Rdeče pikice(mozoljčki) na obrazu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


toni -> Rdeče pikice(mozoljčki) na obrazu (23.1.2006 0:09:06)

Pozdravljene mamice!

Prosila bi za pomoč.
Namreč moja hčerkica je stara 6 tednov. Zadnje 4 dni pa so se se ji pojavile samo na obrazu pikice kot neki mozoljčki-čisto majhni ponekod so tudi malo rdeči . Omeniti moram da se delno dojiva, delno pa ji dajem adapt. mleko proti kolikam Novalac. Večkrat na dan ji umijem obrazček  in namažem z  Bepanten mazilom vendar brez uspeha.
Mogoče veste kaj bi to lahko bilo?

Najlepša hvala za kakršnokoli pomoč oz. informacijo.

Lep pozdrav vsem!  




Anonimen -> RE: Rdeče pikice(mozoljčki) na obrazu (23.1.2006 9:41:55)

Nic ne skrbi, vse je v redu. Tudi moja hcerka, ko se je rodila (10 po roku) je imala cisto cisto kozico, po par tednih pa full pikic in mozoljckov (absolutno ne jih stiskat). Ko sem sla prvic k pediatrinji (mislim, da je bilo glih enih 6 tednov) je rekla, da je to normalen pojav, ki se mu rece "prva puberteta", da je treba samo z vodo obrazek umit (kremica mislim, da tu odpade- glede tega vprasaj pediatrinjo). Pikice so izginile po 2 mesecu.
LP




soncnica 76 -> RE: Rdeče pikice(mozoljčki) na obrazu (23.1.2006 10:12:01)

Živjo,

nič ne skrbi, tudi naša deklica je imela prva dva meseca po obrazu polno teh malih mozoljčkov. Obrazek ji samo z vodo umivaj, pa nobene kreme. To bo izginilo samo od sebe. Meni je pediatrinja rekla, da to pomeni da se koža čisti.

Opazila pa sem tudi, da je imela več mozoljčkov ko ji  je bilo vroče.

Lep pozdrav.




Irena88 -> RE: Rdeče pikice(mozoljčki) na obrazu (23.1.2006 11:38:16)

Brez panike, koža se ji čisti in to je povsem normalen pojav. Meni je pediatrinja svetovala zjutraj in zvečer umiti obrazek s fiziološko raztopino ga oušiti in namazati z bepanthenom-kremo. Po 3 tednih so vse pikice izginile in koža je sedaj kot dojenčkova.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tehnofil -> RE: Rdeče pikice(mozoljčki) na obrazu (23.1.2006 12:34:07)

Pri nas so se te pikice nastale zaradi alergije na kravje mleko. Ko smo uvedli strogo dieto je po treh tednih sčistilo vse telo in težko me boste prepričale, da so pikice in mozoljčki normalno. So vedno reakcija na nekaj. Mogoče je bolj pogosto pri večini, a je vseeno reakcija na nekaj - hrano, mazilo, obleko, prašek,... . Po moje je normalno samo: čista in lepa kožica. Vse ostalo je odstopanje, ki se seveda tudi pojavi.
l.p.

Bepanten kožo suši in nam je tudi pomagal posamezne mazolčke pred ugotovljeno alergijo, kožo čistiti.
Za posušeno in hrapavo kožo pa priporočam ribje mazilo.

Aja, pa še nekaj sem nekje zasledil: Čiščenje kožice pri novorojenčkih je pri rojenih otrocih, ki gredo skozi porodni kanal. Pri carskem rezu ni čiščenja kočice.






zoya24 -> RE: Rdeče pikice(mozoljčki) na obrazu (26.1.2006 13:32:54)

Tudi pri CR pride v obdobju od treh do šestih tednov po porodu do čiščenja kože (tudi na račun maminih hormonov v njih). Naš jih je imel tudi kakšen mesec, dobil jih je ko je bil star tri tedne, rojen s CR. Mi smo ga tudi umivali le z vodo.




@ -> RE: Rdeče pikice(mozoljčki) na obrazu (26.1.2006 17:44:35)

Ja, tudi našemu pobalinčku se je tako čistila koža (bojda maminih hormonov). S prijateljico imava enako stare [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in sva se spravljali z otrokoma k fotorafu za izdelavo dokumentov, ker sva hotele en dan v Avstrijo. Vsako jutro sva se slišali po telefonu:
"Ne, danes mi ne moremo, imamo mozoljčke!"
"Danes smo se popraskali, nič ne bo!"
"Spet mozoljčki...!"
"Popraskan!"... in tako naprej, dokler nisva šle vsaka ob ločenih dnevih, ker bi sicer to še nekaj časa trajalo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Čisto ok je vse, ne skrbi!




Katrin -> RE: Rdeče pikice(mozoljčki) na obrazu (26.1.2006 18:59:31)

Kot so ti že napisale ostale: gre za "prvo puberteto" - dojenčkova koža se čisti. Devet mesecev je plaval v vodi in imel zaradi tega mastno kožo, ki se mora sedaj privaditi na novo okolje.
Nič mazati, samo umivaj z vodo in bodo izginili sami po sebi.

Lp [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]