|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
30.7.2019 18:37:48   
Eminna2019
Zdravo punce,

vidim da imamo vse več ali manj enake skrbi in "problemčke". jaz imam za pripraviti še 1 koš oblekic+posteljnina za dojenčka ostalo je mož pripravil :)
Jaz sem danes bila še tretjič na triurnem testu za cuker.. tudi tretjič negativen. zdaj pa je najbrž to to s tem testom :D
včeraj sem se tudi pohvalila da mi noge nič še ne zatekajo a danes.... uff komaj hodim :/
medenica me tudi boli obupno že 3dni. Naslednji teden imam CTG pa da vidimo kaj bo ta otrok takrat počel.
Mogoče veste ali lahko peljem hčerko s sabo na CTG?

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 776
   RE: Septembrke 2019
30.7.2019 18:55:55   
Ribica **
Pomojem komot vzames hcerko s seboj, saj ni nic takega ctg. Razen ce ji bo zoprno toliko casa cakat. 


(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 777
   RE: Septembrke 2019
30.7.2019 18:57:09   
smile_1
Mal in punce,danes sem dobila izvide in k sreci je vse v mejah normale! Zdravnica mi je rekla, da zna biti zaradi vročine. Sem vesela. Me pa najbolj daje ponoči, čez dan niti ni moteče. Ti pa svetujem, da na vsak način vztrajaš pri ginekologinji, da te da pregledati za te teste - da boš mirna. 
Glede CTGja, jaz sem bila zdaj enkrat tam in je bil mož (torej spremljevalec:)) lahko ob meni. Ne vem kako je z otroki - jaz bi mogoče kar poklicala in vprašala, za zgubit nimaš kaj, sam pridobiš na času:)

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 778
   RE: Septembrke 2019
1.8.2019 8:46:40   
naty1989
Smile_1


Ojoj mi je žal da si bila priča temu kričanju med porodom. Če mene vprašaš me že konkretno stiska pred porodom ene par mesecev že. Ko je ta nosečnost začela tako hitro it, me je začela tudi panika grabit in vse bližje sem datumu bolj me stiska. Pač sem bolj boječe sorte in tudi beseda porod me spominja v glavnem na bolečino in tudi kako kričanje ( čeprav ne bi rada ). Če me kdo vpraša če se bojim poroda itak da se ga ful, fantu sem že jokala doma, da ne vem kako bo to šlo...V bistvu za naprej nekako ne študiram, samo da porod dam skozi, potem bom že. Želim si da ne bi predolgo trajalo in da bi vsaj zmogla brez nekega kričanja...pa da bi mi bilo malo manj grozno kot si vse skupaj predstavljam. Predstavljam si pa porod res kot en maraton, ali da tečeš ne vem na 1000m ( ko smo tekli v srednji šoli, se spomnim ), pa na začetku še gre, potem pa vedno težje in težje, noge ful bolijo, ne moreš več, ful si utrujen...pač ta občutek. Potem pa ko si v finišu pri po porodu, ko moraš pritiskat, pa si predstavljam tisti za zadnji del ko odtečeš, ko si že čisto psihično utrujen, boriš se sam s seboj, tudi solze ti že tečejo, lahko tudi kričiš, pa ne smeš odnehat in moraš sam sebe premagat da prideš do cilja, pač moraš konkretno preko sebe. No tisti zadnji trenutek preden premagaš sam sebe je meni bil najhujši, pač ko sem tekla recimo ali imela res tak napor da sem se konkretno borila sama s seboj. Malo čudna primerjava sicer, ampak jaz to nekako tako jemljem in si probam predstavljat kako je takrat bilo, ker je bilo kr fajn hudo. No upajmo pa da le vse ženske ne kričijo pri porodih ali pač? Jaz se bom trudila da ne bom, ampak če pa ne bo šlo drugače in če bo zato boljše pa pač bom, sej v P so že dali vse skozi, različne ženske, različni karakterji...Držim pesti da bo pri vseh nas vse ok, pa da bi nam čim prej minilo in da ohranimo porode v kar se da lepi luči in ne da nas bo zgrozilo ko se bomo spomnile kako je bilo.



(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 779
   RE: Septembrke 2019
1.8.2019 9:15:42   
Ribica **
Naty, jaz ti toplo priporocam kak pogovor s kakim strokovnjakom pred porodom, ker je skoda, da si v takem krcu ze sedaj, ko bos prisla v P bo pa samo se huje. Ne, ne kricijo vse zenske pri porodu. Poglej si na youtubu kako oddajo One born every minute od BBC-ja. Tam je zelo nazorno prikazano, res da so v Angliji malo drugacne prakse, ampak da vidis, da ni vse tako grozno. 


(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 780
   RE: Septembrke 2019
1.8.2019 13:13:39   
Malinca07
Naty, tud jaz ti priporocam, da probas cim majn razmisljat o samem porodu, nekaj casa se imas, osredotoci se na trebuscwk, brce in lepe trenutke, ko bo cas za porod pa bos videla, da bo samo od sebe lepo steklo. Ko je meni odtekla voda, sma oba s partnerjem cisto sprosceno sla v porodnisnico, nobene panike, stresa... Pozitivno razmisljaj in bo vse ok. Pa ne sekiraj se a bos kricala ali ne, tak kot si sama napisala, babice so dale cez ze vsega in svasta :) sama nisem nic kricala, nisem cutla potrebe po tem, ce pa zelis, pa seveda lahka vpijes, kricis..sam skoda energije za to :)) vse bo ok, bos vidla :)


Ribica in Mal, ne sekirajta, ce nimata se nic, jaz imam rok cisto na zacetku septembra, pa razen postavljene postlce nimam se nic, niti torbe za sebe za v porodnisnico se nimam pripravljene. Po drugi strani pa upam, da rodim se v avgustu, pa kljub temu ne porihtam nic :)) 
Tale vrocina mi nic kaj ne pase, pa spanje je se vedno slabo (bom vsaj ze "not padla" v nespanje za september, ko pride mali :)) 
Drug teden imam spet pregled, komaj cakam da vidim kak napreduje :) 
Kak ste ostale kaj? Je se katera ze zacela s porodnisko? 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 781
   RE: Septembrke 2019
1.8.2019 13:51:52   
Sparkles7
Naty, tudi jaz ti priporočam da poskušaš še izkoristiti čas in malo pomiriti svoje razmišljanje... Priporočam knjigo Modrost rojevanja, izpostavlja predvsem to razmišljanje, da se poskusas pomiriti, da se zavedaš tega, da žensko telo je sposobno poroda, ker je ustvarjeno za to in zmore zelo veliko! Še sama si potem po porodu šokirana nad tem koliko in ponosna nase! In da si ko pride čas za to, z vsakim popadkom bližje svojemu cilju in temu, da spoznaš svoj mali zakladek. Tako da poskusas vsak nov popadek čimbolj mirno predihati in varčevati energijo za iztis...


Jaz pa kričala sem, ampak se nisem prav nič sekirala zaradi tega! Zaradi tega mi je bilo lažje, v porodnišnici so vajeni vsakodnevnega večkratnega kričanja, zato pa pridemo tja... 😁 In kot zaključek sem rodila malega fantka, ki mi zdaj lepša dneve ;) Kar pogumno!!!
Mi trije lepo napredujemo, včeraj sta imela fantek okrog 1800g, punčka okrog 1700g, vse je ok. Tako da moramo pridno nabirati tedne, zdele je ginekolog rekel da je pomembno da pridemo do dopolnjenega 34.tedna, da potem naprej pa ni več toliko panike. Edino železo sem dobila včeraj, sem ga imela premalo...

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 782
   RE: Septembrke 2019
1.8.2019 19:02:45   
Mal_
Zivjo dekleta😊
Eminna,
Mislim da pri nas nic ne komplicirajo, ampak moras vedeti da to traja najmanj 20 minut... Bi tvoja hcerkica to zdrzala pri miru? Ker ti tam lezis, premikat se ravno ne mores in smes... Moja bi znorela od dolgcasa, kal bi pa cel raztur nardila tam haha😂 tako da moja bo zal doma precakala vse preglede, ce ne bom samo zivcna. Mi je pa zanimivo da imate tako zgodan ctgje že... Pri nas se snemajo od 37.tedna dalje, razen seveda ce pride prej do kakih krcev.

Smile,
Ooo super! Tudi meni je danes odvzela kri za zk in jetrne teste... So poslali v LJ kri, izvide pravijo da se kar dolgo caka, vsaj en teden. Koliko casa si pa ti cakala? Tud mene bolj zvecer prime, ampak cutin tudi cez dan da me vse srbi. Saj možno da je od svica in od vsega, pa suha koza pa to.. Nism hotla tezit tam, tko da skor nisn rekla.. No pa sm se spomnla kako je blo hudo v nedeljo ponoc k nism nc spala od te srbecice, pa sm rajs rekla.. In je takoj rekla da bomo se to pogledal, da mozno da ni nic, ampak vseeno da smo vsi pomirjeni.. Ker posledice so pa res lahko katastrofalne, pa se bolezen sama je tako prikrita ib so zk res kljucnega pomena.. Ce bo to negativno pa bomo pac nekak deugac to srbecico lajsali, samo da vemo da je ok😊

Naty,
Hjoj tudi mene tak strah grabi... Ne vem kako bom zmogla, ce sem dovolj vzdrzljiva... Bojecka sem, pa ne vem ce bom uspela pretrpet to bolečino... Pa kako bom potiskala.. Pa vse take skrbi. A hkrati si zelim naravnega prooda, kljub temu da mi dajejo na izbiro cr ali naravno... Upam da bom tudi potem tako pogumna ko se bo zacelo😊

Malinca,
Ufff potem pa jaz res se nisem kritična haha😂 bomo ze pristimali, ce ne ima pa itak ati dovolj casa da v tistih 3 dneh vse zrihta😂 samo ne bo moglo bit po moje, bom pa pol skomandirala😂
Vrocina tud mene tako muci da je kar groza.. Pa spim tut zelo slabo. Danes je sla hcerka na pocitnice za eno noč k babici.. Jo ze tako pogrešam, a hkrati upam da se bom naspala haha.

Sparkles,
Uu cudovito za mere! Upam da vam uspe zdrzat do takrat! :)
Meni je tud danes naredila kontrolo rasti, in raste lepo po krivulji... Je tudi v glavicni vstavi, tako da upam da uspe da rodim naravno, ceprav se hkrati tega tako zelo bojim😊
Drugace pa sem vidla da si za nm sprasevala za ultivo.. Danes je bila sola za starse in pod moznostmi lajsanja poroda ni ultive.. Je pa menda nekaj mesecev sedaj na voljo smejalni plin...
Pa hvala za lepe zelje za diplomo🤗
Kako pa ste deugace, katerih let ste kaj? Jaz sem 23 stara, pricakujem pa 2. Otroka.. Me zadnje case grabi malo slaba vest ker ne vem kako bom ljubezen delila med dva otrocka..na hcerko sem tooolk navezana, ona pa name. Skos bi ble skup, pa tut cw se kregamo haha. Res mi je vse, zdaj me pa grabi panika kako bom delila cas med obe, da bomo se vedno take prijatlce pa zaupnice... Kr groza me je no😥



(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 783
   RE: Septembrke 2019
2.8.2019 14:03:17   
Mal_
Update: jetrni testi so ok, cakam samo se izvide zolcnih kislin, ki bojo enkrat prihodnji teden... Tako da poklicem v sredo je rekla, pa mi javijo kaksno je stanje... Naslednji pregled pa 22.8.,tocno en mesec pred rokom.. 😵 Kam je sla ta nosecnost?? :)

Kako ste danes drugace? Imate kaj neviht? V beli krajini zaenkrat se nic, par kapljic je bilo😊

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 784
   RE: Septembrke 2019
2.8.2019 15:30:45   
Yuki
Živijo vse!
Nekaj časa se nisem javljala - najprej ene počitnice, potem kup po in predpočitniškega dela, zdaj pa če druge počitnice.

Jaz kar ne morem verjeti, ampak sem že v 36. tednu. razen, da sem precej nerodna (recimo, če je treba vstati iz tal ali se stlačiti v kakpen manjši prostor user posted image ), nimam kaj velikih težav. Spim dobro, zgaga me ne muči, krčnih žil nimam, vročina mi je znosna, noge mi ne zatekajo ... Res pa sem na morju, kjer super uživava z malo, in super mi je plavat.

Naty ... poskusi se res sprostiti pred porodom, mislim, da sproščenost kar veliko pripomore k porodni izkušnji. saj je že priporočila ena pred mano, ampak Modrost rojevanja je bila meni v prvo skoraj biblija. Zelo lepo je vse razloženo. Jaz sem v prvo prebrala kar nekaj knjig - v glavnem vse na teo rojevanja iz knjižnice, sem hotel abiti pripravljena, tokrat pa... mogoče zdaj. Tudi v materinsko šolo nisem šla.

Smile... tudi moj fant je zelo velik - prehiteva kak teden o dva pri obsegu glave in dolžini stegnenice, obseg trebuščka pa imam majhen. Merili so ga pri 32 tednih in še enkrat pri 35 tednih. Nič niso omenjali, vpliva na porod - bom pa na naslednjem pregledu še enkrat natančno zaslišala ginekologinjo.
Sem pa nazadnje doživela kar neljubo presenečenje - saj se je fant obrnil v medenično vstavo. In zdaj breem vse možne forume o zunanjih obratih, vajah za obračanje in medeničnih porodih. Upanje je sicer še, da se obrne, me pa vsekakor skrbi.

Ribica, Mal in Malinca ... Jaz nimam še nič pripravljeno, oprano in postavljeno. Pred dopustom je bbilo preprosto prevroče za ukrepanje. bom prala naslednji teden ko pridem z morja. Takrat tudi prestavimo postelje, izvlečemo previjalno mizo in na novo organiziramo stanovanje. Tudi kompletka za iz porodnišnice še nimam naštudiranega. No spletla sem mu jopico, ampak mislim, da bo za začetek septembra pretopla. Super Ribica, da šivaš. Meni ful paše ta čas, ko pletem za malega, tako nekako povezan se čutiš, verjetno je podobno, ko šivaš.

Sparkles ... super za enakovrednost in pozicijo dvojčkov. Upam, da te res počakata še par tednov do zrelostiuser posted image
Emina ... ctg je verjetno res nekoliko dolgočasen za malo - odvisno kako miren tip je. Pa še zavleči se zna na pol ure ali več, če plod počiva.
Mal ... jaz sem precej starejša od tebe in tudi pričakujem 2. otroka. In tudi mene skrbi, kako bo sprejet. Ampak mislim/upam, da se to zgodi kar naravno.

Sicer ste tukaj vse že mimo 28 tednov, ampak vseeno opozorim: če hočeš na letalo po 28. tednu potrebuječ potrdilo ginekologa, da lahko letiš. Enkrat kasneje moraš podpisati tudi izjavo, da letalsko družbo odvezuješ odgovornosti, če se ti kaj zgodi. Sicer pa naj ne bi bilo problemov z letenjem do 37. tedna nekje (sploh če gre za krajše lete). Jaz sem letela na počitnice okrog 28. tedna, pa nisem vedela za to pravilo, ampak se mi je ravno poklopilo. Niso pa me opozorili, ko sem kupovala karte - čeprav sem se pojavila v agenciji s trebuhomuser posted image No, ampak se je ok izteklo.

Pri nas - v istri je bil dpopoldne dež, ne nevihte, je pa cel dan že tak oblačen in lepljiv.

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 785
   RE: Septembrke 2019
3.8.2019 9:46:57   
smile_1
Mal,me veseli, da so jetrni testi OK. Žolčne kisline sem dobila v roku enega dveh dni nazaj, sem pa bila napotena direktno preko porodnišnice na polikliniko. So me opozorili, da če stvar poteka preko ginekologa, traja 1 teden. Tudi jaz ne morem verjeti, da čas tak hitro teče in sem dejansko danes noseča že 35t 3/7. Na zadnjem ginekološkem pregledu sem plačala tudi bris za streptokok. Itak se za vse odločim, kar je lahko tvegano oz. ogrožujoče za plod. Drugače pa naj bi po kontroli rasti mali imel zdaj skoraj 3,5kg, obseg glavice pa že 34cm. Bomo videli kam pridemo. Začela sem piti čaj malinovih listov (nasedem prav vsemu :) - baje mehča maternični vrat in se lažje odpiraš), hodim na nosečniške masaže in uživam datlje (baje tudi to blagodejno vpliva na porod:)). Počutje je ok, teža malega mi ful dol pritiska tko da me križ vsaki dan bolj boli, je pa k sreči v glavični vstavi. Lep pozdravček vsem!

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 786
   RE: Septembrke 2019
3.8.2019 16:20:26   
naty1989
Smile_1


A že piješ čaj? no jaz ga imam doma in čakam da napolnim 35 tednov, da sem 36 in ga začnem piti. Ker pravijo da se ne sme prehitro pit? ne vem komu vrjet, eni pravijo da se lahko začne pit po 32,33 tednu ( kar sem že zamudila ), eni po dopolnjenem 35 tednu, po nekod piše da pred 37 tednom ne pit...


Drugače pa punce hvala za tolažbe in vzpodbudne besede. Zdaj kaka 2 dni nazaj sem imela ful krizo, ker se zeloooooo bliža pdp in me je res pošteno stisnilo. Pa nisem več zdržala, pred fantom sem planila v jok, da enostavno ne morem več, samo še na porod mislim, pa da me je enostavno groza, da ne vidim tu izhoda, da sploh ne morem mislit naprej kaj bo po porodu dokler ne rodim...pa me je nekako uspel pomirit, da sem malo odmislila vse skupaj...


Samo vseeno vem da taka sem, da sprostila se nekako ne bom, pač dokler se res tega ne rešim. Ker če me čaka nekaj pač bolečega, če v bistvu sploh ne vem kako bom prenesla bolečino ( če jo sploh bom ) mi je pač groza. Tako ad tu mi nekako nobena sprostitev ne pomaga, samo da se rešim. Verjamem da vse preživijo pa prestojijo, samo vseeno jaz pač povem če me je tako zelo strah, me pač žal je. Nekako ne morem mimo svojih občutij.


Ampak sej bom že nekako, za mene ko se rešim bo kot da bi se na novo rodila,haha. Najbrž bom najsrečnejši človek na svetu. No pač tudi to je ena motivacija, ki mi še kak procent pomaga.

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 787
   RE: Septembrke 2019
4.8.2019 18:29:10   
smile_1
Naty oj, jaz sem razumela kot, da se lahko začne piti od 35. tedna dalje. Sem oa začela z eno skodelico na dan, naslednji teden grem na 2 in potem na 3 m, kar je maksimalna doza. Zdaj se niti več ne sekiram, iskreno, ker je tamav že tok velik, da tudi, če bi se rodil kak dan pred donositvijo ne bi bilo spet take panike. Pravijo, da čaj učinkuje samo v primeru, da ga uživaš več tednov, torej, če začneš s 37. tednom in rodiš z 38., nekako nima smisla. Za porod pa res preberi knjigo modrost rojevanja, ker je top! Plus, meni pomaga misel na to, da, če bi bilo res tako težko rodit, nobena ne bi imela drugega. Samo fokusiraj se na dihanje in bolečino, ko se začne in odmisli strah. Pozitivni mindset_ naredi več kot si lahko misliš. Če bo nevzdržno je tu še vedno opcija epiduralne, ki ti porodno bolečino bistveno olajša. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 788
   RE: Septembrke 2019
5.8.2019 9:47:32   
Eminna2019
imate prav, najbrž bo dolgočasno za tamalo tako da jo predam tašči za tiste pol urce :) v sredo vglavnem imam ctg, ga je katera imela v SB Izola?
v nedeljo sem dogovorjena, da se grem "pokazat" v Postojno.
zadnje dni se mi dozdeva da mali v trebuščku čist dol tišči, so tudi dnevi ko imam krče na notranji strani stegna če hodim prehitro.
upam da če se že kaj pripravlja, da počaka še ta teden ko sem v službi ker moram poštimat par stvari in do konca "upeljat"mojo nadomestitev :)
in še jaooo meni.. do srede moram oddat vlogo za porodniško. danes greva med malico na csd oddat še ostale vloge za očeta.
se mi zdi ko da je bil včeraj božič ko sem naredila test nosečnosti in zdaj pa že vsak dan lahko pričakujemo tega mulčka :)

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 789
   RE: Septembrke 2019
6.8.2019 8:51:17   
Mal_
Hej hej😊
Vidim da ste ze kar v nizkem startu, ene ze celo v 36.tednu,omajgaad.. Kam je sel cas 😵 jaz sem sicer 33 2/7 tednov noseca, jutri dobim se izvide zolcnih kislin... Drugace so se mi pa vceri zacel lazni popadki, vsja mislim tako... Jih je katera kdaj ze imela? Kako so izgledal? Pri meni se je zacelo z menstrualno bolecino v trebuhu in hrbtu, potem je trebuh spodaj otrdeval.. Pomoje je to to, a?
Sm pa zvecer se na kavc usedla in kr narnkrat zacutim mokro med nogami, pogledam in res, hlace mal mokre.. Moj je cis panicn ratu haha😂 je bil pomoje sm izcedk, sm pozabila po tusiranjj dat vlozek gor.. Ampak kaj je on noru da bova mogla it hahaha.
Kako ste drugac ve? Meni je tolk lepo k ni zjutraj vroce, pa zvecer je tk lepo vzuni😍 kr naj tako ostane hehe
Naslednji pregled mam 22.8.,ko bom noseca 35 4/7..predvidevam da se ne bo ctgja, bom pa za streptokok takrat vprasala...

(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 790
   RE: Septembrke 2019
6.8.2019 10:32:27   
Eminna2019
Mal_
tudi jaz imam tak občutek glede lažnih krčev. proti večeru je malce slabše in se premikam kot da imam 90let :) drugače pa spijem šumečo tableto magnezij in je ok.
Medenica tudi boli, noge zatekajo itd.. standardne stvari
otroček brca tako da kar pričakujem da bo od kje pogledala kakšna nogica :D
kako je zdaj s pregledi? so od 36 tedna naprej vsak teden? se mi zdi da sem od prvega otroka že vse pozabila..
jutri bom tudi rekla za epiduralno, zadnjič me je gin prašala če mi napiše napotnico pa sm po neumnosti rekla da bom premislila ?!?!

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 791
   RE: Septembrke 2019
6.8.2019 19:06:48   
Mal_
Ja sej pocasi se zacenja ja.. Tut js sm vceri komi hodla zvecer.. Pa medenica me v sramnicni zrasti tooolk boli, zgleda da se je razsirla ze haha. Sej ce po gatah pa hlacah gledam se je mogla kr orng😂😂 cis brez gatk sm ostala, bom mogla nabavit nove da me ne bo vse rezalo v ta speh haha😂

Ja pr men je blo do polnih 36 tednov na 4 tedne peegled, pol pa vsak teden ja.. Pa vsakic pol ctg pa kratek pregled oz so sm javl ce je ctg ok... To je blo to. Aja me pa cudi to kako dobro prebavo mam.. Skor predobro😂 zelezo jemlem ko naj bi lahko povzrocal zaprtost, kar mi v zacetku nosecnosti tut je, ampak zdej... Pa js grem tut 6x na dan kakat😂 grooza

(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 792
   RE: Septembrke 2019
6.8.2019 19:13:59   
Ribica **
Mal, mene zelezo tudi ne zapira, na sreco ga jemljem vsake dva dni.



(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 793
   RE: Septembrke 2019
7.8.2019 7:37:05   
Eminna2019
Mal_ in Ribica
ste lahko srečne.. jaz spijem 1L donata na dan in nič.
je pa tudi dan ko se otroček dosti premika in posledično je prebava boljša :)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 794
   RE: Septembrke 2019
7.8.2019 9:36:35   
Ribica **
Uf, en liter donata, si raje ne predstavljam. 🙈 V prvi nosecnosti sem spila 1 dl donata oreden sem sla spat, dve uri sem s takimi krci ponoci na wcju sedela, da ga do zadnjega meseca nosecnosti niti povohat nisem hotela 🙈 zdaj ga pijem v majhnih kolicinah, ne vec kot 1 dl na dan.


Jaz sem pa nekaj zbolela, vceraj mi je cel dan trrbuh otrdeval, tako da sem sla zvecer v P. MV je zaprt, ima pa glavo ze precej nizko. Me je kar panika zagrabila, ko me je zacelo se v krizu bolet. Saj zdelo se mi je, da to niso pravi popadki, ampak sem bila ze cisto prestrasena. Pestro. Ne bi se rodila, no. Tako da ta vikend pa res zacnem pripravljat stvari, prat oblacilca, prestavit ta vecji oblacila iz previjalne ipd. Pa se lotit kompletka za iz porodnisnice. 😊 

(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 795
   RE: Septembrke 2019
7.8.2019 14:07:49   
Eminna2019
evo me nazaj s pregleda.
mulček je bil živahen dokler me niso priklopli na CTG, poem ga je blo treba spodbudit da je malo pomigal :)
in potem takoj ko sm šla iz ordinacije je spet bila telovadba.
Dogaja se zaenkrat še nič, naslednji teden imam spet pregled - bom rekla za napotnico za epiduralno ker že ko sm poslušala kako je ena ženska kričala me je zmrazilo in sm razmišljala"kaj mi je tega treba" :D

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 796
   RE: Septembrke 2019
8.8.2019 7:20:42   
naty1989
Emina

Kako pa se boš dogovorila za epiduralno? Pa v katerem kraju? Pa koliko časa prej moraš se dogovorit? Res me zanima.

(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 797
   RE: Septembrke 2019
8.8.2019 8:21:10   
Eminna2019
naty1989
plan je da grem v Postojno rodit. zdaj ko grem na pregled še v PP bom vprašala kaj in kako glede epiduralne, kolikor pa sm prebrala mislim da je v Postojni vsak petek predavanje glede tega z anesteziologom.
In potem najbrž dobiš potrdilo da si se tega udeležil in si seznanjen z vsemi tveganji itd.

Ima še katera od vas obupno zatečene noge? jaz trenutno lahko obujem samo dvojne japonke. Crocsi delujejo kot bi dala nogo v vakuum in imam odtise luknjic.


(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 798
   RE: Septembrke 2019
8.8.2019 10:58:46   
naty1989
Emina
Pa nisi ti že 1x rodila? Mislim potem veš kako je. Če je potrebna ea ali ne? 

(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 799
   RE: Septembrke 2019
8.8.2019 11:37:23   
Tara9
Izkušnja iz Ljubljane, epiduralna je brezplačna in vsak dan dosegljiva. Brez kakih predavanj in napotnic ter dogovarjanj. Za drugje žal ne vem. Želim vam vso srečo.

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?