Klomifen (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


rebeca -> Klomifen (3.11.2005 9:16:20)

Pozdravljene!

Včerja sem začela s klomifenom od 5-9 dne 2 tableti na dan.
Zanimajo me vaše izkušnje, po kolkem času ste zagledale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] in ali ste imele kakšne stranske učinke.


L.p.
Rebeca




anadejka -> RE: Klomifen (3.11.2005 9:34:16)

Klomifen sem ravno tako kot ti jedla 3 cikluse,stranski očinki = 0 , [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] = 0.
Čez pol leta smo ugotovili da ima moj mož premalo vojačkov,torej sem goltala tablete v prazno.Upam da ste pri vas to prej preverili.

LP




rebeca -> RE: Klomifen (3.11.2005 9:50:23)

Partner ni šel na spermiogram,ker je problem trenutno pri meni, ker nima menstriacije in ovilacij, tako ,da mi je kar napisal klomifen za en mesec v tem mesecu pa sem naročena na ultrazvok, da vidi če je prišlo do ovulacije.
Potem pa mi bo predpisal klomifen za 6 mesecev. Pravi, da če je krive samo moje ovulacije, bi zadostovalo 6 mesecev.
Se pustimo presenetit.






Calella -> RE: Klomifen (3.11.2005 10:15:11)

Najprej te lepo pozdravljam Rebeca. Sem nova tukaj in pripeljale so me predvsem sedaj tudi psihične težave. :-) Sploh ne vem, ali naj začnem novo temo, ali pa naj vse skupaj kar sem napišem. Bom kar tukaj:

Z možen se že celo leto boriva za zanositev, pa zaman.  Z možem vse super, jaz pa...
Policistični jajčniki, kar ne privede do ovulacije. Zato mi je predpisal KLOMIFEN v kombinaciji s Prometrium/progesteron. Klomifen jemljem že drugi mesec, seksava ko blesava - pa ne samo zaradi otroka -, pa nič. Stranski učinki Klomifena so prav neprizanesljivi in nič prijazni: Vrtoglavice, slabost, povečane boleče prsi, vročinski oblivi..., ki se začnejo že drugi dan jemanja klomifena in ostanejo do približno 20. dne...

Redne kontrole so pokazale, da se mi naredi en folikel od tega je bil 20. dan ciklusa velik le 13 mm. Čisto razočarana nad svojim telesom. Saj skoraj večina dobi po veliko več foliklov ob jemanju klomifena.

12. dan ciklusa, sem prišla na pregled, da vidi če semenčeca ostanejo v maternici, pa ne. Vzrok: je še prezgodaj. Folikel je še majhen in do ovulacije ne bo prišlo še en teden. Tako je že drugi mesec.

Nočem te strašiti, le čisto sem obupana.

Lep pozdrav, Calella





hati -> RE: Klomifen (3.11.2005 10:50:41)

Še ena trenutno na Klomifenu. Meni ga je predpisal za 3 cikluse, po dve tableti dnevno. Dve dozi sem že dala skozi. Rdečko ne čakam drugi teden, ampak predvidevam da pride. No jaz sem imela prvi mesec dva dni vrtoglavico, prav obupno. Potem je bilo vse ok. Ta mesec pa ni stranskih učinkov. Edino ti vročinski vali so  malce nadležni. Mi je pa K predpisal po narejenem spermiogramu in HSGju. Se pustim presenetiti do konca tega leta, potem pa v nove boje. Enkrat bo.




Ninika1 -> RE: Klomifen (3.11.2005 11:40:38)

Drage moje,
tudi jaz sem na klomifenu. Sem bila že lani decembra 1 mesec in nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ...in vse do danes nič....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]
Sedaj sem jemala spet prvi mesec od 3.-7. dne po eno tabletko. Nekih znakov oziroma težav nimam zaenkrat, upam le, da bom čimprej zanoslila.12.dan tega ciklusa sem bila na UZ in sta bila 2 folikla lepo dozorela (eden 20 mm, drugi 19 mm). Testiral je tudi plavalčke, ki jih pa ni bilo....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Po tistem sva še pridno [sm=sloncek.gif] tako, da mogoče se je pa le končno kaj prijelo....Nekaj optimizma še imam, čeprav zelo malo po vsem tem času sem že čisto zaupala...

NE čakam jo 11.11. (vsaj mislim) ker pravi dr.Pušenjak, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]pride vedno 14 dni po ovulaciji...to bi v mojem primeru moralo biti 06.11.
DRŽITE PESTI ZAME!!!

Lp, Ninika




Sisy -> RE: Klomifen (3.11.2005 18:20:43)

Pa še moje izkušnje s Klomifenom...

Za sabo imam HSG,laparo in histeroskopijo pa po 6 mesecih še nisem zanosila zato mi je dr.Reš predpisal Klomifen.Ta mesec sem ga jemala prvič, in razen občasnih vročinskih valov stranskih učinkov ni bilo. Seveda optimistično upam da nama bo Klomifen pomagal,vendar glede na izkušnje mojih so-trpink nimam kaj dosti upanja...

no ko bo pa pač bo.....

lep pozdravček[sm=pikapoka2.gif]




anja 26 -> RE: Klomifen (4.11.2005 7:48:09)

No pa še jaz imela sem PCO in sem jemala klomifen in ni pomagalo kaj dost, en folikl in konec. Konec septembra sem imela laparoskopijo in so mi odstranili PCO (ampak dr. Reš je rekel da to se ponavlja) zdej jemljem klomifen 1/2tablete 5-10 dan in so včeraj bili 3 koliklji od tega dva 18,5 velika eden manjši, kar dobro kaj.
Upam da bo tokrat klomifen pomagal[sm=pikapoka2.gif]

LP

Anja[sm=pikapoka2.gif]




naja78 -> RE: Klomifen (4.11.2005 18:13:45)

ojla.
še moje mnenje
sama sem jedla klomifen od 5-9 dne po 2 tabletki na dan.bistvo tega je,da ti ginek.,z analizo krvi preveri če nanj sploh reagirajo jajčniki.kot berem zgoraj višje folikli niso bili veliki.torej,.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][sm=ocala.gif].kako daš 2x kri ti itak povedo na kliniki.zaprosite za pojasnilo imate pravico do njega.nesmiselno je jest tabletke v 3 dni,če ne bo haska. no v večini primerov klomifen ne povzroča nobenih sprememb.največja možna doza je 250mg na dan.ve ga jete 50mg.res pa da je da vsako telo nanj različno reagira.upanje pa daje in mnogo punc jih zanosi s pomočjo njega.

sisy,kje se skrivaš.?????




naja78 -> RE: Klomifen (4.11.2005 18:15:31)

aja,meni še ni uspelo,nanj pa dobro reagiram,čez 3 tedne grem na laparo potem pa akcija po klomifenček.




Sisy -> RE: Klomifen (4.11.2005 20:30:20)



sisy,kje se skrivaš.?????
[/quote]


evo mene! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zadnje cajte bolj čekiram pa malo manj pišem....Kot prava fosilka mam že itak skoraj že vse na pamet naštudirano pa še kar čakam na kakšne nove in koristne informacije....[sm=smiley9.gif]recimo da po Klomifenu takoj zanosiš....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] če verjamem ne...v palčke,tiste v gozdu,z zelenimi kapcami...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Drgač sva pa z mojim pridna...malava....mislm on mala jst pa pridno opazujem  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]...spalnico v živo rdečo (mogoče bo pa kej pomagal,nkol ne veš ha ha),predsobo v živo rumeno...čist se nama je zmešal...Vsi pravjo da je skrajn cajt da[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dobiva da se bova mela še s čim ukvarjat....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pa ti,kako si kaj ti?




Massa26 -> RE: Klomifen (4.11.2005 20:41:00)

Jaz sem zaradi pco klomifen jemala štiri mesece po 1 tbl na dan. Zanosila nisem, tudi kakšnih posebnih stranksih učinkov nisem imela (med jemanjem sem se celo zelo dobro počutila), edino, zdaj sem se spomnila, po moje so mi tudi zaradi teh tablet po prenehanju jemanja bolj izpadali lasje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

sedaj mi je za štiri mesece G predpisal po 1/2 tbl na dan. Za tako varianto sicer še nisem slišala, ampak probal bomo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Kar sem pa prebrala izkušenj, pa lahko samo rečem, da ene res takoj po klomifenu zanosijo, ene pa pač ne [sm=smiley24.gif].

Srečno!




Sisy -> RE: Klomifen (7.11.2005 9:43:17)

Čau punce,

mene pa zanima ali ste opazile kot stranski učinek jemanja Klomifena boleče prsi? Mene že od O naprej takooo zelo bolijo....na dotik.....ali mogoče to povzročijo hormoni? Zadeva je kr zoprna....[sm=smiley24.gif]




rebeca -> RE: Klomifen (7.11.2005 10:00:31)

Včeraj sem končala s prvo rundo klomifena in morem reč, da se počutim v redu, bomo videli, če pa je prišlo do ovulacije.
Edino nekaj me čudi , ker me je ginekolog naročil na ultrazvok šele 25.11.05, ovulacija pa naj bi bila v tem tednu.
Kaj bo sploh videl 25.11. na ultrazvoku?




Manja77 -> RE: Klomifen (11.11.2005 15:10:05)

Sisi, ja menu tudi močno bolijo prsi. Me prej nikoli niso, tako da je verjetno to od Klomifena, samo kakšnih drugih stranskih učinkov pa jaz ne čutim.




Polona30 -> RE: Klomifen (13.11.2005 17:15:46)

Klomifenke, pozdravljene,

povedati vam moram, da sem se te dni tudi sama vključila v Klub Klomifenk, in da sem zelo vesela (ali žalostna), ko sem spoznala, koliko nas je...Imam PCO, več kot 10 foliklov na vsakem jajčniku, tako da sedaj jemljem Dabrostone, da sprožim menstruacijo, potem pa Klomifene...Mislite, da imam kaj več šans, glede na to, da že imam enega sinkota, spočetega po naravni poti?
lp vsem
Polona




lana38 -> RE: Klomifen (13.11.2005 20:11:35)

Polona30!
A si imela kakšne posebne simptome, preden so ti odkrili PCO. Mislim predvsem na aknasto kožo, neredne M[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] in izpadanje las. Ali so ti PCO odkrili, ko si šla do G zaradi težav z zanositvijo?
LP




Azaleja -> RE: Klomifen (14.11.2005 8:09:00)

Živjo!

Tudi sama sem jemala Klomifen od 5-9 dne v ciklusu in to 4 mesece po eno tableto. Predpisal mi jih je G, ker je z UZ-jem ugotovil, da imam PCO kljub temu, da imam dokaj redne M na 27-29 dni. Stranskih učinkov je tudi bilo nekaj, predvsem me je zelo oblivalo vroče-mrzlo in imela sem boleče O, pa bolj močne M, drugega pa nič. Z UZ-jem so mi preverjali O in ugotovili, da sem se na Klomifen dobro odzvala, vendar do zanositve ni prišlo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


Lp, Azaleja





Polona30 -> RE: Klomifen (14.11.2005 9:17:04)

Ja, seveda, M nisem imela več mesecev, pa sem skozi z Dabrostoni zadevo urejala, ampak kakšne migrenske napade so mi tile Dabrostoni povzročali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]...




TANTRA -> RE: Klomifen (14.11.2005 9:51:03)

Živjo,
jaz sem drugi mesec po klomifenu. Nisem opazila posebnih znakov, le od ovulacije dalje imam napet trebuh, napenjanje, špikanje, konstantno bolečino, povišano bt, prsi so enake, le bradavičke so bolj občutljive.
Danes zjutraj mi je bilo malo slabo. Torej bomo videli v nedeljo če je kaj ratalo, saj sva noro [sm=sloncek.gif].....Pa še kar nadaljujeva...




MašaS -> RE: Klomifen (14.11.2005 14:40:39)

Ojla, Klomifenke!

Pravkar sem prišla od G in mi je predpisal tri škatlice Klomifena. Sam mi ni nič rekel, ampak iz števila škatlic sklepam, da ga bom morala jemati tri mesece. Tudi nič ni rekel, da mi bo z UZ spremljal ovulacije. Pa me zanima, ker imate nekatere že izkušnje, ali so vam vsem vaši G spremljali folikelčke,... med jemanjem Klomifena? Meni moj G ni niti namignil. Sva se pogovarjala vse možno v zvezi s Klomifenom, vendar mi tega, koliko časa naj jih jemljem in če bo zadevo spremljal z UZ, ni povedal ali pa je pozabil.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. No, zanima me, če vas je vaš G spremljal z UZ-jem?

Upam, da nisem preveč zakomplicirala...[sm=smiley29.gif]

Čauči! MašaS




rebeca -> RE: Klomifen (14.11.2005 15:36:13)

MašaS dobrodošla med klomifenke. Jaz sem tudi prvi mesec na klomifenu oz. je že mimo ovulacija(če je bila) in moj ginekolog me je naročil na ultrazvok.

Potem pa grem z izvidi ultrazvoka k njemu na pregled. Bomo videli kaj in kako bo 25. in 28. novembra.




Manja77 -> RE: Klomifen (14.11.2005 16:34:38)

MašaS, mene tudi ni G naročila na spremljanje foliklov. Predpisala mi je tri škatle (2x na dan 5-9 dan cilkusa) in rekla, da naj s tem poskusiva. Če ne bo nič naj počakam še dva meseca in pridem na ponoven pregled. Potem naj bi šla pa na LEKO. No bomo videli. Jaz močno upam, da nama uspe že prej.




Azaleja -> RE: Klomifen (14.11.2005 17:46:05)

Meni je G spremljala folikle v času jemanja Klomifena od 11-16 dne v ciklusu.




zmajčica -> RE: Klomifen (17.11.2005 20:56:05)

Pozdravljene,
Po več kot enem letu neuspeha z zanositvijo sem odkorakala v antisterilitetno amb. v MB. Dobila sem Klomifen, 5-9 dan, 2 tabl./dan. V drugem ciklusu jemanja je uspelo in sem videla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]. V 8. tednu je moja G ugotovila odmrtje ploda (zapozneli splav) in sicer že v 6. tednu. G je rekla, da je to pač smola. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Po čiščenju in 2 mes. pavzi sem sedaj spet v 2. ciklusu jemanja in ne čakam M nekje v začetku decembra. Skozi sem dala že merjenje hormonov v 3.-5. dan ter  20.-22. dan ciklusa. Vmes pa 10. dan ciklusa še ultrazvok. Foliklov je bilo malo morje: na vsakem jajčniku 4-5 foliklov, največji 15x11mm in 11x9mm. Torej vse O.K. V kolikor nama ta masec spet ne uspe, imava dec. termin skupaj: komentiranje vseh mojih izvidov (hormonske izvide dobim takrat) in spermiogram (seme pregledajo takrat).
Bomo videli..... sumim na slabšo prehodnost jajcevodov ali na slabče plavčke.
Mogoče pa bom še ta mesec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].
Lep pozdrav vsem!
Zmajčica[sm=rozica.gif]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>