Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


brbra -> Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (12.10.2005 7:21:25)

Ojla punce
Zanima me ali je kateri od otrok kdaj imel gliste, ki so  podobne deževniku le da so ful bolj elegantne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Naš Anže je par dni nazaj ful bruhal, potem je začel kao driskat, ampak blato je še vedno nekako kompaktno in ni tista prava vodena driska in danes v plenici najdem en kup trakcev dolgih kak cm in temno rdeče barve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]pa se mi je nekako zazdelo da bi znale bit gliste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Stari smo 1 leto in zraven še prehlajeni do fula[sm=smiley21.gif]
Kaj sploh še ostane velikim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




CUKRČEK -> RE: Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (12.10.2005 7:27:04)

Jaz bi šla k pediatru....bolje preventiva kot kurativa.




brbra -> RE: Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (12.10.2005 7:34:23)

Ja sej bom šla, ker itak moram po recept. Sam bi rada vedela ali so to gliste- ne morem tja it s polno plenico dre..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]poglejte ali so[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Čeprav .........[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (12.10.2005 7:47:07)

Gliste so majhne in bele barve. Vsaj te človeške (obične[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Lahko so pa še tudi kakšne druge kot praviš.
Upam da boste zadevo čimprej rešili.
lp




CUKRČEK -> RE: Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (12.10.2005 7:48:07)

Pa saj ni treba dreka nosit tja....povej pač kaj si videla in bojo že vedeli ali je to to. Če ne ga bodo pa na preiskave dali....zato pa so tam.




Anonimen -> RE: Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (12.10.2005 7:51:02)

Ja, te tamale so podančice, se mi zdi. Obstaja pa tudi trakulja, ta pa se izloča po koščkih, po členkih. Edino ne vem, če je rdeče barve. Po moje je bele. Včasih se jo lahko zamenja z nebrebavljeno banano ali pa belo kožo od pomaranče v blatu otroka. Vsaj moja sestra jo je. Zato sta šli  s tamalo na infekcijsko in tam bili 4 dni, dokler se ni otrok pokakal (od vsega hudega tam ni nič jedla), in potem so ugotovili, da ni bilo nič.
Ti kar povej zdravniku, kaj si videla v blatu. Saj ni treba kazat. Če je to to, bo takoj vedel.




Urša -> RE: Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (12.10.2005 9:31:04)

Pa migajo?




soncece24 -> RE: Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (12.10.2005 9:34:40)

kaj pa če s pinceto samo te koščke ven pobereš in neseš, da bodo pogledali? jaz bi rajši tak nardila, al pa v lončk blato iz plenice dala in zraven nesla, da bodo sigurno vedeli kaj je.




lacoste7 -> RE: Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (12.10.2005 10:13:32)

Mi tudi imamo gliste. Moj ta velik ima podančice. to so bele, zelo tanke ,dolge kak cm in migajo. Znaki, da jih otrok ima so: zelo je bledoličen, smrdi mu iz ust in skoz ga srbi ritka.

Zdravnik ti da en sirup, ki ga potem pije tri dni. Ostali člani družine pa morate jest tablete. Potem pa sledi čiščenje. Oprat je potrebno vso posteljnino in spodnje perilo, pa še roke je treba skoz umivat.

LP




brbra -> RE: Gliste oz. nekaj se nam je naselilo (12.10.2005 10:51:56)

hvala vsem za odgovore
No imamo redko vrsto glist, ki pa zgleda da so ravno v fazi crkovanja in so vse izločene mrtve.Tako da smo dobili sirup, ki ga moramo čez 3 tedne ponovit.
Jih je pa malo morje in verjetno je mali polhen ličink- tako da bomo vidli kaj bo.
Torej gliste niso samo bele ampak tudi temno rdeče- te so precej velike in zgledajo kot kosi sukanca. Tiste bele so tudi malo debelejše .
Zdravnica je rekla da jih je verjetno s kake  živali dobil - tako da verjetno so od mačke.Moraš pa obvezno prinest blato, da pogleda drugače ni nič in to kar konkretno količino.




Stran: [1]