bolniška očeta, ko je bolna mama še na porodniški (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


Soncnica -> bolniška očeta, ko je bolna mama še na porodniški (18.12.2005 20:13:38)

Hoj!

Še vedno sem na porodniški, pa sva oba z malim Jašo tako zbolela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], da sama ne morem skrbeti zanj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Zanima me ali lahko mož dobi bolniško za nego otroka ali družinskega člana in kakšen je postopek

lp




violinski -> RE: bolniška očeta, ko je bolna mama še na porodniški (18.12.2005 21:05:48)

Dobi lahko dopust za nego družinskega člana in sicer največ 7 dni na leto. Moj mož ga je dobil zame tako, da je šel k svoji osebni zdravnici in razložil situacijo.




*goldfish* -> RE: bolniška očeta, ko je bolna mama še na porodniški (19.12.2005 9:10:04)

No, naš primer je malce drugačen:
Mali je ful zbolel in je trebalo hoditi k enemu zdravniku, pa k drugemu. Skratka sama ne bi zmogla. Pa sva pediatrinjo vprašala, če lahko on si bolniško vzame, pa mi je rekla, da dokler je mamica na porodniškem, si očka ne more vzeti bolniške za otroka.

Kako pa je z dopustom za nego otroka pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mojcapr -> RE: bolniška očeta, ko je bolna mama še na porodniški (19.12.2005 9:33:39)

Jaz sem bila lani na porodniški in sem si poškodovala koleno, tako da nisem mogla skrbet za tamalo. Moja osebna zdravnica mojemu možu ni dala nege za mene, pediatrinja pa mu je dala 14 dni nege za otroka. Tako da vprašaj pediatrinjo.




malika -> RE: bolniška očeta, ko je bolna mama še na porodniški (19.12.2005 9:41:49)

V kolikor sta poročena gre, drugače ne!

pri nas se je zgodilo, da sem bila noseča in žal s kupom težav, tamali je zbolel in ati ni dobil bolniške, ker nisva poročena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] . Pa je vzel dopust.




violinski -> RE: bolniška očeta, ko je bolna mama še na porodniški (19.12.2005 11:18:21)

Mana, oče ne more dobiti bolniške za otroka, če je mati na porodniškem, dobi pa lahko dopust za nego družinskega člana - mame - če zboli ona. Ne glede na to, da je na porodniškem.




MarijaPo -> RE: bolniška očeta, ko je bolna mama še na porodniški (19.12.2005 11:32:13)

malika - grdo so te tole s porocenim/neporocenim parom... po zakonu je namrec izvenzakonska skupnost izenacena z zakonsko.




Soncnica -> RE: bolniška očeta, ko je bolna mama še na porodniški (21.12.2005 17:31:14)

hoj!
ja to je res natega; poročeni pari so enaki parom v izvenzakonski skupnosti in tu zakonsko ni nobenih razlik.

Glede bolniške za očeta, ko je bolna mami še na porodniški je pa tako: Imeti morata isto stalno prebivališče pa se lahko dobi dopust za nego družinskega člana. Ampak moj dragi je že v torek zjutraj tako zbolel, da je dobil bolniško kar zase. Zdej smo bolni vsi trije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Stran: [1]