Zelenjava? Bljut! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


urska74 -> Zelenjava? Bljut! (20.12.2005 8:58:20)

Ojla!
Sem tudi ena izmed mamic, cigar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] (6 mesecev)  bruhajo, ko jim ponudis njami zelenjavo! Pod nobenim pogojem! Tudi ce jo solim, rahlo zacinim, dodam smetano..... Ob sadju pa se mi zadovoljno smehlja!
Torej, kdaj pa jogurti in skutke? In imam en slab obcutek, da glede na to, da ima rada sladko, tudi navadnega jogurta ne bo sprejela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] !!!!
Ker nimam pojma, mi se povejte, kdaj meso in testenine? In v kateri knjigici bi nasla primerne recepte?
Hvala lep in lep dan, U




Anonimen -> RE: Zelenjava? Bljut! (20.12.2005 9:46:51)

Vse kar si naštela smo mi začelo dodajat pri 6mescih![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Probaj mu zelenjavo ponudit z sadjem , če ga tako obužuje![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Poglej malo med recepte na rr, maš nekaj idej za obroke dojenčkov![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Mikica -> RE: Zelenjava? Bljut! (20.12.2005 10:15:46)

Naš je ne začetku delal take grimase ob brokoliju in cvetači, da sem mislila, da nikoli v življenju ne bo jedel zelenjave...pa je pri enem letu veselo jedel zelenjavno juhico s koščki cvetače. Zdaj pri 18 mesecih je vso zelenjavo in sadje (razen pomaranč in mandarin).
Zdaj ponudi več sadja, na vsake toliko probaj z zelenjavo.




minaja -> RE: Zelenjava? Bljut! (20.12.2005 10:38:08)

Jaz sem ravno iz tega razloga, ker sem slišala, da če se začne uvajati najprej sadje, potem zelenjave sploh ne sprejmejo, začela z zelenjavo: prva hrana pri šestih mesecih mu je tako bila polenta (redka) z bučkami in polenta z brokolijem...Še danes je čisto nor tako na bučke kot brokoli, v vrtcu pa mi pravijo, da je edini, ki vse je. Nič nisem solila in začinila hrane kar nekaj časa.

Tudi navadni jogurt sem mu začela dajati kmalu po šestem mesecu in nobenih skutic in sladkih jogurtov, pa ga je fenomenalno jedel. Mislim, da jim okus privzgojimo, saj v začetku ne poznajo ničesar, in da se splača potruditi. Ti kar poskusi z navadnim jogurtom. Držim pesti, da uspe.




zmajček -> RE: Zelenjava? Bljut! (20.12.2005 10:46:29)

Nič se ne sekiraj. Naš ni hotel do desetega meseca niti probati zelenjave ali mesa. Samo sadje bi jedel, pa na mlečne izdelke in te vse po vrsti je bil čisto nor. Morda še polenta in riž in to je bilo to. Potem se mu je pa čez noč odprlo in sedaj pri enem letu je vse in to s takim apetitom, da ga je res veselje pogledati. In glede na to, da so mu na pregledu ravno kri pogledali lahko trdim, da mu čisto nič ne manjka  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Moj nasvet je, da probaj vsake toliko časa, če pa ne gre se ne sekirat in mu pač ponudi kar mu paše.




Suzi* -> RE: Zelenjava? Bljut! (20.12.2005 11:08:10)

Pri nas je bilo tako: hrano začeli uvajat pri 6m, meso pri 7m, testenine, jogurte, skute, sir pri 8m. Vse lepo poje kar mu dam, edino navadnega jogurta ne mara preveč pa polente tudi ne. Poskusi najprej manj sladke in manj dobre stvari, če ne gre, daj pa boljše: npr. sadni jogurt namesto navadnega, sadne skute namesto navadne z doma dodanim sadjem,...

Pa še ena super knjiga: Zdrava prehrana za dojenčke in malčke, Anne Sheasby in Jill Scott; Didakta 1999

Lahko si pa nabaviš tudi Paparico.

Pridno papajte.




petraz -> RE: Zelenjava? Bljut! (20.12.2005 12:45:10)

Naš pa ima rad zelenjavno juho in špinačo, ne mara pa banane z rižem. Vidiš, otroci so pač različni. Ponudi mu to kar ima rad, z zelenjavo pa še počakaj.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




Stran: [1]