kako začinite hrano vašim malčkom?! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


Zala01 -> kako začinite hrano vašim malčkom?! (11.1.2006 17:30:31)

Pozdravljene,jaz mojemu Timu uvajam gosto hrano že kak mesec pa pol.Čez par dni bo star pol leta.Sedaj sva še na zelenjavnih in sadnih kašicah,mesa še nisva sprobala.Me pa nekaj zanima-tu na forumu večkrat berem,kako kuhate juhice vašim malčkom-iz piščančjega meska ali zelenjave.Ampak kako te juhice kaj začinite za tako majhne dojenčke?Jaz vso zelenjavo kuham samo v vodi,brez soli,saj sem brala,da se otrokom razvijajo ledvice nekako do 9. meseca in da naj do 1 leta ne bi solili čisto nič.Zato ne vem,s čim bi mu izboljšala te juhice,kaj svetujete?
Vem pa tudi,da je slan tako kot sladek okus priučen,tako da si morda delam skrbi brez potrebe in bo enako rad jedel nezačinjen oz. neslan mesek.Kaj pravite?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
LP janja




Marogica -> RE: kako začinite hrano vašim malčkom?! (11.1.2006 18:06:08)

Jaz sem solila, da sta se navajala na "normalne" okuse hrane. Seveda ne močno, pa vendar. Si sama že pojedla kdaj kosilo, ki je bilo neslano' Jaz ga ne bi, zakaj bi nekaj takega dajala mojima otrokoma?
Včasih sem dodala tudi sveže nariban parmezan, da sem izboljšala okus. Vendar je tudi malce slan, zato zate ne pride v poštev.




makica -> RE: kako začinite hrano vašim malčkom?! (11.1.2006 18:38:31)

Tudi jaz zelo rahlo solim, da ima hrana spoh kaj okusa. Lahko tudi dodaš malo masla ali pa smetano. Meni je petronažna pri 4 mesecih prinesla liste o uvajanju hrane in gor je bilo zapisano, da lahko hrano tudi rahlo osoliš. Tudi naše mame so vse solile pa nas večina nima problemov z ledvicami. 




Anonimen -> RE: kako začinite hrano vašim malčkom?! (11.1.2006 19:25:01)

Jaz sicer ne solim (zelenjave tudi za naju ne solim nikoli), dodam pa malo masla ali kisle smetane ali skute. Z začimbami bom počakala kakšen mesec.
Moje mnenje.




hanita -> RE: kako začinite hrano vašim malčkom?! (11.1.2006 20:46:51)

Jaz dam 4 zrnca soli,ma res, jih lahko preštejem. Tako mi je rekla pediatrinja in po šestem mesecu lahko par kapljic olivnega olja, raje kot masla ali margarine.




PBJ -> RE: kako začinite hrano vašim malčkom?! (11.1.2006 21:01:36)

Jaz sem mojemu zdaj pri 6. mesecih začela dajati zelenjavo in je ne solim.
To je stvar navade - kako otroka navadiš. Dodana sol ni zdrava in zakaj bi jo dajala že tako majhnemu otroku. Ko bo nekaj mesecev starejši, bom postopoma začela.  Sama živila imajo v sebi že nekaj soli.

Med nosečnostjo sem zelo zatekala in G mi je dobesedno prepovedala sol, čeprav sem že bolj malo solila. Takrat sem jo kar ubogala in si npr. solate sploh nisem solila. Prvič in drugič mi je bilo malo čudno, potem sem se navadila.

Vsakdo se pač odloči po svoji presoji. 





malika -> RE: kako začinite hrano vašim malčkom?! (13.1.2006 21:43:21)

Kot so ti rekli, čimmanj soli zaradi ledvičk; če se da, je bolje da sploh ne soliš, ampak izboljšaš okus z začimbami-se lepo da, pa kisla smetana, mehki sir,...




Stran: [1]