Nuhalna svetlina (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


ElaM -> Nuhalna svetlina (18.11.2005 13:25:52)

Ojla, nosečke.
Počasi se pomikam proti tednom, ko se opravlja nuhalna svetlina. Pa še vedno ne vem, a naj grem, ali naj raje tvegam in upam na najboljše.
Kakšno je vaše mnenje, boste delale NS, ali boste rekle v stilu, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je moja in jo sprejmem ne glede na to, če z njo kaj ni ok?






fricka -> RE: Nuhalna svetlina (18.11.2005 13:32:39)

Jaz ne sodim med tiste, ki takšne odločitve prepuščajo usodi. Imam v sorodstvo takšnega motenega otročka in imam o tem svoje mnenje. Vsekakor te nič ne stane, da to preveriš. Odločitev bo še vedno samo tvoja. No, jaz sem delala teste že zaradi moje starosti, v času poroda sem dopolnila 35 let.




fricka -> RE: Nuhalna svetlina (18.11.2005 13:33:31)

Aja, stane te, če si mlajša kot jaz.




Gordana-3 -> RE: Nuhalna svetlina (18.11.2005 13:36:54)

pri prvi pupi testa nisem delala, pri drugi sem ga (bila včeraj v Domžalah). predlagala je ginekologinja, naj grem. pri prvi nosečnosti sem imela starejšega ginekologa, ki mi testa ni niti omenil. čeprav bi seveda tudi takrat lahko šla, sem se odločila da ne grem, nekako mi na kraj pameti ni prišlo, da bi lahko bilo kaj narobe. tudi sedaj sem istega mnenja, bolj sem poslušala ginekologinjo, da mi ne bo na naslednjem pregledu rekla, kakšna neodgovorna mama sem




Anonimen -> RE: Nuhalna svetlina (18.11.2005 14:17:14)

Pozdravček Irmy,
jaz v prvi nosečnosti niti pomislila nisem na NS, sem se imela za bolj mlado [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. No, šalo na stran.
Zdaj v drugo pa sem bila v dilemi. Na koncu sem se odločila za. In 29.11 gremo štet prstke. Tako pravi naša velika bodoča sestrica. In smo vsi tako razburjeni kot takrat, ko sem delala test.
Se bomo namreč vsi skupaj prvič videli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa tudi ginekologinja mi je tokrat ker sem čez 30 priporočala NS.




ElaM -> RE: Nuhalna svetlina (18.11.2005 14:20:26)

Uf, bojka, jaz sem pa mislila, da jo imate danes. Zmedena jaz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Aja, pa še to, a ti si čez 30?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne bi rekla, vsaj zgledaš ne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sarazan -> RE: Nuhalna svetlina (18.11.2005 14:25:45)

Predno se odločiš, ali boš šla na pregled NS, se odloči, kaj boš naredila v primeru velike verjetnosti za kromosomsko napako. Ali boš nadaljevala teste, ki lahko potrdijo nepravilnost in terjajo od tebe odločitev, kako boš nadaljeva nosečnost? Boš nosečnost prekinila?

Je pa res, da je ta pregled enkratno doživetje za bodoča starša, saj vidita malo bitje, mu štejeta prstke, poslušata bitje srčka,...
Midva sva zelo čustveno doživela ta "prvi" stik z otrokom in nama ni bilo žal 12.000 sit za pregled.

Pa ne pozabi, da se moraš kar nekaj tednov prej naročiti, ker je precej gneča za pregled. No, vsaj v ljubljanskem koncu.




Mari71 -> RE: Nuhalna svetlina (18.11.2005 14:43:33)

Se povsem strinjam s Sarazen: odlociti se moras se pred NS, kaj bo sledilo, ce bo test slab. Sicer pa gres na NS predvsem da se prepicas, da je vse OK, a ne?! Da ti bo potem do konca nosecnosti lazje v pricakovanjui D dneva. In res je, kar pravijo ostale: gre za krasen moment prvega druzinskega srecanja, ki ga za nobeno ceno ne bi veljalo zamuditi. Meni se zdi 12.000 ugodna cena za taksen velik (prvi) dogodek.

Za se bolj gotov rezultat (NS je tja do 85%) priporocam se dvojni hormonski test v roku najvec 24ur po NS: vzamejo ti kri in dopolnijo rezultat NS. In to je to. Placas cca. 6.000 SIT ce ne bos 35, ko bos rodila. Ce pa bos, pa bo zastonj. Rezultat je potem ze 95%.

Pozdravcek,





ElaM -> RE: Nuhalna svetlina (18.11.2005 16:57:50)

Hvala punce za odgovore.
Saj poanta pri meni ni v denarju, dala bi tud mnogo več, da vidim svojo piko.
Se je pa res treba odločit kaj bi naredil v primeru slabega izvida. To je tisto kar mene muči.
Sicer je pa res tako, kot pravi Mari, verjet je treba, da je vse ok.




Bikica14 -> RE: Nuhalna svetlina (18.11.2005 22:41:52)

Pozdravljene,

se čisto nova na forumu tako, da se še malo lovim.

Rada bi vas vprašala kako poteka NS: vaginalno ali preko trebuha? Naročena sem namreč zadnjega v mesecu in bi rada da je tudi partner zraven. Koliko časa pa traja vse skupaj?

Hvala.




KODA -> RE: Nuhalna svetlina (19.11.2005 0:50:54)

Jaz sem imela NS pri obeh.Taprvič je bila še brezplačna,tadrugič pa mi ni bilo težko odšteti tistih 11000 tisoč.




čuko -> RE: Nuhalna svetlina (19.11.2005 16:10:01)

Jaz sem šla. Se mi zdi, da tistih 10.000 ninič v primerjavi, če bi kaj lahko bilo z tvojim otročičkom narobe in bi zaradi tega trpel celo življenje. Pa še lahko si daš posnet na CD, pa imaš en lep spomin za celo življenje.

Jaz bi na tvojem mestu šla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Nuhalna svetlina (22.11.2005 11:14:39)

Hehehe, šele danes sem prebrala tvoj komentar. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Hvala za kompliment.
Jah, pa sem čez 30, žal. Ampak se ne počutim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] še stara, brez skrbi. Lepo se imej.




Sulfinija -> RE: Nuhalna svetlina (22.11.2005 11:25:45)

Ojla!!!!!

No sama sem še na začetku sicer že 7teden.Svojega plodeka še nisem videla le GV ki lepo rste.Joj komaj čakam drugo sredo,da vidimo če bo vse ok z najino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image],ki sva si jo tako želela.
No tudi meni je moja G rekla da se delajo ti pregledi vendar ona ne sili,ker bom tudi jaz morala plačati.
Vendar vsi rečejo ah kaj boš to šla,....Pa si mislim raje dam teh 12.000 sit kot pa da si bom kdaj v življnju očitala vidiš nisem šla,...Če sma se takole dolgo trudila in je veliko denarja stalo sma se tudi zdravila boma dala tudi teh par tisoč,da vidima skupaj najino zelo,zelo željeno pikico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Povejte mi je lahko partnet tudi pri tem prisoten?Delajo vaginalno ali preko trebuha?
Mogoče katera ve kako dolgo je treba čakati na tale pregled v Prekmurju?

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]7t2d




Katjusa -> RE: Nuhalna svetlina (22.11.2005 11:46:40)

mojca seveda je lahko partner polek jst sem bla ena dva tedna nazaj polek celo pri eni prjatlci k njen ni mel cas apa sem sla jst z njo! Navdno se NS dela preko trebuha no meni k sem pa mal bolj okrogle postave mi  je pa mogla delat vaginalno kljub temu pa je bil lahko moj polek sej me je ze anvejen gledat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Kako pa imaste to v prekmurtju pa ne vem jsts em bla pri strahovi in sem se narocila 4 tedne prej prjatlca se je narocila dva tedna prej pa je komot prisla na vrsto v pravem casu!

LP Katja

PS: Mojca drzi se pa nc te ni vec na MSN:(




Anonimen -> RE: Nuhalna svetlina (22.11.2005 12:51:11)

Mojca, vidva kar pojdita skupaj in uživajta. Tudi sama imam te namene in vsi trije, ati, mami in bodoča velika sestrica že vsi nestrpno čakamo, da se gremo končno pogledat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Stran: [1]