|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
8.4.2019 19:57:28   
srečka_1
Petruska, se strinjamuser posted image Vsaka stvar je za nekaj dobrauser posted image
Jaz se pazim že od prvega pregleda, se pravi okrog 9t naprej. Na začetku sem šla kilo in pol gor, pri tej dieti pa nazaj na prvotno težouser posted image
Ja, saj meni tudi včasih malo gre čez mejo, na splošno je pa kar v mejah normale. Si merim in vidim sproti, katera hrana ni naredi visok sladkor in katera ne.
Poskusim čim bolj zdravo jesti, si pa ne tehtam obrokov. Zaenkrat se mi zdi, da ni potrebe. user posted image

Obstaja skupina ja; Speluzla88 moraš poslati zasebno sporočilo tukaj, potem te bo ona naprej usmerila. Lahko ji pošlješ link svojega fb profila.
Je zaprta skupina. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 551
   RE: Septembrke 2019
8.4.2019 20:55:15   
DuraceLL
Evo še moji podatki.Duracell, 1. Otrok, PDP 20.9.Sem v 16. Tednu, zanima me kdaj poteka morfologija? Naslednji teden sem naročena, to najbrž še ne bo, kajne :)
Lp

(odgovor članu srečka_1)
Neposredna povezava do sporočila: 552
   RE: Septembrke 2019
8.4.2019 21:18:48   
Metuljcek1234
Duracell, morfologija je od 20 tedna naprej 😊


Tiste, ki ze cutite brce 😊 nasi se dogaja zvecer, ko je treba spat, ko moj da roko gor 🤣 tako cez dan pa niti ne. Al pa se ne zaznam, zvecer ko se ulezem mi je pa jasno da nekdo ne spi 😊 Imam se eno taksno vprasanje... Glede seksa... A je pri vas tako kot prej al je partnerjem mal neprijetno.. Moj prav da ga skrbi da bi kej blo narobe in ze prej na zacetku nosecnosti je blo 1x na 9 dni zdej pa ne vem vec 🤣 nekako se takrat je vec ali manj orala 😛prej pa 3x na tedn sigurn... A je sam pri nas tako a je se kje xD

(odgovor članu DuraceLL)
Neposredna povezava do sporočila: 553
   RE: Septembrke 2019
9.4.2019 9:03:22   
Speluzla88
Tiste, ki bi se še želele pridružiti na fb-ju mi lahko na računalniku pišete pod zasebno (ikonco Z.S. najedete spodaj), na telefonih na žalost ni te ikonce, tako da bo potrebno it na računalnik user posted image

Metuljček1234 tudi pri nama je bil zelo zadržan in mu je bilo neprijetno, že od začetka... Zoprno je, ker se se že tako spreminjaš in se počutiš drugače in potem se začneš zaradi tega še dodatno počutiti neprivlačno... Jest sem mu vsake toliko časa poslala kak članek z vsebino, da nič ne more bit narobe, nazadnje sem našla celo članek v katerem je bila slikica do kje pride on in kje je beba, tako da je videl, da se ga ne more dotaknit (pri tem članku mi je rekel, da je dobro da sem mu ga poslala). Malo bolje je, vendar se mi zdi, da je vedno še 1 osebica prisotna in bo bolj sproščeno šele po porodu. Jaz lažje izklopim kot on user posted image

Pa še moji podatki: Speluzla88 1.otrok, PDP 23.9.

(odgovor članu Metuljcek1234)
Neposredna povezava do sporočila: 554
   RE: Septembrke 2019
9.4.2019 11:07:05   
Bumba19
Živjo,

tudi jaz se vam pridružujem v septembru. Danes sem odkrila ta forum, tako da še raziskujem.

Lp vsem

(odgovor članu Speluzla88)
Neposredna povezava do sporočila: 555
   RE: Septembrke 2019
9.4.2019 12:29:49   
Ribica **
Jaz tudi ze cutim premike dojencka, vceraj je imel kar zur zvecer, ko sem sla spat. Cutim pa kot valovanje oz premikanje necesa, ze pri prvi nisem cutila mehurckov, bolj kot utripanje zivca. Zdaj pa si predstavljam kot da mi ena riba not plava, hehe. Cez trebuh se pa se ne čuti, je sele 16t 3d. 


(odgovor članu Bumba19)
Neposredna povezava do sporočila: 556
   RE: Septembrke 2019
9.4.2019 12:50:08   
Mal_
Helou.

Evo js brc se ne cutim, je pa itak sele 16+2..me pa noro fajn zgaga daje.. Pa glava me skos hoce bolt😊 je pa pocutje mnogo boljše kot na zacetku vseeno. Kar se spolnosti tice: js mam komplekse. Js ne morm se sprostit k sm okrogla in tut kakk seksi perilo.. Dzabe. Se pocutm ko napihnjena zaba. Njemu pa ni panike, on bi skos haha😂

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 557
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 10:39:25   
Malinca07
Punce pozdravljene.
Malo pozno ampak vseeno, se vam pridružujem še jaz :) Pričakujem drugega otročka, doma imam že 2.5 staro punčko. Tokrat pa nas bo razveselil fantek user posted image . Razen (pre)velikega trebuha za tedne nimam nobenih drugih znakov nosečnosti. Prve tri mesece sem bila grozno utrujena, sedaj pa je minilo tudi to. Mogoče mi samo vsake tolk ponagaja nizek pritisk. Sem pa v 19. tednu, rok imam 5.9.2019. Omenjale ste brcike in gibe. Mene malo skrbi, ker še vedno nič ne čutim. Pa pravijo, da pri drugi nosečnosti začutiš premike že prej...user posted image Jaz bom večino stvari uporabila kar od prve hčerke, voziček, lupinico, posteljico - tole se bo treba kmalu lotit, da malo prestavimo v veliko posteljo in bo stara pripravljena na novega člana. Edino cotke bo treba nove kupit :) Kratkih rokavov ne bom kupovala. Sem vas kar redno brala, napisat pa nisem uspela prej ničesar in sem verjetno 374 stvari pozabila komentirat.
Pošiljam še podatke: Malinca07, 2.otrok user posted image , PDP 5.9.2019.

Se tipkamo spet kmalu user posted image Lep deževen pozdrav vsem

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 558
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 10:53:56   
naty1989
Sparkles7


Ja je tako nekako, čeprav se čudno sliši, so ti premiki kot prhutanje metuljevih kriv. Bi kar dobro opisalo to. Ker drugače nekako z besedami tega ne moreš opisat. No glavno da se nekaj dogaja. Super, da imaš dobre izvide, mislim da oba dvojčka enako rasteta, ponavadi je res eden manjši od drugega.


Ja res je, moški si to drugače predstavljajo, oz.si ne znajo predstavljati kako je nam. Ampak jim ni za zamerit :). Jaz nimam neke posebne hrane, pravzaprav jem vse po malem. Mi sicer zelo pače topljen sir, pa šunka ali klobasa pa kisle kumarice na vrh. Drugače pa bi skoz nekaj jedla pa ni tako važno kaj, samo da je hrana,haha :). Če pa bi dobila vrečko čipsa pred sebe pa bi jo tako zmazala celo, tako da čipsa raje ne kupujem,haha :).


Petrca18


Uh pica ja, to pa imam tudi zelo rada, ampak je ne jem pogosto, tako 1x na dva meseca si jo pa kr privoščim :).


Petruška88


Dobrodošla med nami, vso srečo še naprej :). Tudi jaz se že kar nekaj časa pazim da jem veliko sadja in zelenjave, mlečnih izdelkov in vseh stvari ki so pomembne za plod. Izogibam pa se sladkarijam bolj, pa mastni in preveč slani hrani. Drugače pa se tako ne moreš čisto popolnoma paziti, se tudi pregrešiš, ampak pač potem drug dan malo bolj paziš...pa tako gre lepo naprej :).


Duracell


Morfologija poteka od 20 - 24 tedna, eni pravijo do 23 tedna. V tem terminu jo imaš 1x :). Tako da mislim da še ne bo drug teden :).


Bumba19 in Malinca07


Dobrodošli tudi vedve na našem forumu in vso srečo še naprej in pa čestitke obema :). Malinca07 medve sva nekje blizu glede pdp-ja. Jaz ga imam pa 4.9. Sem pa v 18t in 5 dni. Pa tudi še nič kaj konkretnega ne čutim, samo nekaj se sicer dogaja, nekaj malo drugačnega kot prej, ampak še nisem čisto ziher če je res to to. Tako da mislim da bo se pri tebi zdaj zdaj že začelo kaj premikat in da ti ni treba skrbeti zaradi tega ker še nič ni. Mogoče pa je, pa še ne zaznavaš :).

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 559
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 11:20:32   
Mal_
Morfologija se drugace lahko izvaja od 18.tedna dalje.Jaz jo bom imela naprimer z istimi tedni, kot jih imas sedaj ti😊Drugace pa sem postala reees pozresna😂 kolkor sem do zdaj vzdrzevala tezo, je zdaj na hitro zrasla.. Upam da ne bo kot pri prvi, ko sem se za 20kg zredila... Sicer sem potem zgubila 30kg,ampak je blo res naporno vmes s tako tezo bit... 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 560
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 21:26:05   
Sparkles7
Dobrodošla Malinca07 :) Se strinjam, tudi pri meni je trebuh nenormalno velik :p ... Zjutraj je še nekako normalen, potem pa se mi zdi da takoj ko zastartam dan se napihne in zgledam kot v 6. mesecu 😊 Verjetno je res to pač druga nosečnost, pa mogoče že bolj razrahljane mišice...?


Mal_ tudi mene začenja občasno nekaj zgaga matrat :/ Ni še hudega sicer, prvič me je proti koncu ful, sem jemala rupurut, da sem lahko zaspala... Pa tudi mene glavoboli dajejo. Sem mislila da je bilo zaradi prehlada, ampak prehlad je minil, glavoboli pa še vztrajajo. Ponavadi me začne proti večeru bolet, zdele me recimo ful. Ugotavljam da mogoče me začne če dlje kot 3 ure ne jem - zaenkrat še nepotrjena teorija 😁Drugače pa vidim, da bo ta nosečnost precej bolj naporna kot prva. V prvi sem se res dobro pocutila, šele zadnji teden sem se dejansko počutila visoko nosečo, tko da me je vse bolelo, da sem se počasi premikala itd... Danes pa sem cel dan nekaj čistila, mam malo generalno ko sem spet pri močeh po prehladu... In sem bila proti večeru čist konc že! Vse me je bolelo, komaj sem se premikala, križ, komaj sem se spravila na kavč in dol s kavča 😂 Ajej ajej. Ne vem, a je to res zato ker nosim dvojčka, ali pač 2.nosecnost ali pa to da sem 2,5 let starejša 😂

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 561
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 21:44:44   
Ribica **
Juhu, Malinca, super, da se bova se tukaj brali :)) Kdaj si pa E cutila?


Sparkles, zagotovo je tudi to, da nosis dvojcka, pa druga nosecnost. Jaz sem se v petek primerjala fotke od prvič in zdaj, pa sem imela enako velik trebuh, samo prej se mi je poznal zdaj, ampak je cez vikend ocitno dozivel poskok v rasti in je ze vecji 🙈 moz je ravno komentiral ojoj, kaka bos pa zdaj na koncu. Ej, hvala, res me to tolazi. Not. :) 
Cips tudi meni pase in ga ravnokar jem, ampak jaz si ga vzamem eno malo skledico (otrosko ikeino, hehe) naenkrat, ce ne me zelodec boli. Noseca ali ne, po vecji kolicini mi je slabo. 
Nic se mi ne da, naoporen dan je bil, sem imela se zobarja, to je meni ful stres. Pa moram se glavo umit in se za sluzbo nekaj za jutri pripravit. 

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 562
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 21:45:18   
Petrca18
Sparkles7, tudi mene zgaga matra 😑 sedaj pazim, da po vecerji ne grem na kavc oz.se potrudim it na sprehod, ce ne me pece zgaga. 

Zadnjic me je prav grozn in sm sla potem brat kaj pomaga, ker nimam nubene tablete. Probala sem spiti pol deci mrzlege mleka in mi je takoj pomagal, prav presenecena sem bla 😊Ce se nisi probala tega, probaj naslednjic, jaz sedaj to redno prakticiram ce so tezave 😊 upam da bo se naprej pomagalo.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 563
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 21:47:31   
Ribica **
Meni je prejsnjic mrzlo mleko tudi pomagalo za nekaj minut, pa drugace ne pijem mleka, sploh pa ne ce me zelodec boli. Ampak takrat mi je kak mesec ful pasalo ob zajtrku, vecerji ga pit. 


(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 564
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 22:00:16   
Petrca18
Ja jaz ga spijem zvecer pred spanjem, da lahko zaspim 😊 na sreco me za enkrat zjutraj se ne matra zgaga. Poznas se kaksno resitev? 😊

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 565
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 22:02:37   
Ribica **
Porod 😂 jaz sem pila mleko, donat, coca colo, ostalega se pa ne spomnim, me je pa kar fejst zgaga pekla. Zdaj me zaenkrat se ne, naj cim dlje tako ostane. Bom pobrskala, ce najdem se kaj kar sem takrat pocela :) 


(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 566
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 22:15:23   
Petrca18
Ribica, haha 😂 imas prav. Ja danes sem probala donat, sicer nisem glih ljubitelj, ampak ce bo pomagal bom tudi to pila. Za enkrat sem ok 😊

Upam, da prides ti do poroda brez teh tezav, enkrat je bilo dovolj 😋

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 567
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 22:23:05   
Ribica **
Meni je bil donat ogaben, kot da kamne lizes, sem pa vedno pila samo mrzlega in ne brez mehurckov. Zadnji mesec pred porodom bi ga lahko pa skoz pila, pa radensko (ki je drugace ne pijem), cigumije in skoz bi si lahko zobe umivala, tako mi je bil dober okus zobne paste 🙈😂


Zdajle je dojencek brcal spet, ga je se moz ze cutil cez trebuh, ful se mi zdi hitro (16/4), pri prvi je bilo to dva tedna kasneje. Res pa da zdaj ne vem, kje imam posteljico, takrat je bila spredaj. 😊 

(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 568
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 22:38:42   
Petrca18
Tudi meni je ogaben, prav tako radenska, danes prvic pijem kaj od tega. Ampak mi je še kar šlo, ocitno se mi je okus malo spremenil 😁


Ooo super 😊 to je res hitro. Jaz pri 18t in 1d se nic ne cutim 😑 komaj cakam da bo kaj 😊 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 569
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 22:50:44   
Ella221118
Ribica joj kak faajn, ti kar zavidam user posted image user posted image . Jaz imam tudi zdaj spredaj posteljico, sploh nisem do zdaj vedela da to pomeni da se kasneje in manj čuti premike user posted image . Se ti zdi drugače da si vseeno dosti čutila v prvi nosečnosti potem kasneje, ali res ne veliko? Kako imate pa kaj ostale?

(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 570
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 22:53:18   
Ribica **


IZVIRNO SPOROČILO: Ella221118

Ribica joj kak faajn, ti kar zavidam user posted image user posted image . Jaz imam tudi zdaj spredaj posteljico, sploh nisem do zdaj vedela da to pomeni da se kasneje in manj čuti premike user posted image . Se ti zdi drugače da si vseeno dosti čutila v prvi nosečnosti potem kasneje, ali res ne veliko? Kako imate pa kaj ostale?



Ko sem jo enkrat cutila (18/3), sem jo potem skoz in to kar konkretno, je bila zelo aktivna v trebuhu, zunaj njega pa na sreco ne toliko. Saj to s posteljico mi je enkrat ena G komentirala na pregledu, da sem jo pa hitro cutila, glede na to, da je posteljica spredaj. Ne bom pa trdila, da to zagotovo vpliva, ker nisem ziher. 

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 571
   RE: Septembrke 2019
10.4.2019 22:57:17   
Ella221118
Ja sem šla malo googlat prej ko si napisala in povsod piše da kar dosti vpliva. No, upam da bo podobno kot pri tebi user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 572
   RE: Septembrke 2019
11.4.2019 8:44:35   
Malinca07
Ribica, E sem čutila v 20.tednu (19 5/7). Skoraj po šolsko. Sem pa sedaj res mislila in upala, da bom pa tokrat prej začutila kaj, ampak očitno bo treba počakat še kak dan, dva..upam, da bo čimprej. Naslednji pregled oz. morfologijo imam pa šele po prvomajskih praznikih. Ne vem pa kje se nahaja tokrat posteljica. Sem pa včeraj zvečer ko sem ležala opazila, da se je "bunkica" prestavila proti levi strani in sem imela prav hecno obliko trebuha, tako da nekaj se dogaja tam noter, sam je očitno prenežen :)
Oh, zobozdravnik, tud js sem ga mela včeraj. Drugače mi ni to stresno, ampak včeraj sem šla s takim strahom tja, ker me je že nekaj časa bolel zob in sem vedela, da ni nič dobrega. Že takoj na začetku sem prosila za inekcijo, ne glede na to kaj mi bo delala in na koncu smo ugotovili, da imam eno veliko luknjo v modrostnem zobu, ki mi ga je potem kar izpulila - tako, da sem danes lepo zalita v obraz :)
Js z zgago k sreči nimam problemov, me pa grozno mučijo krči, sploh ponoči in se tudi zaradi tega razloga silim z Donatom (ki je vse prej ko dober), ker bi naj bil dosti učinkovit tudi proti temu, plus seveda standardne šumečke magnezija.
Čiiiips, sploh ga ne omenjat. Js bi ga lahka jedla vsak dan...ga je pa najboljše jesti tako, da ga pomakaš v navaden jogurt. Probajte :) Pa niso nosečniške lušte, že od nekdaj ga najraje jem tako - mora bit pa rebrast in navaden :) Njaaami :)
Sem pa že kar malo naveličana tega slabega vremena in dežja, totalno brez energije..upam, da nas čimprej spet razveseli sonček :)


< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 11.4.2019 8:47:42 >

(odgovor članu Ella221118)
Neposredna povezava do sporočila: 573
   RE: Septembrke 2019
11.4.2019 21:45:02   
Sparkles7
Punce (sploh tiste, ki že imate kakšnega otroka), a imate kakšne izkušnje z gnezdeci? Mnenja, priporočila, kaj je smiselno vzeti, da je vsaj za nekaj časa? 

Pri prvem ga nisem imela, ampak sem veckrat imela občutek da se zbuja ker se zakotali, ali pa ker ima preveč prostora za mahanje z rokami, nogami itd... In sem rekla da ga bom pri drugem sigurno sprobala, ampak zdej pa ne vem, ker je dvojno to kar velik strošek 🤔 Če bi bi tiste XL varjante, da je za dlje. Ali pa videla sem varjanto, da je okoli kitka, in se jo da potem odstranit in uporabit ločeno namesto zaščite pri posteljici. Izkušnje?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 574
   RE: Septembrke 2019
12.4.2019 8:54:21   
Mal_
Js z gnezdecem nisem imela nic izkušenj.. Moja tako al tako ni hotla drugje spat kokr pr meb. Prvo noc iz porodnisnce sm CELO noc prečula, ko sm jo hotla dat v kosek. Pa ni slo. Tk da je res spala pr nama. Do 1.leta. Potem je sla takoj v svojo sobo, 90_x_200 postlo. In spi zdej sama tam, pridna ful! Tko da js ce bi ze kupila, bi rabljeno, da ti ni pol skoda ce ne bo pr tvojih otrocih zalaufalo haha


(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?