Adaptirano mleko, ki ni na osnovi kravjega (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


bebe&jaz -> Adaptirano mleko, ki ni na osnovi kravjega (19.1.2006 10:33:08)

Prosim vas vse z izkušnjami, da mi poveste, katero mleko, ki NI narejeno na osnovi kravjega mleka je najboljše po vaših izkušnjah?
Naš dojenček je star 4,5 mesecev in ima znake alergije na kravje mleko, zato večina adaptiranih nadomestkov ne pride v poštev.




aneja1 -> RE: Adaptirano mleko, ki ni na osnovi kravjega (19.1.2006 12:52:57)

Tudi pri moj mali ima alergijo na kravje mleko in imamo nadomestno mleko Pregomin, mislim da je samo to, ki ni narejeno na osnovi kravjega mleka. Vprašaj pedatra, če lahko dobiš na recept, ker je drugače to mleko zelo drago. Mislim, da te mora še prej dati na komisijo, če ti odobrijo to mleko na recept.

lp




lelaval -> RE: Adaptirano mleko, ki ni na osnovi kravjega (19.1.2006 15:44:31)

Jaz sem hčeri pred 8 leti zaradi alergije na kravje mleko dajala Sojamil (upam, da še obstaja) - na osnovi soje, kasneje pa sojino mleko.




tehnofil -> RE: Adaptirano mleko, ki ni na osnovi kravjega (19.1.2006 16:01:04)

Ko so nam ga dali so povedali: Ta ni tako okusen ampak ni drugega. Moral se ga bo navaditi jesti -  PREGOMIN - cena škatle približno 2.800 SIT. Dobiš jih tudi na recept, vendar mora biti alergija ugotovljena in podpisano mnenje konzilja treh zdravnikov. Mi smo jih dobili 43 škatel. Če se boste hranili samo z dodatkom in brez recepta vas bo precej stalo. Je pa to mleko manj hranljivo in so zato ti otroci manj debeli (naliti). Če se dojita vstrajaj tudi pri tem (z dieto pred izdelki ki vsebujejo izdelke iz mleka - smetano, maslo...). Hranljivost Pregomina se malo poveča z mešanjem Pregomin+Rižolino, tako da je malo gostejše. Brez sladkorja. Samo malo na začetku, da se je navadil na okus, danes čisto brez sladkorja.




Stran: [1]