škrlatinka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


rainbow -> škrlatinka (8.12.2005 14:54:26)

halo!

Z mojo 2-letnico sem šla včeraj k zdravnici, ker ponoči ni mogla spat, zjutraj vročina, tožila, da jo boli uho.
Zdravnica ugotovi (ko sem že mislila, da sem prišla brezveze, toliko otročkov, ki so zgledali bolj bolani od moje, je bilo tam), da ima škrlatinko (v bistvu vneto grlo) in ji da ospen, pa spet bit 14 dni doma itd.

zdaj pa: Kaj res lahko pusti škrlatinka kake posledice, npr v zvezi s srcem, če pa ni kao nekaj strašnega?
kake iskušnje imate s to boleznijo? Kaj res niste nič ven hodili, tudi če ni bilo vročine?? Moja mama me je z nekim ekg-jem strašila.

hvala vnaprej[sm=rozica.gif]




Anonimen -> RE: škrlatinka (8.12.2005 16:20:32)

U, dobro, da sta šli. Sem že več napisala, pa me je ven vrglo. Ja, lahko pusti posledice na srcu in ledvicah, saj najbrž morate po ozdravitvi dati vodo na pregled, ponavadi je treba. Ne sme se pretiravati z gibanjem, npr. voziti s kolesom ali početi kaj drugag, kar pocvroči močno povišanje pulza. Upam, da bo zdaj vpisalo, popravljat sploh ne upam, da me ne bo spet ven vrglo.
Aja, bolezen se lahko ppoonovi še večkrat.




Anonimen -> RE: škrlatinka (8.12.2005 16:22:36)

http://www.med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/skrlatinka_clanek_1.htm

Malo si preberi.




rainbow -> RE: škrlatinka (8.12.2005 20:39:03)

Hvala, super sta!

Samo zdaj sem se pa vstrašila, da še kje ta mala nima tega. Je namreč tudi prehlajena. Najbrž bi z njoi tudi morala k zdravniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


še enkrat thanks




frutka_ -> RE: škrlatinka (8.12.2005 20:48:43)

Škrlatinka naj bi bila tudi posledica padca imunskega sistema. Zdravljenje z antibiotiki in popolno okrevanje naj bi trajala nekje do 3 tedne! V tem času pa tako kot je Splišni napisala čim manj naporov. Velikokrat je škrlatinka posledica slabo pozdravljene predhodne bolezni (npr. vodenih koz, ki niti niso tako nedolžne!). Je nalezljiva in se lahko preboli večkrat.

LP




frutka_ -> RE: škrlatinka (8.12.2005 20:50:06)

Rainbow, ti si član foruma od dneva, ko je bil rojen moj fantek![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]23.6.2004




rainbow -> RE: škrlatinka (9.12.2005 12:20:13)

O, frutka, vidiš, življenje je polno naklučij!

Zgleda, da razsaja v vrtcu, ker je Lia zdaj bila cel mesec zdrava, oktobra pa je bila skoraj ves čas doma, ampak se je fajn pozdravila.
Zgleda da bi ji morala kak sirup ali kaj takega za dvig odpornosti dajat, ker drugače bo skozi tak. Upam,da ne, no.

Bodite zdravi!




Stran: [1]