racmanke po prvem pranju (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


živa -> racmanke po prvem pranju (17.1.2006 1:49:21)

Živjo!

Da bi videla, če se bo obneslo pri našem bodočem novorojencu, sem poskusno kupila 3 zelene in 1 rumenega racmana, ki sem jih pravkar oprala pri 90 stopinjah in posušila v sušilcu. Rezultat: že po pranju (sušilec torej ni kriv za tako stanje) so se plenice - hlačke in vložki - zmuckale, rumeni racman pa je poleg tega še čisto premečkan. Ima še katera take izkušnje - je to normalno za te plenice ali se z vsakim pranjem stanje samo še poslabša?

Kakšen nasvet?  

Lahko noč/dobro jutro,

živa




*maja -> RE: racmanke po prvem pranju (17.1.2006 9:04:02)

Pri flaneli je pač tako da je takoj že po prvem pranju videti popolnoma sprana, ampak zato ni nič slabša, edino še bolj mehka je zaradi tega, zmečkano plenico pa lepo poravnaj raztegni in zloži pa je problem rešen.

Ti pa lahko iz lastnih izkušenj povem, da se tele racman plenice zelo obnesejo in so super. No vsaj pri naši pupi je tako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




*maja -> RE: racmanke po prvem pranju (17.1.2006 9:06:02)

Aja pa še to: plenic ti ni treba prati pri 90 stopinjah, je že pri 60 plenica lepo oprana in čista, pa da te potolažim nebo po vsakem pranju grša na pogled, ampak bo ostala približno taka kot po prvem pranju.




beti 1 -> RE: racmanke po prvem pranju (17.1.2006 9:30:20)

Jaz imam Racmane in štorklje že dve leti, po prvih pranjih sem bla tud jaz malo presenečena, zdaj pa lahko rečem da so Štorklje take kot po par pranjih, racmani pa so začel razpadat na bolj obremenjenih mestih, tko da še drugega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zagotovo ne bodo zdržali, vsaj ne brez intervencije, čeprav mi ni jasno, kako bi jih lahko popravla. So tudi bolj trdi in nagnjeni k zmečkanosti kot Štorklje, čeprav so po drugi strani bolj upojni.
Če bi lahko še enkrat kupila bi vzela osnovno plenico od Štorklje in vložke od Racmana, tko skombiniraš mehkobo in upojnost.
Na splošno pa sem s temi plenicami zelo zadovoljna.




Stran: [1]