Večplodna nosečnost? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov



Sporočilo


nelky -> Večplodna nosečnost? (21.12.2005 10:40:45)

Živjo nosečke z 2, 3, 4... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]!

Imam eno vprašanje za vas, ki imate več izkušenj s tem. Meni M zaostaja šele drugi dan, test pa je že na dan, ko bi jo morala dobiti pokazal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image], torej sem še čisto na začetku, pa mi je že cel teden napol slabo in se mi vrti v glavi kot bi bila malo pijana.

Bruham ne, a počutje je bistveno spremenjeno. V trebuhu čutim podobno tiščanje kot pred M ali ob pospešeni prebavi. To tiščanje se pojavlja enkrat levo, enkrat desno, enkrat pa na sredini spodaj.

Zdaj pa k vprašanju:

Zanima me, če ste imele tudi ve že tako zgodaj podobne znake, ker se mi čudno zdi, da so tako izraziti glede na to, da šele začenjam 5. teden (no od spočetja dalje 3.). Razmišljam, da so mogoče tako intenzivni znaki napovedovalci, da gre za večplodno nosečnost, pri kateri naj bi HCG hitreje naraščal.

Glede na to, da še dolgo ne bom imela gin. pregleda, bi mi vaša mnenja res veliko pomenila.

Lepo se imejte in uživajte v pričakovanju!

Nelky [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]





lutka -> RE: Večplodna nosečnost? (21.12.2005 10:55:25)

Kaj pa vem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], pri meni ni bilo bistvene razlike v začetku nosečnosti. Obakrat sem imela full probleme z želodcem, mogoče zdaj v drugo (nosečnost z dvojčki) malo bolj. Drugače pa pojdi in si kupi nosečnostni test in če bo + se naroči pri G in boš takoj izvedela odgovor na tvoje vprašanje.

Želim ti takšen rezultat kot si ga sama želiš [sm=smiley2.gif]

lp




lutka -> RE: Večplodna nosečnost? (21.12.2005 10:57:12)

[sm=smiley9.gif] oprosti sem šele sedaj vredu prebrala, da si že noseča. Ja, vidiš tako je to ko ti za vrat dihata dva 18mesečna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].

lp




nelky -> RE: Večplodna nosečnost? (21.12.2005 13:48:45)

Sem se naročila pri gin., a me je naročila šele takrat, ko bom že konec devetega tedna. A bi bilo bolje, če bi imela pregled prej? Ne vem, kako naj to storim, ko pa naročajo tako pozno.

Lutka, uživaj s svojima osemnajstmesečnikoma! [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] A sta eno ali dvojajčna?

Pa lep dan!

Nelky




mujcek -> RE: Večplodna nosečnost? (22.12.2005 12:00:19)

pri meni so se začele slabosti nekje v 6t, pa niso bile hude (nisem bruhala). Mislim, da večplodna nosečnost kaj bistveno ne vpliva na te znake, pač je od posamezne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] odvisno kako je občutljiva...
Pregled v 9t ni prepozno; jaz sem šla v 8t 2/7 in se je že vse lepo videlo! Je pa res, da sem hitro dobila bušija; že v 8t sem mami razlagala, da se mi malo že pozna, pa se mi je smejala; no potem pa smo izvedeli veselo novico!!!




demsar maja -> RE: Večplodna nosečnost? (5.1.2006 11:21:51)

MENI PRI NOSEČNOSTI Z DVOJČICAMA NI BILO PRAV NI SLABO, ODLIČNO SEM SE POČUTILA CELO NOSEČNOST, PRAV TAKO KOT PRI PREJŠNJI NOSEČNOSTI Z ENI OTROKOM. JE PA RES TREBUH ZELO HITRO IN ŽE ZELO ZGODAJ RASTE. KER SEM BILA SAMA TAKO ZELO ŠOKIRANA, KO SEM IZVEDELA, DA BOMO DOBILI DVOJČKE, TI ŽELIM TO KAR SI SAMA ŽELIŠ IZVEDETI. ZA KASNEJA PA, ČUDOVITO JE IMETI DVOJČKE. LEP POZDRAV,
MAJA




darja.grm -> RE: Večplodna nosečnost? (5.1.2006 22:57:06)

oj, meni je blo tudi slabo nekje od 7 tedna dalje, pa vse do konca 4 meseca.To pa res ne vem če ima kaj veze s tem da sta bila v trebuhu dva.Drugače sem pa jaz imela pregled že zelo zgodaj v 7 tednu.To mi je res zanimivo, da šele konec 9 tedna naročajo.Drugače pa počakaj na pregled in se pusti presenetiti.




demsar maja -> RE: Večplodna nosečnost? (10.2.2006 11:06:22)

To so tipični znaki za večplodno nosečnost,vsaj pri meni je bilo tako. Rezultat testa ravno tako kot pri tebi, na rvem g. pregledu (8. teden) pa zelo povečana maternica. In sedaj imamo dvojčici-že dve leti.
Želim ti to kar si sama želiš.




Stran: [1]