kompliciram?! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


happy -> kompliciram?! (24.10.2005 11:25:03)

živjo!

se mi zdi, da moji 6-mesečnici prepočasi uvajam novo hrano. začele sva že pri 4,5 mesecih in zaenkrat je: riževe kosmiče, jabolko, banano, korenje, krompir, riž, cvetačo, hruško.
Ji lahko že ponudim mlečne izdelke? Katere? Kaj pa margarino, olivno olje. Kaj pa skorjo kruha ... me je kr strah zaradi glutena ...
Danes bi ji prvič ponudila mal piščančka, pa ne vem v kakšni kombinaciji. Sem tukaj na RR našla en recept z jabolko, pa piše, da lahko dodam margarino. Katero?
vsak vaš nasvet bo zelo dobrodošel!
lp!




Anonimen -> RE: kompliciram?! (24.10.2005 11:27:00)

nehi komplicirat :)

namest margarine mogoče raj putrčka. mlečne izdelke kamot. skorjo kruha tut ni panike, sej po poleta je dovoljeno, pa če uvajaš različno hrano maš ene 3 dni dost za novo jed da vidš če bo reakcija pol pa dalje..kr korajžno :)




lunca77 -> RE: kompliciram?! (24.10.2005 13:16:15)

Ne vem če kompliciraš, ampak meni je patronažna svetovala naj nič ne hitimo in mu začnem mlečne izdelke, meso in žitarice dajat šele po osmem msecu zaradi možnosti pojava alergij (ni nujno takoj, lahko šele čez kako leto ali pa še kasneje). Kar se tiče mlečnih izdelkov pa samo polnomastne in ne raznih margarin, temveč maslo.
Dokler je in se normalno razvija tudi samo s sadjem in zelenjavo mislim, da ne bom hitela s kruhom in ostalim (naš še zobk nima). Škoda tvegat če ni treba, tako vsaj jaz mislim.

lp lunca77




Seven* -> RE: kompliciram?! (24.10.2005 13:20:56)

Prehranjevanje otroka je edina stvar v kateri se splaca komplicirat. Sama sem z glutenom cakala do 8 meseca, z mlekom pa do 12 meseca. Mlecne izdelke sem uvedla pri 8 mesecih. 




Suzi* -> RE: kompliciram?! (24.10.2005 13:25:16)

Eh, nikamor se ti ne mudi z uvajanjem. Mi smo pri šestih šele začeli uvajat. Mogoče pa pred meskom in glutenom ponudiš še kakšno sadje ali zelenjavo (brokoli, bučke, zelje, kolerabico, slive, nektarine, breskve). Meso smo mi začeli pri 7m (piščanček, puran), gluten (kruh, testenine...) in mlečne izdelke (skuto, jogurt, sir) bomo pa pri 8m.

Z meskom pa jaz naredim kar juhico. Razno zelenjavo (bučke, zelje, krompir, korenček...) in meso skupaj skuham, včasih zakuham tudi malo polente in zmiksam. Poleg masla pa pri kuhanju lahko uporabiš tudi olivno olje.

papa




BARBARA R. -> RE: kompliciram?! (24.10.2005 13:35:10)

Se pridružujem Seven, s to razliko, da sem tudi jogurte in skute iz kravjega mleka začela dajati šele po 1 letu. Že prej pa sem ji ponudila tudi sojine jogurte in sojino mleko.
 
    [sm=muca.gif]




Stran: [1]