Kdaj obisk ginekologa? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


fotografka -> Kdaj obisk ginekologa? (13.5.2020 16:56:23)

S partnerjem se trudiva 5 mesecev, zadnji mesec sem merila ovulacijo, prej tega nisva počela, ker sva mislila, da bo nama itak uspelo. In, itak ni [sm=smiley36.gif] Prejšnji mesec sva imela spolne odnose ravno v času ovulacije in sem bila prepričana, da zdaj pa mora uspeti. Očitno nama ne bo šlo tako gladko, kot sva si zamislila pa me zanima, kdaj ste vi odšli do ginekologa? Vem, da je priporočen obisk po 1 letu, stara sva 30 let, vendar ne bi rada čakala čisto do konca. Kam te potem napoti ginekolog, so bolje ali pa hitreje tudi kako samoplačniški pregledi? Prosim za kak začetni nasvet.




*rjavolaska* -> RE: Kdaj obisk ginekologa? (13.5.2020 17:36:36)

V kolikor pri tebi M štimajo (kolikor-toliko redne) in nimaš posebnih G težav, bi jaz na tvojem mestu poslala moža na samoplačniški spermiogram. Cena ni pretirana, in delajo ga skoraj v vsakem laboratoriju (priporočljivo je iti v tiste, ki omogočajo pogovor z zdravnikom, ki prebere /komentira izvide). Mož odda seme in v zelo kratkem času dobi rezultate. V kolikor bo njegov spermiogram OK, potem se ti splača obiskati tvojega ginekologa.

Vmes pa redno slončkat.[sm=bravo.gif]




fotografka -> RE: Kdaj obisk ginekologa? (14.5.2020 9:32:12)

Ok, tudi to je opcija. Jaz imam redne menstruacije, ovulacije na 28 dni, tudi max. ovulacijo mi lističi pokažejo. Verjetno so še kakšne stvari, ki lahko gredo pri ženski narobe?




*rjavolaska* -> RE: Kdaj obisk ginekologa? (14.5.2020 10:14:37)

ja, seveda marsikaj gre lahko pri ženski narobe, ampak če partnerjevo seme ni tako kot bi moralo biti, bo to problem...

če torej "navidez" pri tebi vse štima, potem je najbolj primeren naslednji korak spermiogram... Naj ne bo partnerju neprijetno ob tej misli, ker to res ni nič takega... veliko moških ga gre delat tudi "na rezervo" - za informacijo, da zvejo če je vse ok...

Če bo seme OK, potem se ti splača do G, ki ti bo dala pregledati hormone in naredila UZ, HSG (da vidijo ali so kakšni fiziološki zadržki).




fotografka -> RE: Kdaj obisk ginekologa? (27.5.2020 18:35:31)

Na zadnjem rednem ginekološkem pregledu sem bila približno 2 leti nazaj, pred tem sem hodila vsako leto, ker sem jemala KT. Zanima me, če bi ginekologinja že na rednem pregledu opazila policistične jajčnike ali pa pregrado?




*rjavolaska* -> RE: Kdaj obisk ginekologa? (31.5.2020 17:07:13)

Pregrado, ki bi bila relevantna za zanositev oz. donositev, načeloma vidijo že z UZ. malo je sicer odvisno od dneva v ciklusu, na katerega ti delajo UZ, ampak kot rečeno, načeloma to opazijo.

Za policistične jajčnike pa vem leto, da se jih da dobro detektirati s hormonskimi preiskavami - razmerje LH/FSH >2. Za UZ pa ne vem... Mora povedati katera od deklet, ki imajo izkušnje s tem




Stran: [1]