Piškoti, pecivo... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Ustvarjamo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Piškoti, pecivo... (26.11.2005 13:12:52)

Ima mogoče katera link na strani s prazničnim pecivom? Mogoče tole spada bolj med kulinarične forume, ampak vseeno vprašam.




india -> RE: Piškoti, pecivo... (27.11.2005 19:46:58)

A na http://www.kulinarika.net si že pogledala?

Če ne najdeš nič, mi piši na privat, pa ti pošljem po mailu, mam kar nekaj teh receptov.




Anonimen -> RE: Piškoti, pecivo... (27.11.2005 20:15:46)

zdaj ne vem, če je v Lisi ali Anji knjižica receptov prazničnega peciva zraven.




Anonimen -> RE: Piškoti, pecivo... (28.11.2005 19:42:49)

DIŠAVNI PIŠKOTI-mojca

75 g surovega masla
1 majhno jajce
275 g moke
50 g medu
1 mala zlicka pecilnega praska
100 g rjavega sladkorja
1 jedilna zlica cimeta

Moki primesas pecilni in cimet in vse presejes v
skledo. Dodas maslo v malih kosckih in to s prsti
drobis, da nastanejo nekaksne velike drobtine.
Jajce v kozarcu zmesas z vilicami, nato prilijes med
in oboje stepes se malo.
V skledo k moki dodas se sladkor, zmesas, nato pa
dodas mesanico jajca in medu.
Zgnetes in naredis veliko kroglo.
Das kroglo v polivinil vrecko in v hladilnik za cca 30
minut.
Mizo + valjar malce pomokas. Razvaljas na ene pol cm.

Pecica 170 stopinj, 15-20 minut

 
Pisan sadni kruh
 
150g nemastne skute
6 žlic mleka
6 žlic jedilnega olja
75g sladkorja
1 vrečko vanili cukra
1 ščep soli
300g bele moke
1 vrečko pecilnega
100g orehovih jedrc
200g suhega sadja(npr. sliv, marelic)
 
za premaz potrebuješ
1rumenjak
1žlico mleka
 
in zdaj na delo:) :
dobro zmešaj skuto, mleko, olje, sladkor, vanili sladkor in sol. Vmešaj najprej eno polovico moke, ki si jo prej zmešal in presejal s pecilnim praškom, nato pa vgneti še drugo polovico. Orehova jedrca grobo seskljaj, suho sadje pa nareži nakocke. Oboje vgneti v testo. Blikuj okrogel hlebček, ga položi na pekač, obložen s papirjem za peko, pomaži z mlekom, v katerem si razžvrkljal rumenjak in speci v pečici.
 
El. Pečica- 175°C-200°C
Čas pečenja: pribl. 35 minut
 
Sadni kruh ohladi na rešetki. Postrezi ga z vročim kakavom, namazanega z maslom.
 
(pecivo za male in velike, MK)

Evo, dva recepta. Poglej se med recepte na RR.
Lp, Riba




Anonimen -> RE: Piškoti, pecivo... (2.12.2005 12:25:43)

Hvala!




Stran: [1]