RE: Vsak čas bo DECEMBER... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


cuma -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (20.11.2005 8:08:03)

Dobro jutro decemberke![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
A še vse spite? Mi smo pa že pokonci - ko sem odprla oči, sem začutila tako lakoto, da sem morala kar na zajtrk!!![sm=smiley30.gif]

Kako se imate v teh lepih zimskih dneh? Tukaj na obali je vreme zelo lepo, prav vabi na sprehode[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! Zadnje dva dni sem ga sicer bolj skozi okno občudovala, ker sem se slabo počutila (konstantno otrdevanje in rahle slabosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]), danes pa grem ven!!!
A vam že kej preseda nosečnost?
Jaz, pravzaprav komaj sedaj lahko rečem, da se počutim res nosečo: trebuh me kar ovira (obsega imam 107cm[sm=sloncek.gif]), hitro se utrudim - tudi če samo sedim za računalnikom, ne upam si na daljše poti (le še do Ljubljane). Skozi razmišljam, kako bo po porodu...
Tako da, meni se še ne mudi...je pa pričakovanje vsak dan večje in zelo se veselim, svoje punčke!
Lepo se imejte in pišite kaj!
LP cuma








arielca -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (20.11.2005 12:06:08)

Pozdravček vsem decembrskim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image],
Na Gorenjskem je danes spet sonček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], tako da bomo dan izkoristili za družinsko kosilo in en dooolg sprehod (če ne bom preveč utrujena).
Zdajle sem malo pospravljala po stanovanju, spekla pecivo in dala nov kupček oblek v pralni stroj.
Že par dni se pripravljam na pakiranje stvari za porodnišnico. Ste bile ve že kaj pridne????

No, izkoristite vikend in lepe dneve, pazite na svoje trebuščke in predvsem na male razgrajače v njih...




šnucika -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (20.11.2005 22:18:43)

dober večer sonosečke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!
Še malo pa bomo z nizkega štarta letele skozi cilj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!
Jaz komaj čakam,čeprav me stalno preganja misel,da me prehiti pred decembrom.Moji krči in otrdevanja trebuha,ki jih imam sicer že od 16. tedna so sedaj včasih že zelo zoprni in malo tudi boleči.Imela sem že tri CTG-je in vedno so bili vidni ti "lažni" popadki,ampak sem bila popolnoma zaprta in brez pritiska glavice na MV.Tako,da G pravi,da ni panike.
Moj buši je lepo okrogel,še vedno zelo visoko,tako,da s težavo pojem kaj več,ker mi je potem slabo in ne morem nekaj ur prebavit[sm=smiley11.gif].
Pa še vedno se upam odpraviti z mojim [sm=love.gif] na štajersko,tako,da moja mama pravi,da bom na koncu rodila kar tam,namesto doma - v Izoli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].No in včeraj smo še prvi snegec doživeli tu....

kakšna novica,če imamo že prvo,ki je prehitela v november?

Pazite nase in počivajte .......[sm=pikapoka2.gif]

pozdravček...šnucika 37.t[sm=kuza.gif]




XXYY -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (20.11.2005 22:31:00)

Živjo decemberke!

Tudi od mene en prelep, mrzel, že temen pozdrav iz Ljubljane.

Kako se kaj počutite? Kaj ste kaj počele čez vikend?

Mi smo šli danes malo na sprehod, ker je bil tako lepo vreme in ga je bilo potrebno še izkoristiti.

Tudi že pri nas doma komaj čakamo, da bomo že zibali. Predvsem moj [sm=love.gif] že nestrpno pričakuje novega družinskega člana. On bi videl, da bi bil že kar v posteljici, da ga malo pocrklja.

Moram rečt, da tudi mene že cel teden otrdeva trebuh, včeraj sem imela hkrati tudi bolečine v križu in v spodnjem delu trebuha. Tako, da se počasi že pripravljajo ti "lažni" popadki, ki bodo čedalje bolj pogosti.

Bomo videli, kdaj bo prišel na svet naš korenjak oz. korenjakinja. Naj bi bila [sm=rozacrtici.gif], ampak pustimo se presenetiti potem ko rodimo. Naj bo karkoli, samo da bo zdravo.

V petek imamo spet pregled in bomo videli kako naprej. Me zanima na koliko tednov bomo imeli potem spet pregled in upam, da v petek dobim cse dokumente za v porodnišnico.

Pazite nase in na svoje bušije, ki bodo že kmalu prazni. December se hitro bliža.







cuma -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 8:06:36)

Čau punce!
Kaj novega?
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]Šnucika, kdaj imaš rok? A boš v Izoli rodila (če te ne preseneti na štajerskem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])?
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]Jana73, si še v enem kosu? Kako preživljaš te zadnje tedne?A si že dala gor verige za v Postojno?
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]Arielca , jaz imam spakirano že nekaj tednov, pa še skozi nekaj dodajam ... ne vem sploh koliko prostora bom imela tam, sicer pa sem blizu doma in mi bo moj možek lahko tudi kaj odnesel ali prinesel po potrebi!
Ena moj prijateljica je pred par tedni rodila v Izoli in mi je svetovala:
[sm=ocala.gif] NE POZABI NASTAVKOV ZA DOJENJE IN
LANOLINA ZA BRADAVICE !!!!! 
Tako, da vam priporočam!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]Kerensa, meni je pa kar G določila datum in me tudi naročila v porodnišnico za 5.12. A ti si boš lahko izbrala datum?
Tudi vsem ostalim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] želim lep dan!
Lp iz hladne [sm=morje.gif]!
cuma




kofetek2010 -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 11:05:10)

Dan, dan!

Lepo ste čvekale, sem kr neki cajta ponucala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
V petek sem bila pri G, stanje se je izboljšalo oz. ni več tako kritično kot je bilo pred 2 tednoma. CTG je bil OK. MV že skrajšan (no, to je bil že pred 2 tednoma), drugače pa sem še popolnoma zaprta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Urin b.p. Dobila sem napotnico za PO za CTG-je in ostale preglede, saj imam G v Rog.Slatini in mi ni več do vožnje vsak teden. Moram poklicat v PO in jih vprašat, če se moram naročit al je dovolj, da pridem, ko pridem.

He-he-he Cuma - verig še nimam namontiranih, imam pa nove zimske gume [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  še dobro, da sem jih v petek kupila v MB, ker je snežilo, ko sem zapuščala MB [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Nakupljeno imamo čisto, čisto vse [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  še v Sanolaborju sem si kupila tiste "sexy mrežaste spodnjice" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  po 98 sit/kom (nimam nobenih normalnih na katere bi pasal tist extra large Virov vložek in so te najcenejša naložba) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Oblačilca so oprana, zlikana in zložena čakajo v predalniku. Spakirano imam za tamalo, zase še ne - še imam čas, do 13.12. je še kar nekaj dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  oz.3 tedne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

S sinom sva včeraj barvala področje v spalnici kjer bo tamala imela zibko (ful je lepo [sm=9nebesa.gif] ), tako da me sedaj še čaka, da nalepim bordurico (matr so fajn napisana navodila na škatlci od lepila za tapete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ).

Lepo se mejte![sm=smiley14.gif]


PS: [sm=smiley29.gif]  jap, komaj že čakam, da rodim, kr me vse boli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  križ, kolena, gležnji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   a 3 tedne bom še potrpela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


No, pa jo imamo prvo decembrko, ki nam je pobegnila v november! http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=690372 




tinkamiška -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 11:32:19)

Hoj!

Pred mano je še dobrih 6t, ampak imam že vse pripravljeno. Včeraj sem si začela pripravljat torbo, sej bom na koncu dodala še veliko stvari, ker je zdej še prezgodaj, ampak lanolin pa imam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Mene vse tako boli, najbolj pa sramna kost, pa tam nekje med nogami, še sama ne vem točno kje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Trebuh mi danes neormalno otrdeva, ampak nič ne boli. Pupa pa zgleda, da danes bolj počiva.

Čez en teden imam prvič CTG, nevem pa če bom še sploh imela kak UZ, nazadnje sem ga imela pri 30t.

Se pa res pozna, da se je začelo decemberkam dogajat, ker se zdej res veliko piše tukaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lepo bodite in srečno vsaki![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tinka




šnucika -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 11:38:39)

Dan![sm=rozica.gif]

Cuma -  rodila bom v Izoli,ker grem jutri domov in ne vem ,če se bom do roka še odpravljala na toti konec.Moj PDP pa je 15.12.
Ko sem malo prebirala tu po RR,sem ugotovila,da sva bili na isti dan na posvetu za EA v Izoli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Punce,danes me vse boli.....vse tišči dol,še dobro,da mi buši ne otrdeva prepogosto[sm=smiley11.gif].....zgleda,da sem po vremenu.

Pozdravček v pričakovanju snežink[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

šnucika[sm=kuza.gif]




mujcek -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 11:48:50)

Punce prosim naj mi katera opiše to otrdevanje trebuha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz imam velikokrat trdega bušija, ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ritki ven potisneta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], drugače pa ne opažam nekega otrdevanja! Ali ti grejo po trebuhu tudi kakšni mravljinci oz. kakšen podoben občutek????  




šnucika -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 12:02:44)

Mujcek - ko otrdi zgleda kot en krč...neboleč,ki se začne (vsaj pri meni) v spodnjem delu trebuha in gre navzgor in potem je cel trebuh trd,kot lubenica.To traja nekaj sekund....do 40 je bilo sedaj najdlje.Včasih je že kar neprijetno.Skratka,čisto drugače,kot če te tamali tišči z ritko ali nogico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].




kofetek2010 -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 12:06:56)

Otrdevanje trebuha - kot da imaš tisto žogo, medicinko, težko vsaj 2,5 kg namest trebuha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
pojavi se taka posebna trdota celotnega trebuha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




arielca -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 12:09:16)

No, najprej še tukaj čestitke GATI [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], ki je postala novembrka, čeprav je bila dolgo časa v naši družbi!!!!!
Se je someone že kateri oglasila???? Verjetno že veselo crklja svojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]...
Mujcek, pri meni otrdevanje trebuha traja nekaj sekund. Trebuh postane popolnoma trd, potem pa se sprosti in je spet normalen. Gre za krčenje maternice, ki se pripravlja na porod in ne škoduje našim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Otrdevanju lahko sledijo tudi mravljinci; predstavljaj si, kako je, če te zgrabi krč...
jana 73, a ti imaš pa PDP 13.12.??? Potem bova pa mogoče skupaj objavili veselo novico...
No, danes bom začela pakirati stvari za porodnišnico, čeprav vem, da bom vsak dan nekaj dodala in ugotovila, da mi kaj manjka. Baje je namesto Lanolina v redu tudi Bepanthen z roza črto. Aja, pa meni so svetovali naj za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vzamem bombažne rokavčke (če bo imel/a dolge nohtke) in kakšne nogavičke, ker pikce rado zebe v noge. Noben nasvet ni odveč pa tudi take stvari vzamejo čisto malo prostora...

Bodite pridne, pazite nase pa tipkajte, tipkajte...




kofetek2010 -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 12:18:17)

arielca - np, PDP imam 09.12. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] saj sem že tolkrat povedala, da bom rodila 13.12. in imela oba otroka rojena na isti dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  le, da bo 9 let razlike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
1.decembra se vležem in se ne vstanem do 13.decembra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




arielca -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 12:39:08)

No, jana73, se mi je zdel, da je tale PDP tvoja osebna odločitev... Ampak sem mislila, da so ti ga od silne želje tut uradno potrdili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]! Lahko se pa zmeniva in midve datuma zamenjava. Ti daš meni tvojega, jaz tebi svojega pa je... Se ne bi nič pritoževala, če bi rodila kašen dan prej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...




cuma -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 13:12:11)

Šnucika!Katera pa si bila ti? Mene je presenetilo, da nas je bilo toliko...se pa še spomnim nekaterih obrazov..in trebuščkov![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




XXYY -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 14:02:27)

Živjo!

No, pa smo le dobili prvo decemberko, ki nam je pobegnila v novemberko. Lepo. Tudi jaz Gati čestitam za punčko še iz tega "zornega kota". Saj je bila dovolj dolgo z nami.

Vidim, da smo danes bolj aktivne s pisanjem, kot včeraj. Včeraj smo verjetno še izkoristile tiste prelepe sončne žarke za sprehode. A je tako?

Tudi pri meni se že pojavljajo to otrdevanje trebuha, bolečine v križu in spodaj. Ampak samo za kratek čas. Bomo videli kdaj bodo uni "tamočni". Potem pa bo! [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] . Saj že vsi komaj čakamo, da pride. Zdaj mi je začel pritiskati full na želodec in kislina mi gre ven (zgaga). To je pa najbolj ogabno.

Ali ima še katera težave s to zgago zdaj proti koncu? [sm=smiley19.gif]





mml -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 15:07:10)

Živjo decembrke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image],

meni zadnje dni kar precej otrdeva trebuh, prej je bilo to bolj izjema kot pravila, sicer povsem neboleče in samo za kašnih 10 - 20 sekund. Sicer pa nobenih znakov, da bi se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] odločala, da bi prišla kaj prej med nas, čeprav si jaz to kar precej želim, ampak je že tako prav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Na CTG v petek ni bilo ne duha ne sluha o kakšnih popadkih, ginekološkega pregelda mi G ni naredila, tako da nimam pojma kako je z matreničnim vratom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Občasno me zbada v nožnici in srčno upam, da je to krajšanje in mehčanje MV. Naslednji pregeld imam spet v petek, kar pomeni spet vsaj 2 do 3 ure presedanja po porodnišnici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
V naslednjih dneh grem nabavit še Bepanthen in mandeljnovo ali pa olivno olje in potem še spakiram torbo zase in to je to...potem pa čakam v nizkem štartu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], da končno neham pridobivat kilogram (trenutno +11 [sm=smiley29.gif]). Za naslednje dni načrtujem še peko piškotov, tako za malo bolj praznično - adventno vzdušje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Lepo se imejte v pričakovanju prvih snežink in seveda decmbrčkov




mujcek -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 15:14:10)

Meni se zdi, da mi trebuh ne otrdeva? Ali vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] proti koncu otrdeva? Saj bi verjetno to otrdevanje občutila-ali pa sem že čisto neobčutljiva na dogajanje z bušijem! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Glede željenega datuma poroda se pri meni ni izšlo (11.11.), upam da boste druge imele več sreče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ada -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 17:11:11)

Pozdravi od še ene decembrke!
Moj PDP je natanko čez en mesec, torej 21.12... vsi mislijo, da bo prej, ker je otroček menda kar velik, jaz pa mislim, da bo malce zamujal... upam pa, da se rodi še letos! Sicer imam trenutno neko virozo, tako da počivam in pijem vroč čaj.
Trebuh mi že krepko otrdeva, posebno takrat, ko sem vznemirjena ali fizično delam kaj bolj napornega, kar je v zadnjih dneh kar pogosto, saj nas čaka selitev! Trudim pa se, da ne bi pretiravala. Trebuh se mi zdi že ogromen (obseg 110 cm) in sprašujem se, kako bo izgledal čez en mesec, s kilami pa sem kar zadovoljna. Sem pa precej okorna, slabo spim... kot vse decembrke. Glede na to, da se selimo, imam stvari za dojenčka še na vseh koncih, večino pa sem že oprala in pripravila, če nas preseneti kaj prej. Kar neverjetno se mi zdi, da bi lahko vsak trenutek dobili dojenčka! Od nakupov mi manjkata še samo fiziološka in Bepanthen, pa nekaj malenkosti zame.




šnucika -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 20:22:32)

cuma - jaz sem tista,ki ima dolg jezik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...hočem reči,da sem kar nekajkrat spraševala,če se spomniš - glede astme med drugim.

Punce,a še katero tako zoprno boli spodaj....ne vem ,kako naj to opišem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]....spodnji del riti,črevesje?,medenica,kolki.....sramna kost...no,skratka vse tam spodaj.Danes me je dvakrat prav fajn zvilo,da sem že pomislila,da se kaj dogaja.Potem pa mi še trebuh otrdi,pa je sploh zabavno.

Lep večer vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image].....




NRMM -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 21:13:00)

Čer vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] decemberskim!

Da se malo javim še jaz. Pri nas popoldne zelo lepo snežilo, prava zimska idila je bila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ampak kaj, ko je bil južni sneg in ga je že pobralo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], bo potrebno počakat na pravo koledarsko zimo.
Počutje iz dneva v dan podobno vremenu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], zaspim kdajkoli se vležem, noči sem sedaj tudi 2 zapored prespala, seveda brez nočnih obiskov wc-ja ne gre, zjutraj pa vstat ne spet.
Nabavila danes zadnje stvari, jutri še operem rjuhice in prevleke za odejo, zlikam in je to to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] imam že pripravljeno vse, kar se tiče odhoda iz porodnišnice, zase še nič, no razen modrca za dojenje in blazinic za dojke (baje jih toplo priporočajo).
V nedeljo sva še sestavila postlco in jo pripravila, tako da že čaka na svojega uporabnika.
Otrdevanje trebuha je na dnevnem redu, ampak za par sekund, takoj za tistim, pa aerobika našega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Od kar beležim gibe, se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zbuja vsak dan ob enakem času, ob 9 začne zjutraj ima urco telovadbe, potem zopet ob okoli pol 12, pa ob 14 in takrat sta aktivni skoraj dve uri, tako da sva ob 16 že konec s štetjem, potem počiva do 20 in ga do 23 ne ustaviš, celo noč pa mir in aja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], upam, da bo tako tudi, ko se rodi, dojenje in ajanje ponoči.

V četrtek imam prvi CTG, pa da vidimo, če bomo dočakali december ozr.pdp.

Pegica sta dobila potrdilo iz materinske? Bolj kot sem gledala po učilnici manj se mi je sanjalo katera si [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].


Lep pozdrav vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in uživajte maximalno še te zadnje tedne!







BlankaT -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 21:13:02)

Šnucika te bolečine v spodnjem delu imam tudi jaz, s tem, da me boli cela rit in bedre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Pa tista bolečina "v  nožnici", če sploh je to to, saj ne vem točno kje me zaboli, vem samo da zelo zaboli in da morem takoj počakati, če sem slučajno na nogah.
Ovčka ta problem z zgago pa poznam, mene kr grlo peče. Jem pa Rennie tablete ali pa poskušam zgristi nekaj cele kumine.

Trebušček pa tudi meni lepo otrdeva in me istočasno zaboli še v riti in križu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].  Pa dol se je tudi že spustil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .  Sem pa opazila, da so mi skoraj vse krčne žile izginile. Nekaj sem jih imela od prejšnjih nosečnostih.

Cotke imamo že vse zlikane in pripravljene. Samo potovalke se nekako ne morem spraviti pakirati, pa bom mogla saj imam še samo teden in pol (PDP 1.12.).  Ne morem se odločiti kaj naj vse vzamem zraven.

Tudi meni ni čisto jasno to z CTG. Vem da merijo popadke in srček, samo me pa jezi, ker si najprej priklopljen najmanj 20 minut, nato pa še čakaš na dohterja vsaj eno uro, če imaš srečo, drugače pa še dlje [sm=smiley21.gif][sm=smiley11.gif]. Potem pa ti v roku ene minute reče, da je vse vredu in da se naj oglasim čez 7 dni. Včasih so bili ti CTG po PDP, sedaj pa že 3 tedne prej tam skačemo.

Sedaj pa smo se resnično razpisale. Me pa zanima še nekaj drugega, kaj nikjer ne sneži? Pri nas, na štajerskem, že od sobote občasno pade nekaj snega, tako, da smo že imeli prve užitke in veselja na snegu. Predvsem se ga je razveselil sin.

Lp, Blanka[sm=9nebesa.gif]




arielca -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (21.11.2005 22:39:47)

BlankaT, pri nas na Gorenjskem je danes snežilo. Začelo je okoli 19ih in je zdaj že vsega konec... Mogoče bo jutri kaj več snega in zimske idile.





Anonimen -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (22.11.2005 2:14:20)

Midva z mojim dragim sva bila pa danes malce po nakupih. Praktično imava vse, ampak nekaj malenkosti se je pa vseeno še našlo. Kupila sva modro banjico za kopanje (tisti čebrički se mi zdijo nekako hecni/čudni). V trgovini sem skoraj naredila doktorat, ko sem brala, kako naj bi Anevtova steklenička vplivala na to, da novorojenček nima krčev - jaz, uboga reva s samo osnovno šolo, sem pa mislila, da je proti krčem čaj in ne steklenička. No, pa sem jo na koncu kupila, da vidim ta čudež. Za hec sva vzela še eno simpatično dudko, mimogrede pa sva se zgorzila še nad ceno umetnega mleka Aptamil 1. Škatla (če se prav spomnim, je na njej pisalo 2 x 450 g) je 3.000 SIT. In škatla je popolnoma drugačna od tiste, ki sem jo za Jana kupovala pred osmimi leti. Tista je bila modra, plačala sem jo cca. 1.000 SIT, imela pa sem jo za dva dneva. A mi katera ve povedati za to, ki jo zdaj prodajajo, koliko časa traja? Plenic še nisva kupovala in to iz enega samega razloga. Vsi naju sprašujejo, kaj naj prinesejo za dojenčka in ker sva se ustrašila, da bova imela potem vse potrojeno, če že ne početverjeno, sva lepo vsakemu posebej rekla, da naj kar plenice prinese. Bo še najbolj koristno. Zadnji trenutek sem se spomnila na povijalne plenice, na tetra pa šele, ko sem prišla domov, torej jih bom kupila naslednjič. Od kozmetike bom šla v lekarno še iskat tisto kremo, ki se jo uporablja pri vneti ritki, čeprav mislim, da je boljše hladilno mazilo, ki ga predpiše zdravnik in ti ga namešajo v lekarni. Tašča mi je danes povedala, da je posteljico s pripadajočimi stvarmi že kupila in zmenili smo se, da jo jutri pripelje k nam.Me prav zanima, kakšna je.
Drugače pa... boli me tako ali tako vse, ampak se na to sploh ne oziram več. Mišice, kosti, vse po spisku med nogama... Vsake toliko časa me tam dol tako špikne, da me prime, da bi se kar pogledala, če kaj ven štrli. Jana sem rodila v dobri uri od prvega popadka in me je na trenutke kar malo groza, da bom pa tega doma, če bo kaj podobnega. Kar bi bilo še toliko bolj zoprno, če se dete odloči malce pohiteti po naravni poti, meni pa se obeta carski rez. No, ali bo ali ne, izvem 07.12., takrat naj bi mi tudi določili datum. Brce so takšne, da včasih komaj diham, na trenutke celo zaboli. Šteti se mi, po pravici povedano, niti ne da več, pa tista tabela gor ali dol. Tako ali tako je kar naprej zbujen, jaz pa preveč sklerozna, z listkom in kulijem v roki pa tudi ne hodim naokrog. Pravzaprav se potrudim, da čim manj migam in čimveč počivam, ker me res vse vedno bolj boliin me pošteno muči že tole sedenje v službi. Še nekaj dni, pa bo tudi to mimo. Z mojim dragim sva se dogovorila, da bom prve tri mesece z otrokom doma jaz, potem pa bo na porodniški on, jaz pa bom ušla nazaj v službo.




cuma -> RE: Vsak čas bo DECEMBER... (22.11.2005 7:59:15)

Dobro jutro pupe!
Šnucika: se te spomnim!!!!Sedela si čisto spredaj in pridno spraševala! Take rabimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ! Jaz pa sem tista, s črnimi kratkimi lasi in očali, ki se je prva uštulila na pogovor z anesteziologinjo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
 mml: Ko boš spekla piškote, pokliči, pridem mimo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Veš, da še nisem toliko pekla kot v zadnjih tednih?!! A darila že kej nakupuješ, ali boš prepustila dragemu letos?
blankaT: Mi imamo burjo in jaz sem je zelo vesela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Snegec bomo pa šli gledat in božat k noni na štajersko - ko bo naša ema že dovolj velika (kak mesec).
mujcek: zanimivo, da ne čutiš otrdevanja..mogoče pa zato, ker sta dva? Kaj pravi G? A boš imela po prihodu iz porodnišnice kakšno pomoč doma? Mene je zadnjič tašča vprašala, da če pride prvi teden k nam...ampak sem rekla, da bova najprej sama probala in če bi slučajno bila v krizi, jo bova poklicala. Ne vem, glede na to, da pričakujemo 1 otročka, se mi zdi prav, da zalaufamo sami.Sicer je moja tašča zlata vredna, ampak se mi zdi, da bi me motilo, če bi bil skozi še nekdo z nami v prvih dneh. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Kerensa: a ti še delaš? to si pa sedaj težko predstavljam, ko me že zajtrk in tuširanje in rahlo srfanje po netu tako zmatra, da se moram malo zavalit na kavč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kar se adaptiranega mleka tiče, pa mene tudi malo zanima...nimam namreč pojma, ne katerega bi kupila, če bi bi morala, in ne, koliko to stane. To s plenicami za darilo, se mi pa zdi super ideja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in jo bom kar uporabila!
Lp vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!
cuma





Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>