februarčice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


marty5 -> februarčice (30.9.2005 8:36:23)

Ta teden pa smo malo bolj lene, se mi zdi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kako ste kaj?

Jaz nestrpno čakam na rezultate THTja, ki sem ga imela pred dvema tednoma. Katera ve, če ti pošljejo na dom ali kar h G?

Drugače pa je bil pester teden. Tehtnica me je presenetila z 2,5 kg plusa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], moj mali oz. mala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kar brca in brca, da včasih prav zaboli in celo osa me je pičila v ponedeljek.....sem zagnala vik in krik [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image](uh, boli - pa še sem hitela iz službe na jogo, na katero pol nisem šla, ker me cela roka bolela od pika). Se mi je moj [sm=love.gif] tako smejal, da kako bom pa jaz trpela porodne bolečine, če me že osa spravi s tira [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Zdaj pa smo v pričakovanju morfologije (10.10.), vse bolj pa razmišljam o 3D, tako - za spominek.
V zadnjem tednu je moj trebušček doživel pravo eksplozijo - še pred kratkim bi malokdo rekel, da sem sploh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], zdaj pa se res konkretno pozna. Kot da sem postala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] čez noč....

In ve? Zdaj smo na polovici. Če bo šlo tako hitro še naprej, bomo zelo kmalu že zibale naše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

LP




BaGSi -> RE: februarčice (30.9.2005 8:59:36)

Sem že jaz razmišljala, da smo bili bolj lene (ali pa samo preveč delovne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) zadnji teden...
 
A ni fajn občutek, ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] brca? Jaz se vsako jutro zbudim in počakam nekaj minut in že jo čutim. Kakšno veselje [sm=smiley20.gif] !!!
Ja izgleda da bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] in ta bo taprava razbojnica - vsaj če primerjam z Borom, ki je v trebuščku kar spal in me je vedno skrbelo ali je vse v redu. Se pa je potem izkazalo ravno za obratno, ker več kot 3 leta ni spal [sm=smiley3.gif].
 
Ja tudi pri meni je kilaža kar skočila (posebaj čez vikend, ko je tako fino, ko te vsi strežejo). Tako da sem nekje pri +5,5 kg, trebušček pa je tako ali tako takšen kot da sem noseča vsaj 6 mesecev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
 
Sicer pa se nekako trudim in hodim pridno na telovadbo (no ja, 2× se že bila), tako da se vsaj malo razgibam..
Jaz sem tudi kar težko čakala morfologijo in se bila v [sm=9nebesa.gif] ko sem videla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in da je vse v redu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
 
Marty ti pa tvojemu dragemu kar lepo povej, da smo ženske prave korenine in da oni niti približno nebi prestali porodnih bolečin [sm=smiley2.gif]
 
Lep dan vsem [sm=nosecka.gif]!




Eviii -> RE: februarčice (30.9.2005 9:14:20)

ja, ja... bolj malo smo pisale te dni...
drugače pa morem povedat, da se meni še vedno buši nič ne pozna. do zdej mi je vaga pokazala +2,5 kg. ampak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa brca sto na uro. zadnič je cel fuzbal prebrcal-a... po mojem mi hoče neki povedat...
mi imamo morfo komi 17., ker gremo prej na en krajši dopust - po očkota na švedsko :) komi čakamo.
jaz sem delala tht 12.9. in tudi nism dobila še rezultatov. pa sem včiri poklicala h g in mi je babica povedala, da jih oni že imajo in da je vse ok. da nismo rizični. prou vesela novica, v primerjavi s tistimi, ki jih dobivam zadnje cajte...




marty5 -> RE: februarčice (30.9.2005 9:21:42)

Jaz sem delala THT 16.9. Očitno pošljejo le h G. Bom tudi jaz poklicala v ponedeljek, ne bom zdržala še 10 dni, ko grem na pregled. Sicer je bila NS super, ampak me vseeno malo skrbi....




GILDA -> RE: februarčice (30.9.2005 9:36:25)

jaz sem tudi delala THT 16.09. in nisem dobila nic,...ma mi je rejel  G, da ce bi bilo kaj da me ze poklicejo iz LJ ,...tako da jaz ne bom nic klicala,verjamem da je vse ok,...
jaz tudi zadnje dneve uzivam v odkritju bitjeca v meni, saj res brca in se vedno bolj oglaša,...moj trebuh je tudi zrastel FUUUUL in kar naenkrat sem ko ena mala bombica,...LEPA!
uživajte v prelepem dnevu!!!




BaGSi -> RE: februarčice (30.9.2005 9:39:05)

Zanima me, kakšne ste pa imele vrednosti na nuhalni, da ste se odločile za THT?




Eviii -> RE: februarčice (30.9.2005 9:45:36)

gilda, sem pogledala tvoj datum pdp-ja. mogoče si falila letnico? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




marty5 -> RE: februarčice (30.9.2005 9:47:14)

Rezultati NS so bili dobri - cca 1:6500 (točno ne vem na pamet). Na THT sem šla, ker moj [sm=love.gif] dela na takem delovnem mestu, kjer je izpostavljen ioniziranemu sevanju. Sicer so pod kontrolo in načeloma ne bi smelo biti težav (vsaj ne v maldih letih), ampak ziher je ziher.

Drugače pa se dela ali NS ali THT, ker imata oba podobno zanesljivost. Sicer moj G pravi, da je THT bolj ziher po zadnjih raziskavah, ampak mislim, da, če je NS dobro opravljena, to ravno ne drži. Pač vsi vlečejo na svoj mlin. Pri nas na Obali pa je še tako, da nihče nima licence za NS in je potrebno v Lj ali Po, tako da se marsikatera potem odloči kar za THT.




mirjamca -> RE: februarčice (30.9.2005 11:00:02)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] kak dan malo bolj, kak dan pa malo manj šari po trebuhu. Najbolj hecno mi je, ko pri miru sedim na kakem sestanku in se začne premikati - meni gre pa na smeh in se potem sama pri sebi hahljam. Takole, ko sedim za mizo in tipkam po računalniku, se prav nemalokrat vprašam, kam bom trebuh spravila čez kakšen mesec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Še prejšnji teden sem morala vsakemu posebej razložit, da sem noseča, ta teden sta me pa že dva vprašala če pričakujemo... Se mi zdi, da je trebuh čez noč postal opazen.
Moram reči, da se odlično počutim, le ponoči se ne morem obrniti ne da bi se zbudila - kar nekaj me po trebuhu zateguje, vleče, tišči, špika,... Kako pa je z vami glede tega?




radovednica_ -> RE: februarčice (30.9.2005 11:25:51)

ojla

viim de že pri vseh kar veselo brcajo bebice pri meni pa samo tu pa tam kej malega čutim...včeraj sem imela morfologijo in je vse vredu tako z bebico ki je zelo živahna in ni niti dve sekundi primeru kot tudi moja voda in kri, pa čeprav ne jem nobene zelenjave in skoraj nič sadja.. tudi jst imam tudi jst imam +3 kg in ko me je oprašala kaj pa je to sm rekla da morje... povedala mi je tudi da na težo do 30 tedna lahko uplivamo same in pazimo kaj jemo ker po 30 tednu gre pa še samo gor in ni važno kako pazimo na prehrano..

mirjamca tudi jst imam probleme z obračanjem ponoči tudi mene neki špika in zateguje in ko sem včeraj vprašala je rekla da to ni nič hudega de dokler ne čutiš kakih krčev je vse v redu ko pa te kje začnejo grabit krči pa je treba takoj pridit na pregled..

lep dan vsem, pri nas je trenutno sončno.




radovednica_ -> RE: februarčice (30.9.2005 11:29:50)

se opravičujem za moje slovnične napake, ki jih je ogromno.




GILDA -> RE: februarčice (30.9.2005 11:56:55)

joj eviii dobro da si vidla datum,....2005!!!???hahahah,..avtomatika delam v računovodstvu in cele dneve tolčem 2005,...svašta!!!

mirjamca jaz tudi cele dneve sedim in sem se začela zadnji teden spraševat če bom januarja mogla sedet meter od mize,....buš,buš nam bo delal preglavice,...

jaz sem šla delat THT ker sem zamudila NS,...




karin412 -> RE: februarčice (30.9.2005 12:03:57)

Tudi jaz že fajn čutim brcike. Trebuh pa res raste in so že vsi pogruntali, da sem v drugem stanju. Drugače sem pa zdaj v redu, rahel prehlad je šel mimo, 2 dni sem kar doma ostala, da se ne bi nalezla še bolj. S čajčki in limoncami je šlo na boljše.
Včasih tudi mene kaj pošpika, en dan me je kar fajn in sem se ustrašila, ampak potem je bilo boljše in je prenehalo.
Stehtat se pa moram tudi jaz, sploh ne vem, koliko kil imam, samo hlače mi grejo gor, tako da v rit se nisem zredila.
Masira me vsak večer moj srček, to je kar njegova naloga in tudi ko položi roko na moj trebuh, čuti brcike skozi.
Lepo se imejte za vikend.

PS: Kaj je to THT?




Eviii -> RE: februarčice (30.9.2005 12:45:52)

tht je okrajšava za trihormonski test. z njim preverjajo, ali je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v rizični skupini za dawnow sindrom.




Eviii -> RE: februarčice (30.9.2005 12:47:11)

draga gilda. ti avtomatsko pišeš leto 2005, jst mam pa profesionalno deformacijo, da vidim vsako najmanjšo napakco... 'čica pač!!!!!!!




mirjamca -> RE: februarčice (30.9.2005 12:56:30)

Ejla, poslišajte, a se vam tudi to dogaja...da vas ženske (sorodnice, sodelavke, kolegice) STRAŠIJO kaj vse se lahko zgodi. Danes sta me že dve malo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Najprej mama, ki mi je rekla, da je mene pa strašno težko rodila in da tistih bolečin ne bo nikoli pozabila. Potem me je pa še ena sodelavka srečala, ko sem mal bolj hitr šla po stopnicah in rekla, da bi se ona na mojem mestu bolj čuvala, ker je ona rodila v 24 tednu kljub temu, da je celo nosečnost ležala... Ma jaz si bom na eno mikico dala natisnit "Prosim, ne pripovedujte mi strašnih zgodb", da me bodo pri miru pustili kar se možnih in nemožnih dogodkov med nosečnostjo in porodom tiče.
Ali samo jaz živim v takem okolju, kjer me predvsem ženske kar obsojajo, ker hočem delati do konca?
Lep vikend vsem!




GILDA -> RE: februarčice (30.9.2005 13:03:34)

jaz bom delala tudi dokler se bo dalo oziroma do konca,...drugače pa ti itak vsaka pove svoje, tako da jaz ne poslušam NOBENEGA ( lažem mamo poslušam )in se ne oziram kaj druge pravijo,...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




sarazan -> RE: februarčice (30.9.2005 13:22:25)

Včeraj sem bila tudi jaz na morfologiji. Tako lepo se je videlo, da bomo imeli punčko. Mož se samo še smeje. Malo je navijal za punčko in zdaj je čist happy. Jaz pa tudi vsakemu, ki ima 5 minut časa, razlagam, da imamo punčko.
Na UZ je bilo tako čustveno doživetje, da sem še cel dopoldan solze spuščala. Tamalo smo videli, kako je stiskala pesti in brcala z nogicami. Seveda je vse tudi ok. Nimamo nobenih problemov.
Dala sem spet kri za toksoplazmozo, pa napotnico za preverjanje krvnega sladkorja sem dobila. To kri bom dala šele konec oktobra, ko bom noseča 24 tednov.

Punce, želim vam, da čim lepše doživite morfologijo, saj je res nepozabno gledati svojega otroka, ki se premika po trebuhu. Pa, če zveš spol ali pa ne.

A ja pa še to. Pri meni se je podrla teorija o tem, da s spolnim odnosom v času ovulacije dobiš fantka. Mi bomo imeli punčko [image]http://www.mama.si/forum/images/smiles/icon_smile.gif[/image]

Lep vikend.





GILDA -> RE: februarčice (30.9.2005 13:25:01)

ke lepo,komaj čakam tudi jaz morfologijo,...jaz bom tudi jokala-ZIHR.




Eviii -> RE: februarčice (30.9.2005 13:35:28)

pr nas bo prej obratno na morfo... moj [sm=love.gif] bo čisto sigurno začel poplavo... mu morem vzet s sabo cel paket robčkov. jst sm pa zadnič babico vprašala, če nam lahko morfo posnamejo in je rekla, da ja. samo nej si prnesemo videokaseto... komi čakam!




BaGSi -> RE: februarčice (30.9.2005 13:54:33)

jaz sem si tudi tako mislila o [sm=love.gif] , pa morem rečt, da se je kar dobro držal in vse vprašal: a tam je pa hrbtenica, o pa srček kako bije,...
Sem bila kar presenečena kako ˝moško˝ se je držal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ezi -> RE: februarčice (30.9.2005 14:26:18)

Madona, same suhice s trebuhi ste! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pa kaj, ali se nič s čokolado ne bašete in podobnimi substancami? Bagsi je edina, ki se trudi malo slediti s kilami, ostale pa ... Sem ravno gledala kilažo v prejšnji nosečnosti. V 24.tednu sem se največ zredila [sm=zmeden2.gif] No, pa saj vem, da so kile postranska zadeva, ampak vseeno. Če pravite, da se jih da krotiti tam, do 30. tedna ...
Povejte mi, si ve na veliko mažete bušije in rizične predele s kremami?




Eviii -> RE: februarčice (30.9.2005 14:30:54)

draga ezi. jst nism ne suhica in niti bušija še nimam... zdej sm noseča 19 tednov in se mi zelooooooo malo pozna... kar se pa čokolade tiče... jst sm drugače full čokoladna in bi za en košček čokolade dala vse. vsak dan po kosilu je bil prej moj moto. zdej pa... sploh mi ne diši. če jo pojem vsake tolko en mičkin košček, je to že dosti... sm prešaltala na sadje in zelenjavo. se mi zdi, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] samo to paše...




Ezi -> RE: februarčice (30.9.2005 14:32:29)

Hja, zelo dobro si ga naučila ... zdravo, zdravo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Eviii -> RE: februarčice (30.9.2005 14:37:30)

ma ni da ga neki učim. kej druzga mi itak ne gre. razen seveda jogurtov in corn flakesov z mlekom. pa za kosilo se neki matramo jest. včasih nam paše, včasih pa ne in smo pol cel dan s prebavnimi motnjami in težkim želodcem.




Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>