Upravičena do...? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Anonimen -> Upravičena do...? (22.12.2005 11:16:32)

Sem mami skoraj 15-mesečne punčke. Porodniško sem prejemala do oktobra. Sem tudi študentka rednega študija. Trenutno pišem diplomsko nalogo. Štipendije nimam, tako da prejemam samo dodatek za otroka. Sem prijavljena kot mati samohranilka.
Ker vidim, da se spoznate na več stvari vas prosim za pomoč.
Zanima me če sem upravičena do kakšnega koli nadomestila oz.ali se da kaj dobit. Kak pa je z socilano pomočjo? Ali pa kakšna druga pomoč.?

Hvala za pomoč,
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Anonimen -> RE: Upravičena do...? (22.12.2005 11:28:20)

Seveda ti pripada socialna pomoč, pa tvoji pupici tudi, kaj je pa kej s preživnino?Če le te ne dobivaš, si tudi to uredi, preživninski sklad pa to, če ti oče otroka lete ne izplačuje, pa ne pozabi na enkratno socialno pomoč, ki ti pripada 2 krat letno.Ko zaprosiš le to, ne pozabi, da navedeš tehtne razloge...napiš kakšno je kej tvoje stanje, kje živiš, pa se bodo tudi druge punce razgovorile, ki imajo več izkušenj glede tega...
Nati




Annny -> RE: Upravičena do...? (22.12.2005 11:30:45)

Ojla,

upravičena si do otroškega dodatka in lahko vložiš vlogo za republiško štipendijo.
Do socialne pomoči nisi upravičena, ker nisi prijavljena na Zavodu za zaposlovanje (redna študentka). Baje pa lahko npr. 2x letno zaprosiš za izredno socialno pomoč (nekoč je ena pisala, da je zaprosila za 60.000 sit za kurjavo ipd.)
Toliko se jaz spoznam na to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lelaval -> RE: Upravičena do...? (22.12.2005 11:38:43)

Kot sta že predhodnici napisali - otroški dodatek ti v vsakem primeru pripada, za preživnino se pozanimaj, in pa 2x letno izredna denarna pomoč.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Upravičena do...? (22.12.2005 11:58:21)

Haj,
živim v Mariboru. Na socialnem so mi rekli da lahko zaprosiš za enkratno denarno pomoč, le če si prijavljen na zavodu. Tako da s tem ni nič. Bi mi sicer prišla zelo prav. Vlogo za republiško štipendijo sem vložila ampak je ne dobim.
Z preživnino je pa tak. V bistvu živiva s dragim skupaj. Le prijavljena sma narazen. Gre se mi pač za denar, ker ga  v bistvu nimava. Moj sicer dela, ampak z njego plačo (85.000) si urejava stanovanje. Njegova plača gre za kredit in še druge malenkosti, ki jih sproti kupujeva za hišo.  Manjka nama še sicer veliko, ampak počasi bo.

lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




mia-2 -> RE: Upravičena do...? (22.12.2005 13:26:22)

Zakaj pa ne dobiš štipendije? A si mogoče 2 vpisana v absolventa?




Stran: [1]