Gina -> RE: Hiperaktivnost osnovnošolca (17.10.2005 20:15:00)
|
A si gledala nadaljevanko....ne vem, ali je bila včeraj ali predvčerajšnjim. Jaz je nisem gledala, ampak nekatere naše učiteljice so jo. Film je o hiperaktivnem otroku in o problemih staršev in življenja s takim otrokom. Sicer govori o eni zelo hudi obliki, ampak vseeno..... Jaz bi na tvojem mestu vprašala šolsko svetovalno službo, kaj ti priporočajo. Na splošno pa....večkrat po malo obremenitev. Nikoli mu ne daj ogromno reči za predelat naenkrat, vedno malo po malo. Pusti ga, naj se ziba zraven, ko kaj počne, ne vztrajaj pri mirnem poslušanju česarkoli, razumi, da mora imeti noge pod ritjo ali v zraku medtem ko kaj počne, pusti mu, naj hodi, če mu je tako lažje memorirat kaj, ne oviraj ga, če med učenjem tolče po mizi ali če grize svinčnik.... Pomagaj mu organizirat mizo, to je velik problem hiperaktivnih, ne znajo naredit red ponavadi. Naučit ga moraš in to bo terjalo ogromno časa, pa še potem se ne bo znašel v redu. Toliko na hitro, se bom še kaj spomnila, če me vprašaš. Samo nikar mu ne daj ritalina. Jaz sem proti. Spremeni otrokovo osebnost, čeprav naj kao ne bi. Ampak ni res. Moje izkušnje z otroki v razredu so drugačne.
|
|
|
|