Kako narediti adventni venček (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Ustvarjamo skupaj



Sporočilo


mojcaziga -> Kako narediti adventni venček (15.11.2005 22:52:42)

Pozdravljene!

Letos sem se odločila, da sama napravim adventni venček.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Tehniko približno poznam, ideje imam še tudi, zatakne pa se, ker ne vem kje dobiti sveže "vejevje in zelenje". [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Se pravi kje in kdaj to nabavljate in predvsem katero zelenje uporabljate?


Hvala in lep pozdravček, Mojca




Anonimen -> RE: KAKO NAREDITI ADVENTNI VENČEK (15.11.2005 23:00:07)

Mi smo kar doma našo cipreso napadli in ji ukradli par vej. Zdaj pa je več nimamo, pa saj nič hudega, ker imam čisto novo idejo za adventni venček, pri kateri ne potrebujem zelenja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




lijalija -> RE: KAKO NAREDITI ADVENTNI VENČEK (15.11.2005 23:20:50)

Meni je všeč venček z mahom. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ostane ves čas lep, nič se ne osipa tako kot pri smrekovih ali kakšnih drugih vejah. Kdaj nabrat? Ta vikend , če bo lepo, malo posušiš pa je. No, pri mahu moraš imeti ogrodje, medtem ko veje lahko prepleteš sam?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   Drugače pa so mi všeč tudi kakšni adventni aranžmaji, ki niso ravno v obliki venčka. Ja to je pa že druga zgodba.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




darjatimci -> RE: KAKO NAREDITI ADVENTNI VENČEK (16.11.2005 8:11:57)

Tudi jaz sem iz smrekovih vejic prešla na mah zaradi usipanja iglic,najbolj idealen čas,da ga nabereš je dokler je suho in še ne zmrzuje mi smo ga ponavadi nabrali v Kamniški Bistrici ali kje v višjih legah,potem ga posušiš in uporabiš,no lahko pa ga tudi kupiš na tržnici imajo že tudi narejene venčke,ki jih sama okrasiš.




puncica -> RE: KAKO NAREDITI ADVENTNI VENČEK (16.11.2005 8:13:30)

Grem v gozd in naberem smrekove vejice. Letos pa ga bom naredila iz borovih storžkov pa mah notri skratka v enem unikatu je bilo ful fajn, pa še po moje odpada ne, ker smerkove vejice pa ful odpadajo.




Anonimen -> RE: KAKO NAREDITI ADVENTNI VENČEK (16.11.2005 8:13:56)

js sem velikrat nardila venček na ogrodje uno iz šibevje pleteno in sem pustila da je večina ogrodja se vidla k mi je tist bl lepo k pa kake razčeperjene veje k jih težko lepo zvežeš.




Anonimen -> RE: KAKO NAREDITI ADVENTNI VENČEK (16.11.2005 8:29:10)

Jaz ga mam pa še od lani. Je pa popolnoma brez zelenja, narejen je iz arašidov, vse skupi pa sem pobarvala z zlatim sprejem, na sredi pa pride še zlata okrogla sveča.




klavdijas -> RE: KAKO NAREDITI ADVENTNI VENČEK (16.11.2005 9:30:12)

Kaj pa ta varianta:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4376

Pri nas se je obneslo. Letos bo verjetno podoben.

lp,

           Klavdija




malika -> RE: KAKO NAREDITI ADVENTNI VENČEK (16.11.2005 22:21:33)

Jaz sem kot en hrček in ko sem na sprehodu z vozičkom, pridno nabiram materiale, tako da včasih zgleda kot da tovorim vse drugo kot otroka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .

Drugače pa lok za venček lahko kupiš, jaz ga naredim in vrbovih vej, ki jih sklenem v krog in jih povežem s zlato ali srebrno prejico.Preko polepim mah kar s slikonsko pištolo,preko tega spletem še kakšno vejico, dve bršljana, nalepim kakšnen štorž, kos lubja, lep kamen,,,, lani sem dodala še 4 cvetove vrtnic(sveže, ker so nam še cvetele pred hišo). Svečo pa dam ponavadi kar samo eno veliko na sredino venčka.




frutka_ -> RE: KAKO NAREDITI ADVENTNI VENČEK (16.11.2005 22:29:23)

Jaz si tudi kar kupim tist model venčka in nato s silikonsko pištolo lepim gor. Predlani sem poleg rafije in posušenega sadja nalepila gor še cimetove palčke (da diši..mmm) v suho sadje pa sem napikala klinčke, da še bolj diši! Aja, venček oblečem kar v rafijo ali pa v iglice.
Lahko uporabiš kakšen okrasek, ki ga zavežeš gor.
Letos imam v planu okraske iz das mase ali pa gline. tudi lepo pride!




Stran: [1]