pomoč.. (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


mana7 -> pomoč.. (20.10.2005 23:10:11)

Dober večer vsem, ki še ne spite!

Zanima me, ali je katera zaprosila za enkratno denarno pomoč občine kot samohranilka.Pa ne mislim to tiste pomoči, k jo da občina za vsako občanko ko rodi. Baje da se kasneje dobi še ena pomoč in me zanima kdo jo lahko sploh dobi, kaki so pogoji, če katera slučajno kaj ve o tem!?

Nočko!




CUKRČEK -> RE: pomoč.. (21.10.2005 6:34:21)

Mislim, da če je finančno stanje v družini slabo(tako pri družinah z obema staršema kot pri samohranilkah), ti pripada enkratna pomoč. Samo sedaj je vse odvisno od občine in podkupovanja. Ker tam, kjer je moja sestra prosila za to pomoč, jo dobivajo dostikrat taki, ki sploh ne poznajo tega, kaj je revščina. Zato se pozanimaj na občini. In čimbolj tečnari in jamraj.
Mislim, da moraš izpolnit nekakšen formular o stanju, koliko imate avtomobilov , lastnine... Pa ni treba vsega naštet, ker  samo gledajo, na kaj se bodo obesili, da ne bi dobila pomoči.




Anonimen -> RE: pomoč.. (21.10.2005 10:52:08)

Še jaz jo težko dobim...ostali malo lažje. Odvisno od svetovalke in položnice moraš prinesti in predračune..itd...




Anonimen -> RE: pomoč.. (21.10.2005 13:01:15)

a to misliš na izredno socialno pomoč za katero prosiš na CSD?
jaz sem prejšnji mesec zaprosila, ker si moram plačati evidenčni vpis na faks (sem pa samohranilka) pa sem ravno včeraj dobila negativen odgovor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




mana7 -> RE: pomoč.. (21.10.2005 16:52:02)

ja to pomoč sem misla, sam baje to ne da občina ampak sociala.kako to da si dobla negativen odgovor?a si šla prav tja se zmenit?




Anonimen -> RE: pomoč.. (22.10.2005 9:01:40)

Na CSD dajejo te pomoči.




*Neja* -> RE: pomoč.. (24.10.2005 8:05:11)

Pozdravljena!

Če sprašuješ za pomoč, ki jo dobiš na občini, je tako: pomoč se imenuje enkratna denarna socialna pomoč, v osnovi pa je namenjena plačilu položnic (najemnina, elektrika, komunala...), kurjave, nakupu ozimnice, otrokovega letovanja (šole v naravi, počitnice poleti), šolskih potrebščin... Če denarja ne potrebuješ za nič našteto (se pravi, da ga pač potrebuješ zato, da boš lažje prišla skozi mesec), pač tam označiš, da ga potrebuješ za tekoče stroške - plačilo položnic. Kot dokaz potrebuješ potrdilo o skupnem gospodinjstvu (dobiš ga na matičnem uradu), potrdilo o premoženju (oz. t.i. potrdilo o "katastrskem dohodku", ki ga dobiš na davčni izpostavi), izpis dohodkov vseh članov gospodinjstva v preteklih treh mesecih (plača, pokojnina...) to pa mislim, da je vse. Načeloma lahko dobiš pomoč nekje do 2x letno, višina pa je odvisna od posamezne občine. No, tak postopek, kot sem ga opisala, velja za našo občino. Verjamem, da je drugje kaj drugače, ampak mislim, da večjih razlik ne bi smelo biti.

Za vse dodatne informacije pa pokliči na svojo občino (referenta za družbene dejavnosti) ali pa poglej na spletno stran občine.

Srečno!




Stran: [1]