|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
7.3.2019 22:39:59   
Anonimen
Mene (se) ne pece zgaga, imam pa pol dneva zanic okus, sploh zvecer in ce mi je slabo, mi je zvecer. Imam pa ves cas precej izcedka, naceloma se ni vnetje (prejsnjic sem imela skoz tezave), tako da mi je to kar motece. Se sploh, ker se se nisem otresla strahu, da ni kak "napacen" izcedek.


Pester dan je bil danes, jutri pa nuhalna. Potem pa pocasi ne bom vec rabila anonimna stiskat :)) 

(odgovor članu smile_1)
  Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: Septembrke 2019
8.3.2019 10:30:14   
naty1989
Petrca18

Jaz tudi ne jemljem nobenih tablet, sploh ne zdaj. Za kislino ko me žge pa pijem donat. Pa mi kr pomaga. Je pa tudi priporočljiv, lahko ga do pol litra na dan spiješ. Ker vsebuje magnezij, ki ga zelo potrebujemo. Res je, da ga komaj pijem, ampak se da potrpet. Glede na to, da pomaga se vse da,haha.

Anonimen

Vso srečo na nuhalni danes, vse bo tako kot mora bit, torej super 👏👌 . 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: Septembrke 2019
8.3.2019 15:39:18   
Anonimen
A ne piše na donatu, da ga lahko 2,5dl na dan?

Jaz lahko pijem samo mrzlega, ampak kasneje v nosečnosti, zdaj mi je se ogaben. 
Nuhalna je bila ok, 1,8 mm, dojencek za 4 dni vecji po UZ kot po M, kar je se znotraj odsotpanj meritev z UZ, vse v redu, drugih testov pa ne bom delala. 😊 Tveganje za ds 1:2300, za 13 in 18 pa se manjse. Sem bila pa kar malo jezna, cakala sva skoraj 50 min v Dravljah. Itak sem bila zivcna za umret, zaradi prejsnje slabe ns, zaradi krvavitev in gripe itd, potem pa se cakanje, dvakrat sem mogla lulat vmes. 

(odgovor članu naty1989)
  Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: Septembrke 2019
9.3.2019 15:53:28   
srečka_1
Bučka5 kot bi brala od sebeuser posted image
Tudi jaz si merim krvni tlak, ker je bil povišan, doma ga imam sicer normalno, včasih malo poskoči, prav tako sem že prijavljena v diabetološko
ambulanto, saj so mi ugotovili malo povišan sladkor. Imam pa tudi izcedke. Ravno par dni nazaj sem imela, klicala in je rekel, naj ne imam spolnih odnosov in nobenih športnih aktivnosti.
Par dni je bilo ok, danes pa spet. Vendar le ko grem na stranišče-najprej je bila sveža kri, potem spet bolj rjavo. Je pa tisti čas, ko naj bi imela menstruacijo.
Itak, ko zagledaš karkoli takega, si potem zaskrbljen, se ustrašiš in si slabe volje. Upam, da bo vse ok.

Anonimna
Super za nuhalno!user posted image Ti si imela podobne krvavitve? Saj vem, da načeloma, se ne da nič narediti. Pač,samo čakaš lahko.
Čez 14 dni imam nuhalno-dolga bo še do takrat. Upam, da s čim manj izcedkov.

Petrca18, Naty1989
Meni je ginekolog rekel, ko sem vprašala, če lahko jem rupurut, je rekel, da ne, da raje ranital-če moram.

Glede spolnih odnosov pa...tudi naši fantje/možje bodo potrpeli in zdržaliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: Septembrke 2019
10.3.2019 7:44:34   
bučka5
Srecka ja tud men pridejo tu pa tam ti izcedki. Ampak seksava pa vseen ker jaz bi tud 3x na dan 🤣.

Kolk si pa imela sladkorja? Sama sem imela 5,4 kar se mi ne zdi ekstra visoko no ma dobr bomo sli na pregled naslednji teden. Jutr pa koncno nuhalna 👍
Punce llepo nedeljo pa se jutri oglasim po nuhalni 😉

(odgovor članu srečka_1)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: Septembrke 2019
10.3.2019 9:05:09   
Anonimen
Srečka_1, ja, jaz sem imela pri 5t in malonored 6t rjav izcedek in svezo kri v izcedku, krce in ze koscke kot pri M, od takrat naprej pa na sreco nic vec, ampak itak sem panicno gledala vsakic, ko sem sla na wc. Zdaj mogoce ze malo manj. So pa rekli, da je bila ocitno se stara kri v MV, ker nikjer ni bilo videt krvavitev. Drzim pesti, da tudi pri vama z Bucko niso skodljivi in da se cim prej koncajo! 


(odgovor članu bučka5)
  Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: Septembrke 2019
10.3.2019 13:26:34   
srečka_1
bučka5
V prvo sem imela 5.9 sladkorja, res je, da sem pred tem pojedla ogromnoo čokolina in popila cedevite, ker mi je pasalouser posted image
Potem sem malo omejila, pa je bilo še vedno 5.2. Tudi meni se ne zdi to nekaj pretirano, ampak sem prijavljena v diabeteološko, najprej na posvet o prehrani, teden kasneje pri zdravnici, vmes pa moram še enkrat dati kri. Mogoče se pa že kaj izboljšauser posted image če ne bomo pa malo na dieti. No, vsaj vemo zakaj se trudimouser posted image user posted image
Veliko sreče jutri na nuhalni. Saj bo vse okuser posted image

Anonimna
Aha, jaz sem imela izcedke pred prvim pregledom, nato mi je na pregledu rekel, da je vse ok, da je vrat zaprt in ni krvavitev. Potem je bil mir do sedaj, sedaj sem nekje v 10-11 tednu, pa sem imela par dni nazaj izcedek in svežo kri, potem par dni nič in spet včeraj malo sveže krvi in sedaj na vsake toliko časa samo rjav izcedek. Je pa po navadi samo, ko grem na stranišče. Mi je uganka. Res je, da sem imela že vedno neke vmesne izcedke in krvavitve tudi med menstruacijami. Očitno imam tudi sedaj težave s tem. Ja res, kot praviš. Nisi sproščen. Vsakič panično gledam, ali bo kaj ali ne. Ni fajn. user posted image Sem pa par dni nazaj klicala ginekologa in pravi, da naj počivam, nič pretiravati s športom in nič spolnih odnosov. In čakati do nuhalne.
Hvala, upam, da bo vse ok in da čim prej minejouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: Septembrke 2019
13.3.2019 7:35:04   
bučka5
Zdravo. V ponedeljek sem imela nuhalno in naj bi bilo vse ok 😉. Vsi srecni itak


Pocutje se izboljsuje 
Aja a je ze kaksna fb skupinica nastala? Sedaj po nuhalni se lahko pridruzim 😊

(odgovor članu srečka_1)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: Septembrke 2019
13.3.2019 12:42:46   
Metuljcek1234
Hojla punce 😊

Mi smo tut okej, danes teden imamo amniocintezo pri Natasi Tul Mandic.. Sem se odlocila da grem glede na izkušnje, ki jih ima h njej. Mal sm sla gledat forume pa clanke brat. 
Glede slabosti.. Se kar bruham pa se v lekarni dobijo ingverjeve tabletke za slabost, pa danes so mi se predlagal be kompleks pa magnezi, probam se s tem. Ze vec ne vem s cim naj si pomagam 🤣A ma kera kasen predlog 😅 najhujs je k mij slabo rata med voznjo na pregled. Slucajn sm mogla sama it, ni hujzga da nimas kje ustavt in se pac pobruhas. 

(odgovor članu bučka5)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: Septembrke 2019
13.3.2019 13:38:15   
smile_1
Metuljcek1234 - poleg teh ingverjevih tablet zelo pomaga tudi kokakola. Seveda, zaradi sladkorja, ne v prevelikih količinah, ampak da ublaži slabost.
user posted image . Držim pesti za amnio, poročaj kako bo!
Mi smo pa danes iz drugega pregleda, mali raste s svetlobno hitrostjo, vse zgleda BP. Zredila sem se pa kar pošteno, cca 3,3kg od začetne teže decembra pa sem danes šele dopolnila 15 tednov user posted image ... Od prvega pregleda do danes je bilo 2,5kg razlike, moja ginekologinja je rekla, da dokler ni več kot 4 na mesec, je v mejah normale. Bomo videli kako bo naprej. Jem normalno in apetit imam tudi normalen, zato me še toliko bolj skrbi kaj bo, ko bom res postala požrešna user posted image ...
Kako ste pa ve s kg in počutjem? Lep dan vsem!

(odgovor članu Metuljcek1234)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: Septembrke 2019
13.3.2019 14:31:30   
Borboletta8
Metuljček1234 Držim pesti da bo na amnio vse ok.
Smile_1 kdaj pa si bila v H&M na Rudniku? Jaz sem bila v začetku februarja in niso imeli še nič oblekc/tunik...

Drugače pa mi je še precej slabo, bruham skoraj vsak dan ampak ponavadi 1-2x (hvala bogu), tako da se je tudi izguba kg umirila (vse skupaj sem shujšala 7kg od prvega pregleda pri 6t). Pregled sem imela v petek na 13t6d in smo bili veliki 7,6sm :D
Vse ostalo je super imam pa težave z glivičnim vnetjem-je imela oz ima še katera to? Pred nosečnostjo nikoli nisem imela težav tam spodaj zdej pa mam tak belo rumen izcedek :(

PS: ima še katera rok 6.9.? Da ne bom ravno sama "žurala" v porodnišnici Lj ;)

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: Septembrke 2019
13.3.2019 15:21:23   
Pikapolona33
Barboleta jaz imam 6.9 pdp, ampak bom imela CR tako da bom prej  rodila. Naj te potolažim da tudi jaz se vedno bruham:) 2x do3x dopoldne, popoldne oz. proti večeru pa je bolje. Meni ingverjevi tableti niso nič pomagali. Najbolj mi pomaga voda z limono. Drugače pa Coca cola zelo pomaga, samo jaz je vidit ne morem, ker sem jo že v prejšnjih nosecnostih popila litre. Sem pa tako močno bruhala, da par dni nisem spravila vaše skoraj nič oziroma kar je slo notri je slo tudi hitro ven. Posledično shujšala 12kg. Drugega kakor počitek, vodo z limono, coca colo in svež zrak ti ne morem svetovati. Bo treba kar čez dati vse te slabosti. Boga da moraš sama vozit z avtom:(, mene moj ne pusti, pa tudi popolnoma brez moči sem. Mene pelje tašča, hvala bogu.
Če bo katera kje videla kake lepe nosecniske tunike in majcke, pa da so poceni se priporočam za info.

(odgovor članu Borboletta8)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: Septembrke 2019
13.3.2019 17:42:49   
srečka_1
Bučka5 super za nuhalnouser posted image user posted image Jaz jo imam lez en teden in komaj čakam.
Sta videla spol?user posted image

Jaz bruham ne, mi je pa še vedno malo slabo na trenutke in zgaga dela, vendar se je stanje že izboljšalo.
Doma od prvega pregleda nisem še stopila na tehtnico, me kar malo skrbi drug teden, ko bom, da me ne bo kap user posted image

Borboletta8
Težav z glivičnim vnetjem zaenkrat nimam. Sem pa pred nosečnostjo imela pogosto težave s tem in sem tudi sedaj pričakovala kaj v tej smeri. No pa je vse drugo-sladkor, krvni tlak, voda pa je bila ok user posted image Se pa zelo trudim, občasno kar malo matram, da res popijem veliko tekočine.
Mi je pa ena svetovala, ki je imela podobno pred nosečnostjo vnetja, da je vso nosečnost preventivno pila(2x, 3x na dan) ČAJ ZA SEČILA ZA NOSEČINCE od Gorenjske Lekarne, pila probiotične jogurte in da ji je pomagalo. Poskusi.

Metuljček1234 vso srečo na amnio-držimo pesti.

(odgovor članu Pikapolona33)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: Septembrke 2019
13.3.2019 18:23:30   
Metuljcek1234
Hvala punce za spodbudne besede sporocim kako bo 😊 
Gede GLIVICZa glivice pomaga intimno milo od niveje k ma probiotik not. Dost intimnih mil ga ma. Men ta odgovarja pa probiotiki v kapsulah, al pa naravni jogurti jes. Pa jest jih zmer dobim ce nimam bombaznga spodnga perila, pa rade majo vlazno okolje, tko daj fino ce si hlacke veckrat ces dan zamenjas pa mal sladkorju izognes. Men je to pomagal. 😊Zdej skos nosecnost ne vem ce lahko ampak prej sm si sla u lekarno kupt canesten kapsulo. Ni na recept. Dobis v pakiranju kapsulo ki si jo zvecer ustavs pa kremo, da se ksn tedn se mazs. Paj koj bols. To hitr dobis, ce ti odpornost pade. Nazadne k sm jih mela je blo pred nosecnostjo pa se moj jih je pol fasu. Tko da sva se pac za 7 dni mal odrekla seksu pa se mazala. Da neb prenasala en na druzga. 😅
GLEDE TUNIKUcasih ma LIdl nosecniska oblacila, tko da upam da bojo kmalu kej mel 😁 kjerkol drugje gledam pa ni nic fletnga.. Razn ksn kik k ma ogromne stevilke, ni sicr nosecniski program, samo usaj najdes da ti ni tesno. Tko da se tudi jaz priporocam, ce katera najde kasno lustno trgovinco za nas 😁

(odgovor članu srečka_1)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: Septembrke 2019
13.3.2019 22:19:35   
Ribica **
It is I, anonimna user posted image No, zdaj ne rabim biti več. Tri dni tišine na forumu, zdaj pa toliko za prebrat in pokomentirat!

Fb - jaz tam ne klepetam v skupinah, tako da bom ostala kar tu. Z oktobrkami izpred treh let smo še vedno aktivne na RR :)

Metuljček1234 glede slabosti - jaz sem imela antimetil, takrat pri gripi sem ga jemala, zdaj če je bil res efekt ali je bil bolj placebo, pa tudi ne vem, se mi zdi, da je pomagalo. :) Coca cola mi je eno obdobje v tem času enako povzročala slabost, slabo mi ni bilo edino, če sem se res ful najedla. Kar pa vedno ni bilo mogoče, ker mi je pasal le določen nabor hrane. Vmes sem jedla bobi palčke, pa prestice, pa prepečenec, bolj suho in slano hrano. Pa po malo …
Pri amnio tudi obstaja hitri test, verjetno je cena podobna kot pri biopsiji - 230 €. Dobiš prve rezultate v roku enega tedna po telefonu (ali ima DS, trisomijo 18 ali 21, pa spol, če želiš vedet).

Smile, sem se šla prav tehtat, od štarta nosečnosti do sedaj je slaba kila več, sem pa vmes med gripo dve shujšala, tako da sem šla malo več gor (v enem mesecu slabi dve kg), ampak sem načrtno več jedla in tudi zdaj se ne omejujem pri ničemer, ravno večerjam že drugi kos kruha z maslom :)

Borboletta, jaz sem imela v prvi nosečnosti vnetje na vnetje, mešalo se mi je že, še na morju sem šla k zdravniku, ker je bila srbečica nevzdržna, pa še ranice so se mi naredile od canestena in vsega, tako je bilo že vse vneto, pa me je panika zagrabila. Mir je bil šele po treh vaginaletah canestena, ki so mi jih predpisali pri 6,5 m nosečnosti, pa da sem bila doma več brez spodnjih hlačk, vsaj ponoči. Zdaj imam pa že ves čas ful izcedka, včasih res ogromno, včasih malo manj, ampak srbi pa ne, tako da upam, da ni vnetje.
Te vaginalete lahko kupiš tudi brez recepta, so pa od prvega tromeseja naprej, prvih 12 t jih odsvetujejo.

Aja, še H&M na Rudniku - sem bila včeraj, kupila hlače in eno majico, drugega mi nič ni bilo všeč, prečesala sem cel internet in obupala, vse mi je grozno. Moram v omari poiskat majice od prejšnjič, ker so mi ene moje navadne že malo kratke in ne prekrijejo čisto tega nosečniškega dela na hlačah. Ene par oblekc je v H&Mu zdaj, pa nekaj je znižano na spletu. Next ima hlače sicer cenejše kot H&M, če bo katera naročala. Lidl je imel pa januarja nosečniške stvari, tako da najbrž ne bo imel še kaj kmalu. Jaz sem si vzela eno majico in pajkice, ampak imam vse še zapakirano v omari user posted image
Upam, da mi ne bo ful preveliko.

(odgovor članu Metuljcek1234)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: Septembrke 2019
14.3.2019 8:14:20   
Speluzla88
bučka5 čestitke!!!user posted image user posted image Sama imam nuhalno v ponedeljek sva že kr nestrpna user posted image

Borboletta8 tudi sama imam težave, pri prvem pregledu mi je ginekologinja predpisala neke vaginalne svečke, ki zelo pomagajo, samo se mi je zgleda vrnilo imam že 2 dneva povečan izcedek, srbi me hvala bogu ne. Danes sem si vstavila GynOphilus (kapsule, ki jih dobiš brez recepta) in mislim, da za blažje oblike, če uporabljaš zjutraj in zvečer pomagajo. Bom vidla, upam, da bo, če ne pa me čaka klic k ginekologinji.

Srečno vsem, ki vas čakajo pregledi.
Mene pa zanima v katerem tednu imate 2.pregled pri svoji ginekologinji, prejšnjič mi ni dala nobenega datuma, pa da vem kdaj jo poklicat, da se naročim?

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: Septembrke 2019
14.3.2019 8:34:58   
Mal_
Pozdravljene.

Vceraj smo imeli nuhalno in je vse bp. Otrok je len, ni se nic kaj dosti premetaval.. Pr prvi smo imeli hude akrobacije, ta pa izgleda spi hehe.  Za spol nisem vprasala, ker je v prvo falil pa je itak pol 50/50, lahko trofi lahko ne, tk da cakam morfologijo😊Kar se ponavljajocih vnetij tice.. Priporocam vam Canescare intimno milo ki se ga kupi v lekarni. Najprej pozdravite trenutno vnetje, potem pa naprej umivajte s tem. Jaz sem imela res grozne probleme s tem, ampak milo mi je res pomagalo in so ss tudi vnetja ustavila. Sem pa danes prvic bruhala tudi jaz, pa sem v 13Tednu😂.. Tako da zame se slabosti zgleda se ne bodo ustavile.. 

(odgovor članu Speluzla88)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: Septembrke 2019
14.3.2019 9:16:54   
Ribica **
Mal, kaka pa je bila napoved na NS prejsnjic za spol? To mi jr vsec, da se zmotijo, hihi.


Jaz sem bila na prvem pregledu pri 8t, naslednjega imam cez 6t od takrat, torej pri 14t. 

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: Septembrke 2019
14.3.2019 9:48:20   
Sparkles7
Hej punce, se spet oglasim še jaz. Za en pomemben izpit se še učim, naslednji teden, pa malo sem še čakala na nuhalno, da bo vse ok, potem pa bom malo bolj aktivna tu gor :)
Včeraj smo imeli nuhalno, je vse ok, oba naša mala sončka pridno rasteta in sta zdrava (Ja, jaz sem tista z dvojčki, če katera ni spremljala ;)). Včeraj sem bila 12 w in 2 d in sta velika okrog 53 mm. Rezultat nuhalne pa je bil 1:2660, kar je baje super. Prej sva malo razmišljala tudi o Nifty testu, a mislim da se sedaj ne bova odločila. Ga je šla katera delat? Za spol pa tudi midva nisva vprašala, sama zdravnica pa tudi ni nič omenjala... Prejšnjič so na nuhalni napovedali punčko, sem trebušček že nagovarjala v ženskem spolu, na morfologiji pa se je spremenil v fantka :)

Drugače kar se dvojčkov tiče imam baje vse optimalno, tudi glede na karakteristike prejšnje nosečnosti in poroda mi kaže dobro. Pri dvojčkih je največja skrb prezgodnji porod, tako da imam le en večji minus - to, da sem majhna, in je možnost za prezgodnji porod zaradi tega še večja. Tako da morje letos za nas odpade :( Edino mogoče v juniju, če bo moj imel čas.

Jaz sem imela prvi pregled že pri 6.tednih, potem pri 8., 12., naslednjega pa imam spet v razmiku enega meseca.

Jaz na srečo s slabostmi nimam več težav, edino če ratam na hitro lačna mi je potem še hitro slabo zraven in moram hitro kaj pojesti.

Trenutno še lahko nosim svoja oblačila, nekaj nosečniških imam od prejšnjič (kavbojke, ene lepše črne hlače), za potem pa računam da bom nekaj našla med običajnimi, ker imam za poleti itak rada kakšne širše majčke in tunike. Sem pa zadnjič že kupila rabljeno preko FB-ja: ene 3/4 pajkice, majčko in oblekico, da bo nekaj za poleti. Od prejšnjič pa imam vse od H&M.

Je še katera z dvojčki tu gor?

Srečno želim še vsem, ki vas čakajo še kakšni tile testi! Potem na naslednjem, pri morfologiji, pa bomo že bolj sproščeno in navdušeno opazovale naše male pikice :)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: Septembrke 2019
14.3.2019 11:57:22   
naty1989
Pozdravljene punce!


Da se še jaz malo javim, kako je kaj. V glavnem ni nič posebnega. Vse teče kot mora in to je super, kar naj traja in traja takšno stanje. Slabosti ni več, no pred parimi dnevi mi je bilo malo slabo, ampak bruhala pa nisem nikoli. Zgaga me je nehala pečt, se poskušam takšnim bolj kislim stvarem izognit, pa tudi sladkorju se poskušam izognit, če se le da :). Naslednji teden pa imam spet pregled pri G. Tako da trenutno še imam kar nekaj časa do morfologije, no ena je rekla da upa da se zmotijo na nuhalni, jaz pa upam da se ne,haha. In da bo na morfologiji ostal enak spol, če se le da. Če pa ne pa bo tudi super, samo da bo zdravo. Aja ena je spraševala kako imamo preglede pri G. Jaz sem imela 1. pregled že v 7 tednu in ultrazvok, potem pa pregled vsake 3 tedne, enako se nadaljuje zdaj, ultrazvok pa sem imela komaj sedaj v 12 tednu in 6 dni, skoraj 13. Zdaj sem v 15. tednu in še bom morala najbrž čakati na morfologijo tja do 20,22 tedna najbrž. Ja na nifty nisem šla, ker sem na nuhalni imela dobre rezultate in sam G je rekel da ni potrebno. Vem da so odstopanja, ampak kje jih pa ni, vedno bo nek kaj pa če...samo ne razmišljam o tem in mu bom zaupala.


Glede glivic pa vem da so zelo zahrbtna zadeva, ki se je ne moreš kar rešiti. Nisem imela vaginalnih, ampak sem jih že imela, na stopalu, med prsti. Nisem vedela kako se bi jih rešila ( takrat še nisem bila noseča ), vse sem poskusila že, želela sem se jih sama rešiti, ampak ni šlo. Dokler res nisem šla do zdravnika, da mi je dal eno modro kremico, ki mi je res pomagala. No zdaj je že kaka 3 leta od tega pa jih nimam več. Sem se pa izognila sladkemu takrat in bolj menjavala zokne. No vem da ni to isto kot imate ve, ampak je pa podobno, glivice so nadležne vsepovsod kje so.


Jaz imam pa zelo nizek pritisk. Je prišla ena gospa zadnjič k meni iz zdravstvenega in opravila meritve pri meni. KOliko imam kisika in zmerila pritisk v žilah. Kisik je ok, pritisk je pa 3x merila,haha. ( kar je bilo za pričakovati ). In je bila ženska kar malo šokirana, kako imam tako nizek pritisk. Pa me spraševala če se mi kaj vrti, pa če se res vredu počutim...haha. Jaz sem čisto ok sem rekla, pač navajena sem že, to ni nič novega. Imela sem pa ga zgornji 94, spodnji pa 58. No bila sem tudi zelo utrujena, nič se mi ni dalo...danes pa se je pritisk že malo dvignil, sem takoj vedela, ko imam veliko več energije :)No gospa je rekla, da ni fajn to, ampak da se lahko po porodu vse spremeni in da lahko tudi pritisk zraste :)


Čestitam pa vsem ki ste uspešno opravile nuhalno in vso srečo vsem ki vas to še čaka, vse bo še ok :). Zate Sparkles7 me veseli da je vse ok z dvojčki user posted image . In ti želim da bo vse lepo potekalo brez težav.


Ena je spraševala če ima še katera rok 6.9? jaz ga imam 4.9, tako da zelo blizu. Ampak ti roki so tako, lahko rodimo tudi 14 dni prej. Tako da ne bi bilo nič čudnega. Lahko pa tudi bolj pozno od roka...tako da vprašanje kako bo še do takrat...


Me pa zanima če že kaj čutite? kakšne čudne mehurčke v trebuhu, ki kot bi pokali? ( ful čuden občutek ) baje da se bo to počasi začelo?

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: Septembrke 2019
14.3.2019 12:17:50   
Mal_
Ribica, pri prejšnji nosečnosti je rekel na ns da je fantek, no na morfologoji je pa ze vidla puncko.. Tk da js res se v porodni nism bla zihr kaj bom dobila u roke😂

Zdej sploh ne vem al bi uprasala al ne, ampak mi moj tezi.ze zdej je jezn k nism hotla vedt haha. Sicr je biu pa zravn, pa bi sam kej reku😂Js sm mela prvi pregled v 9.tednu, zdaj nuhalno.. Na naslednjega se pa moram narocit danes. Po navadi narocajo na 4tedne. Tk da recimo nekje racunam na 16./17. Teden, naslednji pa potem ze morfologoja😉💪 komaj cakam hehe. Je pa nas otrok velik ze 6.2cm pri 12 4/7.malo nad povprecjem je. Ampak res cisto malo😊
Kar se oblek tice.. Jaz moram nosit nosecniske stvari, vsaj hlace. Majce se niso problem ker mam vse elasticne. Hlace pa nimam takih, mam bolj kavbojke in ne dobim gumbov skup. Mam ze kar orng trebuscek, pravi da nosim nizko spodaj.. Se pa vidi da je to 2.nosecnost,ker pri prvi sem bla res cisto brez do 8.meseca! Vam se kaj pozna? 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: Septembrke 2019
14.3.2019 12:20:32   
Mal_
Gibov pa se ne cutim. Prvorodke naj bi zacutile nekje okolo 20.tedna,normalno je mislim da nekje do 23.tedna se.. Al se dlje, nisem zihr hehe. Drugorodke pa tudi prej, sem brala da je ena celo v 16.tednu cutila. Kar je res hitro, ampak nikoli ne veš 😊

So pa seveda vedno izjeme, ne mormo se točno na to naslanjat kaj v knjigi pise. Vsaka bo po svoje dozivljala😊

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: Septembrke 2019
14.3.2019 13:01:00   
Ribica **
Mal, na ta cudez jaz upam, hihi. Res si ful zelim se eno puncko, pac predstavljala sem si se eno, obcutek imam da je punca in se kar nekako se ne morem pripravit na misel da je fantek. Seveda je najbolj vazno, da je zdrav, ampak mi gre kar na jok, ko pomislim na goro oblacil in vsega, kar ze imam punckastega. 🙈 Sicer sem ze dobila cudne komentarje na take obcutke, ampak kaj cem, tako da jih zdaj raje kar zase zadrzim.


Jaz imam ze nosecniske hlace, moje kavbojke me tiscijo, ko sedim, dvoje hlace sicer se zapnem, ampak imam bolj malo za gor kombinirat. Ko bom zlikala gore perila, bo tudi v omari kaj 😆 imam pa za pomlad/poletje kar nekaj navadnih oblek za v sluzbo, ki sem jih prejsnjic nosila, pa dve nosecniski, tako da ni panike. Bom pa v soboto sele 13t, ampak ker sem suha, se tudi takoj pozna trebuh, pa se drugic je. 
Naty, pri meni se ni mehurckov, jaz sem sicer cutila kot utripanje zile prvic, tako da kak teden nisem. Bila ziher, pri 18t 3d sem bila pa prepricana, da je to to, 5 dni kasneje je pa ze moz čutil cez trebuh prve brce :) 

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: Septembrke 2019
14.3.2019 13:15:29   
smile_1
Borboletta8 - očitno so bile samo meni všeč user posted image . Našla sem dvoje kavbojk in eno trenirko ter zelo lepo tuniko in še pižamo user posted image . Malo bom pogledala tudi po spletu, mogoče je še kaj finega.

Glede ginekoloških pregledov: moj prvi je bil v 8. tednu (23.1.2019) - rok mi je določila in je ostal enak do danes - 4.9.2019. No, vmes sem imela 19.2. nuhalno, kjer sem istočasno opravila tudi Nifty test zaradi trisomije 21 v družini. Izvid je pokazal nizko tveganja in fantka user posted image user posted image user posted image . Včeraj, torej v 16. tednu (polnih 15) pa sem imela drugi ginekološki pregled. Vse je bilo BP.

No, od danes ponoči naprej pa me spremlja močna vrtoglavica. Slabosti so se v celoti prenehale, tudi pritisk sem imela včeraj BP (120/80). Sem se šla pokazat splošnem zdravniku in je rekla samo naj grem počivat - v postelji se mi pa samo še bolj vrti. Ima katera podobne probleme?

En lep sonček pozdravček vsem!user posted image

(odgovor članu Pikapolona33)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: Septembrke 2019
14.3.2019 17:00:33   
bučka5
Super punce za lepe novicke 😉.


Pri nas so pregledi vsak 4 teden tako da je se vzdrzno in lepo pocakam 😊. 
Tudi moje pocutje je super. Edino ta sladkor mi povzroca skrbi. Sedaj se morem 4x na dan pikat in spremljat in stroga dieta. Ja no raje tako kot da je potem kaj narobe. 

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?