|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
12.7.2019 9:11:36   
Eminna2019
Petrca18
tudi jaz nisem nič takega pojedla. bomo vidli kaj bo danes. zaenkrat mi hrana ne diši še, pijem magnezij- to itak vsak dan ker vedno več trdi trebuh.
sem prav vesela da ima še katera take "težave" (pa ne razumet narobe), da vidim da nisem edina.
vedno govorim da ta PDP ne bo prišel dovolj hitro in da bi rodila prej ker je vroče itd.. ampak tako hitro pa spet ne.. mogoče kakšen teden prej.
še ogromno stvari moram narediti prej ku to prišel dojenček :D

(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 751
   RE: Septembrke 2019
12.7.2019 9:49:56   
Ribica **
Eminna, vsaka driska oz prebavne težave ne pomenijo nujno začetka poroda. user posted image Lahko je samo kombinacija hrane, kaka viroza, več magnezija, ko praviš, da ga piješ - ta še spodbuja prebavo, tako da mogoče malo manj danes popij tega, še sploh, če se črevesje še ni pomirilo. Lahko pa tudi kak probiotik vzameš. Tako da kar mirno. user posted image

Smile, ojej, to pa so mere. Imaš nosečniški diabetes?

(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 752
   RE: Septembrke 2019
12.7.2019 9:50:48   
Ribica **

IZVIRNO SPOROČILO: niicky

Jaz sem ga kupila v Mercatorju 0.7l in piše da ga je treba porabi v 15 dneh po odprtju. Mislim pa da ga imajo v dm-u (vsaj imeli so ga) po 0,33l.




Hvala, bom še tam pogledala. user posted image

(odgovor članu niicky)
Neposredna povezava do sporočila: 753
   RE: Septembrke 2019
12.7.2019 10:31:23   
naty1989
Smile_1


Uh, to pa res imaš mere, no oz.jih ima tvoj fantek :). Ja nisem še slišala, da bi že pri 32 tednih bil dojenček tako velik, uh. To zdaj pomeni, da ne boš dolgo več nosečka ne? In boš najbrž prva, ki bo rodila med nami? Veš kaj me zanima, kaj imaš ful velik trebuh? tak da bi že lahko rodila? To pa ne vem, če te dajo kr na CR zaradi velikosti glavice? No to mene tudi zanima. Aja pa še nekaj me zanima, ne spomnim se za nazaj, če si kaj omenila, če so ti na morfologiji kaj rekli, če je plod nadpovprečno velik za tedne, ali so rekli da je v mejah normale? Ker meni so rekli da je plod tednom primeren, pa po mojem trebuhu predvidevam za te tedne ki jih imam ( danes je tudi 32 teden ), da ni tako velik plod kot tvoj,haha. Ker niti nimam nekega trebuha, če gledam kako so ostale, ki so bile noseče imele, imam jaz manjšega. Ja tudi meni kr otrdeva trebuh, kaj ni to da maternica vadi za porod, ali nekaj takega?


Ja vso srečo še naprej, pa naj se izteče kot se mora. Kdaj boš pa potem izvedela kdaj bo porod?


Eminna2019


Se te spomnim ja, ko smo na začetku klepetale, potem pa te ni bilo več naenkrat,haha. Sem mislila da si na fb :). Hja tudi jaz sem v tej skupini 4.9 pdp. Pa zaenkrat nimam nekih težav s prebavo, no mislim da driska naj ne bi bila začetek poroda, kaj pa vem, vseeno je še malo prehitro po tednih ne, čeprav res je da nikoli ne veš kdaj te preseneti. Čeprav pravijo da po večini ženske rodijo med 37 in 41 - imi tedni.


Uh ja mene je tudi strah da bi rodila že okrog 35 tedna, čeprav je pa res da ko bi imela moj pdp pa bi že dala skozi in bi se že smejala. Bi pa raje prej rodila kot pa čez rok, tam kak teden prej, mogoče 10 dni, čeprav izbire žal ni, ko bo bo ne :). Moremo že bit pripravljene počasi ja, s svetlobno hitrostjo se bližamo user posted image .



(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 754
   RE: Septembrke 2019
12.7.2019 11:09:04   
Eminna2019
naty1989
skozi sm brala kaj debatirate in upala da bom spet zagledala gumb da se lahko prijavim s FB ker gesla namreč nisem vedela.
Pa sm danes si nardila nov profil.

Danes grem v nabavo za plenice, kozmetiko, par bodijev, dudice, stekleničke. ful me skrbi da me vse prehiti in bo moral mož sam to nabavljat user posted image
Pomoje bi šel v trgovino in rekel prodajalki "moja žena je rodila, dajte mi vse kar rabim" user posted image

Drugače kako ste? končno je prišlo par hladnejših dni da je mogoče normalno živet :)

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 755
   RE: Septembrke 2019
12.7.2019 12:04:58   
Petrca18
Eminna2019,
Te razumem in se strinjam s teboj ko praviš, da si vesela da nisi edina user posted image priznam, da
jaz niti nisem pomisla na prezgodnji porod user posted image niti nočem razmišljat o tem.

Manjka pa tudi meni veliko stvari, tako da še morem v nabavo. Včeraj sem par stvari pri Next naročila,
kozmetike pa še nimam nič. Upam, da mi jutri kaj uspe. Nekako imam še vedno v glavi da je še fuuul časauser posted image

Drugače sem pa vredu, včeraj sicer nekaj težav s križem, ampak je danes hvala bogu bolje user posted image
Vročina me pa ne moti, me nikoli ni, tako da me tudi sedaj ne. Mi je skor slabše sedaj ko je hladneje zaradio
oblačil, ker je super ko lahko daš samo eno oblekco gor in te nikjer nič ne "veže" user posted image

(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 756
   RE: Septembrke 2019
12.7.2019 17:55:14   
smile_1
Naty hej,
ne govori - danes sva bila na posvetu v porodnisnici in so namerili 2815g, 33cm obseg glavice (za 36 tednov...). So mi rekli, da me bodo zdaj spremljali in da definitivno ne bom rodila na rok ali cez.. bo treba prej sprozit, ce ne bo slo spontano samo od sebe. Je pa rekla, da je vedno fajn pokazatelj, ce se otrok dobro razvija, da je velik, ce seveda ni kake sladkorne ali da bi samo en organ ful odstopal, drugo pa bi bili manjsi. Pri nama je pac cel ogromen :) k sreci se nisem neki ful zredila - 10kg do danes. So mi pa odsvetovali sadje popoldne, torej ga smem jesti samo se dopoldne. Trebuh imam vecji kot te, ki imajo rok teden ali dva pred mano, kar najverjetneje ustreza trebuhu tam okrog 36 tedna. Nosim ga pa naprej, ne v hrbtu. Ko sem danes videla te, ki so bile ze sprejete v porodni blok, je se bila razlika, torej se je videlo, da mam se malo fore :) veliko pa vec ne. CR zaradi tega razloga k sreci nikoli ni dolocen, so danes rekli. Najprej se naredi vaginalno in potem ce res res ne gre, te dajo pod urgentni CR. Jaz upam, da bo slo vaginalno. Razen v primeru, da bi bilo ze na pogled vidit, da ga ne bom mogla spravit ven (torej ozka medenica, ipd). Na morfologiji so mi rekli, da lepo napreduje, da je velik, ampak ne “prevelik”, bil je pa ze od nuhalne naprej vecji kot za svojo gestacijsko starost glede na zadnjo M. Torej, na nuhalni je bil po solsko, na naslednjem pregledu pa je ze odstopal za 4 dni in potem na vsakem nasl pregledu za vec. Na morfi mislim da za kak teden. Glede otrdevanja trebuha pravijo ja - priprava na porod in pa rast ploda. Jaz jemljem magnezij, ampak pomaga samo pri krcih, zal trebuh se zmeri trdi. 
Pozdravcek:) 

(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 757
   RE: Septembrke 2019
12.7.2019 17:58:24   
smile_1
Ribica ne,OGTT test sem imelo po šolsko. Verjetno je genetika po možu. Druge razlage ne vidim :-). 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 758
   RE: Septembrke 2019
15.7.2019 8:45:49   
naty1989
Smile_1


Ja te čisto razumem, po eni strani si itak vesel, da se otrok lepo razvija, da raste, da mu nič ne manjka, samo po drugi pa pride ful strah, da bi že kr mogla na silo rodit ne, pa že zdaj recimo. Oz.te je strah, da bi otrok še kar rastel in rastel, pa bi na koncu bil res pravi velikan,haha. Ker je tudi velik strah, kako rodit potem, enim sicer kar lepo uspe, ene se pa tudi namatrajo, seveda težje je vse, če je otrok tako velik in težak. Odvisno je tudi kakšne konstrukcije si ti, če si drobna in suha, potem bo res vprašanje če bo šlo naravno kaj pa vem, če si pa močnejše postave, pa tudi lahko gre naravno, na koncu zdravniki najbolj vejo, če bo to pri tebi možno ali ne, drugače pa CR, samo da rešijo tebe in otroka. No jaz ti želim čim lepši in čim lažji porod, pa tudi če bo prej ( boš videla ko boš rešena bo vse pozabljeno in se ne boš več mučila z vprašnji kako bo in če boš sploh zmogla...) in zdravega fantka, pa poročaj kako bo šlo naprej :). Držim pesti, da bo vse ok :).

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 759
   RE: Septembrke 2019
17.7.2019 15:27:59   
DuraceLL
Dober dan punce, kako smo kaj danes? :)
Jaz pa imam eno vprašanje, ker sem trenutno malo zmedena. Moja nosečnost za enkrat poteka bp, nimam nobenih problemov, zatekanj, krvavitev ali podobno. Sem pa od 2.7. v bolniški, ker delam v trgovini, in sem 8h aktivno na nogah, seveda tudi dvigujem po 4kg ali 5kg in načeloma bi mogla več, delam na strežni liniji, urnik sem imela 6dni po 8h, in me je res zelo matralo, in dol pritiskalo, in čutila sem križ itd. Vozim pa se do službe tudi 1h. Poleg tega se me je takrat lotil tudi prehlad, ki me je minil.Sedaj pa imam vprašanja. Po mojih izračunih bom porodniško nastopila 24.8. Danes sem bila pri gin. Na rednem pregledu, in je vse vredu, pa sem jo vprašala, kako z bolniško naprej, in je rekla, da se to sedaj ureja z osebnim zdravnikom in da po enem mesecu me da na komisijo, da pa če rabi še kaj, da lahko ona še napiše.Sedaj sem pa resno zmedena, seveda vem da mi bolniško zaključi in ureja osebni zdravnik, ampak kaj to pomeni, da se moram sedaj že pri njemu zglasiti in bo on določil do kdaj bom doma, in skrbi me tudi tole s komisijo, glede na to da nimam neke rizične nosečnosti ali bi me zavrnili,.. vem tudi to, da če bi sla delat nazaj za 8h ne bi zdržala... No nevem, zmedena sem, prosim če je katera v bolniški da mi malo razloži :)

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 760
   RE: Septembrke 2019
17.7.2019 20:31:20   
Mal_
Zdravo sonosecke! :)

Kako ste? Meni je blo takooo super zdej k ni blo tko vroce.. Taka milina😂 zdaj pa spet vrocina prihaja, brezveze! Kako so kaj busiji? Rastejo? Moj je meni osebno kar velik, me ze ovira kar nekaj casa. Brit se spodaj sploh vec ne morem, ne vem kaj bom nardila da ne bom vsa zarasla😂 Kako pa kaj na pregledih? V katerih tednih jih imate sedaj? Jaz bom imela naslednjega v 33.tednu. Me prav zanima kaj bomo tam gledali, mogoce ze lego otroka... Me zanima ce je v glavicni vstavi, ker si res tokrat zelim naravno rodit.. V prvo je bla namrec tamala skooos na ritki, in sm imela cr. Tokrat senpa itak skos obraca otrocek, tk da tut ce mi zdaj gleda je se vedno sansa da se bo tut 1 teden prej na rit obrnla, ampk saj veste.. Firbec pac😂 hoping for the best but expecting the worst 😂Drugace sm kar nesrecna s temi mojimi kg, nanzadnjem pregledu pred 2 tedni sem imela +15kg, pa se niti blizu septembra nismo... 😐 Tk se neprivlacno pocutim, ker nimam niti lepih cunj da bi se s tem malo pocrkljala pa se vidla lepo, zdej same take velke nosim in sm res cis nesrecna😊ampak koomej cakam da rodim, pol bo ze nekak slo dol.. Menda. Se kaj novega deugac pri kateri? Ste ze zacele kaj rihtat za novega clana? 

(odgovor članu DuraceLL)
Neposredna povezava do sporočila: 761
   RE: Septembrke 2019
17.7.2019 22:29:37   
Ribica **
DuraceLL, takole laično bi glede na naravo dela rekla, da te tudi komisija ne bi smela ravno poslat delat ali pa vsaj za skrajšan delovni čas, kakšna je pa opcija 4-urne bolniške? Vprašaj osebnega zdravnika kaj in kako.

MaL, si imela prvič splošno anestezijo pri CR ali spinalno? Meni se zdi kak dan trebuh ful ogromen, kak dan pa čisto majčken, če primerjam s prejšnjo nosečnostjo, sta identično velika na najširšem delu, samo da tega nosim bolj nizko, prvič se je pa pod rebra in v želodec tlačila, ta pa zdaj po mehurju skače, včasih me na poti iz službe (hodim peš domov) precej neprijetno tišči navzdol, če je pa v kombinaciji še otrdevanje trebuha in/ali poln mehur, je pa sploh pestro. user posted image Joj, cunje in kile in vse to .. jaz sem vmes imela tako obdobje, ko smo še jakne mogli nosit, dva ali tri mesece enih in istih cunj, nič mojega nenosečniškega mi praktično ni bilo več prav, vsa sem bila utrujena, lasje brez leska in taki slamnati, mozolji … zdaj je vseen boljše, imam večji nabor oblačil in se takoj bolje počutim. user posted image Po kilah sem pa na +10 pri 30t 3d, pregled imam jutri, potem pa najbrž spet čez 4 in 3 tedne, kakor sem gledala po prejšnji materinski. Bomo videli. Sem imela pa prvič CR in verjetno ga bom imela tudi sedaj, razen po kakem čudežu ne, to moram malo povprašat jutri. Mali je pa na glavo obrnjen že od morfologije, čeprav G vsakič reče, da to še nič ne pomeni. Prva je ostala od morfologije do konca obrnjena na glavo, po premikih in brcah sodeč bi rekla, da je ta tudi tako obrnjen.

Kako bo pa z vročino naslednji teden, pa tudi raje ne razmišljam, zdaj se je precej lažje dihalo, ja. user posted image Prejšnji vročinski val smo bili pa na morju na srečo.

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 762
   RE: Septembrke 2019
18.7.2019 9:46:29   
Speluzla88
DuraceLL glede bolniške nimam izkušenj, samo kakor sem prebrala kaj po forumih, naj bi bilo tako, da ti ginekolog napiše "priporočilo" za bolniško, potem ti ga pa osebni zdravnik izda, če si več kot 1 mesec na bolniški, pa mora o tem odločat komisija. Ali ti bo komisija odobrila bolniško ali ne, pa ne more noben vedt. Verjetno bolje kot ti bodo napisali razloge več šans imaš, da odobrijo. Ampak tako blizu porodniške verjetno ne bodo komplicirali... sicer nimam pojma samo razmišljam.
Jaz sem imela zadnji pregled v 24/5 sedaj pa ga imam v torek ko bom 31/0, malo veliko luknjo sem imela med tema dvema pregledoma pomoje, sam glede na to da nimam nekih težav me je verjetno taradi tega naročila s takim razmakom. Imam nosečniški diabetes, tako da verjetno mi bo morala zmerit vse obsege otročka in izračunati predvideno težo malega... Upam, da je mali vredu glede kilaže... Drugače pa sem se sama zredila do sedaj okoli 7kg, sem nekako kar zadovoljna, da mi kile ne letijo v nebo, je pa res da tudi zaradi te sladkorne v zadnjem 1,5 meseca nisem pridobila nobenega novega kilograma, vmes sem celo shujčala, zdaj sem pa nazaj na teži iz prejšnjega pregleda. Bomo videli kako bo do konca user posted image
Včeraj sem začela prati stvari in jih sortirati po vakumsko zaprtih škatlah... Tako da me še čaka malo dela ampak mislim, da bom poskusila kar v roku 2h tednov vse pripravit, da imam potem mir. Pa počasi bo treba tudi kakšno torbo za v porodnišnico pripravit, za vsak slučaj user posted image .

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 763
   RE: Septembrke 2019
24.7.2019 8:59:59   
Ribica **
Spet zatišje, upam, da katera od vas uživa na morju. user posted image

Sparkles7, kako sta tvoja dojenčka? Yuki se tudi že dolgo ni javila, ostale ste/smo kar aktivne tudi na FB. user posted image

Kako prenašate to vročino, ima še katera težave z vrtoglavicami? Mene so očitno prepihale klime ali pa sem se nalezla od tamale, me boli grlo in sem čisto "povožena". Se pozna tudi, da so zadnje tri, štiri noči kar naprej prekinjene zaradi sanj in zbujanja tamale (no, kmalu ta večje user posted image ).

(odgovor članu Speluzla88)
Neposredna povezava do sporočila: 764
   RE: Septembrke 2019
24.7.2019 9:37:04   
Mal_
Heloou. Ja res se kar potuhnemo hehe.Jaz nisem na morju, letos najbrs ne bomo sploh sli. Sem pa doma, malo pospravljam in skusam spisat diplomo... Vsaj teoreticni del, da se ne bom rabila s tem hecat potem ko rodim.. Rada bi čimprej zakljucla s tem, da lahko potem uzivam v porodniski... Me veseli da ste aktivne na fb, je najbrs res lepo mal poklepetat... Meni tega kar fali, ampak pac sem se odlocila da fbja vec ne bom imela, in vztrajam ze vec kot leto haha, ponosna nase😂Vrocine SPLOH ne prenasam, res mi je muka v teh vrocih dneh... Jaz se isto ponoci zbujam oz sploh ne zaspim, na noc mogoče 4 ure prespim, ce imam sreco..cez dan pa tut ne najdem casa da bi malo pocivala, ker me priganja diploma dopoldne in moja mala popoldne😊 Kako ste pa drugace kej? Mene trebuh kar orng ovira ze.. Vcasih si mislim ja ja, to oa jaz lahko nardim... Pol me pa trebuh opomne da ne bo nic iz tega😂Aja pa moja grooozno močno brca in se prevraca, včasih je kar bolece. In z nogicami ali z nekim delom telesa se tolk opira v trebuh, da se da včasih prav cutit.. Lahko bi jo prijela za to okoncino.. Sva se z mojim zadnjic kar ustrasla, ker dejansko lahko zagrabis malo bitje haha😂 Komaj cakam pregled, ga imam 1.8. Bomo vidl kaj bodo delal, najbrs samo utrip in merjenje, ampak je useeno neko navdusenje, ker vem, da bo naslednji pregled ze na koncu, mesec pred pdpjem in sem zato ze blizje poroda, ki ga koomaj cakam. Komaj cakam da jo spoznamo in da vidim kako se bodo s sestrico ujele😊


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 765
   RE: Septembrke 2019
25.7.2019 8:36:05   
Eminna2019
js pa glih s pregleda. Tok krvi kot sem to nosečnost "porabila" je še nisem :)
ginekologinja je predlagala da še zadnjič pogledamo kako se drži sladkor (čeprav ga v diabetološki do sedaj nisem imela in dobila pisno izjavo da ne rabim več na testiranje)in seveda imam 7,7 tako da speeet bom cel dan v ZD.
Dobila sem tudi že napotnico za porod. Cez dva tedna imam CTG in potem pregled 1x na teden. Uff ta 4.9. kar noče prit dovolj hitro, letos me ta vročina kar ubija in ni nič z mene :(

Mal_
tudi mi komaj čakamo tega malega razbojnika. Hčerka je trenutno na počitnicah pri babici ampak vsak dan pokliče in sprašuje kako je trebušček ker pomoje jo je strah da bo kaj zamudila.
ta teden moram zlikat vse kar sem oprala že za jesen (ker potem nebo časa) in pripraviti/oprati/zlikati vse za dojenčka+torba za porodnišnico.
včeraj in danes je ne glede na vročino kar dober in produktiven dan tko da bom izkoristila. mogoče bom celo še 1x skuhala salso- pri nas smo špagetarji :)

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 766
   RE: Septembrke 2019
25.7.2019 23:12:50   
Sparkles7
Hejhej punce :) Kako ste kaj, upam da se držite v tej vročini? Uf, se res že dolgo nisem oglasila, res gre hitro čas... Vmes nisem dobivala mejlov od ringaraje o novem odgovoru, tako da sem kar malo pozabila slediti...
Uf, meni je tale vročinski val zadnje 3, 4 dni res zelo naporen. Do sedaj je kar šlo, zdej pa sem res čisto brez energije, večinoma na kavču, pa itak ne vem kako se naj namestim... 🙄 Ok, sej itak morm čimveč počivat, ampak niti tisto malo kar še imam za postorit, pripravit, oprat,...mi ne uspe 🤔 Grem že sama sebi malo na živce. Tako da komaj čakam vikend da se vsaj za par stopinj ohladi. Prejšnji teden sem končno pripravila torbo za v porodnišnico, v večini imam pripravljene stvari, nekaj pa me še čaka...Sicer pa sem za začetek 8.meseca z dvojčki kar ok :) Edino zgaga me daje praktično cel čas, počivat moram, kakšnih drugih problemov pa nimam. Mala dva pridno rasteta, vse po krivuljah in planih. Prejšnji teden sem imela še eno kontrolo v Lj, naj bi imela vsak po 1500g, kar je skupaj ravno nekaj takega kot pri sinu na koncu 😊 Tako da to mi ni jasno kam bo še rastel trebuh 😁 Zadnje čase imam pregled na 2 tedna, izmenično v Lj in pri svojem ginekologu. Sedaj pa v Lj več ne rabim it n akontrolo. Naslednji teden imam še zadnjič laboratorij in pregled... Komaj čakam, da izvem če je še vse ok in mirno :)... Je res pri dvojčkih cel čas prisoten strah koliko prej se bo začelo kaj dogajati... 


(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 767
   RE: Septembrke 2019
29.7.2019 11:01:33   
naty1989
Mal_


Pa jaz sem vredu, trebuh raste, čeprav še imam fore, ni prevelik in me niti pretirano ne ovira. No nekaj se pa že čuti. Kdaj imaš že ti rok? nekje konec septembra? jaz sem imela sedaj pregled, v 33 tednu in 5 dni, potem pa sem imela v 34 tednu še UZ, ( oz.je to že mišljeno pod 35 teden, ker 34 t in en dan ) pa mi je G vse pregledala, zmerila gavico, trebušček, pogledala ledvičke, srčeka...tako da je rekla da je vse ok, lega je pravilna, nogice ima baje kr dolge,haha. Velikost pa bi naj ustrezala 32 tednom, no jaz sem pa 34 - i. To bo verjetno od zamika od ovulacije. Naslednji pregled pa imam zdaj v sredo, samo ne uz. Drugače se pa jaz nisem neke zredila, nekje 7 kg, tako da mi ni panike. Sem pa že naslpošno bolj med srednjimi postavami, tako da nisem glih šlank,haha. Pa si nisem upala se preveč zredit, ker ne vem kako bi dol spravlala potem. Jaz že imam v glavnem pripravljeno, kupljeno vse, oprano, samo še par stvari manjka, ampak za prvo silo bo. Pravim če preseneti, potem naga ne bo,haha, pa tudi spat bo imela kje.
Ja vročina je bila že tečna ja, meni so že zelo noge otekale, zdaj pa res milina spet, ah hvala bogu, mislim da neke hude vročine več ne bo, sicer se pa tolažim, da bo že avgust, pa se takrat že potrpi kak ruker vročine, ko že veš da ne bo več dolgo.


Ribica**


Jaz pijem magnezij da ne otrdeva trebuh, pa mogoče mi že malo pomaga. Vročina je bila kr huda prejšnji teden, sem prav vesela da je šla nekam stran,haha. Imam raje tako vreme. Težav z vrtoglavicami pa nimam, no vsaj za zdaj še ne.


Eminna2019


Jaz pa dobim ta teden napotnico. Ja meni se pa zdi ravno obratno, da bo ta 4.9 takoj tu,haha. Še prehitro.


Sparkles


Tudi mene daje zgaga, še vedno, pravim da me v celem življenju ni toliko matrala kot me zdaj. Aha a že imaš pripravljeno za v P? Kateri teden pa si? Potem boš ti pred rokom rodila ne? ker so dvojčki?


Smile_1


Kako si kaj ti? So ti že kaj rekli kdaj bo porod?



Kkao so pa kaj vam rekli glede teh tednov, v kolikem ste, pa za koliko tednov je velik dojenček? Mislim če ustrezajo tedni ali je manjši/večji? Meni gre za 2 tedna navzkriž.





(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 768
   RE: Septembrke 2019
29.7.2019 11:04:37   
Ribica **
Moj je na NS in morfologiji tocno ustrezal visini nosecnosti po ZM, zdaj pa se nisem imela nobenih meritev.


Tedni - dopolnila si 34t 1d, si pa v 35. Tednu. Jaz pac merim, koliko tednov sem noseca, ne v katerem tednu sem. Danes npr 32t 2d, nekdo drug bi pa rekel v 33 t. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 769
   RE: Septembrke 2019
29.7.2019 14:56:57   
naty1989
Ja tako en teden gre naprej. Kot recimo jaz sem imela 30 let, pa sem rečmo ko sem 30 let in en dan že v 31 letu. No jaz tudi tako računam, tedni pa dnevi, 34 in en dan, nisem vajena da rečem 35 teden. Tudi v materinsko mi napiše G tedne in dneve vedno, pa se po tem organiziram.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 770
   RE: Septembrke 2019
29.7.2019 19:32:31   
smile_1
Hej Naty in co,me veseli, da vas vročina ne zdeluje preveč. Tale dež je zame pravi luksuz res. :-)Pri meni do nuhalne je bil mali točno toliko velik kot je za njegovo gestacijo normalno, na morfologiji pa že za 4 dni večji. Na zadnjem UZ v porodnišnici je odstopal za 2,5 tedna po teži in 3 tedne po obsegu glavice (torej gestacija je bila 32 tednov; obseg trebuščka/glava pa za 3 tedne več). V petek imam ponovni UZ v porodnišnici, kjer bodo povedali več glede same situacije. Sem bila pa tudi včeraj tam, ker so me zelo začele srbeti dlani in stopala in so mi vzeli kri danes na polikliniki in jutri je kontrola. Če gre za preveliko povečanje žolčnih kislin, bodo zelo hitro sprožili porod, ker to stanje zna ogroziti plod. Srčno upam, da ne, ker si želim donositi (vsaj 37 tednov), danes sem 34t, 5d. Poročam. Naredili so mi tudi CTG, ki je bil šolski, torej je z malim vse BP. Je pa med tem, ko sem bila na CTG in moj v čakalnici ena porodnica rodila 3 otročka kar v sprejemni :-) vsega skupaj je trajalo 10 minut, 2 močna kričeča popadka in že sva zaslišala otroški jok. Prišla je pa s popadki na 5 minut, ampak gre očitno vsakič hitreje. Medicinska sestra, ki je hitela klicat babico, je rekla: samo notr zadržte gospa, pa dihite prosim, da pride babica. Bila je 10 cm odprta :-). 
Kako ste pa kaj glede poroda? Glede na zadnji dve izkušnji v porodnišnici, ko sem bila priča kričanju nosečk med popadki, moram priznat, da me je malo začelo stiskat vse skupaj. Želim si vaginalnega poroda in seveda čimmanj komplikacij. Epiduralne ne bom jemala, ker imam hernijo diska in me zaradi tega še bolj stiska, glede na to, da je mali tok velik. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 771
   RE: Septembrke 2019
29.7.2019 20:08:00   
Ribica **
Mene je bilo prvič strah bolečine, sem bila pa odločena za epiduralno (odločala sem se med EA in ultivo), pri EA me je bilo strah vstavljanja, ki me na koncu ni čisto nič bolelo, samo položaj je zoprn, ko imaš popadke. Ko se je začelo zares, pa sem prišla v P precej mirna, v pričakovanju in zaradi tega malo "živčna", ampak sem presenetila samo sebe. user posted image Tudi popadki me prve ure niso tako boleli, kot sem mislila, da me bodo (sem imela prej precej boleče M), EA je super odvzela bolečino, odpiranje in pregledi me niso boleli, predrtje ovojev tudi ne - po tem so postali popadki močnejši, ampak sem tako ali tako zatem dobila EA. Boleli so samo umetni zadnjo uro, ker so bili krči brez prestanka in ker je mala že tiščala navzdol, pa se ni mogla spustit v porodni kanal, ker je bil preozek zanjo. Končalo se je s CR. Zdaj ko vem, kaj me čaka, me je bolj groza, ker vem kako bolijo prve ure na intenzivni po CR, kako boli rana potem ipd. Tako da jaz si še enega CR-ja absolutno ne želim, je pa velika verjetnost, da bo CR tudi tokrat. Se tolažim, da če bo zdaj napovedan, ne bom prej celo noč pokonci v porodni, bom prišla tja bolj spočita, bo spinalna upam, da prijela in da sama operacija v budnem stanju ne bo preveč grozna. Po narkozi sem bila namreč čisto zadeta še par ur in to so mi precej neprijetni občutki. Ampak je kar je, nekako bo tudi ta moral it ven. user posted image Aha, me je bilo pa pri prvem porodu najbolj strah, da bi mala med porodom ostala brez kisika, da bi se kje zataknila ipd. Tako da je mogoče prvič vseeno lažje it, ker ne veš točno, kaj te čaka user posted image Kričala pa nisem nič, ena je v sosednji porodni malo, ampak res ene dvakrat, trikrat, potem se je pa že jok slišal. user posted image Res pa je tudi, da se meni vaginalni porod zdi nekaj bolj finega, ker nisem izkusila dejanske bolečine iztisa, kaki, ki je bila ful prerezana, se pa mogoče carski rez zdi precej enostavnejša stvar. user posted image

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 772
   RE: Septembrke 2019
30.7.2019 11:51:04   
Mal_
Hej punce,

Sparkles,
to glede energije te razumem, sploh ker nosiš dvojčke. Že meni je mučno, ne naspim se, čez dan pa vso energijo usmerim k hčerkici. In dopoldne, ko sem sama, ker je ona v vrtcu in fant v službi jaz skoraj preležim. Saj se trudim pa kaj pospravljam, skuham, diplomo pišem, ampak se takooo nekoristno počutim :) Zgaga pa tudi mene muči, ampak ni tako zelo hudo.. na čase zagrabi, ampak mine. Pomaga mi če pijem mrzlo mleko, če je pa res hudo pa vzamem rutacid...

Naty,
jaz imam 22.9. rok ja. se pravi si kolk pred mano? No meni ni nič delala od morfologije dalje, mogoče bo pa zdaj v četrtek, ko imam pregled. Tako in tako bo treba preverit lego otročka, da vidimo v kakšno obliko poroda se bomo usmerli... Sama si sicer želim naravnega, ampak imam tut tak strah v sebi, da zadnje čase samo še o tem razmišljam ali bom zmogla to... Ojoj pridna si s temi kg, jaz se kar bojim kaj bo tehtnica rekla v četrtek... najbrž je že kakih 20kg viška :( pri prvi mi je šlo tako lepo dol, sem se 20 kg zredila in 30kg shujšala.. upam da bo šlo tokrat tudi tako lepo dol... Pridna tut glede priprav hehe. Jaz se še nisem spravla, NIČ nimam še pripravljeno.. mislim, saj imam vse od tamale še, ampak nimam pa na primer nič oprano, posteljica ni postavljena še, kozmetike nimam nabavljene, torbe ne prirpavljene... me nekak ta diploma mori tolk, rada bi jo čimprej spisala, pred porodom, da se potem ne rabim ubadat s temi članki in prevajanjem... in zato potem nisem skoncentritana, ker me non stop ta čas lovi... Jaa, noge pa tudi meni otekajo, tudi zdaj ko ni vročine... bomo vidli kako bo.

Smile,
glede srbečice... tudi mene GROZNO daje, kar po celem telesu... ne vem kako si pomagat, počakala bom pač do četrtka in potem povedala ginekologinji za situacijo.. Upam da da preverit žolčne kisline in ostalo.. Probavam tudi z mazanjem z losjonom pred spanjem, pa nič kaj ne nuca... Sem mislila da je pač tako suha koža, pa itak si probaš pomagat z vsem mogočim, ker je res mučno... te drugače daje čez cel dan? mene najbolj zvečer, ko se umirim, ampak opažam tudi čez dan čedalje več teh 'napadov' srbenja... Že imaš izvide morda? Upam da se vse dobro izide, držim pesti!
Kar se pa poroda tiče.. po predhodnem CR moramo vidit kako je z otročkom, tako da čakam na UZ, ki bo mogoče že ta četrtek, ampak mislim da bo šele nekje v 36.tednu. Zanima nas bolj kot ne lega, ker je bila prva v medenični... No misel na to, da bi rodila naravno me ress malo straši, hkrati si pa tega ful želim.. ne vem kolk sem kaj vzdržljiva.. Trmasta sem, to že, ampak ne vem kako bi prenašala bolečino pa to... Kar stiska me... grem na predavanje o epiduralni, čeprav mislim da je nebi vzela.. pri CR sem imela spinalno, ampak to je itak drugače.. Če bi s spinalno rojevale nebi vn porinla, sem imela še kake 4 dni omrtvičeno rit oz nisem znala potisnt.. tut tega me je strah, da bi se zgodilo, pol itak po vakuumih in ne vem čem posežejo...

Ribica,
res, si mela pol težko okrevanje po CR? vidiš meni pa ni blo nič, po CR sem bla hitro dobra, bolečin skoraj nisem imela... rana se je lepo celila in je tudi zelo lepa... mogoče pa je res to zato ker sem jaz konec koncev točno vedla kam kdaj in zakaj grem...




(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 773
   RE: Septembrke 2019
30.7.2019 13:50:25   
Ribica **
Jaz nimam še nič oprano ipd., pa imam rok en dan pred tabo, Mal_. Posteljica bo do zadnjega ostala nesestavljena, ker zdaj vsaj normalno do postelje dostopam, potem bo spalnica spet natlačena. user posted image Pri taprvi smo pa pri 33-34t začeli pohištvo sestavljat, pa vse cunjce sem imela že oprane ipd. Zdaj se mi pa nikamor ne mudi, bom začela drug teden lepo na izi, ko ostanem doma. Še kompletek za iz porodnišnice moram zašit, ampak bi rada v miru in brez hitenja, ne zvečer, ko tamala končno omaga. user posted image

Ja, moje okrevanje je bilo kar naporno po CR, pa ful malo sem imela hemoglobina, je tudi to pripomoglo k utrujenosti, pa hematoma dva sta se mi naredila na rani itd. Pa še kar visoko imam rano, pa so me vse hlače ravno tam stiskale itd. Jaz sem pri EA vse čutila, samo bolelo je precej precej manj kot sicer. In tudi potem nisem imela nobenih težav (glavoboli, boleč hrbet ipd.), vsaj spomnim se jih ne, tako da ziher ni bilo kaj večjega.

Kile pa - prvič sem se zredila 11,5, iz P sem prišla 6 kg lažja, še nadaljnje 3 kg so šle v prvem tednu doma, ostalo se je pa tudi postopoma zmanjševalo nekje 6-8 mesecev, v službo sem šla s takšnimi kg, kot sem zanosila. Zdaj sem nekje na 10-11 kg plusa, tako da bo najbrž kaki dve kili več kot prejšnjič. Pa mal imam še fore, ker sem s premalo kg štartala. :)

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 774
   RE: Septembrke 2019
30.7.2019 16:29:25   
Sparkles7
Naty ja, dvojčki so rojeni prej, ker jim zmanjka prostora, optimalnih pogojev, plodovnice... Danes sem 32t 1d... Rok imam sicer postavljen 23.9. (polnih 40 tednov)- je postavljen glede na zadnjo menstruacijo, ne glede na vecplodno nosečnost. Potem pa dvojčke pustijo najkasneje do 37. ali 38. tedna, večinoma pa se itak začne že prej kaj dogajati samo od sebe. Takole od 32.tedna naprej se že kar pogosto rojevajo, ali pa morajo večkrat sprožiti, ker nimata več oba optimalnih pogojev za rast in podobno... Veliko je tudi tega, da je treba it v porodnišnico ležati v mirovanje, da se zaustabi dogajanje... Jst upam da čim dlje zdržimo, prvi cilj mi je 35.tednov, zaradi razvitosti pljuč, drugi pa seveda kar 37, čeprav mi trenutno ni jasno kako zdržati do takrat :p Vsak dan v trebuščku je veliko vreden!

Tako da ja, zato imam jaz v večini že pripravljeno, če pa bi bil enojcek pa bi sigurno bila tako kot vidve, Ribica in Mal, in bi še odlašala 😊
Ja Naty, jaz tudi pred prvo nosečnostjo v bistvu sploh nisem vedela kaj to zgaga je. Prvič me je potem matrala zadnje mesece, sedaj pa res praktično cel čas. Pa saj je logično, saj res ne vem kam se stlačijo vsi organi ... Jaz če sedim gre nekako, če pa ležim na kavču, pa se zgaga pojavi... Ležati pa itak da morm 😁 Vzamem pa rupurut, predvsem zvecer, se mi zdi da malo pomaga.
Pri mojih dveh velikost cel čas povsem ustreza tednom, tudi zelo usklajena sta, oba enako velika, kar je super! Jutri imam pregled po dveh tednov h, komaj čakam da vidim kaj rečejo, da izvem da je še vse mirno ;)
Smile, uf, tale porod iz sprejemne je pa slišat kar ekstremno 😁 Jaz imam eno uro do porodnišnice, tako da upam da ravno preveč na hitro ne bo 😁 Moja dva sta sicer bila že na zadnjih dveh pregledih oba obrnjena na glavo, tako da upam da je tako ostalo in ostane 😊 Želela bi si roditi naravno, ampak bo pač kakor bo... Zaupam da bodo zrihtali tako da bo najboljše za vse. Prvega sem rodila kar težko (sicer hitro, dobrih 5 ur so zapisali dolžino poroda) in bila precej šivana, ampak je imel precej veliko glavo. Sedaj pa se tolažim (in tudi pravijo večkrat tako), da je dvojčke lažje roditi, ker sta pač oba manjša in manjši obseg glave 😁 Je pa res, da moraš dvakrat potiskati, in ti mogoče zna zmanjkati energije 🙄 Hm, ne vem, želja mi je naravno, bomo pa videli. Edino res si ne bi želela, da bi začela naravno, enega naravno, potem pa se kaj zakomplicira, in mora biti za drugega pa carski rez 😣 kar se dogaja... 🤔 Razmišljam da bi tudi tokrat brez EA, prvič so mi dali le neke protibolečinske inekcije 🙄 Edino nekaj sem slišala, da imajo po novem v NM tudi možnost ultive, je katera kaj slišala o tem? Razmišljam da bi to probala.
Smile, jaz ti želim da bo vse ok z rezultati in da uspeš še počakati tako dolgo kot imaš željo. V vsakem primeru pa srečno 🤗 Mal, tebi pa da uspeš hitro porihtati z diplomo, kar imaš še plan pred porodom ;)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Z vizualizacijo si lahko pomagate do lepše...
Čeprav si poroda ne moremo izbrati, pa lahko nanj vplivamo s pozitivnimi mislimi in vizualizacijami. Preverite štiri uči...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?