|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 05
4.11.2008 14:41:38   
mojčca
Ojla punce!!!

Še sem med živimi, ampak vse skupaj nobenega časa, da bi se vam javila. Se vam javim zvečer, ker imam sedajle stranke in ne morem viseti na netu.

Skaana, user posted image user posted image user posted image user posted image  čestitke za podaljšanje porodniške. Sedaj pa izkoristi še tri mesece uživanja s tvojim malim lepotcem.

Grem delat, čau bau

_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 4076
   RE: Marčevke 05
4.11.2008 14:47:20   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: NiLe

Sem ti že na FB napisala, zdej pa še tuki: jeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... res krasna novička in prav privoščim ti, da boš uživala še 3 mesece. Lalala, bomo lahko čvekale user posted image


še dobro da si tukaj napisala, ker te nisem prepoznala.user posted image user posted image user posted image user posted image  Skaana mi je poslala, ma nisem vedla kdo je!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  ma sem user posted image user posted image

Skaana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za podaljšano porodniško:
- čimveč cartanja
- prespanih noči
- uživanja
- lepih sprehodov
Kot si napisla si že dobila za vrtec? Meni so v našem vrtcu rekli, da nimam šans priti s 1.3. in gre šele s 1.9-no, saj upam. Odločbo dobim šele konec decembra, začetek januarja. Do takrat jo bosta imela moj oče in tašča.
A zdaj ga boš vseeno imela v vrtcu (verjetno da ne) ali boš samo plačevala za mesto v vrtcu? Kako gre s tem, ko so ti podaljšali?

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 4077
   RE: Marčevke 05
4.11.2008 20:57:00   
Katrin
user posted image user posted image user posted image

Superca, Skaana, ti privoščim!

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 4078
   RE: Marčevke 05
4.11.2008 21:49:51   
Skaana
 user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: ugi
Eeeeeeeej, Skaana, pa to je super. Uživajta. No, pa Aleksej nekaj časa še ne bo rabu v vrtec.

IZVIRNO SPOROČILO: NiLe
Sem ti že na FB napisala, zdej pa še tuki: jeeeeee  ... res krasna novička in prav privoščim ti, da boš uživala še 3 mesece. Lalala, bomo lahko čvekale 

IZVIRNO SPOROČILO: mojčca
Skaana,  čestitke za podaljšanje porodniške. Sedaj pa izkoristi še tri mesece uživanja s tvojim malim lepotcem.

Grem delat, čau bau

IZVIRNO SPOROČILO: aleži

Skaana  za podaljšano porodniško:
- čimveč cartanja
- prespanih noči
- uživanja
- lepih sprehodov
Kot si napisla si že dobila za vrtec? Meni so v našem vrtcu rekli, da nimam šans priti s 1.3. in gre šele s 1.9-no, saj upam. Odločbo dobim šele konec decembra, začetek januarja. Do takrat jo bosta imela moj oče in tašča.
A zdaj ga boš vseeno imela v vrtcu (verjetno da ne) ali boš samo plačevala za mesto v vrtcu? Kako gre s tem, ko so ti podaljšali?

IZVIRNO SPOROČILO: Katrin RR



Superca, Skaana, ti privoščim!


Ej, saj sem že tolikokrat povedala, da ste ZLATE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Mojčca, me veseli, da ste dobro. No, kar napiši kaj več, saj veš, firbec user posted image .

NiLe, saj zato je pa meni bilo tako zelo hudo, ker sem tudi vedela, da je zadnjič (saj sem že enkrat pisala o tem, da mi vsi odsvetujejo ponovno nosečnost user posted image ). Jaaaa, čvek čvek čvek user posted image

Aleži, jaz imam Alekseja vpisanega že od septembra. Ne me vprašat kako, ampak je. Plačuje pa itak občina zanj (ker je drugi otrok v vrtcu). So pa bile vzgojiteljice tudi kar vesele. Imajo skupino 15 otrok od 11m do enega leta in jima res ni luštno. No, Alekseja bodo pa dobile še malo kasneje user posted image . Zdaj boma midva pridno vadila doma, tako da bo do takrat že shodil user posted image . Eeeh, ko bo, pač bo. Je pač malce počasnejši, pa nič hudega. Drugače je pa prav brihten in navihan fant.

Zdaj sem si pa zadala dve stvari - da kooooonnnnččččnnnnoooo v nulo uredim oba albuma otrok (dela za kakšna dva meseca) in da izpraznim VSE škatle od selitve. Česar se ne bom dotaknila, roma v kontajner.

No evo, bom videla, če se bom ugriznila v jezik user posted image .

Pa z Ateno boma šle decembra z vlakom v praznično Celje, sami user posted image . Tega se najbolj veselim in nama ne bo treba čakat na počitnice in preveliko gužvo user posted image .

Nič, danes je bil res lep dan.

Naj jih bo še več takih.

Na noč od vaše danes  user posted image Skaane


_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4079
   RE: Marčevke 05
5.11.2008 8:34:32   
fipi
Jutro!

Spet sem v gužvi. Ampak se že tako dolgo nisem oglasila, da je že skrajni čas. Mi smo zaenkrat zdravi in nagajivi. Moram pohvaliti Saro, ker je res v šoli pridna, sem kar user posted image . Jaz pa sem v ponedeljek dobila izvid  od brisa in spet ni uredu user posted image user posted image user posted image

Skaana: Čestitam, za podaljšanje porodniške. Res sem vesela za vas.

Eh moram končati, mogoče kasneje kaj več napišem......, šibam sodelavec je že jezen name.

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 4080
   RE: Marčevke 05
5.11.2008 19:01:27   
Dolina
Dan, komaj sem nas našla...user posted image  

Fipi, user posted image user posted image user posted image user posted image

Mojčca, jupi, da si se nam javila. user posted image user posted image

Ne vem pa, od kje imate ostale tolk časa, da še na tem FB klepetate.... A nimate otrok? user posted image user posted image user posted image  Mimogrede Rainbow, jaz tud nimam pojma kaj je to...in zaenkrat tud časa ne.user posted image

Aleži, ful lepo, da sta tvojadva doma.user posted image user posted image user posted image

NiLe, bravo za zmago nad ušmi. user posted image user posted image user posted image

Skaana, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za porodniško. E zdej se bo pa našel čas, da priletim kak dan čez teden. Jupiiiiiii Drug teden sicer odpade, razlog je spodaj

Pri nas gužvaaaaa: Neža na ABju še do nedelje, vneta ušeska in grlo, je bila ful revčka, zelo slab izvid vode, morava drug teden ponovno it, samo ji bomo oni tam neko drugačno vrečko namontirali.user posted image  Poleg tega čakam, če bomo imeli norice, ker so jih spodnji  preboleli, pa mi svakinja sploh ni povedala, Zoja se je pa ful dol igralauser posted image  Neža je sicer imela en tak čuden mehurček, samo je bil samo en. Tako da ni mogoče povedat, če je bilo to to. Zoja pa zaenkrat še nič.

Zdej je pa čas za Nežo, da gre počasi spat, je že zelo nemirna. 

NOčko..user posted image  

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 4081
   RE: Marčevke 05
5.11.2008 21:51:59   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: Dolina
Ne vem pa, od kje imate ostale tolk časa, da še na tem FB klepetate.... A nimate otrok? user posted image user posted image user posted image   

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Saj to v bistvu sploh ni klepetanje user posted image user posted image user posted image

Nočko vsem user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4082
   RE: Marčevke 05
6.11.2008 9:15:07   
Dolina
user posted image user posted image user posted image  no, kakor rečete...

Joj, punce, men se bo počasi mal zvrtelo. Neža je tako težavna glede spanja. user posted image  Že ko pridem zvečer spat, "me začuti" in se zbudi in potem noče več sama spat. In tudi sredi noči se zbuja in bi se igrala in klepetala.... tako, da v bistvu spim po dve uri, na obroke.user posted image  Ne vem, a naj jo pestavim k Zoji? Samo ponoči se še kar dojiva, 2x-3x. Če jo pa pustim jokat in jo hodim tolažit, božat, pa muziko navijat, se pa toliko časa dere, da vse pobruha in potem je itak akcija. user posted image

Zdej pa šibam pomivat tla, če mi bo princesa dovolila.

Čau čau

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4083
   RE: Marčevke 05
6.11.2008 11:25:11   
mojčca
Pozdravček punce.

Sem vam skuhala kavico, ja, po dolgem, dolgem času user posted image .

user posted image

Mi se imamo super, ampak je dan čisto prekratek. Se pozna, od kar sem v službi. Če delam uradno do 15.00, potem še zaključim blagajno in je ura takoj 15.30 ali pa še več, ko pridem do tašče, kjer pojemo kosilo. Tam spijem še kavico (če mi jo seveda skuha user posted image ), malo poklepetamo in ko pridemo domov, je ponavadi ura okoli 18.00. Okoli 19.00 je večerja, potem pa pod tuš in počasi v posteljo (otroka, jaz ne, čeprav bi šla najrajši kar spati z njima, samo kdo bo pa pospravljal, dal prati oblačila, likal????).

No, včeraj smo pa tako delali do 17.30, malo pred 18.00 pa sem šla domov. Bom kar brez komentarja.

Kar se tiče Manca in vrtca je sedaj super. Hodi z veseljem. Danes imava spet terapijo, 25.11. imava logopeda (ker ne izgovarja črke R, pa tudi šumnike izgovori bolj tako, tako), 27. zobarja, vsak ponedeljek ima plavanje v bazenu, terapijo se dogovarjamo sproti, kar se tiče dnevov, tako da dolgačas nam ni. Zvečer sem pa ponavadi tako utrujena, da se mi sploh ne da viseti pred računalnikom, se rajši spravim pred TV, kjer med prvimi reklamami zaspim (si rečem, bom samo malo zaprla oči user posted image user posted image ).

Vprašanje za vas: ali imajo vaši otročki ponoči še plenice???? Naša jo ima in je zjutraj čisto polna. Če pa je slučajno pri babici na počitnicah, tam se pa potrudi in je plenička skoraj prazna. No, to je bilo prvo vprašanje user posted image user posted image .

Drugo pa je, koliko imajo kaj številko čevljev????? Naša ima 28 ali 29. Meni se zdi, da ima kar veliko nogo, ampak tudi ostala oblačila nosi št. 110 (hlače so ji ravno prav oz. malo prekratke) in 116.

Drugače je pa zadnje čase ful trmasta, poriva Matica na veliko, se kregata non stop za iste igrače, po drugi strani pa ne moreta eden brez drugega user posted image  Ampak se je pa tudi Matic začel upirati in jo, ko mu nagaja, hoče ugrizniti. No, sedaj je že malo boljše, kar se tiče z grizenjem, jo pa zelo rad vleče za lase. Ja, ko smo sami doma (se pravi brez mojega, ki je non stop na hiši), je kar pestro in sem zvečer čisto koma, sem res utrujena.

Matic je pa tudi en živc. Govori vse skupaj nič (no, pokliče našega psa, mami pa mu je uspelo reči enkrat in še to pomotoma user posted image ), na miru ni nič, igrače ga interesirajo par minut, potem pa spet leta naokoli. Najrajši se igra z likalnikom, ga vzame moji mami ven iz omare, potem pa gre do nje in ji kabel vtika v luknje od crocksov (najbolj srečen je, če moja mami sedi na kavču, na nogah ima crockse, Matic pa vtika in če mu slučajno uspe je on ful vesel, mami pa malo manj, ker jo zaboli, pa našega fantiča to nič ne gane). Ja, če ga primerjam z Manco sta si kot noč in dan, ker Manca je bila veliko bolj mirna, govorila je na ful, sestavljala stavke, Matic pa je čisto druga pesem. Važno, da sta zdrava, kajne.

Dolina, vi imate pa pestro. Upam, da se hitro pozdravite, kar se tiče noric pa je boljše, da jih prebolijo čim hitreje, pa imate potem mir. Boljše, da jih dobijo sedaj, kot pa "na stara leta", ker zna biti stvar kar huda.

Imam stranke, se oglasim pozneje.

_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4084
   RE: Marčevke 05
6.11.2008 18:38:48   
Katrin
mojčca: user posted image user posted image user posted image  da se tako lepo porihtate. Pri nas je podobno. Kadar je mož popoldne letim jaz po kajo in Anžeta in ostanemo še na kavici user posted image  in pridemo domov med 17 in 18, potem pa tuš in postelja ... Kadar je mož dop smo skupaj doma od 17ih naprej. Žal se dnevi prekratki user posted image
1. Kaja ponoči nima plenice (že eno leto) user posted image
2. nogico ima pa 24 user posted image

Dolina: user posted image user posted image user posted image  SAJ BO! Tudi tvoj čas bo prišel in spet boš lahko ponoči spala user posted image

Morda zvečer še ka pogledam sem gor, sicer pa lahko noč vsem user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 4085
   RE: Marčevke 05
6.11.2008 19:32:00   
rainbow
Čer!

Vidim, da smo kar zaposlene. Me smo bile danes pridne, smo šle z Enjino skupino v park, okoli treh ribnikov in je bilo prav luštnouser posted image ; drugače ne vem, če bi šla v tem čudnem vremenu sploh ven z njima. Danes imam še zadnji solo večer, ponoči se ati vrača iz Pariza.
Moram rečt, da imam zadnje čase z Lijo kar probleme, kr nekaj uporniška je postala. Pestro v glavnem.

Skaana, super, da si dobila podaljšano porodniškouser posted image user posted image user posted image ma ja, vsak otrok ima svoj tempo.

Mojčca, lepo te je bratuser posted image user posted image , zanima me,  ali si se sama odločila za logopeda ali ti je kdo svetoval. Ker jaz še kar čakam, čeprav bi tudi morala z Enjo na kakšen pregled. Enja pa je ponoči tudi suha od spomladi. Številko noge pa ima 26. Tvoja pa je res velikauser posted image

Dolina, to je težava, vemuser posted image ; nasveta ti ne vem dat, ker je verjetno še premala, da bi se ponoči nehali dojit. Da bi pa jo pustila jokat, pa tudi ne gre. Do take mere, da ti bruha.

Fipi, ojoj, upam, da ni kaj hujšega.

Joj, kak fino, da je jutri petek, čeprav moram bit v službi ob 7.00user posted image user posted image user posted image kv čemo, a ne.

lepo boditeuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4086
   RE: Marčevke 05
6.11.2008 22:38:34   
NiLe
Čer!

Mojčca; lepo, da si se spet oglasila in se razpisala. Jah, ko se enkrat vrneš v službo in ko imaš toliko obveznosti, je dan kar prekratek za vse ... mi smo zaenkrat še bolj na izi, ampak bo spomladi tud tega konec.
Zanimivo, da so Manco poslali k logopedu, saj sem jaz z Nikom hodila šele pri 5ih letih user posted image
Odgovori na vpr.:
1. brez nočne pleničke smo od avgusta letos
2. št. nogice ima 25, oblačila pa 104

Rainbow; jah, Lija je v takem obdobju in glej, da jo ne ignoriraš in jo probaš čim bolj vključit v svoje aktivnosti.

Dolina; joj, upam, da tole spanje čim prej porihtate ... nimam pa nobenega nasveta, kako jo ne dojiti ponoči. Pa upam, da se Neža pozdravi do konca.

Fipi; user posted image user posted image zate ... pa da ni kaj hujšega.

Pri nas vse po starem ... zaenkrat smo še kar pri zdravju - no, zdej je bil dva dni dragi bolj nahoden, pa mene je začelo grlo praskati, pa sem se mazala z materino dušico in veliko meda, tako da je danes bolje ... otročki so OK, razen Tii malo nosek nagaja. Aja, pa pri Niku v šoli se nikakor ne morejo losat uši in si jih kar podajajo, tako da upam, da se jim spretno izogibamo. Sem ga zabrila z mašinco, tako da jih z lahkoto opazim user posted image user posted image user posted image

Nočko user posted image


_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4087
   RE: Marčevke 05
7.11.2008 7:03:44   
mojčca
Jutro

user posted image

Katrin, ja res so dnevi prekratki. Moram pa še enkrat pohvaliti slikice iz piknika. Očitno sta z možem dobra organizatorja, saj so punce vse skupaj pohvalile.

Rainbow, si izkoristila zadnji solo večer??? user posted image user posted image  Kar se tiče logopeda, mi ga je svetovala ortopedinja, se pravi zdravnica, ki je Manco poslala na terapije v razvojno. Sva pa potem govorili z Vesno (punca, ki ima Manco na terapijah) in mi je rekla, da so včasih rekli, da če otrok do petih let ne izgovori črke R, da naj bi šel k logopedu, sedaj pa pravijo, da če do četrtega leta ne izgovori črke, da naj bi začel hoditi že takrat (ali ima druge težave z govorom). Sem jo vprašala, zakaj sedaj eno leto prej, pa mi je razložila, da je boljše čim prej, ker gredo otročki eno leto prej v šolo (včasih s sedmimi, sedaj šestimi) in da je dobro, da bi otroček do takrat osvojil pravilno izgovorjavo. Je pa to njeno mišljenje in mi je rekla, da sem se odločila pravilno. Bomo videli, kaj bo rekla logopedinja. Mogoče bova hodili tja na terapije, ali pa mi bo dala kakšne vaje, da jih delava doma.

Nile, držim pesti, da se vam uši ne vrnejo. Ja, če imaš fantka je prednost v tem, da ga lahko postrižeš z mašinco čisto na golo, pri punčkah pa je to težko izvedljivo. Predstavljaj si punčko z ful lepimi, dolgimi lasmi. Je kar kriza, če jo moraš postriči na kratko. No, na kratko že, samo do gole kože pa ne.

Dolina, ko si včeraj pisala glede Neže, kako te začuti, ko prideš spat, pri nas je bilo isto. Sem se potem navadila do polnoči spati kar v dnevi sobi pred televizorjem, kajti ko sem prišla v sobo me je Matic dobesedno zavohal in se je začel jok in stok do jutra. Ja, ne moreš verjeti, ampak res. Mi moj na začetku kar ni verjel, da takoj, ko pridem v sobo Matic začne s svojim koncertom, potem pa je bil malo bolj pozoren in se je samo gledal. Ne verjameš, če ne doživiš.

Skaana, ko sem brala, da si si zadala urediti album, dokler si na porodniški, sem se spomnila svojih besed, ki so bile čisto iste. Seveda mi ni uspelo (takrat sem vozila očeta vsak dan v LJ), in še danes nimam razvitih nobenih slik od Mančine rojstva naprej. Na računalniku pa toliko slik, da glava boli. Ja, malomarnost in to velika. Se bo treba enkrat vsesti za računalnik, izbrati slikce, jih dati razviti in pospraviti v album. Letos ne, upam da, drugo leto.

No, kar se tiče velikosti nogice pa vidim, da ima naša res ful veliko nogo user posted image user posted image user posted image user posted image  Upam, da se ji rast počasi ustavi, da ne bomo potem imeli ful problemov z iskanjem čevljev.


_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 4088
   RE: Marčevke 05
7.11.2008 21:16:41   
rainbow
Čeer!

Petekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

NiLe, hvala za nasvet, sem zdaj, ko sem ga prebrala, ugotovila, da sem ga že upoštevala, ker sem se danes ful posvetila mojima babama; zgleda, da že deluje tista negativna pozornost, če se ji ne posvetim vsaj nekaj časa.

Mojčca, mislim, da je prav; tudi jaz bom prosila za napotnico, drug teden imava z Lijo pregled, pa bom šla v akcijo. Tak da ima potem dobri dve leti, da si zrihta govoruser posted image

nič, želim vam lep vikend, moj bo malo delovenuser posted image , malo pa neuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 4089
   RE: Marčevke 05
7.11.2008 23:18:42   
Katrin
No, mi smo danes spet ustvarjali user posted image

user posted image

sedaj grem pa spat:))

Lep vikend vsem in mojčca, hvala user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4090
   RE: Marčevke 05
8.11.2008 7:53:22   
mojčca
Jutro punce. Danes pa dobite poleg kavice tudi rogljiček

user posted image

No, jaz sem že pridna in sedim v svoji pisarni in čakam, da bo ura osem, ko se začnejo uradne ure. Ja, je prva delovna sobota v mesecu in sem dežurna. Ja, kdor je priden, je priden user posted image .

Rainbow, očitno ni samo tvoj delaven, ampak tudi moj. Tako da bravo za naju user posted image user posted image user posted image  (ne okol govort, sam bi bila sedajle rajši na pohodu od Litije od Čateža). Pa drugo leto. Kar se tiče napotnice je pa res boljše, da prosiš zanjo. Jaz sem takrat najprej klicala kar logopedinjo, mi je določila datum (čakala skoraj tri mesece), pa opozorila me je, da ob prvem obisku prinesem napotnico. Tako da ti svetujem, da pokličeš v ponedeljek, da dobita datum, napotnico boš pa že dobila naknadno.

Katrin, vi pa ste ustvarjalci. Ful lepa izdelka, res user posted image user posted image user posted image user posted image .

Počasi vas zapuščam in grem novim delovnim zmagam naprotil.

_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4091
   RE: Marčevke 05
8.11.2008 8:54:07   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: Katrin RR

No, mi smo danes spet ustvarjali user posted image

user posted image

sedaj grem pa spat:))

Lep vikend vsem in mojčca, hvala user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image krasne slike!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image  in še user posted image user posted image user posted image  ustvarjalki kaji in pomočniku anžetu,..... tudi mi bi!!!!
ma kje dobiš te ideje? se vidi, da ste same neke vzgojiteljice, učiteljice, ..... si me prav navdušila, da bi tudi mi to počeli decembra! kaj mi lako kaj več napišeš?user posted image

jojme, sara me ne pusti več komentirat, kasneje!!

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 4092
   RE: Marčevke 05
8.11.2008 20:24:53   
aleži
Da se malo dvignemo višje, kje ste user posted image user posted image

V četrtek sva bila na kontroli in more še jemat ventolin do srede, flixotide pa še do konca spomladi. Potem pa greva na Debeli Rtič k alergologinji. Mogoče si bom kar zrihtala, da gremo vsi3 januarja (dokler sem še na porodniški) na Rakitno v klimatsko zdravilišče. Jaz bom ubujala spomine iz mladosti!!user posted image  Ja, potrjeno je, da je asmatik tako kot jaz, smo upam, da sara ne bo!!!
V petek sem pa peljala Saro k P, ker grozno kašlja in seveda pri P ni nič kašljla in je rekla, da je vse ok, razen noska. user posted image  

Jutri pa ima pranona od Žigca in Sare rojstni dan, 80 let in imamo fešto. Tudi jaz imam včasih kakšno idejo, pa sem našla en dober verz, nesla ga skopirat na predpasnik in še na žepek dala sliko od vnukov4. Upam,da bo zapalilo darilo!!!

Mojčca:
- velik je samo 98 cm in ima nogo kar veliko 26-27. Po velikosti je šel po meni, po nogi pa po dragemuuser posted image user posted image
- pleničko je letos vrgel dol čez dan, popoldne tudi je nima ko spi (hvala vrtcu, da so ga naučile) edino ponoči, ker ful lula. Tudi to bo treba drugo leto dat
proč user posted image

lahko nočka vsem in lepo nedeljo vam želim

< Sporočilo je popravil aleži -- 8.11.2008 20:25:38 >

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 4093
   RE: Marčevke 05
8.11.2008 21:34:35   
Skaana
user posted image

Danes sem čisto ubita, ampak tudi takšni dnevi morjo bit user posted image . Sinoči sem tule visela do enih, potem mi ga je pa Aleksej začel sračkat, kr neki je kokcal, tako da Dolina, zdaj te vsaj malo razumem user posted image , in tako do jutra, ko sem ga vzela nekje ob štirih k sebi, ob petih pa je prišel user posted image domov (sem mislila da je maček, jaz pa "šc, šc, maček! user posted image user posted image user posted image ), potem pa ob pol šestih še Atena. Tako da je bil moj prisilno izseljen iz spalnice v Atenino sobo.

Mojčca, super da ste dobro. Imate pestro, sam sam da ste zdravi. Tale Matic ga pa sračka, kaj user posted image ? Eh, se bo že unesel. Je pa Aleksej tudi veliko bolj zahteven kot Atena. Deci pač, se že zgodaj pokaže user posted image .
IZVIRNO SPOROČILO: NiLe
Odgovori na vpr.:
1. brez nočne pleničke smo od avgusta letos
2. št. nogice ima 25, oblačila pa 104

tle se lahko čisto podpišem user posted image . Le da bi dodala, da se cca dvakrat na mesec pomoči v posteljo (včasih jo še dam, ko grem sama spat, kar med spanjem lulat, včasih pa pozabim user posted image )

Dolina, jaz bi pa poskusila dati Nežo k Zoji. Če je tako trdnega spanca kot Atena, bo spala kljub joku, sicer pa, saj si takoj tam, ko slišiš jok. Naša je nocoj npr. skoz spala, pa je Aleksej skoz neki jokcal. Mogoče jo pa vidva motita med spancem, je pač bolj občutljiva. A spi prav pri vaju ali v svoji posteljici? Mogoče poskusiš zvečer in dokler ne greš spat, ju opazuješ. Ja, pa user posted image ke, da se čimprej pozdravite in da se končno zapeljete do nas.

Rainbow, ja tole vključevanje v svoje zadeve in pozornost nenavadno delujeta pri otrocih, sam kaj ko... Eh, pa saj same veste. Meni ne ratuje zmeraj in potem se mi Atena kar zasmili. In ko sem z njo, je tako zlata. Sam tamali me čist okupira in potem je mala ful ljubosumna in same neumnosti zganja. Potem pa ne vem, kam bi šla in kaj bi nardila...
Kaj Enja samo r ne reče ali še kaj drugega?

Katrin, super ideja in seveda zlata sončka. Kaj si to s solnim testom delala ali s koruzno moko? Ne vidi se tako dobro. Kaj ti Anže ni nič pojedel? Pri nas pri Alekseju ziher to ne bi šlo čez. Mali mora skoz neki jest user posted image

Aleži, žal mi je, da je Žiga astmatik. Še dobro, da ste ob morju doma. Na kaj pa je alergičen? Jaz zdaj čakam na testiranje pri Ateni. Večkrat neustavljivo kiha, mnogokrat zjutraj. Pa lice ima nečisto, zelo suho kožo, večkrat jo piška peče (zdaj nama je dala zdravnica eno kremico, urin je bp), pogosto ima sploh zjutraj slab zadah iz ust, pa neješča je user posted image .
Je pa SVETOVNA ideja za prababično obletnico.

NiLe, mene tudi neki po grlu praska, a danes krivim za vse neprespano noč user posted image . Upam, da ne zbolite. Smrkavi noski so pa za user posted image ob tem času nekaj vsakdanjega, kajne?

Fipi, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Javi se nam še kaj v kratkem. Mislim na tebe.

Jaz imam tudi eno vprašanje za vas. V vrtcu so na prvem roditeljskem posebej poudarili, naj vzpodbujamo otroke, da pospravljajo za sabo. Kako vam to ratuje? Mi smo pri tem bolj švoh user posted image . Saj pospravi, če jo opozorim, da bi pa sama od sebe, pa izredno redko. Sploh zvečer ostanejo igrače praviloma razmetane (ker potem se mi več ne ljubi in toliko je že ura in ful je že zaspana...) Aja, pa še to, kam pospravljate igrače, tako da jih miceni lahko vedno vzamejo (predvsem tempera barvice in plastelin me zanimata) ali jim ve date, ko se grejo igrat. Naša ima vedno vse na voljo. In potem so igrače čisto pomešane in povsod, zdaj pa razmišljam o nekem sistemu user posted image .

Aja, pa še tole, prejle ko sva se umivale v bideju (to ji je zakon, zato sva sklenile kompromis, vsaki drugi dan tuš user posted image ) tamala izjavi: "Sem tak kot štorklja stojala na eni nogi." Ima še nekaj besed, ki jih izgovarja po svoje. Npr. tragovina, grovorila...

Nič, lepo mi bodite in en user posted image od nas.



< Sporočilo je popravil Skaana -- 8.11.2008 21:36:21 >


_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 4094
   RE: Marčevke 05
9.11.2008 17:51:42   
rainbow
Ojla!

sem že na netuuser posted image , ker bi morala zvečer še za službo delat, tak da že zdaj vse čekiram, punci pa gledata Traktorja Toma. Smo bili eno rundo okoli treh ribnikov, pa je bilo kar sveže. Niso rekli, da se bo komaj v sredo shladilo??

Katrin, super steuser posted image user posted image

Skaana, kako si se razpisalauser posted image ; ah, kje pa, še zdaleč ni samo r. Če bi bil samo r, se sploh ne bi sekirala. Lia je okoli 4-tega leta začela govorit r. niti ti ne znam natančno razložit; določenih kombinacij glasov ne reče, recimo s v imenu Simona, pa še veliko tega je.
Glede spregatve glagolov pa se ne sekiraj; Lia še zdaj kak glagol narobe sprega, recimo namesto skačem reče skakam, pa ta stojala je bil tudi dolgo aktualen. Jo pač popravim. Čeprav moram zdaj začet intenzivno Enjo popravljat. Čeprav če poslušaš kakšnega odraslega, kakšen hitri tečaj osnovne slovenščine ne bi škodil.
Pospravljanje: Enja dolgo ni hotela doma pospravljat, še zdaj bolj bogo. Jaz ponavadi vztrajam, da se pospravi pred kakim prijetnejšim opravilom, kot je npr gledanje risank. Pospravimo pa skupaj, si razdelimo, kdo bo kaj. V vrtcu pa rada pospravljauser posted image  pa to, da pospravljata za sabo, recimo zložita čevlje, jakno obesit, papirčke v smeti... se tudi trudim vztrajat.  

Aleži, ojoj, ta astma. Amapk to izzveni potem ali ostane celo življenjeuser posted image jap, darilo si si res originalno zmislilauser posted image

Mojčca, hvala za nasvetuser posted image

ok, zaenkrat toliko, če mi ne bo zvečer za delat, še pridem čekirat, če ste kaj napisale; vsekakor pa želim lep začetek novega tednauser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 4095
   RE: Marčevke 05
9.11.2008 19:45:32   
aleži
Dober večer,

naša žurka je uspela. Pranona je bila zelo vesel vseh vnukov, pravnukov,...
Tudi darilo je bilo user posted image !!!

IZVIRNO SPOROČILO: Skaana
Aleži, žal mi je, da je Žiga astmatik. Še dobro, da ste ob morju doma. Na kaj pa je alergičen? Jaz zdaj čakam na testiranje pri Ateni. Večkrat neustavljivo kiha, mnogokrat zjutraj. Pa lice ima nečisto, zelo suho kožo, večkrat jo piška peče (zdaj nama je dala zdravnica eno kremico, urin je bp), pogosto ima sploh zjutraj slab zadah iz ust, pa neješča je user posted image .
Je pa SVETOVNA ideja za prababično obletnico.



se podpišem. On je trenutno alergičen zelo na pršico. Morala sem vse odstranit, posteljnino menjam 1x na teden, kušine, pregrinjalo,... ves za alergike....čistim ne prav skozi,..... težko se je rešit pršice!!!
Od kar pa zdaj jemlje flikotide je z njim boljše in mi ne kiha več!!

Igrače: hmmmmmmmmm!! platelin, barvice, liste,... ima v predalu v dnevni sobi in si postreže in pospravi ko mu rata in ve kaj pomeni da ne sme in ne!!! je zelo ubolgljiv!! včasih ko ima pa svoj 33, pa ne!! oven je in je tramast!!
ostale igrače ima v sobi in jih razmeče ter z muko pospravi. Če pa mu rečem npr. da se gremo kopat,... pa jih zna tudi pospravit!user posted image  knjigice so bolj razmetane, saj jih beremo preden gre spat. Kot si napisal Rainbow se tudi jaz vsedem z njim in mu pomagam pospravlajt!! samo treba kot praviš vztrajat in se bodo naučili svoje stvari pospravit!!!
Morem pa napisat, da je včasih zelo priden in pospravi kot ima voljo, včasih pa ne!!
Kako pa vaši glede copat, jih pospravljajo in nosijo na nogah? Jaz  imam foro o knjigici "Muca copatarica", da če ne pospravi copat, bo prišla muca in jih vzela. Potem gre hitro jih posprsvit in se jih ubuje!! Ma morem vedno mu govorit, da jih da na noge!!!user posted image

Astma: jaz jo ima že skoraj 27 let. Ko sem bila majhna je bila dokaj huda, zdaj pa v blagi obliki. Nosečnosti: prve 4 mesece vsak dan sem potrebovala ventolin, potem pa zelo redko. Zdravniki pravijo,da zna se poboljšat ali izginit po puberteti,.... odvisno!!!

< Sporočilo je popravil aleži -- 9.11.2008 19:49:30 >

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4096
   RE: Marčevke 05
10.11.2008 8:05:57   
mojčca
Jutro punce

user posted image

Vikend smo preživeli.

Včeraj sta bila oba take tečnobe, da to ni res. Sem vama kar "fovš" Piškotek in Taška. V soboto je Matic čez dan spal  uro in pol, včeraj pa eno uro. Kosilo sploh ni hotel jesti, popoldne je jokal ali eden ali drugi, za piko na i pa je potem Matic ugriznil Manco v nogo in to kako. Je imela kar zatečeno, pa vse plavo. No, ko je videl, da je naredil narobe, pa je rekel ti, ti Matic, tekel po hodniku in prav lepo padel. Ja, jok, eden na hodniku, drugi na sedežni v dnevni, jaz pa sem bila čisto na koncu z živci. Ko sta šla pa spati, sem bila pa prav veselo, ker sem imela potem malo miru, da sem se zrelaksirala. Mojega pa tako cel dan ni bilo, ker je delal. Danes pa pridejo polagati ploščice user posted image user posted image user posted image user posted image .

Aleži, bogi Žiga, kar se tiče astme. Tudi jaz sem bila hud asmatik od 3 leta dalje. Sem bila ene 5x v bolnici zaradi tega. Na srečo pa sem s puberteto to prebolela in imam sedaj mir user posted image . Jaz bi na tvojem mestu izkoristila porodniško in bi šla januarja z njim na Rakitno v zdravilišče. Škoditi na more, pred koncem porodniške si pa lahko privoščite malo skupnega cartanja.

Skaana, ja, naš Matic ga sračka in to na veliko. Če sedaj pomislim za nazaj recimo kar se tiče večernega spanja mi je od 3 meseca pa do 9 spal po celo noč, lansko leto pred novim letom pa je potem začel z večernimi oz. nočnimi žurkami. Se je danes ponoči spet nekaj oglašal, ampak ni bilo tako hudo. Od kar mu ne rastejo zobki spimo ponoči veliko bolje. Kar se tiče pospravljanja igrač: sam od sebe jih ne pospravi, jo moram non stop opominjati. Velikokrat jih noče pospraviti oz. me prosi, če jih pospraviva skupaj. Sem pa tudi velikokrat do nje krivična, ker ona igrače lepo pospravi, potem pa pride njen preljubi bratec in prevrne cel koš igrač po tleh. Ga prav grdo pogledam, mu rečem, da naj pospravi, on pa me prav resno gleda in prai: ne, ne. Ko grem do njega, da bi jih skupaj pospravila, pa mi uide (teče po hodniku, jaz pa za njim).

Rainbow, pri nas je bilo pa za vikend ful toplo. Včeraj smo bili zunaj samo v velurju, pa mi je bilo ful vroče. Ko pa se sončnek skrije, pa je druga pesem. Takrat je pa v trenutku hladno.

Imam stranke, se oglasim kasneje.

_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 4097
   RE: Marčevke 05
10.11.2008 8:38:28   
fipi
Jutro!

Punce, hvala vam za vzpodbudne besede glede brisa. Zaenkrat mi je moj osebni ginekolog rekel, da ni tako hudo, da se zadeva lahko pozdravi sama od sebe, brez zdravil in kakšnega posega. Bris sem imela že drugič C3 in sem naročena ponovno čez 6 mesecev.

Mojčca: Naša dva sta včeraj tudi bila tečna. Za znoret. user posted image

Aleži: Bogi Žiga. Lahko pa čez čas se stanje izboljša. Mogoče bi res dobro bilo, da bi šli v Rakitno.

Rainbow: Naš Nejc tudi ne pove  črke r. Namesto r je j. Ostale črke pa mislim da pove vse. Mislim, da bomo mi tudi hodili logopedu.

Ne vem točno katera je spraševala glede pleničk. Mi smo že več kot eno leto brez njih ponoči in po dnevi user posted image .

Želim vam lep začetek tedna.

Čao

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 4098
   RE: Marčevke 05
10.11.2008 9:18:36   
Dolina
Jutro,

držite pesti, da vam lahko kaj napišem... user posted image user posted image

Ker vedno, ko se sparvim za računalnik, je eni izmed punc tako zelo hudo, da se mora jokat in mami ne more nič napisat.

Mi še vesdno čakamo na norice, še kar ni duha ne sluha. Je prav zoprno, ker nikamor ne moremo it, da kakega odraslega ne okužimo. user posted image  Neža se je pozdravila, v četrtek pa imava še kontrolo vodo, je imela slab izvid in moram tja, da ji bodo oni namestili vrečko. user posted image  In to ob sedmih zjutraj user posted image  Drugače pa ima 8050g in 72 cm. A mislite, da je še prelahka za večji avtosedež? Tako se ne mara vozit v lupinici.
V soboto sem šla z mami v Celovec, si je šla kupit puder, ker ga pri nas ne prodajajo. Sva šli v center, ne v Ikeo. Neža je šla z nama, Zoja je ostala doma pri možeku, pa sestrična jo je prišla mal zabavat. In se je Zoja skoz motila in jo klicala babi mima; pa ji Lavra reče, da ona je pa Lavra, Zoja pa nazaj " Pa ne me spominjat, se moram sama." user posted image user posted image user posted image
Kar ne morem se odločit, da bi jo dala spat k zoji. Se tudi Zoja še ponoči zbuja tako, da bi takrat verjetno tud Nežo zbudila. Zdanjič, ko sem tukaj pojamrala, je spala do štirih zjutraj. user posted image user posted image  

Zoja je velika 104cm in ima tud nogico veliko 28-29. Od zime pa do zdej ji je zrasla za 3-4številke. Groza, skoz kupujemo nove čevlje.

No, nič ne bo z mojim klepetanjem, joka sto na uro.user posted image

Aleži, upam, da poštimate to z astmo. je kar zoprno.

Fipi, držim pesti, da bo drug test boljši.

Skaana, pospravljanje, jo je treba spomnit, smo pa težili vsak dan stokrat! Sploh moj user posted image . Saj se bo navadila.

Copati, večni rpoblem, sploh ker spodnja dva skoz brez hodita. Ampak jo ne pustim nikamor, dokler nima copat na nogah. Ima pa ob postelji predalček in  jih vsak večer tja psopravim, ker jih je že odnesla muca copatarica.user posted image

Punce, mislite na mene danes popoldan, peljem svojo prvo kužiko spančkat. user posted image user posted image user posted image

Zdej pa je že kriza. Dijo

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 4099
   RE: Marčevke 05
10.11.2008 11:53:03   
mojčca
Fipi, držim pesti, da bo čez pol leta z brisov vse tako, kot mora biti.

Dolina, si me prav potolažila, da ima poleg naše Mance še kakšen otroček malo večjo nogo.

Mam gužvo, se oglasim kasneje.

_____________________________

**************************************
Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

**************************************

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?