kahlica (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


alja2004 -> kahlica (7.10.2005 9:59:24)

zanima me kdaj ste začeli navajat otroke na kahlico? kdaj in kak dolgo potem traja da postanejo čisti?




viv_ -> RE: kahlica (7.10.2005 10:01:51)

Naši se na kahli zmede, tako da hodi zdaj kakšne 3 mesece (decembra bo stara 2) občasno kakat na wc. Sicer so jih pa zdaj začeli odvajat od pleničk tudi v vrtcu.

lp




KODA -> RE: kahlica (7.10.2005 11:02:49)

Naš dva smo na kahlico dajali okoli 1leta.Sprva je zgledalo tako kot ena vrsta igre.Postopoma.Drugače pa kahllice nista kaj dosti uporabljala,wc je jima bil bolj simpatičen.Kupila sem jim otroško desko za na wc.Videk(3leta),se ravno zdaj odvaja od pleničk.Predvčerajšnim sem pozabila kupiti plenice,pa sem mu razložila,da ni pleničk in da mora iti na wc.No,od takrat naprej lepo hodi na wc.




jazz -> RE: kahlica (7.10.2005 12:15:58)

Kot sem brala, so otročki pripravljeni sprejeti kahlico šele nekako po 16 mesecu, oziroma, ko začnejo razumeti zakaj tako. Marsikdo- recimo tudi moja tašča, bi ga že najraje posadila gor pri desetih mesecih...pa nima smisla, če še ne zna niti povedati kdaj ga lulat ali kakat. Včasih pa so res začeli s tem siljenjem ful kmalu, ker se jim ni zdelo več prati pleničk!!!!




Urša -> RE: kahlica (7.10.2005 12:32:58)

Se strinjam z jazz... meni so tud sorodniki neki časa solili pamet, da je že skrajni čas, da so njihovi otroci kakali not že pred enim letom...itd. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 
Jaz sem mojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] seznanila s kahlico pri letu in pol. Se je samo gor usedla in takoj vstala. Ni še razumela za kaj se to uporablja in tudi nesmiselno se mi zdi vztrajat... Naj ji služi kot igrača. V vrtcu bodo začeli naslednji mesec s skupinskim navajanjem na kahlico kar se mi zdi super![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Skratka, nikamor se ne mudi.




Žirafca Helena1 -> RE: kahlica (7.10.2005 12:48:24)

Jaz pa že našega malčka od petega meseca dajem na kahlico, saj je vedno kakal ko smo ga usedli,. Tako je velikokrat kakal na kahlico, ker mu je bilo lažje. Zdaj , ko je star skoraj 10 mesecev, pa v pleničko sploh ne kaka.
Enkrat smo šli na dopust in smo pozabili kahlico, potem ni kakal dva dni. Komaj se je navadil, da je pritisnil v pleničko. Ta teden pa je dobil virozo z drisko in se je samo enkrat "podriskal" v pleničko. Vse ostalo pa je opravil v kahlico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Jaz pravim da ga nič ne silim, saj na kahlici ful uživa pa vedno tudi lula tako da on sigurno ve zakaj tam sedi.

Pa lepo navajajte otroke na kahlice!




rainbow -> RE: kahlica (7.10.2005 14:59:51)

Ojla!

naša je bila dve konec avgusta, pa še nič s tega; doma imamo kahlo, pa tudi nastavek za wc, ampak naša še noče. Baje ni dobro nič silit.

lp




Pupica -> RE: kahlica (7.10.2005 18:49:43)

Prvič nekje pri 10.mesecih. Že v prvo je bil uspeh. Kakec. Od takrat naprej do sedaj to je 3 mesece, hodi redno zjutri  po zajtrku kakat, po dopoldanskem spancu ko se zbudi (lula) in po popoldanskem spancu(lula). Vendar vmes še vedno vsaj 1x kaka v pleničko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Vendar ob različnih urah, tako, da je ne ujamam za na kahlico. No pa sej imamo še kak let časa, da bo tudi sama povedala kdaj jo tišči.





ZARA -> RE: kahlica (7.10.2005 19:30:20)

eh...Stara je 17 mes in ji je kahla deseta briga, jst je pa tud nič ne silim, bo že...če bo...Ma ne da se ji sedet gor, kej je ultra naspidirana in nima časa za take resne stvari...zaenkrat jo uporablja samo, kot igralni rekvizit...vsaj nekaj...




Pi-kica 1 -> RE: kahlica (7.10.2005 22:31:55)

Jaz ga dam na kahlico vedno, ko ga previjam. V roko mu dam kakšno igračko in prav rad malo posedi na njej. Zadnji teden pa tudi skoraj vedno lula, tako da že ve, zakaj je kahlica. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

LP

Pi-kica 




žiža -> RE: kahlica (8.10.2005 0:08:08)

Jaz jo tud dajem na kahlico nekje od 9. meseca. Običajno kadar jo previjam in v glavnem vedno tud polula [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] kaka pa kakor kdaj
Meni je kahlica super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




dory -> RE: kahlica (8.10.2005 14:03:38)

no pr nas tamalmu ne potegne zakaj je kahla...enkrat jo ma na glavi, enkrat notr daje igrace...ko mu dopovem,da se na kahli sedi in kej naredi pa vtakne notr obe nogi in pocepne...ne vem kako nej mu dopovem da je kahla za druge namene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]