A se lahko poročim na bolniški? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


petka -> A se lahko poročim na bolniški? (27.11.2005 11:30:58)

Sem tole že enkrat spraševala, ampak sedaj je pa 100 %.

Sem iz Ljubljane, z mojim [sm=love.gif] se poročiva 17.12. v Preddvoru pri Kranju.
Sem na bolniški od začetka pa do konca (rok imam 3.5.) z omejitvijo gibanja v kraju prebivališča  - to je v Lj.
(do 12.12., potem moram pa spet podaljšat in mi lahko napišejo tudi, da moram mirovat?).

Zdej me pa zanima, a morm komisijo vprašat, če se lahko poročim oziroma jim sporočit, al nej se naredim neumno ali kako???? Mal bo čudn ko bo kar naenkrat drug priimek.

A je katera to prakticirala???

Pa še nekaj me zanima, kako je potem z zdravstveno izkaznico - ker sem ves čas pri zdravnikih, jo moraš takoj spremenit, al lahko uporabljaš še staro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tale slovenska birokracija...................

LP,P.




niki5 -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (27.11.2005 11:40:54)

Če imaš omejeno gibanje,potem je potrebno upošetevati in se držati določil, tako kot če ti bo pisalo da je potrebno mirovati, potem ni nič drugega za njih sprejemljivo. Lahko pa pač tvegaš in greš na lastno pest..

Glede zavarovanja.. ne vem kaj te zanima.. kaj boš spreminjala??
Naslov oz priimek se ti avtomatično spremeni, ko to storiš na mačkovi.. ko vsatviš v avtomat, kjer potrjuješ zavarovanje, se ti podatki osvežijo..




petka -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (27.11.2005 11:45:30)

Kaj, pa mi menda ne bo treba zdej poroke odpovedat??????? Tolko razumljivi pa menda že so??? 




kofetek2010 -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (27.11.2005 12:44:14)

niki5 - glede kartice zavarovanja pa tole ne drži [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] dobiš novo kartico z novim priimkom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Moyca_ -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (27.11.2005 13:22:37)

dobro vprašanje- samo odgovora ne poznam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




nikcikcak -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (27.11.2005 14:06:34)

Kolikor vem se tudi bolani lahko poroči na domu oz. celo v bolnici, matičar pride npr. na dom. Mogoče se lahko zgovoriš na to če te bo kdo kaj spraševal, prej pa še preveri!




Anonimen -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (27.11.2005 14:55:42)

Ne komplicirati. Ti se samo poroči. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Edino zdravnika lahko vprašaš, če ti  napiše potrdilo, da ne ogrožaš tako svojega zdravja. Potem ti komisija ne more nič. Upam, da dobro poznaš svojega osebnega dravnika, sicer pa mislim, da če mu poveš, da se boš poročila, ne bo nič kompliciral.

Edino glej, da ne boš preveč skakala na poroki, da bi kaj ven padlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Veliko sreče vama želim




ursk@ -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (27.11.2005 16:15:45)

Ti se kar poroči.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Tudi jaz sem se, ko sem bila na bolniški. Saj ti nihče ne more dokazat, kje si se poročila. Pa saj tako daleč se ne spuščajo.
Glede priimka pa je tako, da moraš preko obrazca M1/2 javit v službo, kjer si zaposlena, da oni oddajo spremembo na zavod za zdravstveno. Potem pa dobiš novo kartico po pošti.
Uživaj še naprej in lepo poroko ti želim.




Nikita*** -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (27.11.2005 17:52:39)

Spremembo priimka in naslova so pri meni javili iz službe na ZZZS, spremenili so podatke, vendar kartice nisem dobila nove (pa je že dve leti od tega). Ko potrjujem kartico, mi vedno napiše: vaši podatki na zunanjosti kartice se razlikujejo od podatkov, shranjenih pri ZZZS. 




emaa -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (27.11.2005 20:42:25)

Glede poroke ne vem, za zavarovanje pa kot so punce rekle v službo javit nove podatke, oni pošljejo obrazec na ZZZS. Zraven priložiš zdravstveno izkaznico ali pa tudi ne (odvisno kako se zmeniš), za vmesni čas ko ni nove kartice ZZZS pošlje potrdilo o zavarovanju na papirju. Novo kartico dobiš v 2-3 tednih. Jery ti pa na enoti ZZZS vprašaj glede kartice, ker se ti lahko zgodi, da ti jo bo zdravkomat enkrat samo zadržal.




ur+sa -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (28.11.2005 8:03:27)

men se zid, da ce si ti na bolniski, pomeni da moras pocivati. ponavad je tko , da ce si na bolniski, te loh pridejo kontrolirat, in ce te ni doma.. je kriza... nevem pa kuko je stem omejenim gibanjem..to loh pomeni tudi da se lahko porocis, ..?? cene pa poroko prestavi v LJ, v obmocje v katerem se lahko gibljes[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




niki5 -> RE: A se lahko poročim na bolniški? (28.11.2005 11:57:09)

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

niki5 - glede kartice zavarovanja pa tole ne drži [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  dobiš novo kartico z novim priimkom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


ups.. prav imaš.. velja samo za spremembo bivališča..




Stran: [1]