Dva mnenja (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijoSporočilo


Anonimen -> Dva mnenja (4.5.2019 16:27:45)

Pozdravljeni,prodim za vas nasvet. Po enoletnem poskušanju zanositve sem bila poslana na histero in laparoskopijo. operater je ugotovil endlmetriozo/ na sakrouterinem ligamentu (5mm), tudi pod levim ovarijem in tudi na sprednji strani uterusa levo nad pliko vezikouteribo.Na dnu Douglasovega prostora pa dve minimalni zarastlini. Odstranil je z elektrokoagulacijo vsa 3 žarišča.
Po vbrizgu plavila (tudi po ponovljeni aplikaciji),barvilo ne prehaja skozi jajcevoda-sicer sta jajcevoda makroskopsko brez posebnosti,ugotavlja pa se vraćanje plavila skozi nožnico navzven.
Pri histeroskopiji je notranje maternično ustje čvrsto,nekoliko zooženo,cerviks je dolg zato dilatirajo kanal do H 5,5 in ponovno uvedejo minihisteroskop,maternična votlina je majhna.Ob cerviksu se vidijo sledi plavila,v mat votlini ni-ocitno je bil cervikalni kanal daljši od aplikatorjev za plavilo. Viden je 1cm visok septum,ki so ga prerezali- da je fundus poravnan.
1.Zanima me vaše mnenje glede na opisano,ali lahko sploh naravno zanosim?
2.Operater je svetoval in je mnenja da lahko zanosim-ker naj bi odstranil endometriozo in pregrado. Moja osebna ginekologinja pa mi je rekla,da ne morem zanositi zaradi neprehodnih jajcevodov in da lahko izvenmaternično zanosim. 
Kaj mi predlagate? Je mozno da ni prišlo modrilo skozi zaradi dolgega mat.vratu?Kakšne so možnosti da ni laparoskopija bila tehnično ustrezno opravljena?
Hvala za vaš čas!  

pejka -> RE: Dva mnenja (22.5.2019 3:12:42)

Ne znam odgovorit kaj bi lahko bilo z zanositvijo. Sem imela laparoskopijo in so mi odstranili endometriozo, prešpikali jajčnike in poskusili sčistiti jajcevode - so neprehodni. Ker ni šlo sem šla na IVF in zanosila v prvo.
Po naravni poti ni šlo. Vendar sem kljub neprehodnih in čisto zaraščenih jajcevodih v drugo naravno zanosila. Mi ni jasno kako se je pregrizel skozi, nekako se je. Glede na to kako je trmast, mu je ratalo ;).
Na vašem mestu bi šla na ivf
Stran: [1]