela malo cez 38 in je ginekologinja zagnala halo...
Meni je slabo zjutraj in zvecer z tem da zjutraj bruham, zvecer pa slabo za pop...... sem pa komaj dobila bolnisko od zdravnika, ker mi in verjel, da mi je slabo. Mi je celo rekel gospa nosecnost ni bolezen. In ko sem mu rekla da bom tezko opravljala delo v sluzbi (dvigovanje tezkih bremen +delo z hrano,...)me je samo pogledal in rekel,da tako se pa ne gremo. Mam super zdravnika ane!? 
V cetrtek imam nuhalno in komaj cakam, ker imam jar en cuden obcutek da ni vse v redu.Punce uzivajte v soncku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Septembrke 2019
18.2.2019 13:00:28   
Petrca18
Hvala vsem user posted image
Sedaj sem brez vročine, ostaja še samo grozen prehlad. Sem zbijala vročino z Lekadolom ampak v soboto ni hotel zagrabit user posted image smo poskušali tudi vse ostalo.
Tako da res komaj čakam četrtek, da vem na čem sem user posted image

Pikapolona33 srečno tudi tebi v četrtek in držim pesti da je vse vredu. Glede zdravnika pa ne bi komentirala, groza user posted image
Verjamem, da verjetno kakšna ženska pretirava, sam saj vedo da je veliko takšnih, ki imajo dejansko hude težave s slabostim.

Dakani, tudi jaz upam, da kmalu zagledaš plusek, še vedno pa lahko v to skupino poročaš, če bo kaj novega. Upam da se čim prej oglasiš.


(odgovor članu Pikapolona33)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Septembrke 2019
18.2.2019 13:07:14   
naty1989
Vso srečo vsem, ki imate nuhalne ta teden :). Naj se vse tako konča kot se mora, to je seveda da je vse ok in super :).


Ve se sprašuejte zakaj vam je tako slabo, jaz pa se sprašujem zakaj mi ni,haha. Po eni strani, pa tudi če ni fajn, da so slabosti, vsaj so, pa bojo kmalu minele, kot pa da jih ni. Tako da tudi jaz ne vem če sem res tista srečnica, ali pa je kaj drugega. Ne vem prav zaradi teh slabosti mi je čudno, kot da res ne bi bili vse ok. Ma raje ne razmišljam kaj me čaka, včasih si zaželim, samo da bi že 1x minila ta nuhalna, pa kako je je, samo da se rešim. Ker drugače samo premlevam in premlevam kaj je za vraga,haha.


Je še katera mogoče, ki ji skoraj nič ni slabo in lahko poje vse? da vsaj ne bom edina,haha. Čudno se že počutim res.


Dakani


Žal mi je za to, kar se ti dogaja :(. Škoda res, da se zadeva ni začela razvijat v pravo smer. Upam da si se že kaj potolažila, potem pa novim zmaham naproti, pa da res ne boš rabla čakati eno leto spet na plus. Jaz ti želim da bi bilo veliko veliko prej :). Vso srečo.


Pikapolona33


Vem kako je, ko je vedno prisoten tak občutek, samo dokler ne vidiš tam na ekranu in dokler ti zdsravnik ne reče da je vse ok, res ne vrjameš da je vse ok, pa še potem je strah, čeprav dosti manj. Ampak tako je, malo še pa bomo vse videle naše male zakladeke, joj jaz bi kr dneve preskočila do takrat, po eni strani,haha. Jaz pa nimam glih takega občutka, da bi bilo kaj narobe, samo strah je pa kr prisoten, vedno bolj. Držim pesti, da bo tudi pri tebi vse ok in da bojo črne misli šle hitro stran :)

(odgovor članu Pikapolona33)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Septembrke 2019
18.2.2019 16:11:27   
Sonaja
Živjo punce. Imam eno vprašanje. Je katera dala kri za DHT med 9 in 10 tednom. Brala sem da je to najbolj optimalno... nisem pa prepričana da so vrednosti ok. Veliko sem že poguglala ampak najdem precej različne stvari. Vem da brez NS nima nobene teže ampak vseeno. Zdi se mi da vrednosti niso najboljše ker je prosti beta HCG malo visok. Nekje v 12 tednu naj bi bil do 100. Je delala katera prej mogoče alo ste vse na dan NS dale kri?
Čim manj skrbi vsem in veliko sonca. Sonja

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Septembrke 2019
18.2.2019 19:00:54   
eminna
živjo punce!
jaz lihkar z nuhalne in hvala bogu je vse OK.
Dojenček je velik ze 5,2cm, nuhalna je bila 1:3868 tko da sm vesela :D
Zdravnik pa mi je prej vse razložil in vse pokazal, odgovoril na vse in še več.

Sem pa zdaj tri dni nekje staknila neko manjšo virozico in prvi dan sem imela 38.5 vročine in bruhala,
včeraj samo 37.7 in enako bruhala.. danes pa še čakam kaj bo ker do sedaj nisem jedla nič - nism hotela reskirat da mi bo slabo na pregledu.

(odgovor članu Sonaja)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?