kaj NE potrebujemo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


shooo -> kaj NE potrebujemo (18.1.2006 16:50:15)

glede na vso mozno ponudbo po trgovinah in reklame da je vse nujno in potrebno me zanimajo izkusnje mamic...sigurno so stvari ki so se izkazale za totalno neuporabne...vem da je pri vsakemu drugace samo ziher so stvari ki ste jih kupili ali dobili potem so pa lezale naokoli ali pa so dobile drugo funkcijo.

lp
a to sploh pase sem?prosim moderatorke da prestavijo temo ce menijo da spada kam drugam
hvala




JASNA D -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 16:56:08)

Jaz sem dobro shajala na primer brez ergonomsko oblikovane banjice in košeka za spanje. Tudi palčka zavijalčka nimam. Digitalni termometri lažejo, zato sem še tistega, ki sem ga kupila, zavrgla. Ne rabiš nekih posebnih brisač za dojenčka, ker so ta velike navadne še bolj uporabne. Velika bedarija so zame tudi čevlji za take male dojenčke, stanejo pa kar nekaj.

Toliko se spomnim sedaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Jasna




JASNA D -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 16:59:35)

Aja - pa seveda še gora kozmetike, ki je romala v smeti. Nisem imela ležalnika, ker sem imela otroka večinoma na kavču ali na tleh, ko pa se je začel/a obračati, pa na tleh. Kadar pa sem morala kaj nujnega postoriti v kuhinji, pa je za tistih nekaj minut namesto ležalnika "vskočila" jajčka.

Jasna




Primoza -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 17:02:08)

elektronske varuške,
kengorujčka,
celega kupa losijončkov in olj,
dveh vozičkov,
hojice,
ortopedskih čevljev.




Ninica -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 17:02:19)

mi sno brezveze imeli kengurujčka. Ne vem če smo ga 2x rabili?




tascha -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 17:04:05)

Preživiš tudi brez hojice, stajice, pa še kaj bi se našlo, a se trenutno ne spomnim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




CatJa -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 17:11:30)

Sedež za v bano - enkrat ni sedel v njem.




shooo -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 17:37:28)

dveh vozičkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
ste imeli enega premalo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Primoza -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 17:40:44)

Dva vozička nikakor ni mišljeno kot šala - naredite anketo pa bote videla, da jih imajo mnogi. Enega velikega in enega majhnega.




sa -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 17:47:04)

Sedez za v bano se je pri nam izkazal za[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif] tako da bi za njega prej rekla ja kot ne.
Ni nam pa koristila stajica,hojica.




Lunca1 -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 17:54:19)

Živjo!

No mi imamo tudi 2 vozička, en velik športni in drug marela za v trgovine ali na morje (kadar rabiš prostor v avtu za druge stvari). No pri nas se bosta oba zamortizirala. Odveč nam je bil kengorujček, sem ga kupila v komisijski in tja tudi romal nazaj, nujen tudi ni grelec za stekleničke, stolček za v bano (zaenkrat uporabili samo enkrat). Ležalnik pa se je pri nas 100% zamortiziral, saj še zdaj pri 13 mesecih zajtrkuje v njem. Brezvezen je brezkontaktni termometer, pa termometer za temperaturo vode. Stajico smo mi kar uporabljali, eni je pa ne, ker otroci nočejo biti noter. bolje da si jo izposodiš, če ne drugače vsaj toliko da poskusiš če bo otrok sploh hotel biti noter.Pa pri nas je magični lonček tudi brezvezna naložba, ker Pina ne zna pit iz njega.




urška -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 18:06:37)

ja s stajico je tako, da otroci niso radi v njej, je pa odlična stvar za igrače noter zmetat.

popolnoma nič nisem rabila kengurujčka;
termometer za vodo je fajn, sicer ga rabiš samo na začetku potem itak dobiš filing za to kakšna mora bit voda

v hojici je bil pa tudi samo ene petkrat.

Smo pa ležalnik zamortizirali 300%




bskrle -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 18:57:27)

kenguru




Gina -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 19:23:21)

A veš, da je to totalno odvisno od posameznika. Meni so bile najbolj grozljive benkice, nisem jih uporabljala, od prvega dneva sem dajala otrokom bodije, benkice dala naprej, frendica, ki jih je dobila, jih pa ne more prehvalit.

Nisem rabila stojala za banjico, niti kakšne posebne banjice, nisem rabila termometra za v vodo, pa navadnega termometra (ves čas smo uporabljali ušesnega), ravno tako ne maram hlač na naramnice, meni so zakon hlače do pasu, ker se jih hitro obleče in sleče (kakšna ti bo pa ravno obratno povedala).
Nisem rabija previjalnih plenic, ker otrok nisem niti en dan na široko povijala.
Brez hojice in stajice bi pa bilo meni zelo težko. Tudi kengurujčka smo včasih uporabljali, ker hodimo po hribih, pa en dober ruzak tudi.

Nisem uporabljala celih, enodelnih pajackov, ker so strahotno štorasti, moraš otroka celega sleči, če ga previjaš, ga zebe zraven (ampak kakšna ti bo rekla pa ravno obratno, kolk je fajn, ker so topli).

Nisem uporabljala navadne vate, ker smo imeli vlažilne robčke ves čas.
Tudi stolčka nisem uporabljala niti koška, ker smo imeli avtostol (lupinico)v stanovanju in namesto koška spodnji del vozička.
Nobenih kremic in druge kozmetike nisem uporabljala, no, razen hladilno mazilo in ribodermin.




muki1 -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 19:26:29)

Pri nas pa je bil kenguru zakon, enih par mesecev je v njem preživela, dokler ni postala pretežka.
Ne podcenjujte kenguruja.
P elektronska varuška [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. To je predvsem odvisno od velikosti stanovanja, oziroma hiše. Jaz naprimer si ne znam predstavljati, kako bi shajali brez elektronske varuške.
Nismo pa rabili gugalnika, hojice, tistih majčk za prevezat, pa še kaj bi se našlo......




lex -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 19:28:09)

kengurujčka, ležalnik (je laufala jajčka), stajice (če kupiš prenosno posteljico ti lahko služi kot stajica), za veliko noč je dobil gugalnega konjička pa se je do zdaj 3x gugal v njem, velikih (ogromnih) plišekov (oz plišekov nasplošno).




frutka_ -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 22:05:12)

Meni se zdijo naslednje stvari neuporabne:

- hojica
-ležalnik
-termovka
-majčke na trakce
-stajica

Odvisno od vsake mamice koliko "komplicira" oz. kako se navadi na določene stvari.
 Resnično pa bi lahko tudi brez vsega mamica vsakega  otroka gor spravila...







KIRA -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 22:08:28)

neuporabljan je naš stolček za hranjenje. moja starejša punca je enostavno preveč živa in ne zna mirno sedet. vedno znova ji uspe, da se "potegne" ven, pa če je pripeta ali ne. tako da jo še najlaže obvladam na kolenih in jo ako hranim.
upam, da bo s ta drugo bolje....




valči -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 22:34:41)

Nisem potrebovala:
-kengorujčka(samo prah se je nabiral gor)
-čebrička(imamo egronomsko obl. banjico)
-grelca za steleničke(leži že leto dni v omari)
-hojice(nikoli ne bi dala nobenega otroka v njo)
-ležalnika(v jajčki sem otroka fino okrog prenašala,spala sta v vozičku čez dan)
-pudra,ušesnega termometra,...




babylove -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 22:51:09)

Kar se tiče večjih (dražjih) stvari, nisem imela in nisem pogrešala:- ležalnik- hojica- stajica- sterilizator- grelec za stekleničke- elektronske varuške- ušesni, čelni, sekundni itd.termometri- verjetno še kaj Replika na post 'Gina':a) hlače na naramice morajo imeti zapiranje med nogami, tako da otroka pri previjanju ne slečeš, temveč le 'odpreš'b) pajacke v celem sem jaz odpirala samo po prečnih 3 gumbih in potegnila nogice na plano, zgoraj je ostal nedotaknjen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




babylove -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 22:53:11)

Aja, in predvsem ne potrebuješ tone igrač. Itak jih bo dovolj dobil/a za darilo, tako da se jih bo na koncu vseeno nabralo za cel kontejner.




shooo -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 22:56:55)

ha, ležalnik, hojica, stajica,kengurujcki in razni termometri si delijo 1.mesto na listi neuporabnih!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




KMALU -> RE: kaj NE potrebujemo (18.1.2006 23:18:12)

Cisto tako me zanima,, zakaj vam hojica ni vsec...




saratanja -> RE: kaj NE potrebujemo (19.1.2006 7:30:49)

Zato, ker zna bit hojca pri bolj živahnem otroku še celo nevarna....se zaleti ob kakšen rob in bum na glavo. Sicer pa so nove teorije, da se otrok ne sme postavljati na noge, dokler tega sam ni sposoben (zaradi hrbtenice)...




saratanja -> RE: kaj NE potrebujemo (19.1.2006 7:45:46)

Tako kot je Gina napisala. To je stvar posameznikov....mi smo ležalni stolček kar veliko uporabljali (v lupinici se mi je zdel bistveno bolj utesnjen) Malčka sem postavila lepo na mizo pa sem se z njim pogovarjala in ob tem kaj delala. Največjo zabavo je imel, pa ko sem ga postavila tako pred akvarij in je tudi uro lahko zdržal tako, da se je "pogovarjal" z ribami in se jim smejal.

kengurujčka nisem mela..vsaj ne tega za nošnjo spredaj, pa sedaj ob drugem razmišljam, da ga bomo kar lepo kupili. Bom potrebovala proste roke za lovljenje in božanje taprvega mulčka. Imeli smo pa nahrbtnik za nošenje, sicer takega malo starejši enostaven model, pa je tudi kar nekajkrat prišel prav ob daljših sprehodih po gozdu ali pa hribih. Tja pač ne moreš z vozičkom. Pa je to spet stvar tvojih navad.

Stajca je bila tudi pri nas bolj za igrače. Mogoče bo pri novem dojenčku bolj uporabljena. Bom malčico notri na varno dala pred malim divjačkom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ušesni termometer tud mene še vedno bega in nisem gotova glede njegove točnosti....za hitro orientacijo pa je (ampka draga orinetacija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])

Imamo pa še čisto vso kozmetiko (razen hladilnega mazila za rito in bepantena). Samo imamo srečo, da ima fantastično zdravo kožo in res ne potrebuje razen vode in občasno malo šampona nobene posebne nege.

Vozička? Ja imamo ABC-jev, ki so mu kolesa pogledala na A in je tudi po servisu čist neuporabljen in zato še drugega lahkega....očitno bomo imeli pa še tretjega za novo malčico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Preveč pa sem imela raznih dobljenih oblekic, ki niso bile prave številke. pa tono plišatih igračk.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>