problem v glavi ene vegetarijanke :) (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


taška30 -> problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 14:45:55)

Hoj!
Saj ne vem, če tole sploh paše na ta forum, ker je bolj psihološke narave, prestavite me, če ne.
Mislila sem bit anonimna, pa ne bom, saj je vseeno.
No, da kar začnem z mojim problemom.
Sama sem vegetarijanka že 5 let, sedaj ko dojim, pa občasno (2x na mesec) pojem ribo, pa še to bolj na silo. Jem sir, jajca, mleko, mlečne izdelke...
Mož je meso, čeprav ne pretirava.
Najina sončica je stara 6,5 mesecev in prihaja čas, ko bo treba začeti z mesom. Nikoli nisem razmišljala, da ji ne bi ponudila mesa. Prvič, ne upam si tvegat (čeprav sem nekje globoko v sebi prepričana, da je tudi otrok vegetarijanček lahko popolnoma zdrav, pa še poznam nekaj takih) in drugič, njen atek se seveda ne bi strinjal. Pravzaprav že komaj čaka, da bosta skupaj z malo obirala bedrce.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

No, ampak zdaj, bolj ko razmišljam o tem, težje mi je pri srcu. Prvi problem je to, da je treba meso kupit, pri mesarju nisem bila že ohoho časa in ponavadi jo kar hitro ucvrem mimo, ker mi ni do gledanja razkosanih trupel tam v vitrini. Drugo je to, da bom morala to meso rezati, pa pripravljati (grozno se mi je dotikat surovega mesa) in tretjič kako naj mali filam v usta meso in zraven pleteničim NJAM, NJAM, kako je dobro...
Ves čas imam v glavi, kako je grozno, da takemu malemu nedolžnemu bitjecu dajem jesti trupla mrtvih živali, polna stresnih in rastnih hormonov, saj drugače ne razmišljam kaj dosti o mesu, mi je čisto ravno koliko ga kdo poje, ampak tule pa...

Predvsem mamice vegatarijanke bi prosila, če mi lahko svetujete, kako naj grem preko tega v svoji glavi in še to kolikokrat najmanj mora otrok jesti meso na teden in količinsko. Pa kdaj najkasneje začeti.

Hvala za vse odgovore, tudi če me boste spljuvali, Taška




lex -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 14:56:51)

Imam prijateljico, ki je vegetrjanka ampak se je že na začetku odločila, da bo svojemu otroku ponudila meso (ista situacijo kot pri vas). Ona si je v glavi razčistila tako, da pač otrok potrebuje beljakovine (tudi živalske) za boljši razvoj ter rast. No sedaj doma ne kuha mesa. otroka sta v vrtcu, kjer jesta meso, mož malica ponavadi v službi (pa še na kakšno kosilo k mami skoči) in tako preživijo. Res si boš bogla razčistit v glavi.

To sem v bistvu tud jaz naredila, ker ne jem piščančjega, moja dva pa z veseljem. Pač v glavi si rečeš OK saj je dobro (kakor za koga) in potem boš itak vidla, če ga bo rada jedla OK, če pa ne pa tudi. Jaz še ko tamali piščančje klobase je skoraj bruham zraven, tamali jih pa baše. vsak ima svoj okus.




Marogica -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 14:58:54)

Jaz te popolnoma razumem, čeprav sem zaprisežena mesojedka. Gre res za problem v glavi, kot si omenila in bi ga sama tudi imela, čeprav vem, da je treba otroku "predstaviti" vso hrano, pa naj samo odloči, kaj mu je všeč ali ne.
Na žalost ti ne znam pomagat, mogoče, kje obstajajo kakšni forumi, ki se ukvarjajo s to problematiko, mogoče se v tvojem krogu kdo isto sprašuje ali prakticira, pa ti da lažje nasvete. Ali pa če vprašaš pediatrinjo, kako je s prehranjevanjem brez mesa.
No, ostane ti še ena možnost, da ati kupuje in pripravlja mesne obroke.




Anonimen -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 15:16:46)

Sama sem bila popolna vegetarijanka okoli 8 let, zadnja štiri leta jem tudi ribe. Jesti sem jih začela zaradi lažjega uravnavanja delovanja ščitnice, imam namreč hipotireozo in potrebujem dovolj joda v prehrani. Pred tem sem poskusila tudi s tabletami alg, pa mi ni uspelo. Prave alge pa mi niso šle po grlu! Do sedaj sem se rib nekako navadila, na začetku pa mi je bil problem.
Med nosečnostjo svoje prehrane nisem spremenila, vrednosti železa so bile vedno nad mejo pa tudi sicer je bila krvna slika vedno dobra.
Kljub temu sem nekako rekla, da bom svojemu otroku dala meso. Ampak ko je prišel dan za gosto hrano, mi nekako ni uspelo. Sicer je moj mož prinesel domov dva lončka puranove kašice ampak ta kašica je že več mesecev v predalu. Verjetno jo bodo pojedli mački.
Do danes mi še ni uspelo, da bi svojemu otroku dala meso. In veš zakaj? Ker sem prepričana, da mu to ne bo prineslo prav nič dobrega. Ker sem prepričana, da je tako naphano z raznimi antibiotiki, anaboliki, steroidi ipd., da mu lahko samo škodi. Ker sem prepričana, da je bolje, da ga ne je.
Kako naj svojega otroka hranim z nečim, za kar sem prepričana, da škodi?
Svojemu možu sem rekla, da mu kašico lahko da on, pa mu je tudi ni dal. Verjetno zato, ker se je v zadnjih 5 letih, odkar sva skupaj, tudi sam postopoma preoblikoval v vegetarijanca. Tu pa tam še poje malo pršuta ampak mesa že veliko časa ne je več. Pa ga nisem nikoli silila v to in nikoli prepričevala. Tudi sam ugotavlja, da je veliko bolj zdrav in da se veliko bolje počuti, odkar ne je več mesa in odkar je podvojil količino zelenjave, ki jo poje, in odkar je sadje. Prej sadja namreč sploh ni jedel. Izostril se mu je tudi voh in zmanjšala potreba po rafiniranem sladkorju.
Tako je pri nas. Ne verjamem, da bom sinu kdaj zmožna ponuditi meso. Če ga bo pa hotel sam kje jesti, pa ga ne bom silila, da naj ga ne je. Ampak sem prepričana, da ga ne bo maral.
Tako mu dam ribe. Tudi ribe so meso, vem, ampak recimo, da je z filozofskega stališča manj hudo, če ješ ribe, z zdravstvenega stališča pa so ena redkih "mesnih" izjem, za katero veš, da je zdrava. Govorim seveda o prostoživečih ribah.
Prepričana sem, da je možno otroka zdravo prehranjevati tudi popolnoma vegetarijansko, vendar moraš dietetiko poznati veliko bolje kot jo poznam jaz.




Anonimen -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 17:07:52)

Jaz pa mislim, da otrok mora jesti meso, saj vsebuje veliko železa, ki ga potrebuje za dobro kri. Naj tvoja ljubezen do otroka preraste nad pregradami v glavi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 17:24:17)

Moj otrok ima nivo železa nad povprečjem.
Vem, ker ga je pediatrinja merila na sistematskem pregledu.
Za železo ne bi bila v skrbeh niti, če sploh ne bi jedel rib!




bskrle -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 17:54:48)

Sama ne zagovarjam vegetarijanske prehrane otrok in mladostnikov, morda vidim preveč bledoličnih, anoreksičnih otrok.
Vem, da se da na trgu kupiti tudi meso, ki je kvalitetno, ki ni polno raznih hormonov.
Saj se lahko povežete s kakšno kmetijo, kjer lahko dobite res kvalitetno meso, moko ipd.

Problem je res v glavi, morda mu meso lahko pripravi mož, kakšna od babic ...
Potrudi se, gre za tvojega otroka!




Suzi* -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 18:50:59)

Otrok naj bi jedel meso 2-3x na teden v količini ene žlice (najprej male, pozneje velike). Lahko pa enkrat na teden zamenjaš meso z rumenjakom.

Drgače pa ne vem, kako bi ti pomagala, s tem boš morala res sama razčistit. Veš, tudi meni je bljak prijemati surovo meso in tudi kupovala ne vem, kdaj sem ga zadnjič, pa sem mesojedka. Pri nas to opravi oči. Za malega pa nareže že take male koščke in dam to zmrznit po porcijah posebej zanj in ko pripravljam juhico, tisto samo stresem ven in se kuha. Potem pa itak zmiksam in sploh opazit ni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Glede otroka vegetarijanca je bilo pa že marsikaj slišat, tako da...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] zadeve ne poznam dovolj, da bi sodila.....

lp, Suzi




eva1 -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 19:06:13)

Men se zdi pa to malo čudno da otroku odrekate nekaj, kar pač ve ne jeste! Ko bo otrok dovolj star se bo že sam odločil česar bo, oz. ne bo jedel...sem pa mnenja, da je otroku potrebno ponuditi vse...jaz tudi ne jem določene hrane, pa sem Lukcu to ponudila in jo rad je! Pa za moje pojme je meso v ustreznih količinah zdravo, prav tako kot zelenjava, ki je dandanes nafilana  z vsemi mogočimi zadevami!
Je pa tako kot si rekla, vse je v glavi...ampak ko bo otrok šel v vrtec, bo tam dobival različno hrano in pomoje je pametno prej doma poskusiti, kako otrok prebavlja določeno hrano, ali jo ima rad...kašne so reakcije, navaditi pa se je potrebno tudi okusa! Nočem nobenega napadati, to je samo moje mnenje!




Anonimen -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 19:32:45)

Sama 15 let nisem poskusila mesa, pa ne zaradi trupel, antibiotikov in ostalega sranja, ampak enostavno ker mi ni bilo dobro. Zdaj ga jem, nisem nek mesojedec strastni, gledam "stran", ko ga pripravljam, pripravim pa ga, če že ne zaradi sebe, zaradi malčka in partnerja.




piščanc -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 20:43:20)

kako pa možu pripravljaš meso??

sej ni treba pretiravati - mali daj en del moževega kosila in bo, pač mesek za glodanje, omako od pečenja itd.

jaz nisem vegetarijanka in Žigu ne pasiram posebej mesa, ga niti ne mara. je npr. poletno in golaž, pa rad žveči koščke mesa, makarone, krompir mu razredčim z mesno omako, ki sem jo pripraivl za nas... v glavnem pa do ene 8 meseca sploh ni jedel mesa in tudi zdaj je to bolj zabava, niti ni bilo potrebe, železo ima pas super




Anonimen -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 21:07:48)

Meni se tudi kakšna stvar gravža, ampak to je moja stvar in mi niti na kraj pameti ne pade, da bi to pokazala pred otrokom. Moji predsodki so moja stvar in se mojega otroka čisto nič ne tičejo. Pa sploh ni važno, ali gre za meso, mrčes, mrtve ptiče ali kakšne druge fobije. Že itak smo ljudje preveč omejeni in ni treba nekoga, posebej svojega otroka, že vnaprej omejiti s predsodki v naši glavi.




sand -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 21:46:00)

Ljudje smo že od vsega začetka mesojeda bitja in za pravilen razvoj mišic, ki so motor našega gibanja potrebujemo določene beljakovine, ki so sestavni del mesa.Določene substance ne moremo dobiti nikjer drugje, kot v mesu.Ali pa se nabašeš z vsemi možnimi vitamini in dodatki, ki so sintetizirana na tako ali drugačen način.Meso, sadje , zelenjava, žita so osnova,ki hranijo naše telo, zato morajo imeti pravilno kombinacijo in pravilen vnos (kdaj jemo).Kvaliteta mišic vegatarijanca in nekoga, ki se pravilno in zdravo prehranjuje je neprimerljiva, zato tuki sploh ni za razmišljat ali otroku ponudit meso ali ne.Na dolgi rok je to velika napaka, razen, če ima otrok kakšno patološko motnjo glede sintetiziranja živalskih beljakovin.
Če tebi meso ne diši ,kar težko verjamem saj sem mnenja, da je to neka namišljena iluzija, ki si jo človek ustvari sam, to še ne pomeni da tvojemu otroku tudi ne.Meni se zdi to naravnost neodgovorno in ko poslušam take debate o vegetarijanstvu, so velikokrat brez kakršne koli prave osnove.
Sorči ampak mesek v normalnih količinah, spada k uravnoteženi prehrani.
Lp Sand




mamči -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 22:22:51)

Naj te potolažim- sem mesojedka (ampak res bolj skromna) in imam težave pri pripravljanju meseka, sploh ko dobim domače piščančke za spravit v skrinjo "smajli ki zaraven bruha"...
Lahko ful en čas jem samo brezmesno, pol pa pride čas ko si orng zaželim beli piščančji mesek ali pa fino morsko ribico, je pa res da svinjine ne maram. Mislim, da telo pač zahteva svoje, ker s hrano se preveč ne obremenjujem ( razen, da imam rada jedi, ki si jih skuham sama ali pa mamina kuhinja). V bistvu sem bolj sadno- zelenjavni človek, ampak mi pa tud meso zadiši in iz tega sklepam, da ga moje telo nujno potrebuje- in vem, da sklepam pravilno!
Absolutno je tvoje vedenje pač usidrano v glavi, ker si pač nekaj takega misliš zraven- o živali verjetno...Mene pogosto iz zadrege spravi mami, ker pač živimo v eni hiši in ko me vidi kako potrto nesem meso proti kuhinjskemu pultu mi pač prevzame to "breme". Če pa sama pripravljam meso, mi najbolj pomaga, če sem v pozitivnem "stresu", ko pač nimam časa mislit na meso in njegovo zgodbo, ampak enostavno pripravljam hrano.
Otročku pa le ne odreci mesa, saj ga definitivno potrebuje, pa ne gre le za železo, gre za splošno krepitev organizma, pa za nujne "gradbene delce", ki ji bo dobil iz mesa in jih nujno rabi za rast in razvoj, pa za vitamine skupine B in A in D...
Pa misli na : što se mora nije težko! [sm=smiley4.gif]




urška -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 22:46:28)

meni se pa le zdi, da mora otrok vse jesti, že samo zato, da ti pol pri ene 5 letih, npr. ko vidi banano na tržnici, ne reče: vau mami glej kako velik fižol!

pa se ne posmehujem vegetarijancem; ne me narobe razumet. mogoče ni najboljši primer...je pa tudi malo smešeno, a ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

no vsaj meni....





Jančika_ -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (18.11.2005 23:27:15)

Pri nas to rihtamo tako, da se mali čez vikend pri babici naje mesa za cel teden naprej in nazaj. Kar ostane (ponavadi goveja juha z mesom) zmrznem in mu kdaj odmrznem čez teden. Ko gremo jest ven s tastom, tudi mali vedno dobi orenk porcijo mesa z njegovega krožnika. Mislim, da mi še niti enkrat ni bilo treba kuhati mesa posebej zanj. Bi pa, če bi bilo potrebno.




Lunca1 -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (19.11.2005 5:23:39)

Strinjam se z Evo in Splišni.

Kje pa tvoj mož je meso? Če mu ga ti pripravljaš, potem mu daj del njegovega. Kar se priprave tiče, pa lahko že mesarja prosiš če ti naredi zrezke in jih potem samo še posuješ z začimbami in vržeš v lonec. Ali pa naj ti ga razkosa tvoj mož in ga daj takega že tudi v hladilnik.




Bela -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (19.11.2005 9:10:01)

10 let ga ne jem in se popolnoma strinjam s tem kar je napisala selena.
Naš ma zdaj 1,5 leta in mesa ni še poskusil. Železo ima tudi nad povprečjem, kar je pedjatrinja zelo pohvalila, da že dolgo ni videla tako dobre krvi.
In v desetih letih sem marsikaj razčistila, tudi to da svojemu otroku ne bom ponudila mesa.
Če si ga bo v prihodnosti zaželel bo sam poskrbel za to.
Zelo velik prtisk sm doživljala iz strani družine, moje in partnerjeve a ne moliram.
Če veš kaj bi rada in kako se drži tega.
Pri nas doma pridelamo ogromno zelenjave in imamo veliko sadja, v tgovini gledam, da ne kupujem nekih švabskih izdelkov in predvsem to da ne vsebujejo strupenih E-jev.
Najbolj se zanašam na slovenske proizvode, nikoli hne kupujem alpskega mleka ampak ono, ki je pakirano v plastinih vrečkicah brez konzervansov.
Skratka, zelo gledam kaj mojemu otroku dajem v usta in da je zdravo.
Zelo sporno se mi pa zdi to, ko ljudje kupujejo neke neznane in cenene izdelke...bog ve kaj je v njih.
Hardi in podobne trgovine me ne prepričajo.Raje dam več in vem zakaj.
Taška30 brez strahu, če misliš da je tako prav...saj če pogledaš, meso otroku do enega leta niti ne kaj preveč priporočajo.
Aja, če pa še dojiš zdravn pol pa sploh!!
Za karkoli mi lahko pišeš na privat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (19.11.2005 9:41:43)

To, da smo ljudje od samega začetka mesojeda bitja, je čista bedarija. Že sama konstitucija telesa in črevesja govori o tem, da smo ljudje predvsem rastlinojeda bitja.
Do enega leta starosti pa naj otrok sploh ne bi jedel mesa, tako pravijo zadnja priporočila o prehrani.
Veliko več škode naredite z raznimi fruktzvergerji in podobnimi sranji kot s tem, da otroku ne date mesa!
Ali pa ko dobi premalo mleka in mlečnih izdelkov - kalcij v tem obdobju je bistvenega pomena. Težko, da bo dobil premalo beljakovin, da bo pa premalo kalcija pa je zelo verjetno.

Sicer pa verjamem v to, da si otrok instinktivno "poišče" hrano, ki njegovemu telesu najbolj ustreza. Ko bo dovolj star, bo sam videl, če mu meso paše ali ne.
Do takrat poskrbi za to, da bo dobil dovolj beljakovin - 1 do 2 grama beljakovin na kg telesne teže na dan.




Marogica -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (19.11.2005 10:11:07)

Ko je bil naš ta prvi majhen smo tudi razmišljali, kaj vse je zdravo/nezdravo. Pil je samo vodo, kuhala sem samo doma in ni jedel ali poskusil hitro pripravljene hrane. Pa ne gre vse po "planu", ki si ga naredimo mi, starši. Kakor celo trokovo življenje ne. Seveda obstajajo neke smernice, to pa je tudi vse. Še ko smo ga vpisali v vrtec, smo izrecno naročili, da mu dajo za pit vodo. So tudi tako naredili, pa kaj, ko so ostali pili čaj. Mama, jaz bi tudi čaj, je rekel in voda je še vedno prisotna pri nas, kot pijača, vendar dosti manj. Raje "nezdrave" pijače, ker so boljše[sm=smiley36.gif]
Mi smo tudi mislil, da naš ne bo jedel Mc Donaldsa, pa ga je, pa ne ker je zdrav/nezdravo, temveč ker je dobro. Z otrokovega vidika, seveda.
Pomfri - ga v naši družini nismo "poznali". Sedaj si naročim jaz kot prilogo pomfri, če jemo zunaj, ker je otrok nor naj. Pa ga doma še vedno ne pripravljam.
Torej kaj hočem povedat? Mogoče to, da boste čez kakšno leto, dve ali tri pač pisale drugače. Mogoče. Kajti izbiri sta samo dve: stroga zdrava prehrana ali nesrečen otrok.




inna -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (19.11.2005 10:17:01)

moje mnenje je, da na splošno ni važno ali naj bi bil človek rastlino ali mesojed, ampak to da je vegetarjanstvo nekaj kar ste se vi sami odločili iz takšnih ali drugačnih razlogov in dokler se otrok ne more sam odločiti, mu je treba pustiti odprto pot v obe smeri. omejenost ni  samo pri hrani isto je ali bo tvoj otrok npr. smučal če se tebi smučanje ne zdi faj ali ne znaš...

sama sem zbirčna mesojedka pa mi tudi smrdi surovo meso in ga nemaram rezati, pa mi malo pomaga ata, malo babi in kar gre. svojemu otroku dajem tudi takšne stvari, ki jih sama nimam rada od zelenjave, sadja in tudi mesa.




Anonimen -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (19.11.2005 10:23:22)

Ne vem, če obe odgovarjata meni (spodaj je tako napisano),  ali sta samo slučajno kliknili name, ker sem bila pač zadnja.
Če slučajno odgovarjata meni, potem preberita dobro vsa moja sporočila. Ugotovili bosta, da sem tudi jaz napisala nekaj podobnega - ko bo dovolj star, bo sam izbral, kaj bo jedel in kaj ne. Verjetno bo potekalo podobno kot pri Jančiki. Če bo meso sploh želel.
Zaenkrat je veliko bolj zdravo, vegetarijanec ali ne, da mesa ne je.




Anonimen -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (19.11.2005 17:57:44)

Mogoče se ljudje premalo zavedajo kaj sploh je meso. Mogoče ima katera od vas kužka ali muco. Ali bi njih tudi pojedle??? Vsa živa bitja si zaslužijo ŽIVETI!!!!
V teh časih ko imamo na razpolago ogromno dodatkov in nadomestil res NI NUJNO ubijati živali za preživetje. Redno je treba kontrolirati B12, železo in selen. V večini primerov imamo vegetarjanci boljšo kri od vsejedcev. Če bi tvoj sonček le imel premalo železa, B vitamina in selena je treba poskusit s kakim dodatkom. Če ta ne bo pomagal pa v skrajni sili meso.
 
Stranski učinki pri uživanju mesa: Meso jé ljudi. Že Jezus je rekel: »Meso zaklanih živali bo v človeških telesih postalo njihova smrt, kajti v njihovi krvi se bo vsaka kapljica te krvi spremenila v smrt, v njihovem drobovju bo gnilo živalsko drobovje.« Ljudje nimamo ustreznih zob, da bi trgali surovo meso. Čista mišica postane v procesu prebave kisla. Živali jedo tudi kosti, hrustanec, kožo in kri, ki so bazični in s tem izravnajo kislost svoje prehrane. Ljudje tega ne počnemo, zato kislimo organizem. Za prebavo mesa imamo predolg prebavni trakt zato meso prične gniti preden nastopi prebava. Poleg tega nam manjka tudi pomemben encim urikaza, ki pomaga razkrajati živalske beljakovine in izločati sečno kislino. Meso nam izrablja zaloge kisika, saj s kisikom zmanjšamo učinek mesnih strupov. To še zlasti opažajo astmatiki. Če pa se meso kombinira s škrobnatimi jedmi, pa to okrepi zastrupitev z ogljikovim dioksidom, ki ga občutijo srčni bolniki. Iz mesa dobimo le 30% energije, 70% pa se je porabi za samo presnovo in razgradnjo beljakovin v aminokisline, ki jih naše telo edino lahko uporabi za gradnjo svojih beljakovin. Zato smo po takem obroku tako zaspani in utrujeni. Energijo si nato dvigujemo s kavo, nikotinom in sladkarijami, kar je še dodatno breme za organizem. Ker se mesne in ribje beljakovine presnavljajo po gnilobni poti, imajo taki ljudje neprijeten vonj iz ust in kože. Mesojede živali imajo 1.000 krat večjo koncentracijo solne kisline, kot človek in trikrat krajši prebavni trakt.
Kdor ne sliši kričanja žrtev in ne vidi njihovega trzanja, ali pa mu je , brž ko je to tako daleč, da jih ne more ne videti ne slišati, vseeno, ta ima dobre živce, nima pa - srca.
Bertha von Suttner
 

Mesni izdelki: Strokovno razsekani kosi mesa so v resnici kosi trupel, med katerimi izbiramo. Za primer: 1 kg svinjskega mesa vsebuje skoraj tri miljone gnilobnih bakterij.

Ribe
:
Vsebujejo 120 miljonov gnilobnih bakterij v kg teže, poleg tega mnogo sečne kisline, ki pospešuje revmatizem ter obilico holesterola za ožilje. Bogate pa so tudi s svincem in kadmijem ter drugimi težkimi kovinami, saj so naravni zbiralci odplak, ki se zbirajo v morju.




Anonimen -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (19.11.2005 18:00:58)

Oprosti Selena to ni bilo mišljeno tebi.
Bila si pač zadnja v vrsti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Pupica -> RE: problem v glavi ene vegetarijanke :) (19.11.2005 18:42:29)

Nisem vegeterijanka, ampak mesa pa ne obožujem.In je prišel čas, ko je bilo treba princeski ponuditi tudi meso. Ona pa je z veseljem začela uživati v mesnih jedeh, in namesto mlečnih izdelkov, ob katerih je napol jokala je raje zvečer uživala v hrenovkah(ob katerih se meni BTW ježijo kocine). In tudi z očkom rada obirata vsakršne mesnate zadeve.pa sem se sprijaznila. Naj je kar ji paše.

Ti bom pa povedala še eno stvar. Paradižnik. Jaz ga jem pod prisilo, ker je kao zdrav. Vendar nikoli ne več kot 3-4 kose, pa še to le 2 x na let. In sem ga ponudila Tii. Za kosilo poje celega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In to z užitkom. Sedaj ji ga kupim, in ga je le ona, ker ga midva ne marava prov preveč.

Tako da vsak ima svoj okus. Ko kupujem hrano ne mislim več le na to kaj imava midva rada, ampka kupim raznoliko. tudi sadje kupim vseh vrst in ji ga dan za poizkusit.Pa naj se sama odloči.

LP




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>