RE: FEBRUARČICE 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


sazi -> RE: FEBRUARČICE 2006 (20.11.2005 19:52:41)

Živjo vsem,
ja je treba kaj napisat, da imamo potem za brat...
V petek sem imela dopust, da sem šla lahko na pregled - z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je vse v redu, ampak nad pregledom in mojim G sem pa kot vedno razočarana. Spet je lo kot po tekočem traku: poslušanje srčka (vsaj nekaj lepega), potem pa, "no, saj nimate nobenih problemov, pridite čez 1 mesec". No, pa mu začnem razlagat, da me špika pod rebri, pa boli sramna kost, pa da mi je trebuh nekajkrat otrdel... samo namršči čelo: "a ste kaj razmišljali, kaj ste takrat jedli, kaj zelo mastnega, mogoče" ali pa "vas je stiskalo, ko je bilo kaj stresnega"... Ne jem nič mastnega, trebuh mi otrdeva, ko sem brez skrbi doma in še kaj. No, ko sem se šla pa naročit, je pa še tisti mesec postal 5 tednov in sem naročena šele 23. decembra.

Zdaj me pa nekaj zanima, če ste že ugotavljale: povsod piše, da se na CSD zglasiš 60 dni prej in da potrebuješ potrdilo o PDP. Pregled imam tako pouno, da bom takrat 50 dni pred PDP, pa od 23. decembra naprej v naši službi kadrovska ne dela. Torej lahko papirje urejam šele v januarju (40 dni pred PDP ali pozneje). Kako je z vračunavanjem plač in 13. plače, če potrjujem papirje januarja?
Ful sem jezna na mojega G in na leonišče. Pred naslednjo nosečnostjo ga bom definitivno zamenjala, če mi bo le kdo priporočil kakega (kako) fajn in če sprejema nove paciente. No, sicer se bom pa s tem ukvarjala po porodu.

Nekaterim (od vas) kar delajo UZ in ugotavljajo, ali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] strezajo svoji starosti in podobno. Kolikor sem jaz dojela mojega G: če nam pripadata 2 UZ, sta oba že za mano (1. in morfologija), torej do konca ne bo nihče nič preveil kako je. Kaj pravite na kak samoplačniški UZ in kdaj bi ga bilo fino opraviti? POčakam na decembrski pregled in če takrat ne naredi UZ grem potem takoj v začetku janurja na samoplačniškega, ali je to že malo pozno?

Telovadba: v ponedljek grem verjetno v porodnišnico, v sredo bi pa morda prišla pogledat na Fužine. Je potrebno kaj prej poklicat?

No, lepo se imejte, pa upam, da svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vidite kaj bolj pogosteje in da se vaši G kaj več pogovarjajo z vami...




Kami -> RE: FEBRUARČICE 2006 (20.11.2005 21:42:57)

'čer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!
Predno se spravim dokončevat seminarsko, sem se še malo k vam pofočkala. Lep vikend je za nami, samo [sm=love.gif] je spet ves čas delal in ga skoraj ni bilo doma. Mi obljublja, da bo kmalu drugače, ampak...
Meni tudi zelo otrdeva trebuh zadnje dni in na trenutke se moram res kar ustaviti, ker mi nekaj zelo dol tišči (verjetno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]). Se veselim pregleda, ki ga imam v petek. Ko berem, kakšne težave imate z ginekologi, si kar ne predstavljam. Jaz sem z mojo ful zadovoljna. Že v 1. nosečnosti sem bila. Sem pa tudi slišala o njej različna mnenja. Po moje je tudi ful pomemben tisti čisto človeški stik, ki ga z nekom lahko najdeš, z nekom pa ne.

Jery kar se plodovnice tiče, zadeva ni tako nedolžna. A imaš v kratkem še kak ultrazvok? Ko je G. v 1. nosečnosti pri meni ugotovila (v 30. tednu), da imam bolj malo plodovnice, sem hodila vsak teden k njej na čekiranje, kako je s tem. Pa bolniško sem takoj dobila, počivanje pa veliko tekočine pa to. Ker je šlo na slabše, so me v 35. tednu dali v bolnico, v 37. pa sem imela sprožen porod. Če ni dovolj plodovnice, otrok namreč ne raste dovolj hitro in je zanj po 37. tednu bolje, da je zunaj, kjer ima boljše pogoje. Tako da se malo še pozanimaj kako in kaj. Te ne bi hotela po nepotrebnem strašit, mogoče jo imaš res samo malo manj, pa ni to nič hudega. To je pač moja zgodba, pa ni bila fajn.
Bodite pridne in imejte se lepo v novem tednu, tiste v službah, tiste za knjigami in tiste v postelji! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Nikita*** -> RE: FEBRUARČICE 2006 (20.11.2005 22:47:23)

Kami, naslednji UZ imam čez 14 dni, me pa jezi, ker mi zadnjič ni nič povedal, kaj naj bi to pomenilo. 




petrina28 -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 7:57:29)

Halo.

Sazi
, ja z UZ pregledi so "škrti" za znoret. Jaz sem svoja dva tudi že pokurila, in si nameravam enega še sama plačat v 30.-32-tednu. Ginekologi priporočajo v tem času zaradi preverjanja rasti otroka, pa včasi h je ta pregled krila zavarovalnica, sedaj pa razen izjem kar same mamice, razen če gre za rizično nosečnost, kjer je po mnenju ginekologa potreben dodaten UZ pregled.

Mene tudi vse špika in boli, pa počutim se kot kakšne tanker, ko tako počasi plujem okrog v vsej svoji širini..

Aja, ginekologi so pa takšni in drugačni. Jaz sem v prvi nosečnosti hodila k eni ženski, ki me je v tretjem mesecu nadrla kot kravo, ker sem s seboj pozabila prinesti materinsko knjižico. Me je tako spravila iz tira, da sem začela jokati in ta prvo, kar sem storila, je bilo to, da sem menjala ginekologa, pa čeprav med nosečnostjo. Ta je bil enkraten in mi je grozno žal, da se je odselil v drug kraj, kamor bi se morala voziti več kot eno uro, pa sem zato menjala ginekologa. Ta pri katerem sem sedaj, je pa krasen, ko ima dobre dneve, ko ima pa slab dan, je pa prekleto grozen (ošaben, zadirčen, vzvišen....v stilu tečne nosečnice, kaj me gnjavite, itak nič ne veste...). Mi je kar malo žal, da nisem ostala pri prejšnjem, ker sedaj se je pa tako obrnilo, da se vsak dan vozim v službo skoraj eno uro in sem se navadila tega, tako da mi ne bi bil več problem vozit se k temu bivšemu super ginekologu. Kaj češ...

Bom pa v tretji nosečnosti še enkrat razmislila, he, he[sm=smiley1.gif]

LP, P.




tinkatonka -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 9:52:53)

Hojla!

No ko sm končno pozdravila moje ledvičke pa me je zdaj ujel še nahod. Iz nosa mi teče, ponoči mi to zaliva grlo in tud dihat ne morem, sem kot kakšna riba, ki čez usta diha non-stop in hlasta za zrakom. Mi je šel dragi ob 3h zjutraj za pit iskat, ker sem tisti liter tekočine od večera pa do takrat že vse spila. ja nič mi ni luštno. Tko da ostajam doma in se grejem pri radiatorju ter se smilim sama[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] sebi. No sej tko hudo spet ni, vendar bi raje letala kje po otroških trgovinah ali pa shopping centrih, kot da sem doma s tem rdečim nosom. [sm=smiley4.gif] 

Otroček je zelo živahen danes. Posebej ponoči ko sem se prebudila se je tako neki čudno kobacal po trebuščku, da je blo prov smešno in je dragi rekel da je žejen, ter se hitreje stopil po tisto prej omenjeno pijačo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Joj ta moj možek, je prov hecen na trenutke, ampak zato ga pa imam tudi tako rada. Najbolj mi je vsec ko pride domov in me najprej polupčka ter poboža dojenčka. Pa če sem še tako jezna nanjga, ali pa on name, nikoli ne odide ne da bi me kušnil in seveda trebušček tudi. Oh ja....zdej sem pa že mal raznežena[sm=smiley27.gif].

No ko mam ravno čas te dni, ko moram bit doma, sem se odločila da bom krepko razmišljala o novoletnih nakupih. Letos bodo ti zelo majhni, pa vseeno zelo rada podarjam stvari, tako da bom vsakomur privoščila eno tako skromno darilce. Ene par idej že imam, pa jih moram hitro zapisat, ker če ne bom že čez 1 urco vse pozabla...jah kaj čmo, jaz sem čedalje bolj "nosečniško pozabljiva" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Punce pazite nase in na svoje zdravje ter seveda na vaše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]!




tinkatonka -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 10:00:20)

Aja še to...
V 30-32 tednu je dobro imeti ultrazvok "kontrola rasti". Res je, da ga zavarovalnica ne plača, venar si zarad tega marsikatera nosečnica to plača sama. Ko sem jaz svojo G. vprašala kako je s tem, je rekla, da ga ona sicer praviloma dela, vendar drugače obrazloži zavarovalnici, ko mora utemeljiti stroške ultrazvočnih pregeldov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za mojo G. Če je pa ne bi vpršala in se tako pozanimala, bi si ga pa zihr sama plačala.

Sicer pa sem jaz zdaj v bolnici imela ta ultrazvok že v 26 tednu, kjer se je pokazalo da naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] lepo raste. Sicer ti konkretne velikosti ne morejo povedati. Izmerijo galvico, obseg trebuščka in pa stegnenico in če so te mere večje, kot so bile pri morfologiji v 20.tednu, pomeni da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pridno raste.




BaGSi -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 10:35:10)

Pozdravljene!

Jaz sem danes in jutri doma, ker je moj tamali zbolel - nič hujšega, samo kašlja in šmrka; pa je boljše če za kak dan ali dva podaljšama vikend - da se ne bo v vrtcu nalezel še česa drugega.

Pri meni ni nič novega; občasno otrdevanje trebuha, krči ponioči, zadihanost,... klasična nosečka [sm=smiley36.gif]

Tudi jaz mislim, da je dobro še na kak samoplačniški UZ v 30-32 tednu, da se vidi eventuelen zastoj rasti oz. premalo plodovnice,... V prvi nosečnosti je bil še obvezen, sedaj pa mi je G kar predlagal ob naslednjem pregledu (1.12.), plačal pa bom 6.000 SIt.

Glede papirjev na CSD, pa je tako, da jih je treba oddat 30-60 dni pred PDP. Jaz imam rok 5.2., oddajo papirjev od 8.12. (60 dni) do 5. 1. (30 dni pred PDP); v izračun mi gredo plače za december 2004 (to pomeni izplačilo v januarju 2005) do plače za november 2005 (izplačilo v decembru 2005). Ker bo to izplačilo 10.12, bom papirje oddala nekje do 15.12. Bo pa šla pri meni v to tudi 13. plača, ki bo izplačana tudi 10.12., od nje bodo plačani vsi prispevki. Vsaj tako so rekli meni na mojem CSD (no glede 13. plače jih jaz ne bi rajši vpraševala). Tako je bilo tudi pred 4 leti.

Lep dan vsem [sm=nosecka.gif]!




marty5 -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 10:53:07)

Bagsi,

ker se ne znajdem ravno najboljše s temi papirji, bi te prosila za pomoč, če sem prav razumela:

Jaz imam rok 25.2., tako, da lahko papirje najprej oddam v začetku januarja (oz. zadnje dni decembra, ampak so prazniki in ne bo šlo). Katere plače se mi štejejo za izračun porodniške? Od dec 04 do nov 05 ali od jan05 do dec 05? In božičnica (če jo dobimo letos) potemtakem gre tudi v izračun porodniške?

Hvala za pomoč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




taja27 -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 11:36:30)

Pozdravljene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image],

vidim, da smo se vse malo zadihale ... pa malo manj pišemo zadnje dni.

Eviii še vedno te pogrešam. Upam, da ni kaj narobe, saj se ponavadi kar redno javljaš!

No jst mam tudi 'klasične'' nosečniške težave oz. kakor bi temu reku moj G 'nosečniške radosti'. Kar se G tiče: jaz ga imam na povsem drugem koncu Slovenije. Do njega rabim približno 1 uro ali 1:20, odvisno od prometa. Ne menjam ga za vse na svetu!! Ker smo dali kar veliko že skozi (jaz, moj mož in moj G) da smo prišli do naše bebike, me moj G vodi kot rizično in mi zato naredi vse preglede, UZ, ... kljub temu, da mi gre zaenkrat čudovito, kot pravi on. Vedno me pohvali, da kar žarim. No zadnje dni sem začela malo otekati in komaj čakam srede, ko imam pregled: kri, voda, UZ, merjenje mat. vratu, ... Bomo vidli kaj bo reku. Upam, da je z mojim dojenčkom vse OK.

Včeraj smo bili v kinu (Zorro) in sem mislila, da skače dojenček po trampolini, saj je bilo čist preveč naglas!! Se bom odpovedala kina, ker res nočem povzročati stresa moji mali bebiki.

Zdaj pa grem na malco (lakota!!!!) me že sodelavke čakajo in se čudijo, če danes pa nisem nič lačna, ker ponavadi vedno prva težim za jest!

Taja




sarazan -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 12:24:06)

Pozdrav še od mene!

Po delovnem vikendu sem se prišla spočit v službo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Končno sva z možem prepleskala celo stanovanje, no jaz sem bolj pomivala in čistila. Zdaj naju čakajo samo še omare, da jih sestaviva. Potem pa začnem z nosečniškim lenarjenjem. Že zdaj se premikam k slon in zraven sopiham [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Glede papirjev, ki jih bo potrebno urediti, vam mogoče pomagata ta 2 linka:

http://www.gov.si/mddsz/index.php?CID=15&ID=803#porodniski
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp

Mislim, da so vsa navodila dovolj jasno napisana. Jaz sem si vse obrazce sprintala in jih bom doma izpolnila, da me ne bo kap, ko bom prišla na CSD.

Danes sem spet dala kri za ICT, jutri grem pa po injekcijo (sem Rh negativna). Občutek imam, da so moje žile že čist naluknjane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Kadar grem v bližino zdravnikov, sem takoj ob kri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Tudi jaz že pogrešam Eviii. Le kaj je z njo? Primorke, a imate kakšne stike z njo?




marty5 -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 12:49:15)

Ja, Eviii tudi jaz že dolgo nisem slišala oz. brala. Kolikor vem, je danes imela pregled pri G.....morda se bo kaj javila popoldne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Danes niti na jogo ne grem, tako da je nikakor ne bom srečala.

Upam, da je vse ok.....Eviii, ti se pa nam kaj oglasi, ko moreš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ursi -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 18:08:24)

Lep pozdrav še od mene.
Se že lep čas nisem nič oglasila, k mi je računalnik mrknil. Zdaj sem pa spet mal bolj na tekočem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Drugače pa se meni čas grozno vleče. Še dobro, da imam vsaj dolgo službo, ker jaz komaj čakam, da bo februar!!!!
Moj ljubi je tud ves navdušen nad mojim vedno večjim balončkom. Zadnjič enkrat je bil v Bosni in je vse oblekce kupil, pa sva ful poceni skozi pršla. Na srečo, kajti manjka še glavno, voziček, pa postlca in tko naprej.




BaGSi -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 19:18:35)

Marty,

po moje je enako kot pri meni. Poglej pod http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp
Božičnica pa po moje tudi, ker gre meni tudi 13. plača. Je pa malo tudi odvisno od delodajalca oz. računovodstva...

Še katere papirje je treba oddat - kopirano iz teme Januarčice:


Meni je rekla, da papirje lahko oddaš najprej 60 in najkasneje 30 dni pred PDP (tako da če imaš ti plačo 18.12., tisti dan ti v službi izpolnijo in tečeš na CDS in se izide.). Meni je še celo sama rekla, da če se mi bolje izide naj oddam kasneje, da bo še izplačilo decemberske plače v papirjih.Če katero zanima so papirji, katere oddaš PRED porodom: Obrazec DP-2 (za paket),Obrazec S-1/1, S-2/1 (te izpolniš sam), Priloga S-2,S-6 (izpolni tvoj delodajalec), k tem papirjem pa predložiš potrdilo o PDP od ginekologa in kopijo: davčne št.,bančne izkaznice in osebne izkaznice.
Lahko pa papir za paket oddaš prej, kakor ostale papirje, torej še v novembru in dobiš nakazilo 15.12., v tem primeru na obrazcu S-1/1 pustiš rubriko o paketu prazno.
Tako, saj ni tako hudo, kakor sem pričakovala, v bistvu greš samo enkrat pred porodom na CDS.


IN

Hana, sej smo vse mal zmedene glede teh papirjev. pr meni je tko, zdej bom izpolnila naslednje:OBRAZEC DP-2, OBRAZEC S-1/1 IN 2 obrazca ki sem jih poslala v službo da mi izpolnejo.
Po rojstvu: OBRAZEC S-2/1, S-1/3, PRILOGA S-5

OČE po rojstvu: S-1/2, S-2/1, PRILOGE S-8, S-2 IN S-6
Kateri so vsi ti obrazci pa si lahko pogledaš na spletni strani CSD!


Hvala puncam, ki so se pozanimale!!! [sm=bravo.gif]

Upam, da vam bodo podatki prišli prav. Spletno stran, kjer si lahko natisnete obrazce pa je že posredovala Sarazan.

LP!




Ezi -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 19:24:00)

Punce, a ste že kaj razmišljale kateri paket boste izbrale?




tinkatonka -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 19:33:35)

Živjo Ezi.....to vprašanje je pa ravno na mestu. danes se namreč že cel dan ubadam s tem.

Najprej sem premišljevala da bi vzela paket B s TRIP-TRAP stolčkom, vendar zdaj pa že imam tetra plenice(jih imam že 50 in novih 20 mislim da ne rabim) in povijalne prav tako (jih imam 10), tiste varnostne naramnice se mi zdijo brezveze...mah kaj pa vem...mogoče bom vzela denar.

Ostali paketi pa za mene niso uporabni, ker voziček in lupinico že imam, štorklje pa tako in tako ne bi uporabljala.

Pred časom je bilo nekje na RR objavljeno, da se tako in tako bolj splača vzet denar, ker so ene (bodoče) mamice napisale koliko stanejo stvari ki jih dobiš v paketu, če bi jih kupil v trgovini. Zdaj pa več ne najdem tega. A ima mogoče katera to spravljeno????




ninaki -> RE: FEBRUARČICE 2006 (21.11.2005 22:57:42)

Pozdravljene,

mi smo imeli danes pregled - rutinsko cekiranje (urin, pritisk, kile, pocutje - za zadnje samo vprasa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Ce ne bi imela par vprasanj za zdravnico, je sploh ne bi videla. Naslednji UZ bo v 30/31 tednu. Drugace pa je pocutje nespremenjeno. Apetit se je nekoliko umiril. Zelezo na meji normale, tako da moram jemati vitaminske preparate z dodatkom zeleza. Moj dojencek je zelo zadaj, tako da se trebuscek se vedno bolj malo pozna (tako vsi pravijo, meni se zdi, da se kar pozna). Danes smo v MS imeli fizioterapijo - sem bila delezna vprasanja koliko sem noseca (trebuscek obcutno manjsi kot pri drugih puncah) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa se nic ne pritozujem, saj me ne ovira pri opravilih. Se pa precej hitreje utrudim, pa tudi kriz me opomni, da moram malo upocasniti. In pa bolecina v predelu riti, ki se siri dol proti nogam, ali pa v predelu kriza, ki se siri dol proti nogam. Mi je fizioterapevtka rekla, da moram delati vaje za trebusno misico (sem pozabila kako se ji rece - tista ta dolga, tavelika, navpicna). Pa paziti moram na drzo (vcasih se spozabim in se zelo puklasto drzim). Pri zelo bolecem krizu je svetovala medenicni pas. Pri meni zaenkrat ni tako hudo - itak vem, da je vse posledica tega, ker se vedno mislim, da moram urediti 100 stvari v enem dnevu in se sploh ne ustavim.

Cez we sem imela likalni maraton [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Je bilo treba vse cunje iz skatel spraviti v novo omaro in se sploh nisem ustavila. V zivljenju v parih dneh nisem oprala in zlikala toliko perila, kot ta we [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Dobila sem prve cunjice (se sreca, da imam tako fajno prijateljico) in si zamisljala kak bo moj dojencek v njih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pa ze razmisljam kake barve bo njegova soba - Sarazan, sem se nasmehnila tvojemu pisanju o barvanju sobe. Meni je zelo vsec oranzna barva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sicer sem pa cisto notri padla s ciscenjem in urejanjem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kar se paketa tice, sem se jaz odlocila za denar. Razmisljam podobno, kot Tinkatonka - vozicek in lupinico imam, storklje ne mislim uporabljati. Edino trip trap mi pride prav, a imam cunjice sposojene, tako da bom rajsi naknadno samo trip trap kupila.

Linea negra se mi kar precej pozna.

Lepo se imejte,

Nina





karin412 -> RE: FEBRUARČICE 2006 (22.11.2005 8:26:11)

Živjo vsem nosečkam!
Včeraj sem bila tako sitna in jokava, da nisem bila za nikamor.
V soboto sem šla v Trst, pa sem ugotovila,da so pajacki prav tako dragi kot pri nas, od 12-15 evrov.
Edino v Prenatalu sem kupila malenkosti kot so škarjice za nohte (kovinske), krtačo za laske iz naravnih ščetin; zame pa mrežaste hlačke in žabe, ki pa so bolj poceni (80 denske, pa še delno iz bombaža, 12evrov).
Tudi meni se pozna linea nigra. Medenica me še tudi boli, bolj kot sedim, slabše je.
Jutri imam pregled krvi, sporočim, ali je kaj boljše.

Jaz bom vzela denar, v paketu se mi ne zdi nič pametnega, take stvari za obleč imam. Edino štorkljo bi si pa dala zašiti, ker je zelo fajn; eno mamico sem videla, jo je dobila iz ZDA.

Lepo se imejte!




ursa_p -> RE: FEBRUARČICE 2006 (22.11.2005 9:40:00)

Dobro jutro!

Koncno se oglasam tudi jaz ... na zalost ni bilo nic casa.
Naj za zacetek povem, da se zadnje case z mojim trebuhom prav dobro pocutim (mi vsi pravijo, da nimam velikega trebuha, ceprav se meni zdi ogromen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ). Le redko imam kake tezave in tudi ne moti me vec toliko kakor me je. V soboto sva sla z dragim na praznovanje rojstnega dne v Macka, kjer smo se naplesali, najedli in sem vesela, da sem z lahkoto zdrzala do 3-eh zjutraj (od 21-ih). Celo moj dragi je bil bolj zmatran [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] in sva sla domov po njegovi zelji ... hahahaha. Najin Gal se ni pa nic pritozeval in bil zelo priden kljub zelo glasni glasbi in plesanju mamice. Res sem se pocutila dobro in sem vesela, da sem se verjetno se zadnjic pred porodom naplesala.
Drugace imam pa kar velik problem kar se hrane tice ... normalnega kosila sploh ne morem vec pojest, ker potem prav podrem kupcek in mi vse vrze v usta ... prav grozno mi je! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Kot da imam cisto otesnjen zelodec!
Stanovanje nama pa se nikamor ne napreduje, ker se zase nimava casa. Vceraj sva se koncno malo usedla pred TV in pogledala film ... V pajkovi mrezi.

Kami .... glede crte ... res sem se malo prestrasila ... ze tako imam ogromno brazgotino na trebuhu, pa se ene rjave crte ne bi bila prav nic vesela. Samo ni mi bilo jasno, kako da je pri nobeni drugi mamici nisem opazila! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No, zaenkrat je se nisem opazila.

Nuka ... kako si?

Jery ... meni je rekel na 3D UZ, da imam malo prevec plodovnice (nazadnje mi G ni naredila UZ, tako da bomo videli 9.12.) ... glede na to, da po novem ogromno pijem .. je lahko to od tega??? Zelodcek je zgledal v redu!
Kje se da videti ta vozicek Jane ... vse ga nekaj hvalite ... sem se vedno za Peg Perego, pa bi ga vseeno rada videla. A potem imajo povsod popust na stari model?

Sazi ... in zakaj ne zamenjas ginekologa???
Ti lahko priporocam samo, da gres lepo na urgenco (ali kar v porodnisnico) in poves, da ti trebuh zelo otrdeva, da te spika, ... sigurno te bojo DOBRO pregledali in sigurno naredili tudi UZ!!!
Ce zelis gres lahko potrdilo o PDP sigurno iskati pred pregledom!
Glede telovadbe ... lahko poklices in poves da prides, prav narocit se pa po moje ni potrebno! Se vidimo ... pridem (vceraj me pa ni bilo, ker sem bila prevec utrujena!).

Ezi ... glede paketa ... midva bova izbrala kar denar ... vozicka ne rabiva, lupinice tudi ne, storkje tudi ne, stolcka pa sploh ne ... si bova za ta denar kupila avtosedez za kasneje.
Drugace pa ce gres kupovati pajacke in ostale cunjice v poceni trgovnie (v E'Leclercu jih imajo res poceni) pridem ceneje cez ... sigurno. Pa ze tako imam kar nekaj stvari, tako da vsega tistega sploh ne bi potrebovala!

Glede Eviii ... se niste nekatere poznale z njo?????? Nekam cudno je, ker je ni, javljala se je pa skoraj vsak dan!

Lp, Ursa




bobika -> RE: FEBRUARČICE 2006 (22.11.2005 10:39:59)

Pozdravljene!
Po tednu dni sem zopet med vami. Včeraj sem rabila cel popoldan, da sem prebrala poste in pol se mi niti slučajno ni dalo še kaj pisati. Ste pa pridne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Če se spomnite sem imela v torek odvzem krvi za sladkorno in hemoglobin. Pila sem tisto cukrano vodo po navodilih moje ginekologinje.
V sredo sem bila po izvide in iz laboratorija so k ginekologinji poslali le izvid za hemoglobin, za sladkor pa baje v neki zdravstveni dom. Kriza, kak jim to uspe. Izvidi so pokazali, da sem še vedno slabokrvna, pa čeprav železo jem že celo nosečnost. Kak bi še le bilo, če ne bi. Za sladkor pa je vredu. Sem bila full vesela, da ni kaj narobe.
Naslednji pregled imam 7.12.
Punce nekaj me zanima. A vas tudi kdaj boli (ni huda bolečina) v spodnjem delu trebuha, in vas občasno kje pika. Meni se to dogaj par dni. Do sedaj nisem čutila nič bolečin. Sicer so tudi te tako blage, da ni za govoriti. Vseeno me pa malo skrbi. Je to verjetno tak kr normalno?

V paketu bom vzela tudi denar, ker vse ostalo že imam. Oblačila, pa dobim na sposojo.

Meni se linea negra pojavila čez cel trebuh ne samo do popka, kot ste pisale. 

Lepo se imejte in uživajte v snegu.




radovednica_ -> RE: FEBRUARČICE 2006 (22.11.2005 12:18:28)

ojla

me ni blo 14 dni in se nabere ogromno materijala za brat. sem bila na bolniški, nekaj me je bolelo pa je rekla G de je bolje de sem mal doma oziroma ona o me dala kr za en mesec na bolniško, pa sem rekla de 14 dni bo čist dost. zdej pa še delam tri tedne pol pa dopust in konec decembra porodniška..ja grem z 42 dni pred PDP.

glede paketa pa sem se odločle za denar saj denar zmiri prav pride in pa še pol lohk kupiš takšne stvari ki so tebi všeč..predvsem mislim na barvo oblekc in pa vozička ...

me pa zanima če ste se že pozanimale kaj vam podarijo občine?

aja še to men je pa rekla G de mi pripadajo 3UZ prvi pregled, morfologija1 (20-24) in morfologija2 (30-32). sicer pa je moja G super in sem jih imela že do sedaj velik več.

lep dan vsem




marty5 -> RE: FEBRUARČICE 2006 (22.11.2005 12:36:34)

Tudi jaz se ukvarjam s tem, če naj vzamem paket ali ne. Mislim, da bo kar raje denar, ker sem veliko stvari dobila, voziček in opremo pa bom/sem že tako kupila.

Mene že nekaj časa bolijo medenične kosti - sploh je hudo, ko se zasedim ali pa ko se zaležim. Sem kot invalid [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Skratka, kot je že ena prej omenila - na srečo le normalne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] radosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Linea negra se tudi meni pozna - sicer je rahla, sega pa tudi nad popkom. Je pa smešna - je malo viugasta in ni ravna.

Jaz čakam na pregled 5.12. in zmenila se bom za kontrolo rasti. Bo samoplačniška, ker se moj G striktno drži navodil zavarovalnice.

Jaz pa veselo odštevam, kolikokrat grem še v službo - le še 18× [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Res že težko sedim po 8 ur. Potem pa čakanje na najlepšo stvar v življenju [sm=9nebesa.gif].

Drugače pa glede Eviii - jaz sem jo spoznala na jogi, ampak nimam nobenega kontakta. Držim pesti, da je vse ok in si je vzela le majhno pavzo od RRja [sm=miska.gif][sm=miska.gif][sm=miska.gif]. je tudi meni čudno, da se nič ne oglasi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Lahko pa da ji internet ne dela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Kami -> RE: FEBRUARČICE 2006 (22.11.2005 13:04:47)

Pozdravljene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!
Vidim, da smo se malo umirile glede pisanja. Po moje bomo tiste zadnje tedne bolj norele, ko bomo že odštevale. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz imam pregled (morfologijo 2) v petek. Vam poročam, kako je šlo. Buši mi vse pogosteje otrdeva, tako da se veselim enega poštenega pregleda, da vidim, kako je moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Pa opazila sem, da mi strašno smrdi urin, čeprav ful veliko pijem. Upam, da ni kaka štala s tem.
Sem pa ta vikend dokončala barvanje risbic v otroški sobi, vam javim, ko jih naložim v album (preklela 100 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], ampak je kar luštkano izpadlo). Vsak teden se potrudim kaj generalno pospravit (dans je bil na vrsti hladilnik), pa čeprav jo to samo kaka omara ali predal. Se nekak bolje počutim, ker veliko naenkrat ne zmorem, ampak tudi po malem gre. Pa še tamali mi tako rad pomaga pri tem, da sploh traja veliko časa, da pospraviva 2 predala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Bogve, če bo tudi potem, ko pride bratec, tako priden.
Jery - sporoči po UZ pregledu kako je s plodovnico. Saj, če imaš naročen ponoven UZ potem ni panike - bojo očitno pozorni na to.
Kar se tiče paketov - jaz bom tudi vzela denar, ker večino stvari za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že imam od prvega.
Sva se pa danes ravno pogovarjale s prijateljico, če mi bo kdo pomagal po porodu in ugotavljam, da bom bolj ali manj prepuščena sebi. Moja mami še dela in razen na kakšno popoldne nanjo ne morem računat, od moža starši živijo daleč, pa precej stari so že in ne bojo hodili k meni, mož pa ful dela (sva zmenjena, da si vzame 1 teden frej, več pa ne more). Kako je pa kaj pri vas? Mene ne skrbi toliko zaradi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], kot me bolj skrbi zaradi fantiča in sebe (po prvem porodu sploh nisem prišla k sebi, pa še abrazijo sem imela in sem bila še ene 8 tednov po porodu kt zombi).
A se kaj veselite snega? Jaz komaj čakam, da nas pošteno zasuje![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Bodite lepo!




taja27 -> RE: FEBRUARČICE 2006 (22.11.2005 13:47:15)

Drage [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image],

tudi jaz se bom verjetno odločila za denarno nadomestilo in si bom kupila stvari, ki mi bojo takrat še manjkale in take, ki bodo meni všeč.

Pri nas je bilo pred nekaj minutami še vse temno in je snežilo, zdaj pa veselo sije sonce. Noro, ni kaj. Baje je jutri napovedan sneg oz. že danes popoldan, pa sem že hecala moža, da bomo imeli jutri generalko, kako priti do Trbovelj, da nam bo potem Februarja ratalo priti pravi čas.

Se vam javim jutri, ko pridem iz pregleda. Upam, da je moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dobro in, da je tudi z mano vse OK.

Lep dan,

Taja + [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




sarazan -> RE: FEBRUARČICE 2006 (22.11.2005 13:56:26)

Tudi jaz bom vzela denar in ne paketa. V paketih mi ni nič všeč, pa nekaj stvari se mi zdi nepraktičnih. Tudi užitek ob nakupovanju stvari za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je bil nenadomestljiv, zato bom za tistih 57 tisočakov kupila avtosedež, ki ga bo otrok uporabljal po lupinici.

He, he, he,... tudi jaz že odštevam dneve - še 18 dni, potem pa nosečniško lenarjenje,... kolikor ga bo dopuščal veseli december [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Po porodu upam, da bom/bova zmogla sama. Ko bom enkrat spustila zraven taščo ali mamo, se ju bom težko znebila. Potem kar ne razumejo, da so le stare mame, mama sem pa jaz. Že zdaj se mi včasih kakšna pripomba zdi neprimerna, saj si predstavljajo, da bo otrok kar skoz pri njih.

Jaz bi tudi rada kaj narisala na stene v otroški sobi. Ker nisem ravno slikarski talent, bi uporabila kakšne šablone. A katera ve, kje bi se dobilo kakšne lepe motive? Slišala sem za Ars in Prometeja v Lj. Nisem pa še šla pogledat, kaj res imajo.

Čez pol ure šibam po injekcijo. Me je kar groza, pa ne injekcije, ampak posledice, da me bo cela tazadnja bolela. Pa še materinsko šolo imam takoj za tem.




tinkatonka -> RE: FEBRUARČICE 2006 (22.11.2005 14:02:29)

Jaz tud komaj čakam sneg [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]!! Jaz namreč obožujem zimo. Samo preden ga veliko zapade moram še v nakup zimskih čevljev, da me z vso to težo ne bo spodneslo na kakšnem zaledenelem pločniku.

Da se malo pohvalim...danes sem dobila povabilo na svečano podelitev diplom, ki bo naslednji teden. Sem prov vesela, da bom vidla spet sošolce iz faksa. Zdaj ko sem poročena in noseča, so naši stiki vse redkejši. Oni se več ali manj dobivajo na kakšnih žurih in ob popoldanskem času, ko jaz pridno čakam doma na svojega možeka, da mu postrežem s kosilom. No sej se vidimo sem pa tja kdaj, vendar so oni zdaj zaposleni s pisanjem svojih diplom, ter do popoldneva sploh ne pogledajo izza knjig.

Sem šla potem danes mal v šoping. Sem si mislila kaj kupiti za sebe, kakšen lep poluverček za na to podelitev. Pa nisem nič našla, še tist kar mi je blo pa všeč, je blo pa 20 tisoč SIT, kar se mi zdi pa zelo zelo preveč zato, da bom 2× oblekla. Tko da moram it kaj v center Ljubljane še v trgovino Popek pogledat, če tam kaj najdem. No in ker zase nisem nič našla, sem potem zapravljala za našo bebiko. Kupila sem dvojni flis za dekico (za v posteljo). Je tak lepa, svetlo rjava zgoraj z medvedki, rdeča pa spodaj, ko jo bom zarobila in položila v posteljico vam pa kaj poslikam. Pa eno majčkeno flikco flisa sem kupila za v voziček kot podloga na kateri bo ležal otročiček v marcu in aprilu, ko zunaj še ni tako toplo. Je pa take svetlo plave barve pa ene luštne kite ma gor. No in ker to valda ni blo dovolj sem našla še en lep rumen kompletek za iz porodnišnice.

Glede pomoči po porodu...moj dragi bo zelo težko ostal doma. Prve dni že mogoče, o kakšnem 14 dnevnem očetovskem dopustu pa lahko le sanjam. On bi bil z veseljem doma, vendar je treba služiti denarček in njegovo delo je žal tako, da ga služi le s prisotnostjo na delovnem mestu. Drugače pa mi kuhati in prati verjetno ne bo treba, ker živiva zaenkrat še pri meni doma in mislim da bo novopečena babica z veseljem za par dni, ali pa kakšen teden prevzela te obveznosti. Čeprav iskreno upam, da po porodu ne bom tako boga in bom lahko tudi sama počela te stvari.

Linea negra...se meni ne pozna še zaenkrat. Saj jz jo ne vidim, je pa skrajni čas, da možek poslika tudi moj trebušček, da boste vidle, da sem kot [sm=pujs.gif]. No si grem zmerit kok imam obseg trebuha čez popek.....no sem že nazaj...čez popek imam točno 100 cm obsega. Ker otročička nosim zelo nizko, bi lahko na najširšem delu trebuha dodala še kak cm. Sem mali pujsek a ne??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Marty5...upam da ti čimprej mine teh 18 - dni, ko morša še v službo.

No zdaj sem se pa res razpisala...

LP Tina




Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>